Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 122 123 125 126 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 643574 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
SonyEricsson T630
Vec sam nasao sve delove i uklopio sve pa cisto sam hteo da pitam sta vi mislite o tome da li je dovoljno dobar za najnovije igrice i tako to? Hvala Smiley

Kuciste: Blueberry Midi Tower BC-M42-450 450W (Black)
Procesor: AMD FX-6300 6-Core 3.5GHz Black Edition Box
Maticna ploca: Gigabyte MB - SOCKET AM3+ - GA-970A-D3
Graficka: MSI Radeon HD 7750 2GB 128bit - R7750-2GD3
RAM: KINGSTON 4GB (2x2GB) DDR3 HyperX Blu 1600MHz CL9 - KHX1600C9AD3B1K2/4G
HDD: TOSHIBA 1TB 3.5", SATA III, 32MB, 7200rpm - TSH-DT01ACA100
Kuler: Cooler Master Hyper 412 Slim CPU Cooler - RR-H412-16PK-R1
Napajanje: CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W Super series Full
DVD rezac/coitac: LG DVD-RW SATA GH24NS95.AUAA10B (Black)

bacas pare na par stvari a mogao bi te pare prebaciti za neke bolje komponente.
ploca ti ima 2 PCI-E 2.0 x16..znaci za dve graficke karte. mislim da neces ici na to i bolje uzmi neku drugu jeftiniju.
sa amd ces mozda biti zadovoljan ali ako ga budes "nalozio" prije igranja.
kuciste ti uopste nije vazno, uzmi najjaftinije sa ventilatorom.
cooler i napajanje obrisi. pazi napajanje je veoma vazna stavka ali u ovom slucaju ovo napajanje bi ti bilo najkvalitetnika komponenta u racunaru. uzmi jeftinije.
za razliku uzmi 192 bitnu grafiku i ako (samo ako) bi mogao intel procesor, jedan od 1155 socketa.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
HTC Sensation XL
Hocu da kupim 4gb memorije za notebook no nisam siguran koje, tj nzm. kako da provjerim da li mi je na notebooku 1066, 1600 ili 1333 Mhz, provjeravao sam sa par programa no neki kazu 1333 neki 1066.
I da li memorija npr od 1333 Mhz moze raditi na notebooku cija memorija radi na 1066 Mhz?
Smile
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Apple iPhone 12, S21
KOjim programima si proveravao?
Skini i instaliraj Speccy, on bi trebao da ti ocita tacan model memorije.
Ako hoces da budes sigruan, izvadi memoriju i pogledaj tacno sta pise na njoj.

Sto se tice toga da li ce moci da ti radi brza memorija, ukoliko je kupis...da, hoce.
Ako imas dve memorije, ona brza uvek spusta svoj radni takt na onaj od sporije memorije, tako da tu neces imati problema.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
HTC Sensation XL
Ja sam dobio jednu od 1600 no medjutim nije radila, tj vidio sam je u biosu ali nisam mogao butovati.
Mozda nije do radnog takta?
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66
mob
SonyEricsson T630
pazi da kad skines program specyy (koji je odlican za info) i pogledas na radni takt memorije ne iznenadis se ako pise daleko manji broj. radi se o tome da taj broj pomnozis sa 2. znaci taj radni takt x2 i dobices pravu vrijednost.

ISPRAVNA memorija se prilagodjava magistrali koju daje maticna ploca i procesor ili se prilagodjava najsporijoj plocici u slotu.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2013, 23:12:57 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Izgleda da mi je riknula graficka pa mi treba savet za novu.

Kad sam zadnji put proveravao ati je davao vise tako da bih opt ati

znaci najradije bih:

- ati
- asus (nekako imam povrenja u tu marku)
- da j sto bolja u odnosu na 5770. ako vec menjam bar da osetim napredak.

budzet oko 100 evra

edit: guglam stojeci zakacen na neki otvoren wi-fi jer me sad zeza i moj net kod kuce Smiley 1

jedino sto sam nasao znacajno brze od 5770 za te pare je 7790

http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-amd-radeon-7790-asus-oc-1gb-ddr5.11.html?productId=33337

ova me se za sad najvise dojmila ali otvoren sam za predloge.
« Poslednja izmena: 15. Sep 2013, 10:03:58 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Gledao sam neke laptopove u radnji i dvoumim se izmedju jednog Samsunga i Toshibe.  Slicnih su performansi, a i cena(oko 37000).  Mene zanima koji bi ste vi uzeli kada bi birali tj.  u koji brend imate vise poverenja, jer mene konkretno najvise zanima pouzdanost masine? Osim toga, ako niste ni za jedan od predlozena dva brenda vi navedite neki drugi u koji imate poverenja i obrazlozite zasto bas on.  Hvala.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
@prvosh ... ja sam pre za Toshiba... ako moze Dell, Toshiba, Lenovo pa sve ostalo Smiley ali mozda i bolje da ti neko odgovori od strucnijih...

A moje pitanje bi bilo sledece... napravio sam neku listu procesora... u pitanju su procesori za laptop.. e sad .. koje od njih da odma odpisem... laptop ce se koristiti za surfofanje, po malo Photoshop CS6 i Dreamweaver CS6.. ali najvise surfovanje i mailovi.. Photoshop CS6 i Dreamweaver CS6 ce se koristiti povremeno mozda ukupno oko 30% ukupnog koriscenja laptopa... U Photoshopu se nece raditi neke velike stvari.. memorije ce biti minimum 4GB posto mislim da ce 2Gb biti jako malo..

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

procesor.jpg
(116.92 KB, 1566x558)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Gledao sam neke laptopove u radnji i dvoumim se izmedju jednog Samsunga i Toshibe.  Slicnih su performansi, a i cena(oko 37000).  Mene zanima koji bi ste vi uzeli kada bi birali tj.  u koji brend imate vise poverenja, jer mene konkretno najvise zanima pouzdanost masine? Osim toga, ako niste ni za jedan od predlozena dva brenda vi navedite neki drugi u koji imate poverenja i obrazlozite zasto bas on.  Hvala.   Smile

Daj tacne modele.
Ne postoji vise ni jedan brend za koji mozes takvu generalizaciju napraviti da kazes ovaj je bolji od onog.
Sve zavisi od serije i modela.

@prvosh ... ja sam pre za Toshiba... ako moze Dell, Toshiba, Lenovo pa sve ostalo Smiley ali mozda i bolje da ti neko odgovori od strucnijih...

A moje pitanje bi bilo sledece... napravio sam neku listu procesora... u pitanju su procesori za laptop.. e sad .. koje od njih da odma odpisem... laptop ce se koristiti za surfofanje, po malo Photoshop CS6 i Dreamweaver CS6.. ali najvise surfovanje i mailovi.. Photoshop CS6 i Dreamweaver CS6 ce se koristiti povremeno mozda ukupno oko 30% ukupnog koriscenja laptopa... U Photoshopu se nece raditi neke velike stvari.. memorije ce biti minimum 4GB posto mislim da ce 2Gb biti jako malo..

Izbaci sve celerone i sve AMD-ove.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.66

Kao sto chelavi1 kaže, celeron bi definitivno trebalo da iybacis sa te liste. Sto se tice AMD-a, mozda nisu za velika opterecenja, ali cenim da bi trebalo da sljakaju za ovo sto si ti naveo. Ja imam AMD Athlon II dualcore 2.8ghz vec 3 godine i ne mogu se pozaliti na njega. Jeste da ne moze da gura neke zahtevnije igrice, ali ove stvari koje si naveo radi bez ikakvih problema, bez bagova i pregrevanja.

@chelavi1 Bice da je otprilike nesto ovako:

http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/toshiba-notebook-c850-1cj.html

http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/samsung-laptop-np350e5x-s01rs.html
Can't decide...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 122 123 125 126 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.421 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.