Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:46:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 244739 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
taxtex- ovo "sabanisanje" je srz onoga sto mlatimo na slicnim forumima sve ove godine. Dosadilo mi je da pametujem rec po rec pa sam sasuo jasno i glasno. Sta ti nije jasno, tj. sta je sabanski?

Na ovo za navijace sam posebno ponosan. Znaci- ne mozes da odes u neku homogenu sredinu, u nasem slucaju i ne bas civilizovanu i akademski obrazovanu (ili koja tome tezi) i udaras kontru.

Srbiji je "temelj" Svetosavlje- sta je ovde problem, prve skole, bolnice, duhovna vodilja naroda pod turskom okupacijom... Slavljenje Slave je osobina Srpbskog naroda (ne onaj deo sa striptizetama, opijanjima nego tamjan, kolac, sveca i prateca Pravoslavna tradicija).

A sto se tice CIA-e, moras da budes mnogo slep i glup pa da ne vidis da je ovo najblaza istina. Sta je drugo njihov cilj nego oslabljivanje drzava i naroda. U Americi ne smes da prdnes a da oni ne znaju, fora sloboda ljudi a znaju sta sanjas i gde se kreces..... Nemoj da se lazemo, nista oni ne rade slucajno, a nejveci broj sekti je nastao onomad u njihovim kancelarijama.

Sta je "sabanski"?

« Poslednja izmena: 01. Avg 2008, 12:34:51 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240

Još samo da mi objasniš kakve veze hrišćanstvo, sve njegove vrednosti, svetosavlje i slavljenje slave imaju  sa onim Srbima koji su se pokazali 17. marta kada su se tukli sa kontejnerima i izlozima sa najkama, i kao i ovi od pre neki dan?
Ako su to tipični srpski mladi naraštaji, sa akcentom na verujući, onda ću da ćutim i da se pokrijem ušima.
U potpisu: Srpkinja iz Srbije (bez najki).

Nemaju nikave veze , i nije mi jasno zasto se uvek bitange vezuju za veru i crkvu. Jesu li svi nemci nacisti sprmni da ubiju sve sto nije nemacko ? Jesu li svi muslimani teroristi? Nisu naravno , i niko u to ne sumnja , i niko nemncima ne nabija na nos drugi svetski rat i onolike zrte po logorima , niti muslimane proganjaju zbog terorizam , vec lepo proganjaju samo pojedince odgovorne za zlocine. Samo kad su Srbi u pitanju , svi su krivi . Ljudi dajte se u pamet . Izadje gomila huligana , kojima je mesto u zatvoru , i naprave ono sto inace prave pred svaku utakmicu , i odmah je to srpski pravoslavni podmaldak . To su prosto bitange koje vole da se obracunavaju sa policijom , i da ova drzava i malo funkcionise ono bi bili na robiji . Morate jednom da shvatite (mada ja znam da svi to dobro znaju , mada se prave nevesti) to sto se neko deklarise na jedan nacin ne znaci automatski da to i jeste u stvarnosti . Uzmite primer sekti , nude spasenje, med i mleko , resenje za sve probleme , a u stvarnosti su organizacije koje iskoriscavaju clanove i unistavaju im zivot i zdravlje. Tako da je dosta sa tim -svi su Srbi ...., nisu , ja nisam
, i jako mi smeta kada me neko trpa u isiti kos sa ubicama , huliganima , kriminalcima , i slicnim svetom . To sto nekima smeta sto Srbi vole svoju zemlju , i svoj narod , i na kraju svoju veru , koja je za Srbe predstavlja mnogo vise od religije , to je njihov problem , valjda svi narodi na svetu imaju pravo na to samo mi nemamo  . Svi oni kojima se ne svidja sto pripadaju srpskoj naciji , i sto ne vole svoj narod , prosto neka odu da zive na neko drugo mesto , i neka budu nesto drugo , to bar nije veliki problem , i umesto da budu nesrecni i frustrirani ovde , neka idu negde gde ce da budu srecni , prosto i jednostavno. Evo , lepo svi kojima se smucilo da budu Srbi neka se upisu kod Jehovinih svedoka , oni i onako brisu svest o nacionalnoj pripadnosti .
Pa da malo proanaliziramo naše postove, i da, naravno...da se vratimo na temu.
Kada sam spomenula huligane, više sam to rekla onako, simbolično, jer nažalost većina mlađih generacija (rođena krajem 80-tih i početkom 90-tih) razmišlja u stilu: ja sam Srbin, ja sam pravoslavac, mi smo nebeski narod, "dok se na Srpskom dvoru jelo zlatnim kašikama, tamo neki Englezi su jeli rukama..."bla, bla. Tako su vaspitani. Roditelji, u haosu rata, sveopšte mržnje, siromaštva i beznađa je usvojila kao utehu neku iznenadnu veru u tog pravoslavnog boga (namerno ga tako zovem, jer ako postoji Bog, on je samo jedan jedini, a ne pravslavni ili katolički ili šintuistički...), u priču o junačkoj zemlji Srbiji (jer do pre nisu znali ni koje godine je bila npr. Kosovska bitka), deca su to pohvatala + enormni pad morala i eto ti idealne "vojske destrukcije". Većina mladih je zadojena iluzionističkim teorijama i pravcima, sa totalno pogrešnom slikom šta patriotizam podrazumeva.
I da, pogledaj malo bolje, u SAD se svaki musliman stavlja pod prismotru (bilo koje vrste), jer imaju psihopatski strah od terorista koje izjednačavaju sa islamom.
Znači, o čemu ja palamudim ovde toliko? O Verovanju, Religiji. A da li sam o nečemu lepom pisala. Ne, pričala sam o ružnim i militantnim stvarima.
Neka mi neko, ko smatra religiju višim stepenom (lupam) od sekti, da jasnu i određenu specifikaciju religije i sekte, i njihove glavne razlike.
Ja ne vidim ni jednu, sem te što su zvanična verovanja legalna, a ova druga su u ilegali (navodnoj)... Smile
I jedna mala digresija, zašto svaki Srbin mora biti pravoslavac??? Građanin Srbije može biti bilo koje veroispovesti, a veroispovest nije jednako nacionalnosti, mada ok, znam da ti je to jasno.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne pitaj nista Tarantulice.
Ako si Srbin moras niko te ne pita hoces neces sto je glupost.
Vecina se uhvatila za to pravoslavlje u kome niko nista ne radi da ucini zivot ljudima bolji vec samo mrznja. I mrznja radja mrznju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Evo ti razlike izmedju vere i sekte (laicki, necu da tupim sa teorijama, moje vidjenje, uprosceno):

1. Hriscanstvo (vera) je nastalo mnogo ranije nego ove nove vere (sekte). 2000 godina je nasledje koje ne moze da se zanemari. Npr. fudbalski klub iz mog grada je usao u Prvu ligu 2005., ja mogu da navijam za njega, ali vise volim Crvenu Zvezdu jer sam sa ocem i dedom gledao utakmice poslednjih 20 godina (nadji dublji smisao). Vreme!

2. Vecinu danasnjih sekti je izmislio neki John, George, Poul.... obicni dziberi i klosari.

3. Subotari, adventisti i sl. su izvedene a ne izvorne kategorije Hriscanstva, pa kad su izvedene onda su falsifikati  tj. sekte.

Zasto Srbin mora da bude Pravoslavac? Pitaj ovog agenta CIA-e. U suprotnom bi bio Hrvat ili Musliman (BiH musliman).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Šabanisanje je:
 "Ja sam u pravu-ti nisi" plus vredjanje i naturanje svog mišljenja kao najsvetijeg.Eto  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Evo ti razlike izmedju vere i sekte (laicki, necu da tupim sa teorijama, moje vidjenje, uprosceno):

1. Hriscanstvo (vera) je nastalo mnogo ranije nego ove nove vere (sekte). 2000 godina je nasledje koje ne moze da se zanemari. Npr. fudbalski klub iz mog grada je usao u Prvu ligu 2005., ja mogu da navijam za njega, ali vise volim Crvenu Zvezdu jer sam sa ocem i dedom gledao utakmice poslednjih 20 godina (nadji dublji smisao). Vreme!

2. Vecinu danasnjih sekti je izmislio neki John, George, Poul.... obicni dziberi i klosari.

3. Subotari, adventisti i sl. su izvedene a ne izvorne kategorije Hriscanstva, pa kad su izvedene onda su falsifikati  tj. sekte.

Zasto Srbin mora da bude Pravoslavac? Pitaj ovog agenta CIA-e. U suprotnom bi bio Hrvat ili Musliman (BiH musliman).

Čekaj,pa i pravoslavlje nastalo dosta vekova kasnije,čini mi se u 9 veku od pojave Hrišćanstva na svetu.Dali po tom tvom i pravoslavlje falsifikat tj. sekta kao što su subotari i slično.Inače subotari i adventisti su ista ta Hrišćanska organizacija.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Hmm Hriscanstvo je nastalo iz sekte kao i sve religije dakle svi vernici su u stvari sektasi koliko god to negirali.
Isus je bio jedan John, Bob, Velja i Duki pa nista veruju svi u ono sto je on nagvazdao
Oh kako je lepo biti..... Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Pravoslavlje je nastalo (nastajalo) tokom Isusovog zivota, tokom rada apostola i sl. To sto se od devetog veka zove Pravoslavlje ne znaci da je tad nastalo.

A ovaj sto peva da mu je lepo da bude glup (i treba to da pevas, lepa pesma) treba da zna o cemu je tema ovde! Postoje Hriscanske, Pravoslavne, a bice i recimo Adventistickih sekti. To znaci da su te verske grupacije nastale od vec utemeljenih...... znaci novotarije. Ovde me budizam, islam i ostali ne interesuju, vec pricam o sektama koje izvrcu Pravoslavnu veru. Hriscanstvo je nastalo pored (pored a ne IZ) tada neke dominantnije religije ali je nekako postala ona dominantna? Cenim da se narod prizvao pameti.

Da se bolje razumemo, ne smeta meni da one postoje i da su Srbi (da ne ispadnem nacionalista) pripadnici rih verskih zajednica, ali necu da im dozvolim da mi ulaze u dvoriste, da mojoj deci ("sutra") guraju letke u ruke, da prave neke mitinge i da stvaraju misljenje da je sve to drustveno prihvatljivo. Nije i nece da bude najsire prihvaceno jer ono sto cini jedan narod su Jezik Vera i Kultura!

A ti i dalje pevas da ti je "lepo biti glup"? Ako, ako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne pevam sebi vec tebi.
Nista bolji od Islamskog fanatika, neka i za to ima leka.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Citat
ovo je hit veka Smile Smile Smile
a sta ako je nekom otac srbin,majka srpkinja(oboje ateisti),rodjen u srbiji,nije krsten...sta je onda taj? marsovac?sektas?eskim? Smile Smile Smile
naucite vec jednom...nacionalnost nema nikakve veze sa verom,religijom,crkvom....bla,bla...ako su ti otac i majka srbi logicno je da si i ti srbin(mada sa punoletstvom mozes da se izjasnis i kao svazilandjanin,niko ti ne brani) ali nisi pravoslavac....pravoslavac postajes cinom krstenja... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:46:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.