Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: selektor fud.reprezentacije srbije  (Pročitano 28053 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18999
Zastava Beograd-Vračar
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia E72
Zar nije to Kosanović? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
Ma neeeeee, to je Boza zvani Pub...
Jedni ga fale, drugi zale, treci kazu eeee moj brale...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Novinari su svojim clancima rusili atmosferu u timu i direktno se mesali u njegov posao.

To je samo jedan od izgovora. Kako je uopste mogao neko da se mesa u njegov posao, kada on prstom nije mrdnuo da napravi neko cudo?! Prosto mi ih je zao koliko su "osetljivi" Smile Bas su imali hrpu problema, nije bilo jednostavno ni izgubiti: vremenski uslovi nisu bili povoljni, navijaci nisu navijali, novinari su pljuvali, nisu mogli da se naspavaju od bancenja, nemacko pivo im nije prijalo, klopa im nije bila dovoljno slana, nisu hteli suljpa da im kuvaju s rebarca suva, morili su ih gladju, teren im je bio predugacak, sudije su bile prodane duse, lopta je neverovatno okrugla... i naravno da su morali da izgube, ne svojom krivicom Smile

Treba zvati lika koji je vodio Ganu, pa ce prvo da ih nauci da heklaju, strikaju, kuHaju, brisu prasinu, kupuju na pijaci, prave zimnicu... pa onda na oranje, kopanje... pa do Bukulje da trckaraju, ali ne onom lepom stazom, nego strminama... i nakon tri meseca da im pokaze i objasni sta je to lopta  Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2006, 11:43:24 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
„POLITIKINA” ANKETA UOČI IZBORA NOVOG FUDBALSKOG SELEKTORA
Prednost domaćem treneru
Slobodan Santrač, vođa „plavih” na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, smatra da bi nedostatak vremena bio veliki problem za stranog stručnjaka    

Da li je bolje da selektor bude domaći trener ili stranac, pitanje je koje postavljamo u trenutku kada je naša fudbalska reprezentacija ostala bez svog prvog čoveka i kada je prvi zadatak novog srpskog saveza da izabere stručnjaka koji bi trebalo da vodi do nedavno „plave”, a sada „crvene” u narednom periodu.

Slobodan Santrač, najbolji strelac domaće lige svih vremena, reprezentativac i selektor „plavih” na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj, prvi je na našoj listi anketiranih stručnjaka:

– U ovoj situaciji sam pre za domaćeg trenera, zato što je za stvaranje nove reprezentacije neophodno vreme, a naša selekcija već u avgustu igra u Češkoj, dok u septembru počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2008. Trener iz inostranstva bi mogao da bude prihvatljiv samo uz dosta pravih saradnika, koji bi mu bili potrebni da što pre upozna stanje u našem fudbalu i napravi selekciju. Zbog toga je i lakše stručnjaku iz zemlje. Mi moramo da stvaramo novu reprezentaciju, ali je pre toga neophodno da se napravi kodeks po kome bi se ponašali i igrači, ali i članovi stručnog štaba i ljudi oko nacionalne selekcije. Svako treba da radi svoj deo posla.

Santrač smatra da se kasni sa rešavanjem značajnog problema:

– Moralo se razmišljati unapred i spremno dočekati ovaj trenutak, jer fudbalu nije kraj sa završetkom jednog takmičenja. Isuviše je kratak vremenski period, a novi selektor je već morao da radi na upoznavanju protivnika u kvalifikacijama. Vidite kako to čini zapad. Tako i mi treba da razmišljamo i radimo. Bez plana i programa sve je improvizacija. Neophodno je da se osim izbora, koji je izuzetno značajan, i ostale stvari u našem fudbalu postave na svoje mesto. Da se zna ko šta radi i ko je za šta odgovoran. Javnost se mora informisati u kontinuitetu, jer zatvorenost nije dobra. I navijači treba da budu upoznati sa kriterijumima. Ne sme da bude dilema. Selektor mora da bude samostalan. On je taj koji ima odgovornost i ne treba postavljati pitanje zašto je pozvan ovaj, a nije onaj? Selektor je deo fudbalske organizacije, koja mora da planira i za danas i za sutra i prekosutra. Samo dugoročnim planskim radom stiže se do pozitivnih rezultata.
Santrač napominje da je velika čast i priznanje za trenera da bude selektor nacionalnog tima i kruna njegove karijere.
Đ. Smiljanić

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
SRBIJA HOĆE FELERA?!
Posle odustajanja Ratomira Dujkovića, predsednik FSS Zvezdan Terzić novog selektora traži u Nemačkoj. Osim Felera, u igri Matijas Zamer i Kristof Daum

Feler je posle ostavke na mesto selektora Nemačke imao samo neuspešan pokušaj u Romi i spreman je da se prihvati posla u Srbiji

Prvi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće stručnjak iz inostranstva, i to najverovatnije iz Nemačke! Posle odustajanja Ratomira Dujkovića, predsednik FSS Zvezdan Terzić odlučio je da iskoristiti svoje dobre poslovne veze u Nemačkoj i mesto selektora Srbije ponudi ni manje ni više nego Rudiju Feleru.
Legendarni golgeter "pancera" osvojio je kao igrač titulu svetskog prvaka 1990. godine, a pre četiri godine kao selektor sa prosečnim timom stigao do finala, u kom je izgubio od Brazila. Feler je vodio Nemačku i na Evropskom prvenstvu u Portugalu, ali je posle razočaravajućeg ispadanja u grupi podneo ostavku. Posle toga kratko je bio trener Bajera iz Leverkuzena, a prošle godine imao je i neuspešnu epizodu na klupi Rome. Trenutno je na funkciji sportskog direktora u Bajeru iz Leverkuzena, ugovorom je vezan do 2007. godine, ali svakako vredi pokušati jer bi dolazak takvog asa veoma pozitivno uticao na razvoj fudbala u Srbiji. U slučaju da se Feler zahvali na ponudi, u opticaju je još nekoliko poznatih nemačkih trenera, kao što su Matijas Zamer, Kristof Daum, a bogami i Berti Fogts.
- Rudi Feler ili uopšte neki drugi poznati nemački trener bio bi idealno rešenje za selektora Srbije jer bi u startu bio van svih kombinacija, koje su glavni razlog za odustajanje Ratomira Dujkovića. Ako je jedan Lotar Mateus, čovek koji je odigrao najviše utakmica za reprezentaciju Nemačke, mogao da dođe u Partizan, a posle njega i veoma priznat trener kao što je Jirgen Reber, nema razloga da se Feler, Zamer ili neko treći ne prihvati izazova. Pogotovo što će za taj posao biti izuzetno dobro plaćen i što je Nemačka na sat i po leta od Beograda - kaže izvor Pressa.
Svi pominjani kandidati uklapaju se u profil selektora kog je pre nekoliko dana predstavio Zvezdan Terzić, a prihvatio Izvršni odbor FSS, u kome se, između ostalog, kaže da selektor Srbije "mora da ima harizmu i da svojim imenom i rezultatima lako može da se nametne kao autoritet igračima". Terzić je, inače, u nekoliko navrata napomenuo da će selektor verovatno biti poznat do 20. jula i da do tada ne želi da licitira imenima.
U svakom slučaju, pred rukovodstvom FSS je veliki izazov, ali i sasvim dovoljno vremena da u narednih dvadesetak dana pronađu pravo rešenje i izaberu čoveka koji će ući u istoriju kao prvi selektor nezavisne Srbije. Jedino ostaje žal što selektor Srbije ponovo neće pevati himnu, ali ovaj put ne zbog toga što neće, nego zato što ne zna reči.
(M. A. C.)

Kosan, Tumba i Pižon na čekanju!

Među domaćim trenerima, ako se izuzme Ratomir Dujković, kao najozbiljniji kandidati za mesto selektora Srbije prethodnih dana spominjani su Milorad Kosanović (njega navodno gura neuništivi Milovan Đorić), zatim trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković i Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor mlade reprezentacije sa kojom je osvojio titulu evropskog vicešampiona. Ipak, njihove šanse, bar prema trenutnom stanju stvari, su minimalne.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Novinari su svojim clancima rusili atmosferu u timu i direktno se mesali u njegov posao.

To je samo jedan od izgovora. Kako je uopste mogao neko da se mesa u njegov posao, kada on prstom nije mrdnuo da napravi neko cudo?! Prosto mi ih je zao koliko su "osetljivi" Smile Bas su imali hrpu problema, nije bilo jednostavno ni izgubiti: vremenski uslovi nisu bili povoljni, navijaci nisu navijali, novinari su pljuvali, nisu mogli da se naspavaju od bancenja, nemacko pivo im nije prijalo, klopa im nije bila dovoljno slana, nisu hteli suljpa da im kuvaju s rebarca suva, morili su ih gladju, teren im je bio predugacak, sudije su bile prodane duse, lopta je neverovatno okrugla... i naravno da su morali da izgube, ne svojom krivicom Smile

Treba zvati lika koji je vodio Ganu, pa ce prvo da ih nauci da heklaju, strikaju, kuHaju, brisu prasinu, kupuju na pijaci, prave zimnicu... pa onda na oranje, kopanje... pa do Bukulje da trckaraju, ali ne onom lepom stazom, nego strminama... i nakon tri meseca da im pokaze i objasni sta je to lopta  Smile

Koga ti predlazes?Selektora ili tiranina?
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ubicu mekog srca Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

zapamtićete vi mene..´oćete!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 213
Zastava albukerki
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ubicu mekog srca Smile
pretpostavljam da si žensko pa me ne čudi da tako razmišljaš,ali nisam siguran da bi neko za vreme letnjeg raspusta ili godišnjeg odmora išao u školu ili firmu zbog patriotizma,rizikujući karijerua, da pritom i ne bude adekvatno plaćen.Zato ne bih krivio igrače već onoga ko ih je selektovao,tvrdim da za reprezentaciju Srbije treba da igraju neafirmisani igrači iz domaćeg prvenstva.Dok čovekoliki fudbaler iz Gane,,jede travu,, ne bi li ga ko primetio,naš metiljavi Kežman obrije obrvu,navuče štucne do prepona,ljubi travu,stative,aut liniju,tetovira ekstremitete da bi ostao zapažen,njemu novac više nije prioritet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

OK...idemo dalje...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11512
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
IP sačuvana
social share
Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Bjeković predlaže Felera
Prvi operativac „crno-belih” ne vidi ko bi od domaćih trenera mogao u ovom trenutku da postane selektor fudbalske reprezentacije Srbije    
Nema kvalitetnih domaćih rešenja: Nenad Bjeković, direktor Partizana

Nenad Bjeković, direktor Partizana, na pitanje da li je bolje da novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije bude domaći trener, ili neko iz inostranstva i zašto, bez dvoumljenja jasno je odgovorio:

– Dobro je da selektor bude stranac na kojeg niko neće vršiti uticaj. Jedan od onih koji se pominje u kuloarima je i Nemac Rudi Feler. Lično ga poznajem. Bio je izvanredan fudbaler, napadač-golgeter, a poznato je da su takvi igrači odlični i kao treneri. Uostalom, Feler je kao selektor doveo nemačku reprezentaciju do finala Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, iako su ga svi kritikovali i nisu imali poverenja u njega. Svojim radom utro je put sadašnjem nemačkom selektoru Klinsmanu. Smatram da bi nam on odgovarao, jer ima i lični integritet i neophodan autoritet i ne trpi pritiske.

Nekadašnji golgeter „crno-belih” i Prve savezne lige u sezoni 1975/76. i trofejni trener ovog kluba o domaćim stručnjacima kaže:

– U ovom trenutku ne vidim ko bi od naših trenera mogao da preuzme ovu važnu fukciju. Tu pre svega mislim na one domaće trenere, koji su slobodni, odnosno nisu vezani ugovorom i ne rade. Oni zaista nisu kvalitetni za vođu nacionalnog tima pa zato i nisu pravi kandidati.

Bjeković smatra da kratak vremenski rok do prve utakmice (16. avgust u Pragu protiv Češke) i početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine (2. septembar sa Azerbejdžanom, a četiri dana kasnije gostovanje u Poljskoj) nije prepreka za dovođenje stručnjaka iz inostranstva:

– Vreme ne predstavlja gorući problem, pogotovo što niko ne može da tvrdi da će se i domaći trener uklopiti za isti period. Ponavljam, najvažnije je da selektor bude samostalan u svom radu. Rak-rana našeg fudbala su pritisci sa mnogih strana. Raznorazni zovu i nude fudbalere za nacionalni tim. Jedino ja nikada nisam zvao selektora i gurao svoje igrače.

--------------------------------------------------------------------------

Odluka o selektoru kroz deset dana

Zvezdan Terzić, predsednik FSS, nam je sinoć rekao:

– Ne želimo da iznosimo imena kandidata za novog selektora reprezentacije. Tražimo pravo rešenje. Sve će biti poznato za desetak dana, kada ćemo saopštiti odluku. Budite strpljivi. Angažovani su mnogi u zemlji i inostranstvu. Donećemo najbolje rešenje za Srbiju.

O Feleru

Rudolf Feler je rođen 13. aprila 1960. godine u Hanauu (kod Hesena). Igračku karijeru počeo je u lokalnom TSV 1980, a zatim nastupao za Kikers iz Ofenbaha, Minhen 1860, Verder, Romu, Olimpik iz Marseja i Bajer iz Leverkuzena. U Nemačkoj, Italiji i Francuskoj je na 552 utakmice postigao 256 golova. Za nacionalni tim je u periodu od 1982. do 1994. odigrao 90 mečeva i postigao 47 pogodaka. Bio je učesnik tri Mundijala (1986, 1990. i 1994) na kojima je odigrao 15 utakmica i za 1.021 minut na terenu postigao osam golova, a titulu svetskog prvaka osvojio je 1990. u Italiji. Radio je kao menadžer u Bajeru, a 10. novembra 2000. je postao selektor reprezentacije Nemačke, sa kojom je dve godine kasnije na šampionatu sveta u Japanu i Južnoj Koreji osvojio drugo mesto. Posle neuspeha na Evopskom prvenstvu u Portugaliji 2004. (12. mesto) napustio je selektorsku fotelju. U januaru 2005. imenovan je za sportskog direktora Bajera.

Sa Poljacima u Kjelceu

Fudbalski savez Poljske obavestio je naš savez da će reprezentaciju Srbije u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2008. godine ugostiti 6. septembra u Kjelceu, na novoizgrađenom stadionu kapaciteta 15.500 mesta. Vreme početka meča biće određeno naknadno, a najkasnije mesec dana pre termina susreta.

FSS je obavestio nacionalni savez Azerbejdžana da će se prva utakmica kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta ovih selekcija odigrati 2. septembra u Beogradu, na našem najvećem stadionu. Vreme odigravanja susreta biće utvrđeno posle dogovora sa televizijom, pošto će zbog kazne meč biti održan bez prisustva publike.

Danas bi trebalo da budu određeni i gradovi domaćini mečeva mlade reprezentacije, koja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2007. u Holandiji gostuje u Gruziji 3. septembra, a tri dana kasnije dočekuje Litvaniju.

Đ. Smiljanić

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.