Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Maj 2026, 03:55:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Selo Gori a Baba Se Ceslja  (Pročitano 108158 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
serija je totalno đubre...
u odnosu na ovo su rode, šojić i navike panike bukvalno prison break.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6

Чудни су укуси...
Мени је серија ОДЛИЧНА!
Браво Радоше!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
INTERVJU... Radoš Bajić, glumac i reditelj
BABA ĆE SE OPET ČEŠLJATI

Reditelj, scenarista i glavni protagonista serije „Selo gori, a baba se češlja", najavljuje nastavak priče o junacima iz sela Petlovac

Zašto nam je tuđe uvek preče ili draže... Radoš Bajić

Duže od pet meseci su se piplmetri, spravice koje mere gledanost televizijskog programa, usijavali svake subote u terminu posle drugog Dnevnika Nacionalne televizije. Sa rejtingom gledanosti koji je dosezao i do 33,6 (za neupućene, prenos „Evrosonga" ostvario je rejting 31,4), „Selo gori, a baba se češlja" postala je ne samo najgledanija serija u istoriji Radio televizije Srbije, već i svojevrsni sociološki, antropološki i kulturni fenomen. Svaku epizodu je u proseku gledalo između 2,75 i 3 miliona ljudi, skoro svaki drugi građanin naše zemlje. Imajući u vidu i one koji televizijski program uopšte ne prate, možemo zaključiti da smo od sto uključenih televizora, na više od 65 gledali doživljaje Radašina, Milašina, Dragojla, Zlatane i, naravno, sina Dragana.

Đoda igrao sebe

n Najviše pažnje publike je privukao i lik Đode, lokalnog pijanca, koji je u Petlovcu radio i kao neka bio i neka vrsta sredstva informisanja.

- Miroljub Trošić Đoda je u seriji igrao samog sebe! Reč je o nezaposlenom nastavniku muzičkog vaspitanja, kome je sklonost ka kapljici ozbiljno ugrožavala i život i zdravlje. Jedini uslov koji sam mu postavio jeste da se mane alkohola dok traje snimanje. Đoda je obećanje ispunio, i dan-danas je trezvenjak, a pozivi za gostovanje mu stižu iz svih delova Evrope, gde ga pozivaju naši radnici.

Dovoljan razlog da u goste pozovemo Radoša Bajića, idejnog tvorca, reditelja, scenaristu i glavnog protagonistu popularnog serijala, koji za čitaoce Pressa ekskluzivno najavljuje da će nastaviti snimanje već početkom avgusta.

n Skoro pola veka srpsko selo i naš seljak prikazivani su kao nešto retrogradno, zaostalo i primitivno. U vašoj priči čovek sa sela ima svojih mana, ali nismo videli nijednog negativnog junaka. Da li ste želeli da idealizujete naše selo ili da promenite neke ustaljene stereotipe?

- Vaše pitanje zadire u srž jednog izvanrednog efekta koji je naša serija ostvarila. Glavna poruka naše priče jeste da ne budemo zli, da ne smemo mrzeti jedni druge, da moramo biti široki, dobri ljudi. Posle dve decenije jedne globalne destrukcije naroda, gde smo prikazani kao ljudi bez duše i emocija, nisam želeo ništa da idealizujem, već samo da ih prikažem onakvim kakvi oni zaista jesu. Naš čovek ponekad ume da bude zavidan, zloban i spreman za sitne začkoljice, ali u suštini, kada je gusto i teško, kada nesreća pripreti, ti mali ljudi i te kako znaju da zanemare međusobne odnose i jedni drugim priteknu u pomoć.

S druge strane, mi smo decenijama bili žrtve jedne mračne politike kojom je trebalo da se zatre jedna iskonska, tradicionalna osobenost našeg naroda i da nam se nametne da ne budemo to što jesmo, već nešto sasvim drugo. Skloni smo i prijemčivi za svaki oblik pomodarstva, uvek nam je tuđe preče i bolje, pa nije čudno što smo se podsmevali svemu što nam je dolazilo sa sela, sem, naravno, paradajzu, jagnjetini, rakiji ili dobrom siru.

n Osim drugačijih ljudi, gledaoci su bili u prilici da vide i nešto drugačiju Srbiju. Zemlju divnih predela, zemlju bez blata, đubreta i svega drugog što svakodnevno gledamo u stvarnosti. Ideal ili pokušaj prikrivanja?

- Ja ne radim u nekakvom ministarstvu za ulepšavanje Srbije, niti sam bio rukovođen nekim patriotskim ili nacionalnim razlozima. Jednostavno, želeo sam da Srbiji amputiram nešto što joj, svakako, ne pripada i što bismo bez veće muke mogli i sami da rešimo. Nažalost, uoči svake scene morali smo da čistimo teren kako se pored Radašina i Milašina ne bi videla i prava deponija smeća, stari frižideri i avetinjske kese koje se poput gaća njišu na obali Morave. U tom poslu su učestvovali svi članovi ekipe, a to su gledali i meštani. Verujem da su nešto razumeli, a suština umetnosti i jeste da nas nečem nauči ili poduči.

n U seriji se pojavljuje veliki broj različitih glumaca. Od onih koje nismo navikli da gledamo u seoskom miljeu, pa sve do onih čiji je raskošan talenat publika upoznala tek sada, kada je većina njih pred penzijom. S druge strane, videli smo i mlade, neafirmisane glumce, ali i sjajne naturščike. Da li je bilo problema da se sve to uklopi?

Odbili, pa se pokajali

n Da li ste prilikom pisanja scenarija u pojedinim ulogama videli neke druge glumce? I da li su se pokajali što su ulogu odbili?

- Bilo je i toga, naravno. Uloga Dragojla je pisana za Nikolu Simića, ali sa njim jednostavno nismo mogli da uklopimo termine. Kasnije je uloga malo promenjena i prilagođena Mirku Babiću, koji ju je savršeno odigrao. Slično je i sa Markom Nikolićem koga ćemo, skoro izvesno, videti u trećem nastavku serijala.

- Opšta ocena stručnih ljudi je da je kasting u seriji izvanredno organizovan. Ja sam glumac koji je napisao i režirao seriju, što se pokazalo značajnim i presudnim. Zašto je to važno? Upravo zato što sam kao glumac savršeno poznavao senzibilitet mojih kolega, znao sam ko šta može i ume da uradi. Pomogao sam im da prođu kroz sve dijaloge, maksimalno su me slušali, a njihov talenat je sam došao do izražaja. Rezultati su takvi da će mnogima „Selo" potpuno promeniti i život i karijeru. Mirko Babić, recimo, veliki glumac koji je do uloge Dragojla praktično već otškrinuo vrata penzije, sada se vraća kao nacionalna glumačka veličina. Slično je i sa Ljiljanom Stjepanović, ženom sa neverovatnom glumačkom energijom, koja je sve do ove serije bila epizodista, a sada je vodeća dramska umetnica u zemlji. Tu je i veći broj briljantnih naturščika, koji su angažovani ne zato što su jeftiniji od profesionalnih glumaca, već zato što su nam upravo takvi bili potrebni. Ili, recimo, šta reći za Nenada Okanovića, koji je od potpunog anonimusa ostvario ulogu koja će ostati upamćena u celoj njegovoj karijeri.

n Kada ste odlučili da nastavite sa snimanjem novog serijala?

- Tek kada sam u montaži video da se životi mojih likova razigravaju, kada sam shvatio da smo sina Dragana oženili tek u 24. epizodi, pomislio sam da bi bila šteta da završimo život tim junacima i da ih bacimo u zaborav. Već od svetog Ilije (2. avgusta) krećemo sa snimanjem novih 26 epizoda i ja očekujem da će se time priča definitivno završiti. Sem, naravno, ako ne dođe do javnih demonstracija sa zahtevom da se serija nastavi (smeh).
VLADA ARSIĆ

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia E72
Pa dobro...
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
INTERVJU, NENAD OKANOVIĆ, glumac
SIN DRAGAN

U trećem serijalu serije „Selo gori" vraćam se, a moj lik će, zahvaljujući Radošu Bajiću, biti još zanimljiviji

Drugi ciklus TV serije Radoša Bajića „Selo gori, a baba se češlja", koja je oborila sve rekorde gledanosti, završen je prošle nedelje na prilično misteriozan način. U poslednjoj epizodi sin Dragan (glumac Nenad Okanović) iskoristio je svoje paranormalne sposobnosti i zaustavio vreme, u želji da pobegne sa svadbe, daleko od devojke koju ne voli.

U intervjuu za Press Okanović, koga više niko ne zove drugačije nego „sin Dragan", otkriva da lik koji tumači neće trajno nestati iz serije i da tek predstoji pisanje scenarija za treću sezonu RTS-ovog TV blokbastera.

FAKTI

- Treći serijal od 26 epizoda serije „Selo gori, a baba se češlja" počeće da se snima početkom avgusta

- Emitovanje novih epizoda najavljeno je za 13. decembar 2008. na RTS-u

- Nenad Okanović pre serije „Selo gori" glumio je u filmovima „Lavirint" (2002), Jagoda u supermarketu (2003) i Guča (2006)

- Još ne bih mogao da kažem gde je otišao sin Dragan, ali mogu da obećam čitaocima i gledaocima da će lik koji tumačim u seriji „Selo gori" biti isto tako zanimljiv kao i do sad, ako ne i više, pogotovo što nam je Radoš Bajić dokazao da apsolutno možemo da verujemo u njegovu kreativnost.

Izjavili ste da ne želite da vas publika ceo život pamti kao sina Dragana. Kako mislite da pobegnete od te uloge?

- Rano je da bežim od tog nadimka, i još uvek ne planiram da bežim od sina Dragana zato što nam ostaje još jedan serijal. Međutim, upravo sam prekjuče završio snimanje jedne pilot emisije koju radim u sopstvenoj produkciji. Lik koga igram potpuno je drugačiji, pa ćemo videti da li ću uspeti da se i takav dopadnem publici.

Šta vas najčešće pitaju gledaoci u svakodnevnim situacijama, budući da ste postali jedan od omiljenih TV likova?

- Moram da priznam da mi ta popularnost veoma prija, a najčešća me ljudi pitaju da li ću se u seriji uopšte oženiti i s kim.

Dopadate li se na ekranu vašoj deci i postavljaju li vam neka pitanja u vezi sa glumom?

- Moji sinovi su još mali, tako da mlađi, Trifun (osam meseci) još uvek ništa ne pita zato što još ne zna da priča. Stariji sin Danilo (Okanović je dao sinu ime po pokojnom glumcu Danilu Lazoviću - prim. ur.) ima tri godine i s obzirom na to da je bio baš mali kada sam počeo da se pojavljujem u medijima, prihvatio je to kao nešto uobičajeno.

Budući da ste neke uloge odbili, da li ste se i jednog momenta dvoumili da prihvatite Bajićevu ponudu da glumite simpatičnog, ali priglupog mladića?

„SIN DRAGAN" je moja sudbina... Nenad Okanović

- Ako ćemo iskreno, razmišljao sam da odbijem i ovu ulogu jer me naslov serije asocirao na neke serije koje mi se apsolutno ne dopadaju. Na nagovor majke i supruge, koje su pročitale scenario pre mene, pročitao sam ga i ja i tada su sve dileme nestale. Sada sam ubeđen da bih se doživotno kajao da nisam prihvatio ovu ulogu.

Koliko je zahtevan Radoš Bajić i kako izgleda saradnja sa njim i ostatkom glumačke ekipe?

- Saradnja sa Radošem je perfektna i nadam se da će tako i ostati. Bajić je iskusan i veoma kreativan, tako da se trudim da sve ono što se od mene očekuje izvršavam najbolje što mogu. Iskreno volim ovaj posao, i onda sve glumačke zadatke obavljam s lakoćom. Kolege koje sam upoznao na snimanju serije danas mnogo više cenim. Posebno me raduje što su nam stariji glumci dali apsolutnu podršku.
A. Radenović

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7298
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 
Pa nije bas tako...... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 701
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Kako mozete da poredite ovu seriju sa rodama
Rode su jedna od najgorih i najprostijih serija
Jos se emituju na b92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
SonyEricsson W850i
sve novije serije osim roda i navike panike su krs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
Ocekujemo nastavak... Nije preterano dobro odradjeno par krajnjih epizoda, ali nije ni lose. Na kraju, prilicno dobra serija, za nase uslove. Rado cu pratiti nastavak.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 15:12:39 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Serija je sranje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Maj 2026, 03:55:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.