Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savet u vezi započinjanja preduzetničkog biznisa  (Pročitano 3677 puta)
25. Sep 2011, 19:53:43
Svakodnevni prolaznik

Sudbina je samo za one koji u nju veruju.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 296
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Želim da se registrujem kao preduzetnik sa osnovnom delatnosti pod šifrom 90.03 - Umetničko stvaralaštvo, koja ako sam dobro razumeo obuhvata aktivnosti slobodnih novinara, a to mi je upravo primarna profesija.

Pretpostavljam da bih imao pravo na paušalno oporezivanje jer mi je potpuno nepotrebno vođenje knjiga, ali nisam siguran u koju grupu za oporezivanje bih upao. To mi je i najbitnije jer vidim da je razlika u porezu velika od grupe do grupe, pa bih bio zahvalan da mi neko ko se razume u te stvari odgovori...

Zanima me i da li bih mogao da radim i naplaćujem druge delatnosti preko te radnje i koje sve delatnosti? To mi je važno jer se bavim mnogim poslovima koje bih želeo legalno da naplaćujem preko iste radnje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Znači, opet oćeš da mućkaš ... ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Citat
Pretpostavljam da bih imao pravo na paušalno oporezivanje
da.

mozes da se bavis delatnostima za koje si registrovan.
a to moze da znaci da nista od pausala.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 296
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Znači, opet oćeš da mućkaš ... ?

Nadam se da ovako nepotrebnih komentara neće više biti na temi...

Citat
da.

Ako možete samo da mi pojasnite ovo... Kako određujem za koje sam delatnosti registrovan? Da li su to sve delatnosti koje spadaju u šifru koju sam odabrao kao osnovnu delatnost, ili pri registrovanju radnje osim osnovne delatnosti prijavljujem i druge kojima želim da se bavim?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Dobro, šaliio sam se ja malo ... no hard feelings ....

Moj savet ti je: Idi kod nekog dobrog knjigovodje (ako te interesuje kako naći dobrog, objasnićemo) plati 2 sata njegovog vremena, i sve će on da ti objasni.

U principu, možeš SVAČIM se baviš sve dok ti 50 posto prihoda dolazi od pretežne delatnosti, koja ti piše u rešenju.

E, sad, jedino ostaje taj PDV, ne smeš da prebaciš prihod od 4 000 000 dinara godišnje, da ne bi ušao u PDV sistem i da možeš da budeš paušalac. Čim to prebaciš, nahebo si .....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 296
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Verujem da neću preći tu cifru, ja sam negde čak pročitao da je 3.000.000 dinara, ali to ne menja stvari.

Hvala na odgovoru...

Znači sve dok mi je više od 50 posto prihoda od na primer novinarstva i izrada reklama, ako sam registrovan kao agencija za novinarstvo i marketing, ja mogu da radim i druge delatnosti koje nemaju nikakve veze sa tim oblastima? Jesam li dobro razumeo?
« Poslednja izmena: 25. Sep 2011, 22:50:10 od Neocassius »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Pazi, ja znam kako je u Trgoviniskoj radnji.

Konkretan primer.

Auto delovi i oprema.

Kroz nju je provlačeno i druge vrste robe, tipa bela tehnika, ketridži, nešto računara i slično, niko nije oravio pitanje, bito je da je i dalje najveći deo prometa auto delovi i oprema. Ali to je TR, ima fisklanu kasu.
Do 2 miliona, NE MOŽEŠ u PDV .... od 2 do 4 miliona ako hoćeš, možeš, ali ne moraš.
Čim pregaziš 4 000 000 , upadaš, hteo ne hteo.

Kod tebe bi možda mogao da fakturišeš nekom i druge usluge recimo, i iz drugih oblasti, pretpostavljam ....

No, opet, najbolje da posetiš knjigovodju.

I naravno, posle , kupivina šta god možeš na račun, da knjižiš kao trošak, da bi platio što manji porez na dobit na kraju godine, koji nema veze sa mesečnim doprinosima.

Telefon, struju, smeće, vodu, grejanje, novi komp, novi telefon, TV ... sve šta god ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 296
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Mislim da kao paušalac ne upisujem troškove jer me oporezuju paušalno, već samo evidentiram prihode, da se vidi da li sam prešao godišnji limit. Za ove delatnosti koje želim da radim verovatno i ne treba fiskalna kasa...

Znam da treba da razgovaram sa nekim stručnjakom, ali sam prvo hteo da iskoristim internet, kad već postoji, da se što bolje informišem, ako je moguće. Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2

Citat
da.

Ako možete samo da mi pojasnite ovo... Kako određujem za koje sam delatnosti registrovan? Da li su to sve delatnosti koje spadaju u šifru koju sam odabrao kao osnovnu delatnost, ili pri registrovanju radnje osim osnovne delatnosti prijavljujem i druge kojima želim da se bavim?

koliko sam razumeo registrujes samo 90.03
samim tim si registrovan za sve sto spada pod tu sifru.
ako hoces jos npr. trgovinu, tu ne mozes da budes pausalac.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Ja mislim da vodiš i knjigu rashoda, nema veze što si paušalac, jer na kraju godine plaćaš porez na NETO dobit od 10 posto, bez obzira na sve, pa ti je u interesu da što manje platiš ... ja bar mislim, ti ako želiš, plaćaj mnogo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.