Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:08:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 245112 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zuti Car
Izadji lepo na cistinu pa kazi, nemoj ko kisha oko kragujevca.
Prvo hriscanstvo kao religija propada jer kao socijalno/mentalno kontrolna sila ispustila ular sa ljudi i ne moze ga vratiti.
Drugo ovde se prica o Pravoslavlju jer je vecina Srba pravoslavne veroispovesti, i vecina su sramota da cak tome i pripadaju.
Trece pravoslavci prave od svih drugih neprijatelje koji ne pripadaju istoj "velikoj sekti" jer koliko god da se kaze da je pravoslavlje navodno konstruktivno toliko je i destruktivno.
Cetvrto da je bila tema o Katolicanstvu i ono bi palo pod mac
Peto govorimo o hriscanstvu jer u 90% slucajeva neko uleti i kaze nesto protiv Jehovinih Svedoka koji koliko god to neki ne-zeleli su i dalje hriscanska organizacija pa se na njima prelama i vecina rasprava. Zasto se ne prica o drugim sektama? Jer vecina nema pojma ni o ovim sa kojima se susrece danas a kamoli sa sopstvenom religijom.
Sesto sve zajednice su destruktivne na jedan ili drugi nacin.

mkicus
Zato sto ima puno kvazi vernika.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Ni ja neznam zašto se napadaju Hrišćanske organizacije čiji život mnogo bliži životu po Jevanđelju nego crkvenih vernika.Crkvene institucije čine mnogo veća zla i grehe u odnosu na ove Hrišćanske organizacije,pa po čemu onda oni misle da su bolji.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Zuti Car
Izadji lepo na cistinu pa kazi, nemoj ko kisha oko kragujevca.
Prvo hriscanstvo kao religija propada jer kao socijalno/mentalno kontrolna sila ispustila ular sa ljudi i ne moze ga vratiti.
Drugo ovde se prica o Pravoslavlju jer je vecina Srba pravoslavne veroispovesti, i vecina su sramota da cak tome i pripadaju.
Trece pravoslavci prave od svih drugih neprijatelje koji ne pripadaju istoj "velikoj sekti" jer koliko god da se kaze da je pravoslavlje navodno konstruktivno toliko je i destruktivno.
Cetvrto da je bila tema o Katolicanstvu i ono bi palo pod mac
Peto govorimo o hriscanstvu jer u 90% slucajeva neko uleti i kaze nesto protiv Jehovinih Svedoka koji koliko god to neki ne-zeleli su i dalje hriscanska organizacija pa se na njima prelama i vecina rasprava. Zasto se ne prica o drugim sektama? Jer vecina nema pojma ni o ovim sa kojima se susrece danas a kamoli sa sopstvenom religijom.
Sesto sve zajednice su destruktivne na jedan ili drugi nacin.

mkicus
Zato sto ima puno kvazi vernika.

Prvo -  Pravoslavna crkva kao ni vecina protestantskih crkava nikada nije imala stvarnu politicku ni ekomosku moc , niti su vernike drzale pod nekakvim ularom . Katolicka crkva sa druge strane je kroz veci deo svoje istorije , a i danas , predstavljala politicku , ekonomsku i nekada vojnu silu , i to su razlozi pojave protestantizma . Inace hriscanstvo kao religija ne propada , ne  mogu da kazem da je jace nego iakda , jer nije , ali svakao ne stagnira.

Drugo , na ovo ne znam kako da odgovorim jer je konstrukcija recenice malo cudna pa nisam uspeo da uhvatim pravi kontekst. Ako hoces da kazes da je vecinu Srba sramota sto su pravoslave ispovesti , gresis , mada je tokom devedestih godina proslog veka , a taj trend je nastavljen i danas,  vodjena kampanja portiv srba gde su prikazivani bezmalo kao zveri , a praoslavlje kao vera divljaka i ubica , Srbi kao narod nisu odstupili od svoje vere.Ako si hteo da kazes da su Srbi sramota za bilo sta , na to prosto ne zelim da odgovaram , mrzeti jedan narod je nesto ne sluzi na cast bilo kome , da ne koristim neke teze kvalifikacije.

Trece- Ne vidim da pravoslavci prave od svih drugih neprijatelje , molim primer . U dogmatskom pogledu kao i sve ostale religije pravoslavlje polazi od stanovista da je jedina ispravna religija , ili put ili kako god. Jedina razlika izmedju pravoslavlja i drugih religija je u tome sto pravoslavlje ne uskracuje spasenje pripadnicima drugih religija  . U politickom smislu peravoslavlje ne pravi neprijatelje od bilo koga , prosto neke grupacije i narodi jesu tradicionalni neprijatelji Srba ,imali su ili imaju i dalje tritorijalne i neke druge pretenzije prema Srbiji , i to se kroz istoriju toliko puta dokazalo , tako da ne vidim kakve veze ima veroispovest sa tim .

Cetvrto - Katolicka crkva je i inace najvise napadana Hriscanska orgazinacija , nekada zasluzeno , ali uglavno zato sto zbog svoje velicine i moci prosto predstavlja prepreku sirenju nekih drugih verskih organzacuija sa ambicioznim planovima.

Peto - Sto se Jehovinih svedoka tice , sa dogmatske tacke gledista to u sta oni veruju je stvar njihovog izbora . Oni ne bi smetali nikome da nije njiove agresivne politike regrutovanja clanstva , koja inace ugrozava prava drugih ljudi , pre svega pravo na privatnost , kao i zloupotrebe clanstva pre svega  u materijalnom , a kasnije i fizickiom i emiocionalnom pogledu , kao i destruktivno delovanje na psihu pripadnika organizacije , i ne samo njih.

Sesto- Sve zajednice nisu destruktivne, sem pojedinih  , vec u svakoj zajednici je moguce naci pojednice koji mogu postati ili jesu destruktivni , a ta destruktivnost moze biti posledica razlicitih faktora uticaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Ni ja neznam zašto se napadaju Hrišćanske organizacije čiji život mnogo bliži životu po Jevanđelju nego crkvenih vernika.Crkvene institucije čine mnogo veća zla i grehe u odnosu na ove Hrišćanske organizacije,pa po čemu onda oni misle da su bolji.

Ovakve generalizacije su jako opasne , ali  su na zalost uobicajene , posebno kad su Srbi u pitanju . Dakle svi su srbi zlocinci , vodjeni ovom logikom  mozemo slobdno da kazemo da su i svi nemci zlocinci , i to neprevazidjeni jer njihov skor u ubijanju neduznih civila tesko da ce neko da stigne . Svi su muslimani teroristi koji samo cekaju da nekoga ubiju u ime svoje vere,  svi su ...... Optuzivati citave narode ili grupacije za dela pojedinaca je ne samo pogresno , vec i jako uvredljivo za one pripadnike prozvanih grupacija koji to nicim nisu zasluzili , a tu se uglavnom radi o velikoj vecini .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Prvo- ne bih mogao da se slozim za vreme i posle Nemanjica su imali cvrst ular nad stanovnistvom, da ne pricam sta je Dushan radio u ime te iste vere.
Drugo- hteo sam da kazem da ima vise kvazi vernika nego vernika, i veliki broj "vernika" su sramota za pravoslavlje i zbog toga ja na primer ne podnosim Pravoslavnu Crkvu ni mnoge pravoslavce, em zbog njihovog ponasanja em zbog njihovog nacina prisile da se neko pridruzi njima. Ako nisi pravoslavac crkni na mestu. TO je njihov moto.
Trece-navodio sam pre da SPC napada druge vere na nasim prostorima bilo otvoreno bilo kroz sopstvene vernike i pravi dizbalans medju ljudima.
Cetvrto-slazem se, i za njih smatram  da zasluzuju da budu unisteni.
Peto-ja ne znam otkud ljudima sve ove kvalifikacije ali vecina ovoga nije tacno. Prvo ne verujem da "agresivno" propovedani jer onda bi taj vas Isus bio agresivan covek sa apostolima sto ako me pamcenje sluzi dobro nije rec koju bih koristio. Istina je da zele da ostanu u svom krugu i ja ne vidim neko zlo u tome, svako na svome i sa svojim. Psiholoski materijalno to nije istina. Istina je da imaju metode u kojima kazu ljudima da su pogresili u necemu, i ne traze pare da se daju vec prilozi ko hoce da koliko.
Sesto-jesu. sve imaju nesto destruktivno u sebi, bilo fizicki, psichicki, emocionalno....
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Ako zelis da govoris o istoriji , prvgo bi trebalo da prikupis relevantne informacije , sto nije tesko samo zahteva malo vremena . Za vreme Nemanjica , drzava (citaj vladar ), imala  je potpunu vlast  nad narodom i crkvom , tako da ta prica pada u vodu . Sto se Dusana tice , on u ime vere nije uradio nista lose , nije vodio verskle ratove , nije ubijao inovernike , za tvoju informaciju licna Dusanova garda je bila sastavljena od 200 nemackih vitezova katolika kojima on licno odobrio podizanje crkve kako bi zadovoljili wsvoje verske potrebe. Sto se Dusanovog zakonika tice , to je najnaprednije pravni akt Evrope tog doba . Dusan je prvi Evropskli vladar koji je zakonom ogranicio svoje moci kao vladara , i prvi koji je prostom narodu dao odredjena prava , koja su bila nezamisliva za feudalni poredak tog doba . Procitaj Dusanov zakonik i zakonike ostalih Evropskih vladara toga doba , ako ih uopste imaju , i napravi poredjenje .
Sto se tice vrnika i kvazi vernika , to je prosto stvar izbora svakog coveka , karakternih osobina  licnosti , socijalnog statusa , mogucnosti shvatanja sustine vere itd. Optuziti crkvu za lose ponasanje vernika je isto kao optuziti drzavu za postojanje krimanala  , nije crkva totalitarna organizacija koja u potpunosti ima vlast i kontrolise i prati ponasanje svakog pojedinca , to rade sekte . Sve atribute koje si prpisao crkvi su u stvari atributi karakteristicni za sekte, klasicna zamena teza. Pojedinci mogu da imaju takve stavove , ali to nije stav zvanicne crkve .
SPC , ne napada nikoga , cak naprotiv , jako je pasivna po pitanju sekti , sto je meni cudno .Sto se Jehovinih svedika tice , ta prica je vise puta ispricina , oni jesu opasni , ko hoce da bez predrasuda pogleda o cemu se tu radi , videce sitinu , ko nece , ne vredi mu pricati , ja ne zelim da me neko shvati kao pravoslavnog fundamentalistu , sto i nisam , i necu vise raspravljati o Jehovinim svedocima , nadam se samo da se doneti zakon slican onom u Francuskoj ili Nemackoj , i pravno regulisati rad takvih organizacija .
Proglasiti svaku grupu destruktivnom je preterano , paranoicno , pa i svaki crep na krovu je potencijalni ubica prolaznika , pa se to jako retko desava .
Na kraju , svako bi trebao da otvoreno kaze ja pripadam toj i toj konfesiji , religiji , pokretu , naciji, i ja eventualno mrzim nekoga iz razloga ..... pa da znamo na cemu smo .Ovako napadi narod , i njegovu veru iz navodno najboljih namera u cilju prosvetljenja i takvih nekih dobrih namera izgleda smesno .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Imao je on vlast to je istina, ali pitanje ko je u stvari imao vlast. Ko je bio lutka a ko kontrolor, stvari nisu uvek kako se cine.
Naravno ona masovna ubistva bogumila je bila slucajnost, sami su se palili i sekli glave  Smile
Crkva ako nesto treba da pozitivno utice na narod mesto sto ili naredjuje ili zanemaruje takvo ponasanje. Posle je kriv djavo kad svi pljuju po Pravoslavlju.
Ma jedina razlika izmedju sekte i crkve je velicina sledbenika sve ostaje isto.
SPC ja kako znam napada Jehovine Svedoke i ostale frakcije sto se tice vernika kod njih u vecini slucajeva gori mrznja prema ne pravoslavnim elementima. kako to znam? iz licnog iskustva zato imam tako veliko i dobro misljenje vezano za ovu po meni veliku sektu.
Dakle ne pripadam ni jednoj grupaciji, volim humanizam u smislu vracanju coveku a ne tamo nekom bogu, cak ni satanizam mi ne smeta uopste. Od njih nikakvo zlo nisam primio za razliku od silnih vernika hriscanske veroispovesti.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Diskriminacija je majka. Car Dusan je bio car. Nego sta nego je ubijao sve sem NASIH. Da nije bilo toga sada bi bili kao Holandjani, Amerikanci, Englezi (retardirani, mesanci, sve posasti bi se na nas spustile).

Bogumili, pederi, sektasi, Darkeri.... idite u Holandiju i Englesku pa budite moderni, a nas pustite da budemo ono sto od sveta i veka jesmo i sto jedino mozemo da budemo.- reklo bi se citat iz 12 veka, ha ha ha.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.26
Znaci zatucani? to bi bilo bolje  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Dakle , kao i obicno nadje se neko da okrene temu naopako , pa umesrto da se prica o sektama i njihovom delovanju , sve se zavrsi na pljuvanju Srpske nacije i njihove crkve . A sad kriticari neka dobro razmisle zasto ljudi ovde imaju veliku averziju prema strancima . Da ne idemou dalju istoriju , poslednjih 100 godina ce biti dovoljno .  U pPrvom Svetskom Ratu Austrougarska  uz pomoc Nemacke i Bugarske je pokusala da bukvalno izbrise sa lica zemlje sve zive Srbe , stradala je 1\3 populacije , ni9kada nijedna zemmlja ni narod nije toliko stradao , i to od strane civilozvane Erope . Dvadeset godiina kasnije iste prica , Nemci uz svesrdnu pomoc Hrvata , sadasnjh bosnjaka i opet Bugara , unistavaju Srbe na svakom koraku . Streljanje Djaka u Krakujevcu , Kraljevu , cime se to opravdava , Jasenovac i milion ubijkenih Srba , uz 200 000 jevreja i roma. Pocevsi od devedestih , 500 000 izbeglica samo iz Hrvatske , toliko ubijenih Srba svuda van granica Srbije , i na kraju 1999 . ubijanje civila i rusenje mostova . I naravno Srbi treba sve to da zaborave , i da puste ama bas svakoga da bude pametan i da uci te iste Srbe "demokratiji" i "pravim" "modernim" vrednostima . Ako se nekome nesto lose desilo od strane bilo koga neka dobro razmisli koliko je sam kriv za to.
« Poslednja izmena: 31. Jul 2008, 21:46:36 od zuti car »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:08:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.163 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.