Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 14:01:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 244542 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia N95 8gb
Lupas gluposti....ne zelim da ulazim u diskusiju sa tobom posto vidim da nemas blage veze o onome sto pricas....Sam tvoj nacin ponasanja da budes prihvacen od drugih , da nadjes mesto u drustvu je pogresan !
NIti cu ja tebe ubediti u ono sto ja govorim niti ces ti mene ....
Sa ovim zavrsavam svoje komentarisanje na ovoj temi ....
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako god hoces ja ti kazem sta je istina. Hriscanstvo je nastalo iz sekte, znaci danas niko ne bi trebao da bude hriscanin.
Mislim nemoj da mi verujes proveri sam.
Ovde smo da diskutujemo ja stvarno ne znam sta treba da radimo da bacamo informacije bez ikakve obrade. Ne ide

Sto se tice prihvatljivosti to mi je poslednja stvar na umu Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Protiv sekti treba se boriti istinom a ne nasiljem. Znači ako se nekoj sekti nešto može prebaciti, kritikovati, to je to neophodno. Postoje mnogobrojne ekscentrične osobe koje sektama žele da se afirmišu ili da se obogate prevarom. ALI postoje i sekte koje su nastale iz realne potrebe da se kritikuju greške religija. Religije vremenom tonu u greške i inerciju i bez kritika ne bi bilo njihove korekcije.

Zanimljivo je da su sekte danas najbrojnije u SAD gde je obavezno davanje dela poreza verskoj organizaciji po volji. U sredinama gde te obaveze nema sekte su daleko manje brojne.

Takođe je zanimljivo da se mnogi ljute na sekte umesto da ih prouče i pobede znanjem, onako kako bi to Spasitelj učinio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Rekoh Sim kvazi vernici, koristis Bibliju samo za lose i vadis stvari iz konteksta.
Ostalo nikako.
U Srbiji je poducavanje nasiljem, i posle kad im neko vrati e onda "Jadna Crkva svi je napadaju bla bla bla"
Niko vise ne zeli da sluzi kao primer
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Lupas gluposti....ne zelim da ulazim u diskusiju sa tobom posto vidim da nemas blage veze o onome sto pricas....

sve je receno!  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
vrana vrani oci ne vadi
vernik ne vadi verniku ako iz toga nema koristi  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Simijon, jedno pitanje: ko je "Spasitelj"?
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson 
Rezime citave teme  je od prilkie sledeci : U redu je verovati u bilo sta i "biti " bilo sta , sem biti  hriscanin , a i ako se bas mora biti hriscanin  onda nekako da se ne bude pravoslavac , jer to je, kako ovde neki zele da predstave ,najgora  i najopasnija verska organizacija . Zasto se neki tako grcevito bore da hriscanstvo prikazu u negativnom kontekstu ne zelim da komentarisem , ono sto zelim da kazem se tice sledeceg , svi imaju pravo da zadovolje potrbu za religioznscu i da sebi predstave i objasne ustrojstvo univerzuma na nacin koji se svakoj poedinacnoj osobi cini  najpodesniji , po samo jednim uslovom , da to ni na koji nacin ne ugrozva druga ljucka bica. Termin 'sekta" je malo nespretno izabran , ali se ustalio u svakodnevnom govoru i oznacava destruktivne organizacije koje pod paravanom razlicitih verovanja manje ili vise uredjenih negativno deluju na svoje clanove i \ili siru okolinu .Voditi raspravu o ispravnosti nekog verovanja  je bezpredmetno , neko ce da veruje , neko nece i tu je raspravi kraj . Treba voditi raspravau o nacinu delovanja odredjenih organizacija . Organizacije koje na bilo koji nacin ugrozavaju zdravlje svojih pripadnika , iskoriscavaju ih na bilo koji nacin , ogranicavaju slobodu misljenja , delanja , kretanja , su organizacije koje treba oznaciti kao opasne , i kako u nasem zakonu ne postoji odredba kojom bi se regulisala i sto je vaznije sankcionasla zloupotreba i ugrozavanje ljudi i imovine na ovaj nacin , jedino sto se moze uraditi je da se javno o tome prica i sto vise ljudi upozna sa cinjenicama koje se ticu gore pomenutih organizacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 1234
Ma organizacije bilo kakwog tipa imaju swakako i lose strane, koliko god dobronamerne bile, neki deo bica ce da trpi, sam cin pristupanja nekoj org nam ogranicawa neki wid slobode, pokorawamo se prawilima te org. Zato ljudi lepo uzdajte se u se, nikad necemo biti slobodni koliko zelimo, ali bar cemo imati samoswest.
Uzgred, ne znam zasto ljudi zamrzese hriscanstwo toliko, ne bese tako kad sam ja bila mlada.
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Zasto se neki tako grcevito bore da hriscanstvo prikazu u negativnom kontekstu
zato sto kad pogledas prave hriscane, ljude koji zive na takav nacin, lake su zrtve. ne pruzaju otpor.
Citat
i kako u nasem zakonu ne postoji odredba kojom bi se regulisala i sto je vaznije sankcionasla zloupotreba i ugrozavanje ljudi i imovine na ovaj nacin
postoji. imamo i odelenje u mup-u koje se bavi tim poslom. ali ulazak u eu je prednost. (ne smemo da uskracujemo ljudske slobode bla bla
Citat
sam cin pristupanja nekoj org nam ogranicawa neki wid slobode
da ali moze doneti i puno koristi. (mislim na organizacije)
« Poslednja izmena: 31. Jul 2008, 00:50:24 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 14:01:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.