Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 20:18:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 244117 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
  Da se vratimo malo u realnost. I ja sam veliki ljubitelj naucne fantastike ali daj malo da smanjimo taj zanos.......

Naime ... Ljudski mozak ima oko 100 milijardi neurona i svaki od njih je povezan sa hiljdama drugih takozvanim sinapsama. Naucnici sa MIT-a probali su da naprave cip koji je silicijumska slika ove gradje. I uspeli su - prvi brain chip kako ga zovu , izgranjen je u standardnoj CMOS tehnologiji sa 400 tranzistora. Veliki uspeh, ali svi ti tranzistori emuliraju samo jednu sinapsu izmedju dva neurona ! Naravno vrlo je tesko napraviti silicijumsku verziju mozga koji imitira rad pravog , jer se u sinaspama desava analogna komunikacija kroz hemijske reakcije na jonima i molekulima natrijuma , kalijuma , hlora i kalcijuma. Odavno se ovako nesto pokusavalo kod neuronskih mreza , ali niko do sada nije uspeo na nivou tranzistor-tranzistor - iz prostog razloga sto su oni sa binarnom logikom , a u mozgu se desava potpuno analogna komunikacija svosjtvena fuzzy logici , koja nije daleko otisla u prakticnoj primeni.
 Upravo zbog toga i ima toliko tranzistora , da bi se simulirale sve one analogne vrednosti hemijskih  (jonskih) procesa u neuronu i sinapsi.

Zamislite koliko onda treba da ima tranzistora u cipu koji bi emulirao rad citavog mozga !

IZVOR 

Zato gospodo , ja bih vas molio da se ostavimo i Nikole Tesle i energetskih kristala i Vedskih spisa , i stvaranja vestackog mozga , prenosenja svesti (za koju ni ne znamo sta je) , i svih ostalih "genijalnih ideja " sto dobra vutra kad izazove elekricnu oluju u mozgu moze da nam priušti .....  Smile 
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 20:39:25 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Hajde ne budi smesan Sovo kako mozes biti takav ignorantus ,
sta zelis ,da prestanemo da pricamo o ovim stvarima.
mislim da tebi treba mala provera realnosti.

Navodis rezultate Univerziteta za koje znas da ne mogu biti ni uporedjeni sa drugim sektorima,
drzavnim ili privatnim ,oprema im zavisi od benefaktora a nisu ni placeni ,niti imaju vremena da se posvete poslu 100%.
Naravno da imas bratstva na svakom Univerzitetu  poput Alpha & Omega
ili Skuls & Bones 322 za koje ljudi smatraju da su sekte kojima je cilj da privucu najbolje najpopularnije
najpametnije ljude u svoje grupe ,na zalost neki idu u njih po tradiciji a ne po znanju poput mladjeg W.Busa.

Do pre 100 godina je tek svaki  100 stanovnik imao i nosio gace u kraljevini Yugoslaviji ,
i od doba tog prvog telegrafa i radija pa do danas se dosta napredovalo po pitanju ljudske civilizacije.
Na pijaci u Yorku i Mancesteru si pre 100 godina mogao da kupis ljudsko meso ispod tezge ,
Koka kola je u sebi imala pravi kokain i prvi avioni su poceli da lete .
Pogledaj koliko je struja bila zastupljena 1910 u Srbiji .
Masonski red je postojao tada u Beogradu .Austrija i Turska su se otimale za Srbiju ,
ali da nije bilo masona Srbija nikada ne bi imala svoju nezavisnost.
Danas Na pocetku 2001 veka ti jos uvek imas nepismene ljude u zemlji u kojoj zivis ,
ti jos uvek imas na svetu plemenske zajednice i ljude koji idu goli poput ovih u papa novoj gvineji,
a na drugoj strani covek je poslao Masinu izvan naseg suncevog sistema koja sad putuje brzinom od 80 hiljada km na sat.

U 100 hiljada godina postojanja coveka samo je ovih zadnjih 100 godina je preokrenulo svet.

Sada ces ti da zaustavis najbrze razvijeniju  bilionsku indusriju drzava i mocnih kompanija koje svakodnevno rade na tom problemu i koji imaju najbolje umove zaposljene na tom problemu ,sada ce oni bas zbog tebe i slicnih da objave svoje radove u vremenu kada nikada nije bilo vece industrijske spijunaze .

Dovoljno je samo 300 gena da stvoris zivot i da mu kasnije dodajes karakteristike koje zelis ,
Postoji Labaratorija u Kanadi 2 kilometra ispod zemlje .

Ja licno radim iza vrata koja su teska 5 tona (nista tako interesantno)
dok su ona u Cajen planinama svemirskom komandnom centru teska svega 2 x 2 tone .

Ne mozes zivis zauvek poput Hobita u dolini ,javnost nikada nece da zna neke stvari ,moze samo da naslucuje .
I za kraj ,
Ti svatas da je Uspesno je stvorena ziva kompletno sinteticka celija ,i kompjuter sledece generacije nema cip u takvoj funkciji o kakvoj ti pricas vec je u obliku zivog likvidnog zelatina ispunjenog zlatnim prahom koji omugucava 100% prenos elektricne energije bez ikakvog gubitka.
Naravno da ce imati mali milon cipova okolo njega ,ali to ce se promeniti bas kao sto je prvi kompjuter bio velicine cele kuce a danas je ovaj laptop sa koga ti pisem  bez uvelicavanja 10.000 puta mocnija masina .
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 22:20:57 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
 Onda ja definitivno nisam u toku. Nisam cuo za taj komjuter sledece generacije sa zeletinom umesto procesora. Zezas me , ili ........?

Neki link mozda o tome ?

Cekaj za tebe je MIT neki tamo levi univerzitet , mora da se salis.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2012, 22:21:45 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 

Bice mi zadovoljstvo cim nadjem malo vise vremena poslacu ti pp,

Ma nije levi univerzitet ,tamo je mnogo potencijalnih pametnih ljudi ,
to je poput prodavnice mladih talenata za velike kompanije ,
to je poput zabavista gde moras da pokazes svoj potencijal i svoje ideje ,
od kojih zavise ponude za posao .
Univerzitetska labaratorija i sredstva su dobra za jednog od vrhunskih Univerziteta,
ali ne moze da se poredi sa drzavnim ,vojnim ili privatnim finansijskim zaledjinama,
ili sa timovima drugih vrhunskih utameljenih  strucnjaka .
« Poslednja izmena: 20. Mar 2012, 20:05:50 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
batice u potpunoti se slazem aove opaske o prvoslavnoj crkvi ti nisu na mestu posto se covek ne izjasnjava kao pripadnik bilo koje crkve tako da ove opaske o pravoslavnoj crkvi su bespredmetne,naravno da nista nisam dao za crkvujer crkva su ljudi a ne institucija,i sam hrist je rekao ne gradite hramove a on sam je sve skupove organizovao u obicnim kucama,sto se moze videti i na primeru tajne vecere.

inace evo jedne crkve koju bih rado posetio

Iskreno nisam mogao da odgledam do kraja ,nekako nije zgrabio moju paznju i mnogo je razvukao ,
Ja sam davao crkvi u proslosti godinama ali sam shvatio da oni sami sebe smatraju da su u najvecoj potrebi ,
Voleo bih da svi malo evoluiraju i shvate da Bog ustvari ne uzima nikakvu stranu vec da je neprikosnovena sila prirode i da je sve dobro i zlo koje mi sami stvaramo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
tvoja greska sto si davao crkvi,i ne treba njima  davati nista,vec samo pojedincima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ako je definicija sekte odvojenost od pravog učenja, govori se o religiji, koja je onda prava religija ako su sve ostalo sekte?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ako je definicija sekte odvojenost od pravog učenja, govori se o religiji, koja je onda prava religija ako su sve ostalo sekte?
          sekta je kao pojam danas okrenut na glavačke a slučaj je bio i u vreme Hrista  te su original učenje apostola i Hrista takozvani ljudi velike crkveove zvali sektašima. A Isus kaže upravo,ako vas ruže blago vama ,jer ste moji ,jer ako su mene ružili i vas će.  u Biblijskom izražavanju stoga imamo bolju smisaonost ili putokazko je ko ovde,a to je reč jeres,odvojenje od istine,a sekta može biti i dobar znak verujućima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Opet nema odgovora! Ko ima istinu, koja religija ima istinu i nije sekta, nije jeres?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Budizam ,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 113 114 116 117 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 20:18:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.