Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 07:16:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li srbija treba da udje u NATO???
DA
20%  (3)
NE
73.3%  (11)
MOZDA
6.7%  (1)
Ukupno glasova: 15
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sbija u NATO-u  (Pročitano 3259 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
To je lepa zamisao ali je nerealna.

A Niš je prelep grad. Ja sam Nišlija-Meraklija  Smile

Биће Ниш још љепши не се сикирати. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
18000 НИ 500000 МИ............
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Evo i ja sam glasao .... Smatram da Srbija treba da udje u NATO zbog porasta cena nekretnina ..... i razvoja demokratije .... i nase integracije u veselu evropsku porodicu naroda ... i da  i mi Srbi  damo svoj doprinos opkoljavanju Rusije  koje je u totalnom raspadu .... i zastoju .... i kontranapadu ....  Smile

jbg. meni je i deda 48 otiso u cetnike ....  Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 14:26:16 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Zašto bi mi štitili interese rusije kada njih boli kurac za nas?
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17

Боље штитити интересе запада који нам је само желио и направио добро? Smile
Ах да,није то интерес запада већ српски интерес. Smile
И на крају крајева шта има везе што запад свремена на вријеме мало распарчава по Србији. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Па ако идеш том логиком онда се замисли и шта нам НАТО мисли, па се одлучи између оног што нас је убијао и оног кога не занимамо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
  51 годину после излива мржње на српски Православни Ускрс, 13. фебруара, 1995. године, тада главнокомандујући америчких здружених штабова, генерал Џон Шаликашвили   (John Shalikashvili), коме је отац био СС официр, представљао је Америку на церемонији у Дрездену, у Немачкој, на гробљу Хојдхоф   (Heidehof), у немом помену цивилима сахрањеним у масовној гробници, побијеним бесомучним и врло проблематичним бомбардовањем пред  сам завршетак рата, а 60 година доцније, 22. јуна, 2004. године, огроман крст изграђен у Енглеској, постављен је на дрезденску цркву Фројнкирш   (Frauenkirche), у знак опроштаја и помирења.

Ниједан западни амбасадор није никад положио венац ни на једно београдско гробље, нити је Америка подигла крст нити у Београду, нити у Србији, нити у Книну... нити у знак опроштења, нити у знак помирења.

Уместо опроштења и помирења, амерички амбасадор Цимерман je 1991. зачео антисрпско крвопролиће на тлу бивше Југославије.

Уместо да тражи опроштај за убиство невиних, у савременом крвопролићу америчка пропаганда је злочиначки исфабриковала Србе и Србију у некакве историјске и данашње злочинце. Та злочиначка фабрикација заснована је на непромењеном ставу америчког Државног секретаријата који је званично стављен на снагу средином 1943. а формулисан већ средином 1942. године, да је у односу на Дражу и Тита у питању некаква наводна ''противуречност'' (controversy).

Под том лажном ''противуречношћу'', Државни секретаријат је забранио америчким авијатичарима које су Равногорство и народ Србије спасли од немачког и партизанског прогона и евакуисали их у слободу – да оду у Београд и сведоче у корист Драже Михаиловића; уништио магнетофонске траке на којима је била снимљена прослава на државном нивоу поводом посмртног додељивања одликовања Legion of Merit, и то највишег ранга, Дражи Михаиловићу од стране председника Трумана; сакрио одликовање од јавности; забранио да Америка на федералном земљишту подигне званичан споменик захвалности Дражи Михаиловићу, Равногорцима и српском народу; искључио Мисију Halyard из америчке историје – иако је била најспектакуларније спасавање америчког војног персонала са окупиране територије; па чак и спречио Џорџа Клунија да данас направи играни филм о тој операцији... да споменемо само неке од ''забрана'' без залажења у детаље откривања Трумановог одликовања.

Чињенице, међутим, доказују да Државни секретаријат није у праву:

Нити је постојала нити постоји икаква ''противуречност'' у односу на Равногорство и Тита – из два проста разлога:

а) Историјска Истина била је намерно сакривена.

б) Историјска Истина сакривена је зато да би се лаж искористила за настављања анти-српске мржње.

Иначе... зашто би од Америке – током бруталне исконструисане антисрпске пропагадне кампање током деведесетих – било сакривено да су Американци 1944. бомбардовали своје савезнике Србе, и да су првипут  бомбардовали Београд 16. априла, 1944. на српски православни Ускрс?

Сакривање тог садистичког иживљавања баш на православни Ускрс, исто као и сакривање осталих америчких бомбардовања Београда и Србије, све до позног септембра, 1944. године, недвосмислено доказује да није била у питању никаква ''противуречност''!

Напротив, сакривање тог садистичког иживљавања доказује:

Злочин са предумишљајем.

Ни на дан православног Ускрса, нити сутрадан, на други дан православног Ускрса – ниједна америчка бомба није бачена на војне циљеве!

Ниједан војни циљ није гађан!

Циљ америчких бомби било је убиство становништва!

Наравно убиство Срба... јер тада је Београд био насељен претежно Србима. Зато бомбардовање на православни Ускрс није случајност:

Бомбардовање на дан православног Ускрса симболизовало је садизам и мржњу.

Непромењени садизам и мржња дуготрајне анти-српске кампањае доказ су да су Срби и Србија жртва Крсташког похода!

Зато се НАТО не извињава!

Јер за жртве крсташког похода – нема опроштења.

Нема опроштења ономе ко је осуђен на истребљење.

Логично је зато због чега је у будућности – 1999. године – уместо опроштајних венаца и опроштајног крста за бомбардовања у Другом светском рату, поготово садистичког бомбардовања на православни Ускрс 1944. године – настављен аустроугарски ултиматум – са неба – чак је и ''небо'' искоришћено да симболично понизи ''небеску Србију'':

Дрзни се, Србине, следују ти бомбе са твојих ''небеса''!

''You still wanna be a Serb?''

Али... из свега произилази и једна друга чињеница, која је битна за суштину Српства, Православља, Светосавља, и Равногорства:

Историја не умире јер је моћнија од лажи.

Странци, заљубљени у Истину, откриливши Труманово одликовање  одржали су живом истину Halyard-a; запис њујоршке комисије за истраживање истине о Дражи Михаиловићу, једини веродостојан искторијски документ, одржао је живом истину о Равној Гори. Срби у избеглиштву широм света непоколебљиво се боре за Истину Равне Горе, и изборили су се за ту Истину на супрот не само комунистичких агентура, и не само страних агентура – него и на супрот нашим српским издајницима који су сарађивали са окупатором током Другог светског рата. И наравно, Равна Гора преживела је у отаџбини на супрот масовном убиству, и очајничком злостављању Титове диктатуре.

Равногорство је заиста преживело – преживео је Дух Равне Горе, преживело је Српство. Из њујоршких, вашингтонских, чикашких суза  наставља се отаџбинин завет...

Растков завет:

Зато смо научили да читамо и пишемо да би истину памтили.

И Божији завет:

Зато нам је дато да мислимо да истину мислимо.

Зато ми је рођењем српско име дато да Српство схватим, а сазнање Равногорства ми је баш то и подарило. Историја не умире. Угљевља  античких ломача и данас су ужарена. Издаја је давно почела. И баш како је то Алберт Сајц предвидео на Равној Гори – ''Претеће промене'' (Shape of things to come), пристигле су... морални компас изгубљен – мржња на власти:

Током савременог бомбардовања Београда и Србије, као симбол тих пристиглих ''претећих промена'', на једној не-експлодираној америчкој бомби, нека најмљена битанга нашкрабала je претњу мржње:

''Хоћеш ли још да будеш Србин?''

''You still wanna be a Serb?''

Тој битанги која је то на бомби нашкрабала одговарам у име свих мртвих и живих који су ме надарили Равногорством:

Хоћу.

И бићу до последњег даха.

Часлав М. Дамјановић
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Posto se sve vise prica o  ulasku srbije u nato pa da vidimo kakvo je trenutno misljenje po tom pitanju.

pa sta? sve vise se prica i o odlasku na mars, pa srbija jos uvek ne planira da posalje raketu niti ju je iko zvao da ucestvuje u tom programu. isto tako i za nato - niko nas nije ni zvao tamo jer jednostavno nato nece da uvozi problem nego da jaca svoje clanstvo, - a kako bi ga ojacali sa nama!? nikako!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Da. Niko nam se ne izvinjava. Čak ni Grčka  Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Klico pa zvali su nas kako nisu? Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 07:16:25
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: NATO Sbija
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.