Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića!  (Pročitano 21180 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Kad je mogao iz Hrtkovca, što ne bi proterao Hrvate i iz Finske. Smile
Како тебе омаши. Smile

Misliš treba i Srbe neistomišljenike da uklonite. Ništa čudno od vas radikala, kod vas demokratija znači vladavina istomišljenika.
Ма какви те радикали спопали.
Ниси ти ничији неистомишљеник,ти си покроатизирани србин,контраш. Smile

Prokroatizirani Srbin? U je koja govnjiva kovanica. Zar me toliko mrziš jer nemam isto mišljenje o Šešelju kao ti?
Ti si Jeti nesrećan čovek, pun si iracionalne mržnje. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,

I Tadić mi nudi zaštitu

BIA potvrdila informaciju o mogućoj ugroženosti lidera SNS-a. Tomislav Nikolić: Moraću da prihvatim zaštitu države

NEKA svi znaju da napadom na mene Srpska napredna stranka nikako ne može da bude zaustavljena - poručuje lider naprednjaka Tomislav Nikolić, pošto je u javnosti procurilo da je Vojislav Šešelj, navodno, naručio njegovo ubistvo koje je trebalo da izvede Luka Bojović.

Vođa SNS kaže nam da su do ove informacije istragom došli državni organi i da su ga operativci MUP i BIA o tome obevestili u petak. Otkriva i da je informaciju o atentatu specijalnom tužiocu dao nedavno uhapšeni ”zemunac” Miloš Simović.

Zato je miting opozicije u Kruševcu, za koji Nikolić tvrdi da je bio veličanstven i dostojanstven, bio izuzetno obezbeđen. Kako smo čuli, na krovovima su bili snajperisti MUP, a među masom oko 200 žandarma u civilu.

Nikolić ne želi da odgovori da li veruje da je Šešelj spreman da ga ubije, ali upozorava:

- Očigledno je da takav paklen plan može da smisli samo izvitoperena svest, a onima koji bi bili spremni da pucaju na mene svest je izvitoperena rođenjem. I ranije sam imao informacije da mi se nešto loše priprema i pretnja je dolazila sa istog mesta.

Nikolić nam priča i da će ovog puta verovatno morati da prihvati zaštitu države. Otkriva nam da su ga pozvali i predsednik Boris Tadić i ministar policije Ivica Dačić.

- Poručili su mi da država ne želi da rizikuje moj život zato što u ovom trenutku predstavljam jedinu alternativu vlasti. U njihovom je interesu da se meni ništa ne desi. I ranije su govorili da mogu da im se obratim za zaštitu, ukoliko smatram da sam ugrožen. Sada, međutim, oni insistiraju na obezbeđenju, pošto preuzimaju veliku odgovornost.

Predsednik SNS pomirio se da će ubuduće možda morati drugačije da živi.

- Očigledno ću morati da razmislim da li je vredno skloniti se u kavez i baviti se politikom zbog naroda, kod koga još nisam uspeo da ostvarim sve što sam želeo, ili se skloniti zbog sebe - zaključio je Nikolić.

BIA POTVRDILA

Bezbednosno informativna agencija raspolaže informacijom o mogućem ugrožavanju bezbednosti lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, ali se ta informacija još proverava, rekao je direktor BIA Saša Vukadinović.

Vukadinović je istakao da će BIA, kada proveri tu informaciju dobijenu od jednog državnog organa, preduzeti određene mere u skladu sa zakonom i dodao da je na opozicionom mitingu u Kruševcu bio povećan nivo bezbednosti Nikolića.

On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost rekao da BIA dnevno dobije na desetine takvih informacija, da se one u velikom broju slučajeva pokažu kao netačne, ali da se sve preventivno proveravaju, kao i da agencija trenutno "raspolaže sa stotinak informacija o ugroženosti javnih i političkih ličnosti".

Na pitanje poslanice SRS Nataše Jovanović da li je BIA dala dnevnom listu "Blic" informaciju da je "lider radikala Vojislav Šešelj iz Haga narucio ubistvo Nikolića," Vukadinović je odgovorio odrečno i istakao da u BIA postoji ustaljen način komunikacije sa medijima.

"Takvu informaciju nikada ne bismo dali medijima", rekao je Vukadinović i zamolio poslanicu Jovanović da mu ne postavlja takva pitanja, jer, objasnio je, "zbog zakona i akcije provere na može da kaže ništa više od toga".

Vukadinović je naveo i da je BIA informaciju o mogućoj ugroženosti Nikolića dobila od drugog državnog organa, ne navodeći o kojem se radi, ali je naglasio da ona nije dobijena od Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dnevni list "Blic" objavio je da je lider SRS Šešelj iz pritvorske jedinice u Hagu naredio Luki Bojoviću da likvidira Nikolića, a radikali najavili krivičnu prijavu protiv tog lista.

SRS: MUP I BIA DA SE IZJASNE

Srpska radikalna stranka (SRS) uputila je direktoru Bezbednosno informativne agencije Saši Vukadinoviću i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću zahtev da se hitno izjasne o tome da li su tačne informacije objavljene u listu Blic da je njihov lider Vojislav Šešelj naručio ubistvo Tomislava Nikolića.

Radikali od Vukadinovića i Dačića u saopštenju traže i da kažu da li je list te informacije dobio od BIA i MUP, jer smatraju da je objavljivanje teksta, pod naslovom "Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića", izazvalo veliko uznemirenje javnosti.

Kako se najavljuje u saopštenju, SRS će podneti krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu protiv autora teksta u Blicu.

I Šešelj će, kako napominje SRS, podneti privatnu tužbu protiv autora teksta i glavnog i odgovornog urednika Blica za krivično delo klevete.

Protiv njih dvojice i lista će takođe podneti i tužbu za naknadu štete prema Zakonu o javnom informisanju, navodi se u saopštenju SRS.

Novosti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Дајте људи па лик је под 24 часовним видео надзором,пошта се чешља а нисам сигуран да му је
неко дотурио батерију да штанца морзеа кроз решетке.Разговори са правним савјетницима се снимају
и визуелно надгледају а нема шансе да је неко цедуљче протурио између гузова.
Глупост,чиста глупост.

Prokroatizirani Srbin? U je koja govnjiva kovanica. Zar me toliko mrziš jer nemam isto mišljenje o Šešelju kao ti?
Ti si Jeti nesrećan čovek, pun si iracionalne mržnje. Smile

Па можда за тебе нема срба који су веће усташе од усташа или балије од балија али ја ЗНАМ да има.
Разлика између тебе и мене је што ја србина којега су затворили за мању ствар него што је учинише
они које су ослободили (али нису срби) нећу да пљујем а поготово ако је тај човјек био на мојој
страни када ми је било најтеже. Smile
Нисам радикал али морам признати да ћу уколико Шешељ изађе (хоће али када) истог тренутка
постати а када на то додам да му још нико није приговорио да је лопов онда је мени нејасно како
то да ти ниси за њега пошто стално апострофираш на лопове,богаташе,политичаре пљачкаше и сл.
у својим постовима.
Перуђи ма ја сам сретан човјек ниси ни свјестан колико и немам разлога да те мрзим али твоје
понашање мене асоцира на Јована Дивјака или што би ти рекао Јова и ЈА немамо ни слично а камо
ли исто мишљење ма о којем питању да је ријеч. Smile
Јован може биолошки да се назове србином али он је хтјео он то или не балија над балијама,
побалијаћени србин.Јел' и ово говњива кованица. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Sve si rekao.Za mene je Šešelj dno ljudskog dna, ili kako bi rekli budalina. Čovek je sirovina.Nije jedini takav u srpskoj politici, valjda je to normalno za demokratiju. Što više ružnih reči to više pristalica.
Uostalom vidi se da si njegov pristalica i rečnik ti je sličan.
Uostalom davimo već ljude. Ćao. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Sve si rekao.Za mene je Šešelj dno ljudskog dna, ili kako bi rekli budalina. Čovek je sirovina.Nije jedini takav u srpskoj politici, valjda je to normalno za demokratiju. Što više ružnih reči to više pristalica.
Uostalom vidi se da si njegov pristalica i rečnik ti je sličan.
Uostalom davimo već ljude. Ćao. Smile
Па Мирко Пејановић је тако фини као ти,само има различито мишљење као и ти.
Хајд воздра!!! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
SonyEricsson 
Da li je ovaj članak istina ili nije, ne znamo...jedino možda GHOST,on ima veze sa KGB, oni verovatno više znaju  Smile
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Alcatel 
BIA proverava ugroženost Nikolića
29. jun 2010. | 13:45 -> 18:52 | Izvor: B92 Beograd -- BIA ima informacije da je ugrožen život Tomislavu Nikoliću. Policijsko obezbeđenje dodeljeno lideru naprednjaka.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu povodom navoda da je Vojislav Šešelj iz Haga naručio ubistvo lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, saznaje B92.
Nikolić za B92 kaže da je obavešten da je njegovo ubistvo naručio Šešelj, preko odbeglog Luke Bojovića, a da je Tužilaštvu te informacije preneo Miloš Simović, koji se nalazi u zatvoru u Zabeli.
Zbog ovih navoda radikali Vojislava Šešelja najavljuju krivičnu prijavu protiv dnevnog lista “Blic”.
Tomislav Nikolić više nije samo obični opozicioni lider. Zbog ugrožene bezbednosti njega će ubuduće 24 sata pratiti policajci.
Bezbednosno-informativna agencija raspolaže informacijom da je Nikolićev život ugrožen zbog čega je pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve informacije, kaže direktor BIA Saša Vukadinović.
“Postoji plan za napad na Tomislava Nikolića. Ta informacija je u fazi provere, stepen izvesnosti ne može da se kaže dok se ne izvrši provera. Mere bezbednosti u Kruševcu bile su podignute na najviši nivo. Sve te informacije proveravamo, raspolažemo informacijama da je Tomislavu Nikoliću ugrožen i život”, navo je Vukadinović.
Direktor BIA nije želeo da govori o tome ko preti Tomislavu Nikoliću dok se istraga ne završi.
Istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je došlo do informacije da se priprema atentat na lidera naprednjaka
Istragu o ovom slučaju potvrdila je ministarka pravde Snežana Malović.
“Ne mogu da prokomentarišem pošto je to pitanje za policiju i BIA i pravosudne organe. U cilju daljeg sprovođenja istrage ne mogu o tome da govorim”, rekla je ona.
Sam Tomislav Nikolić za B92 potvrđuje da je od bezbednosnih službi obavešten da postoji informacija da je Vojislav Šešelj, preko odbeglog Luke Bojovića, naručio njegovo ubistvo.
“Ne razmišljam o tome, ne poznajem više Šešelja ali i neke njegove saradnike za koje sam ubeđen da su sve ovo znali. Ovo je neko morao da prenese i ti ljudi koji odlaze u Hag, odlaze tamo pod uslovima koje sam ja znao i znaju da je to moguće, takav jedan nalog da prenese. Ne postoji u toj stranci osoba kojoj bi uskratio informaciju da joj se sprema tako nesto loše”, kaže Nikolić.
Lider naprednjaka nije mogao da odgovori zašto bi Šešelj želeo njegovu smrt, jer kako kaže, sva neslaganja koja imaju, mogu da se reše političkim putem.
Nikolić kaže i da u vreme dok je bio drugi čovek radikala nikada nije čuo za veze Šešelja i Luke Bojovića
“Ne, ali sam znao za neke postupke koji mi pokazuju da je jednog dana moglo da dođe i do ovog”, kaže on.
Informaciju da se priprema atentat na Tomislava Nikolića, naprednjaci su dobili u petak, međutim zbog toka istrage o tome nisu želeli detaljnije da govore.
Zbog tih informacija jučerašnji miting naprednjaka u Kruševcu obezbeđivali su i snajperisti MUP-a Srbije jer je bezbednost podignuta na najviši stepen.
“Samo smo Vučić i ja znali da su mere podignute na visok nivo. Bilo mi je nelagodno i čudno da vidim na krovovima snajperiste i bilo mi je čudno da vidim da neko prvi put obezbeđuje naš skup, ali baš obezbeđuje.
S druge strane radikali traže reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije. Šef poslanika SRS-a Dragan Todorović najavuljuje krivičnu prijavu protiv dnevnog lista “Blic” zbog širenja lažnih vesti.
“To je toliko besmisleno da ne zaslužuje apsolutno komentar. Čovek koji je 24 sata, svake sekunde, pod prismotrom je nešto što je poznato svima i ne treba uopšte komentarisati”, naveo je on.
Pojedini dnevnici preneli su da je Šešelj preko odbeglog Luke Bojovića naručio ubistvo Nikolića, a da je tužilaštvu te informacije preneo Miloš Simović koji se nalazi u zatvoru u Zabeli.
Prema pisanju listova “Blic” i “Pres”, ubistvo Nikolića naručio je vođa radikala Vojislav Šešelj. Lider SRS-a je navodno ubistvo naručio preko Luke Bojovića koji je formirao ekipu ubica da bi izvršili zadatak.
Luka Bojović, koga su Sretko Kalinić i Miloš Simović tokom razgovora sa policijom doveli u vezu sa brojnim ubistvima u Srbiji i regionu, navodno je pobegao iz Srbije posle nedavnih hapšenja odbeglih "zemunaca".
U pisanje “Blica“ ne veruju ni u Novoj Srbiji. Potpredsednik NS-a Jovan Marić smatra da Šešelj kao iskusan pravnik ne bi sebi dozvolio tako ozbiljno krivično delo, već je u pitanju pokušaj da se pažnja sa teškog života u Srbiji i mitinga opozicije skrene na drugu stranu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6

xe,xe ... Svima se slosilo , ne samo Tomi  .  Smile

Svakog cuda za tri dana - jos ce da plate penale .  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.86
mob
Apple 15
ATENTAT NA LIDERA SNS DOGOVOREN PRE MESEC DANA
Šešeljev scenario za ubistvo Nikolića

Tamara Marković-Subota    | 30. 06. 2010. - 00:02h | Foto: Z. Šafar - AP    | Komentara: 105
Beograd - Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je juče da ima informaciju da je ugrožena bezbednost predsednika SNS Tomislava Nikolića. Kako saznaje "Blic", zbog informacije o naručenom ubistvu Nikolića na mitingu opozicije u Kruševcu, na kome je govorio predsednik SNS, bilo je angažovano 600 policajaca interventnih jedinica i Žandarmerije, dok su na okolnim zgradama bila raspoređena trojica snajperista.

Službe bezbednosti, kako je "Blic" juče objavio, dobile su informaciju da je ubistvo Nikolića naručio lider radikala Vojislav Šešelj, kao i da je to naređenje prosleđeno Luki Bojoviću, bliskom saradniku Milorada Ulemeka Legije i Darka Šarića, koji je trebalo da organizuje atentat. Kako saznaje "Blic", trenutno se radi na lociranju saradnika Luke Bojovića, a ispituje se i preko koga je Šešelj iz haškog pritvora naredio ubistvo Nikolića.

Prema nezvaničnim informacijama, prema dogovorenom scenariju ubistva Nikolića, atentat je trebalo da organizuje Miloš Simović nakon što u Zagrebu ubije Sretka Kalinića, plaćenog ubicu zemunskog klana sa kojim se krio poslednjih sedam godina. On je potom trebalo da se prebaci u Beograd gde je trebalo da se dogodi ubistvo lidera SNS.

- Atentat na Nikolića dogovoren je pre mesec dana. Simović je dobio naređenje od Luke Bojovića da najpre ubije Kalinića. Plan je bio da se posle toga Simović prebaci u Beograd. Za njega je bila već pripremljena ekipa koja je trebalo da ga ilegalno preveze u Srbiju, ali je ona povučena jer je Kalinić preživeo pucnjavu i tako dospeo u ruke hrvatske policije. Dva dana kasnije uhapšen je i Simović - kaže izvor "Blica" blizak srpskim bezbednosnim službama.

On navodi da je, prema dobijenim informacijama, ekipa za ubistvo Nikolića već bila oformljena.

- Spremljeno je i naoružanje, a posle ubistva lidera narodnjaka plan Bojovića bio je da se reši i Simovića - kaže naš izvor.

Prema rečima našeg izvora, službe su procenile da hapšenjem Simovića nije isključena mogućnost likvidacije Nikolića, zbog čega se i dalje preduzimaju bezbednosne mere.

- Simović jeste uhapšen, ali Bojović je na slobodi, kao i nekoliko njegovih najbližih saradnika, među kojima je i profesionalni ubica Siniša Petrić zvani Zenica. Njega su 1999. godine, u vreme bombardovanja, iz zatvora Istok na Kosovu, u kome je služio robiju od 15 godina, izveli pripadnici JSO po naređenju Milorada Ulemeka Legije. Petrića je posle "Sablje" od Legije preuzeo Luka Bojovića, za koga se pretpostavlja da je u poslednjih nekoliko godina organizovao više od 20 ubistava. Petrić je, prema operativnim podacima, glavni Bojovićev čovek za likvidacije. Zbog takve ekipe, koja je i dalje okupljena oko Bojovića, informacija o naređenom ubistvu se intenzivno proverava i preduzimaju se sve bezbednosne mere predviđene u ovakvim situacijama, koje podrazumevaju fizičko obezbeđenje, ali i obaveštajni rad - kaže izvor "Blica".

On navodi i da je prema poslednjim informacijama Luka Bojović iz Srbije pobegao odmah posle ranjavanja Kalinića u Zagrebu 9. juna i da se skriva u Južnoj Americi.

Direktor BIA Saša Vukadinović juče je na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost naveo da su "informaciju o ugroženoj bezbednosti Tomislava Nikolića dobili od jednog državnog organa" i da je sada proveravaju. Odgovarajući na pitanje poslanice SRS Nataše Jovanović da li može da potvrdi informaciju ko je naručio atentat na Nikolića, direktor Vukadinović rekao je da to ne može da uradi, kao i da je u toku provera da li je informacija o ugroženosti tačna ili ne.

- Tu informaciju BIA nije dobila od MUP-a - rekao je Vukadinović.

Poslanici SRS na jučerašnjoj sednici Odbora za bezbednost tražili su od direktora BIA da kaže kako je u javnost dospela informacija da je naručen atentat na Nikolića, kao i otkud to saznanje Aleksandru Vučiću.

- Ne poznajem Vučića i nikada s njim nisam imao nikakav kontakt. BIA nije medijima dala informaciju o ugroženosti bezbednosti Nikolića. Sa tom informacijom bilo je upoznato više ljudi - rekao je Vukadinović.

Na sednici je više puta dolazilo do prepirki između predsedavajućeg odbora Dušana Bajatovića i poslanika SRS o dnevnom redu i o tome da li treba da se razgovara o navodnoj pripremi atentata na Tomislava Nikolića ili ne. A potpredsednik NS Jovan Marić rekao je juče da „Šešelj kao iskusan pravnik ne bi sebi dozvolio tako ozbiljno krivično delo“.

Prema saznanjima „Blica“, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala proverava informacije o planu za ubistvo Nikolića.

SRS: Besmisleni navodi
Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović najavio je juče da će radikali podneti krivičnu prijavu protiv „Blica“ zbog, kako je izjavio, širenja lažnih vesti.
Todorović je rekao da su navodi u „Blicu“ toliko besmisleni da ne zaslužuju komentar. On je rekao i da su radikali uputili MUP i BIA zahtev da im dostavi odgovore na to da li su objavljene informacije tačne i da li su dostavljene tom dnevnom listu.

Veze sa zemunskim klanom

Vojislav Šešelj, koji je u Hag dobrovoljno otputovao 25. februara 2003, prethodno je u Srbiji najavio "krvavo proleće". Petnaest dana kasnije ubijen je premijer Zoran Đinđić, a za ubistvo su odmah osumnjičeni "zemunci", čije su vođe, kako su u to vreme tvrdili mnogi političari, bile u bliskim vezama sa Šešeljem.
O vezama Šešelja i zemunskog klana govorili su i zaštićeni svedoci Zoran Vukojević i Dejan Milenković. U svedočenju u novembru 2006. godine pred Većem Specijalnog suda, Milenković je rekao da je lider radikala znao za plan atentata na premijera Đinđića.
"Spasojević je govorio da je on država u državi, planirao je da on i Legija izazovu haos i rasulo u državi. Ukoliko ne uspe ubistvo premijera, imali su tri rezervna plana - planirali su da dignu u vazduh trafo-stanicu na Bežaniji, da dignu železnički most i zauzmu aerodrom. Njihov plan bio je da posle toga dovedu SRS na vlast", tvrdio je Milenković.
On je svedočio i da je dva puta bio ispred kuće Vojislava Šešelja kada je na razgovor kod njega išao vođa zemunskog klana Dušan Spasojević, i naveo da su ti razgovori trajali oko sat vremena. Svedok saradnik je izjavio da zemunski klan posle atentata na premijera nije imao podršku nijedne partije.
"Pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević rekao mi je da Šešelj ima mnogo ljudi koje može da izvede na ulicu kada Đinđić bude ubijen. Spasojević je nagovarao Šešelja da ne ide u Hag, ali kada je on otišao, ostao je isti plan, da se pravi rasulo u državi", svedočio je Milenković.

Nikolić: Obavešten sam u petak

Tomislav Nikolić izjavio je juče da je informaciju o pripremi atentata na njega specijalnom tužiocu dao Miloš Simović, pripadnik zemunskog klana koji je uhapšen 11. juna, u momentu kada je iz Hrvatske prešao na teritoriju Srbije.
- Simović je rekao i ko je naručio atentat i ime atentatora - izjavio je Nikolić na TV "Foks", navodeći da je informaciju o pripremi atentata dobio u petak uveče.
Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je juče da su informaciju o atentatu na Nikolića dobili od nadležnih državnih organa i to "znatno detaljnije nego što je objavljeno u medijima".
- Zbog toga je na mitingu u Kruševcu bilo mnogo više pripadnika policije na različitim mestima, uključujući i snajperiste na krovovima, što obični ljudi nisu mogli da primete. Zadovoljni smo reakcijom Saveta za nacionalnu bezbednost i očekujemo da će državni organi najvažniji deo posla, obaveštajni, obavljati u skladu sa zakonom - rekao je Vučić.
On je naveo i da će Nikolić ubuduće imati lično obezbeđenje, zbog velike odgovornosti prema građanima Srbije. Vučić je objasnio da zbog dogovora sa državnim organima ne može detaljnije da govori o pripremi atentata, kao ni o tome da li je Vojislav Šešelj nalogodavac. Na pitanje da li je Šešelj, s obzirom na činjenicu da ga poznaje bolje od svih, spreman da naruči ubistvo Nikolića, Vučić je odgovorio:
- Poznajem ga bolje od svih. To je sve što ću da kažem na tu temu.
On nije želeo da odgovori na pitanje da li je Šešelj, u vreme dok su bili u istoj stranci, imao kontakte sa zemunskim klanom.
P. Z. V.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.