Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:42:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 246064 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Sekta je organizacija koja je izdvojena od Bozije Crkve ili pogresno tumaci i praktikuje Sveto Pismo. Takve organizacije nemaju veze sa Crkvom i ne rade na Boziju slavu.

Svi oni koji veruju u Sveto trojstvo i Boziju rec Bibliju i zive po njoj su ispravni hriscani Bogu ugodni, bez obzira na ime crkve.
Mogu cvrsto da tvrdim da su Protestantske i Baptisticke Crkve potpuno ispravne i da apsolutno nemaju nikave veze sa sektom.
Crkva su ljudi a ne zgrada i objekat. Mi smo Hram Duha Setoga!
Pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
A kako znas da tkzv prava i ispravna "bozija crkva" tumaci "sveto pismo" na pravi i ispravan nacin. Ko to mesri i odmerava sta je ispravno tumacenje a sta pogresno?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@decky999
Brate ti mene odusevljavas. Postavljas ista pitanja koja bih ja postavio. Car si nema sta  Smile Smile
To i ja kazem otkud moze neko da sudi da li je ovo ili ono ispravno?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Sekta je organizacija koja je izdvojena od Bozije Crkve ili pogresno tumaci i praktikuje Sveto Pismo. Takve organizacije nemaju veze sa Crkvom i ne rade na Boziju slavu.

Svi oni koji veruju u Sveto trojstvo i Boziju rec Bibliju i zive po njoj su ispravni hriscani Bogu ugodni, bez obzira na ime crkve.
Mogu cvrsto da tvrdim da su Protestantske i Baptisticke Crkve potpuno ispravne i da apsolutno nemaju nikave veze sa sektom.
Crkva su ljudi a ne zgrada i objekat. Mi smo Hram Duha Setoga!
Pozzz

Diskusija "pravovjernih" sa "sektašima" je kao diskusija gluhog sa gluhim.

"Sektaši" na isti način vjeruju da je njihov put pravi kao i "pravovjerni". Razlika je jedino u pakovanju. Sekte su pakovane za single use, religije su jumbo. Wal-Mart sort of a pack.

P.S. Sale is another fan of Decky999 Smile
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Bosch ima centrifugu
Blagodarim  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Pravo tumacenje Svetog Pisma se vidi kroz dela u zivotima pojedinaca,ako su dela ljudi po Bozijoj reci tada je Crkva zdrava.
Ne bi se slozio da su sekte male grupe, neke broje i cak nekoliko hiljada ljudi. Covek se moze ograditi od Sekte tj pogresnog verovanja koje vodi u zabludu i propast, ukoliko poznaje Bibliju i istinu Bozije reci. Sve sto nije po Njegovoj reci je ustvari Sekta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
A ko ce meni da kaze da tumacenja organizovane Crkve je ispravna?
Toliko prevoda i tumacenja da sam se i sam izgubio.
Evo priznajem moja omiljena tema za diskusiju su Jehovini Svedoci jer sam na njima posvetio dosta vremena. Sta mislis o njima?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Oni su sektasi, jer smatraju da je Isus Hrist bio samo prorok i nista vise. Ne veruju u otkupljenje greha koje imamo u Isusu, i samim tim gaze po svetom trojstvu jer im je Jahve - Bog, jedini.
Pored ovoga imaju jos dosta iskrivljenih stavova po pitanju tumacenja Svetog Pisma, kojih se cvrsto pridrzavaju.
Imaju skroz neku svoju sliku Biblije i Boga i zive ne kao Bozije sluge nego kao placenici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Auuu sto si ti izgresio. Ja znam izgleda druge cinjenice nego ti. To sto ti pricas je samo propaganda (vecinom)
Isus Hrist je bio Bozji SIN a ne Bog Sam (Jahve). Veruju da je Isus dosao da otkupi nase grehe. (Ajd ti mi malo pojasni sta si hteo tacno da kazes)
Trojstvo ni ja ne prihvatam jer je po meni absurdno. To sam rekao vec nekoliko puta.
Isus, Jahve i Sveti Duh ja smatram tri razlicita stvora. Jahve je Bog (Kralj), Isus je Bozji Sin a ne Bog sam (vise nesto kao Princ), Sveti Duh je sila (mac) tako da se slazem sa njima po tom pitanju. Jer ako cemo pravo onda Isus ne bi razgovarao sam sa sobom, nego bi razgovarao sa ocem. Jer je sam rekao "oprosti im Gospode ne znaju sta cine." AKo ce neko da veruje da je bog Skicofrenik to je njegova stvar.
Jahve jeste jedini Bog. Kako se zove tvoj BOg? Ima li on ime?
Koji su ti iskrivljeni stavovi? Biblije se treba cvrsto pridrzavati ako si vernik, a ne biti slobodniji nego sto treba i posle kazes ja verujem u BOga. Znao sam gomilu ljudi koji su govorili da su "vernici" a ovamo su se drogirali, psovali, krali, jebali kud su stigli i naravno sve im je to oprosteno  Smile
Placenici? Gde si ovo izvukao majke ti? Ako neko zivi kao placenik to je Katolicka i Pravoslavna Crkva. Uvek traze pare za sve obrede. Svedoci propovedaju za dzabe i niko ih ne placa. Glavne Staresine dobijaju bedne svote novca ako se posvete propovedanju i ne rade ni jedan drugi posao. Ja do sada nisam video da voze besna kola i zlato i sve te gluposti. Tako ti ili proveri to sto pricas, pokazi mi neke dokaze ili nemoj da komentarises o onome o cemu ne znas. Hvala Lepo! Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 63
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Druze pitao si me za moje misljenje, samo to. Ja mislim da sam u pravu,a to sto ti mislis drugacije je tvoja stvar. Onaj ko ne veruje u Sveto trojstvo tj. Boga Oca,Boga Sina i Duha Svetog kao osobu a ne kao mac taj je na krivom putu. Isus Hrist je Bog, on je jedno sa Ocem. Citaj Novi Zavet gde Isus i sam kaze ja jesam.
Moj Bog je Gospod stvoritelj neba i zemlje, svemoguc, pocetak i kraj.On je taj koji u ruci drzi sve i ima svu vlast i moc.On je lav i jagnje, spor na srdzbu a brz na milost,pun ljubavi i dobrote, onaj koji daje zivot i brine se za svaku nasu potrebu.
U njemu imamo radost, mir, slobodu, ljubav i nadu kao plodove Njegovog Duha.Kroz Njega dolazi sve, On je taj koji daje iznova novu sansu i strpljivo ceka da mu se obratimo za pomoc. Jer je Otac koji nas Voli... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:42:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.