Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 01:03:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Serbian tragedy - cyrilic or latin?  (Pročitano 23174 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Pratim da ne pocne opet prozivanje, mnogo se ponavljate...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
али то су иста писма човече, само скраћена и продужена, модерна и архаична, ти лупаш па не знаш шта причаш, нећу да полемишем са тобом уопште више...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 410
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w900
Bambyle mi smo na granici istocne i zapadne kulture tako da smo pod uticajem i jednih i durgih, a to sto su nam "uterali latinicu na kvarno" to samo pokazuje da smo mi narod podlozan pritiscima sa strane. Zasto se tad niko nije bunio nego su prihvatili zdravo za gotovo.
Ja bih pre prihvatio i latinicu za zvanicno pismo, a da nam se vrati Kosovo koja je kolevka srpske tradicije, duhovnosti i kulture, ali ko mene pita.
Podrzavam tvoju borbu, ali se boris protiv vetrenjaca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Citat
Ja bih pre prihvatio i latinicu za zvanicno pismo, a da nam se vrati Kosovo koja je kolevka srpske tradicije, duhovnosti i kulture, ali ko mene pita.
Podrzavam tvoju borbu, ali se boris protiv vetrenjaca.

Са овим би се могао сложити, али такође изреал је тек када је створен увео језик који нико није користио осим у молитвама!
Тако да би ћирилицу ипак на крају успели вратити чак и када би се то десило.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Са овим би се могао сложити, али такође изреал је тек када је створен увео језик који нико није користио осим у молитвама!
Тако да би ћирилицу ипак на крају успели вратити чак и када би се то десило.

баш тако...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 410
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson w900
Cirilicu ne treba vracati, jer ona nikad nije bila zabranjena!!!
Samo treba uvesti obavezu da ona bude primarno pismo u Srbiji, a u Ustavu treba pomenuti i jedno i drugo pismo.

@bambyle
Ti mislis da je Srbima nametnuta latinica i zbog toga zelis da je zabranis jer mislis da prihvatanje latinice kao sluzbanog pisma predstavlja poraz za nas narod.
Po meni je to pogresan pristup. Ja licno vise volim da iskoristim nesto (sto ti mislis da je nametnuto) i preokrenem sebi u korist.
Treba svim narodima da isticemo da je tvorac latinice Vuk Stefanovic Karadzic - Srbin. Da smo mi kao narod uvek prihvatali latinicu, ali je redje koristili, jer je cirilica bila dominantna. Da su narodi u nasem okruzenju sami prihvatili nase pismo i poceli da ga koriste u svakodnevom (narodnom), a i knjizevnom jeziku. To treba da predstavimo kao nasu najvecu pobedu i potvrdu kulturne dominacije Srba!!!
Sta mislis da je neki Hrvat reformisao cirilicu i latinicu kojom se danas sluzimo?!!

Sto se tice Izraela zaboravljate da Jevreji:
1. Imaju najvise novca kao nacija
2. Tad (kao i sad) imaju podrsku USA
3. Da su za vreme ponovnog stvaranja drzave ziveli po celom svetu
4. Da su samim tim govorili mnogo razlicitih jezika
5. Jedina jezicka veza im je bila religija i do tada jezik koji se korstio u molitvama (mrtav par hiljada godina)
Kod njih se taj jezik morao oziveti da bi ljudi koji su se vratili u Izrael iz USA, Francuske, Nemacke, Rusije... mogli sporazumevati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Слажем се.
« Poslednja izmena: 07. Okt 2006, 12:30:50 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Немањини, прочитај ове две моје поруке да би ти биле неке ствари јасније о мом ставу...

http://forum.burek.com/index.php/topic,132213.msg1792607.html#msg1792607
http://forum.burek.com/index.php/topic,132213.msg1792666.html#msg1792666
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 410
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w900
@bambyle

Skapirao sam ja za sta se ti zalazes i skoro u potpunosti delim tvoje misljenje.
Ja sam se jos 95 u srednjoj skoli izborio da se promeni sistem pisanja pismenih zadataka iz srpskog. Tako da je umesto varijante 2x cirilica 2x latinica sistem promenjen u 2x cirilica, 1x latinica i 1x po sopstvenom izboru. Btw srednju sam zavrsio u NS gde se uglavnom pise latinicom i mnogi su se protivili, ali sam uspeo.
Jedino se ne slazem sa tvojim stavom o "hrvatskoj latinici", jer je nju reformisao Srbin tako da ne moze da bude hrvatska. Hocu da mi kad podesavam Windows "Regional i Language options" da opciju Serbian Latin, ako hocu da pisem latinicom, a ne da moram da biram opciju Slovenian ili jos gore Croatian.
Mi treba da cuvamo i postujemo svoju tradiciju, jer ako to mi sami ne cinimo zbog cega bi nas drugi postovali? A deo te tradicije je i Vukova reforma cirilice i latinice.
Hrvati ce sami, kao i sto menjaju reci, mozda promeniti neko slovo u latinici, a tad...  Smile

Inace izasao je novi predlog Ustava i u njemu pise da je sluzbeno pismo cirilica, a da se upotreba drugih pisama odredjuje Ustavom...

Zaboravih da napisem pedlog Ustava je deljen juce uz Politiku, a u subotu uz Vecernje novosti.
« Poslednja izmena: 09. Okt 2006, 11:45:41 od nemanjini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows 2003
Browser
Internet Explorer 6.0
postoji ona cuvena prica da ranije nismo ni auto oznake oznacavali latinicom na nekim mestima a to tako mora zbog stranaca.
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 01:03:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.