Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savić: Nepotrebno menjati radno vreme u javnom sektoru  (Pročitano 5808 puta)
30. Apr 2014, 15:05:36
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Apple 15
Savić: Nepotrebno menjati radno vreme u javnom sektoru

Tanjug    | 30. 04. 2014. - 14:50h | Komentara: 0
Najavu premijera Aleksandra Vučića da će radno vreme u javnom sektoru ubuduće počinjati u 7.30 sati, ili 8,00 sati, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić smatra nepotrebnom, jer je najbitnije kakav je efekat rada državnih činovnika a ne u koliko sati počinje njihov radni dan.

- Ne vidim nikakvu suštinu u tome da li će činovnici raditi od 07.30 ili 08.00 sati. Mnogo je bitnije šta naši državni činovnici rade i kakav je efekat njihovog rada -  rekla je Savić.

Prema njenim rečima, takva odluka, u uslovima velikih problema u državi, zapravo predstavlja skretanje pažnje na marginalne stvari.

Radno vreme u javnom sektoru trebalo bi već od prve sednice vlade, koja će biti održana sutra, da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet, najavio je juče Vučić.

On je objasnio da je cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Izvor: Blic

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
od 5 neka rade, kad dodju na posao da nastave da spavaju do 8, svakome po krevet uz radni sto   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 34.0.1847.114
Ako prelistate mslo u nazad naćićete temu na kojoj lik iz svjetske banke objašnhava da je Srbija u pogršnoj vremenskoj zoni i da je moguće ostvariti uštede tako što ćemo preći u istu vremensku zonu kao i Grčka ili tako što ćemo pimjeriti radno vrijeme na pola 8 ili 8.

Fino čovjek to objasnio sve šta i kako i zašto.
Jedino mi nije jasno otkud Vučić u potpisu ove ideje, koju inače podržavam. Hoću i js nekad sunce da vidim.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Nokia 6630, valjda
I?
A mozda ljudi efektivno rade 2 sata zato shto u njihovo radno vreme svi kojima trebaju njihove usluge su jelte na svojim poslovima kod privatnih poslodavaca kod kojih nema: "odoh za chas neshto da zavrshim u opshtini..."
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
HTC One
Podrzavam predlog u potpunosti, ionako od kada radim komentarisem kako je radno vreme od 8:30 do 16:30 besmisleno i nehumano... dok dodjem kuci 17:15/17:30... sredis se, jedes, dok se dva puta okrenes vec je bar 19h... i gde je tu dan?

Ovako da radimo od 7h, zavrsim sve u 15h i kuci sam do 16h... pa imam vremena i da odspavam 1-2h ako hocu ili da radim sta god hocu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
I?
A mozda ljudi efektivno rade 2 sata zato shto u njihovo radno vreme svi kojima trebaju njihove usluge su jelte na svojim poslovima kod privatnih poslodavaca kod kojih nema: "odoh za chas neshto da zavrshim u opshtini..."

vidis da te niko ne cuje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Apple 15
Ja sam za to da se radi fino od 12 do 20... za ove usluzne sluzbe... jerbo, sta mi znaci salter koji radi do 4 kad ja radim do 5? Smiley

Kad kazem "ja", mislim na firme koje su presle na radno vreme od 9 do 17h.

Sto se tice slobodnog vremena, citiracu jednu osobu koja je rekla nesto u fazonu - kakve veze ima to sto roditelji rade do 17h, kad i u slucaju da se pomeri radno vreme oni bi samo sat vremena vise gledali TV sa klincima...  Smile

Sto se ostalog kukanja tice, citiracu komentatora sa B92: "Srbi, glava u komunizmu, telo u kapitalizmu"
« Poslednja izmena: 30. Apr 2014, 21:29:53 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Ja bi to resio na drugaciji nacin, otvoren salter nedeljom sa rotacijom sluzbenika...pa umesto nedelje ima neradan tipa petak/subota... Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Ja bi to resio na drugaciji nacin, otvoren salter nedeljom sa rotacijom sluzbenika...pa umesto nedelje ima neradan tipa petak/subota... Smile Smile

E vidiš slažemo se, uvesti radne subote za sve službe, umjesto subote dobiješ ponedeljak pa opet imaš 2 dana vezano.
I radno vrijeme za šaltere od 8 - 20 h - 6 dana u nedelji.
Rotacija, organizacija i razumni rokovi za rješavanje predmeta.

Sa druge strane, čovjek kad pogleda niko na zapadu ne radi tako,  a sistem im funkcioniše bolje nego naš.
Oni ne provode pola života u redovima.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Ne znam tacno znam da mi je neko preko pricao da imaju neki slican sistem tamo gore po Norveske/Svedske.
Mada nije ni bitno...ako smanje birokratiju uz dostupnost dokumentacije preko interneta svima bi zivot bio laksi.
Vecinu stvari mozes i danas naci na internetu ali opet moras odvojiti dan da odes i predas uz to da ni sam ne znas dal ce te neki nadrndani salterski radnik vratiti zbog nepotpune dokumentacije.
Ja sto zivim u manjem gradu gde je manje vise skoro sve na jednom mestu krug centra i nije tesko skupiti sve za dan. Ali je ipak pain in the ass  Smile
evo klinac mi krece u skolu, pola stvari sam morao privatno da radim jer dete bi upisao nikad...kod ocnog se zakazuje mesec dana unapred, kod izabranog lekara moras otici samo kada radi u savetovaliste a to je jednom nedeljno (o guzvi ne zelim da govorim)...izvadis izvod iz MKR (doduse ovo nam je gradonacelnik poslao gratis) itd. itd.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.