Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Savet u vezi sa distribucijom softvera!  (Pročitano 1396 puta)
16. Avg 2011, 22:23:45
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Pozdrav za sve, nisam siguran da je tema na pravom podforumu pa se unapred izvinjavam ako sam pogresio.

Pretpostavljam da ste se ovakvih tema vec puno nacitali, medjutim ja molim za bilo kakav savet.
Pored osnovnog posla, napravio sam neki dogovor sa regionalnim predstavnikom i distributerom softvera koji se proizvodi u inostranstvu.
Na osnovu mog poznavanja trzista i materije i na osnovu toga sto je prodaja u Srbiji ravna nuli, a on nema mogucnosti da je pokrene, napravili smo dogovor da ja u perspektivi kontaktiram potencijalne klijente i da polako ulazim u pricu, ukoliko pokazem da moj rad ima potencijal, verovatno bi postojala mogucnost da potpisem direktno ugovor sa firmom koja proizvodi softver u inostranstvu.

E sad, kao sto verovatno i pretpostavljate, ja imam problem da sve to odradim profesionalno zbog nemanja pravnog lica. Sajt je uskoro u pripremi, kao vid reklame za domace trziste itd, a potencijalni klijenti vec postoje. Medjutim u ovom trenutku, ne bih mogao da ostvarim toliki prihod koji bi mi pokrivao troskove firme (razmisljao sam pausalac) u prvih godinu, dve, a opet ne mogu da radim korektno kao fizicko lice.

Sustina cele prodaje bi bila prodaja licenci za softver. Ideja je da ja trgujem softverom, u perspektivi samo licencama za online, a da imam otprilike rabat od 30%.

Da li neko ima mozda savet kako bih to mogao izvesti, na nacim da mi troskovi budu minimalni. Kako je moguce zakonski odraditi posao u skladu sa ovim sto je moja realna situacija.

Znaci imam kupca, moje je da naplatim softver, fakturisem mu odredjen broj licenci,a te licence kupim od firme iz jedne od zemalja bivse Jugoslavije uz odredjeni rabat koji bi bio moja zarada. Tipicna prodaja softvera, kupim za jedan iznos, prodam za veci, razlika je moj prihod.
Istina je da nemam par hiljada eura kojima bi pokrivao prvih godinu dana to sto nemam veliki broj klijenata. U ovom trenutku se dovijam na razne nacine prodavajuci klijentima koji su spremni da plate u gotovini, a onda nekako prebacim mom dobavljacu na privatan racun vlasnika itd...

Celokupno poslovanje bi se zasnivalo na marketingu koji bi isao mailom ili preporukom i porucivanjem preko sajta.Vidim da je moj najveci problem ovde, sto bih licencu kupio u inostranstvu a prodao je na domacem trzistu...

Nadam se da tekst nije zamoran suvise i komplikovan, svaki savet bi mi puno znacio i bio bih neizmerno zahvalan.

Srdacan pozdrav za sve posetioce ove teme...
« Poslednja izmena: 16. Avg 2011, 23:22:53 od goxy20 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
symbianNepoznat
Browser
Applewebkit 533.4
mob
SonyEricsson K750 on Linux
da nadjes vec postojecu firmu u kojoj znas nekoga ne mora da se bavi softwerom i preko nje zavrsavas uz 5% provizije koliko bi im npr davao...
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
O tome sam i razmisljao. Da li je standard da se daje 5% provizije na zaradu, odnosno razliku kupljenog placenog?

Ako ja prodam licence za 3 000 eura, a kupimo ih sa rabatom za 2 100 eura, onda bih ja njemu dao 5 % od 900 eura koliko je u ovom slucaju zarada?

On bi znaci za ovu transakciju koju radi za mene imao zaradu 45 eura...

Edit:

Dosao sam do informacije, da bih kao agencija (pausalac) imao mesecne troskove u proseku 15 000 din, a mozda i za nijansu manje jer bih otvorio firmu iz radnog odnosa (radim vec u firmi u kojoj sam prijavljen i placaju mi se doprinosi i zdravstveno). Takodje kao agencija bih mogao da da sklapam neku vrstu mesecnog ugovora sa firmama iz inostranstva pa bih na taj nacin mogao da im placam, oni meni da fakturisu, dok bih ja prodaju vrsio na domacem trzistu.
U ovakvoj varijanti bih sigurno prvih 6 meseci-1 godine radio na "nuli" odnosno ova firma mi ne bi zaradjivala, samo bih imao mogucnost da radim legalno i da razvijam biznis...

« Poslednja izmena: 17. Avg 2011, 11:17:51 od goxy20 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
symbianNepoznat
Browser
Applewebkit 533.4
mob
SonyEricsson K750 on Linux
tvoj je izbor

sto se procenta tice zavisi kolike su nominalne sume u pitanju na te cifre koje si napisao 5 do 10% je ok, medutim postoji milion nacina i ugovora, mozete prvih 20 licenci po jednoj pa sledecih 50 po drugij na godinu dana pa posle ispocetka itd takodje prethodno treba oduzeti i neke eventualne troskove koje bi imala ta firma u vezi sa tim poslom

sto se otvaranja agencije tice vec sam namisao izbor je tvoj imas na sajtovim vlade detaljno sta ti sve treba koje su obaveze koja su prava pa ti vidi, ako si otprilike sracunao da bi prvih 6meseci bio na nuli a posle poceo da ostvarujes profit to po meni i nije losa investicija...
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Pa sustina je da ako bih otvorio agenciju iz radnog odnosa moji troskovi mogu biti cak i oko desetak hiljada na mesecnom nivou, a sa tim bih vec poceo da radim u nekom manjem plusu...

Poenta je da ja ne bih bio ovde da vec zaradjujem 1.5, 2 k eura mesecno, vec jednostavno pokusavam na dosta dobar osnovni posao dodam jos jednu delatnost koju imam mogucnost da razvijam i ako budem radio i prvih godinu dana na nuli ja bih bio zadovoljan.

Moj slucaj i moja prica je sasvim realna, nikakvi avioni kamioni... Agencija mi se cini kao dobar izbor, jer i pod uslovom da nadjem neki doo koji ce da udje u ovu pricu sa mnom, mislim da tek tu zarade ne bi bilo, zavisio bih od nekog treceg sto znaci da bi rezultat bio = Nemas zaradu - trosis vreme - nemas svoju firmu i svoj biznis koji razvijas.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 533.21.1
mob
Apple iPhone 6s
Vidi...

Nisam neko ko voli da kenja... ali ne mozes da ocekujes da krenes nesto bez ikakvih troskova...

Otvori radnjicu i vozi... 100-150 eura troskova ako ne mozes da podneses, jebiga, iskreno, ne trebas to ni da radis...

To jeste izdatak, ali nemas nikakve druge troskove, sve ostalo ti je minimalno i besmisleno je traziti divlju kombinaciju za tako nesto...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Realno, tako je...

Ja sam takodje razmisljao o ovome. Najbolje da nemam nikakav trosak godinu dana i da onda posle godinu dana pocnem da zaradjujem, takvo nesto ne postoji...

Pricamo o ulaganju na godisnjem nivou od manje od 2000 evra. Ukoliko bude 150 evra mesecno, to ce biti 1800 godisnje. Mislim da je to sasvim ok. Ulaganje minimalno a pocinjem sa strane svoj biznis...

Sto kaze SerbianFighter, koju god drugu kombinaciju uzmem u obzir, to mi je tako divlje i neprofesionalno...

Mislim da cu se odluciti za ovu kombinaciju agencije. Tu takodje ima dosta fora da se smanje troskovi (zavisi na kojoj opstini otvoris, koju delatnost uzmes itd...)

Kad ja otvorim agenciju iz radnog odnosa, da li trenutni poslodavac, odnosno njegov knjigovodja automatski moze da dodje do te informacije? Mislim da niko ne zeli da ima zaposlenog koji pored ima i sopstvenu firmu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 533.21.1
mob
Apple iPhone 6s
Ne dobija takvu informaciju, a ta agencija moze da se registuje i na clana porodice, to je nebitno..
Pritom, mislim da vecina ljudi ne bi imala problem sa time... ja ne bih prvi... cak bih voleo da tako isplacujem plate, ali se zbog troskova i visine istih to prosto ne bi isplatilo Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ako imaš neku firmu-agenciju kao dopunsku delatnost, i drugi ti već plaća sve doprinose, penziono i zdravstveno, ti si tu u velkom plusu, i plaćao bi samo knjigovodju i porez od 10 posto na dobit na kraju godine.

Mislim da ako i postoji nešto mesečno fiksno, to bi bila formarina ili tako nešto slično, simbolično.

Najbolja varijanta je da odeš kod nekog dobrog knjigovodje, platiš mu sat vremena razgovora, i da mu objasniš šta ti treba, da već radiš, da te posavetuje šta i kako da prijaviš, i to je to ... ja sam išao kod trojice pre nego što sam odlučio šta ću da otvorim ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 350
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Pa ideja je s obzirom na to da su mi sada svi troskovi placeni, da bih ja prijavljivanjem radnje iz radnog odnosa na sebe umanjio troskove te radnje za otprilike 30%...

Pa i ja mislim da ne bi bilo problema, ali valja svaku opciju uzeti u obzir  Smile

Jos jedna informacije je meni znacajna, pa ako imas odgovor bio bih ti zahvalan  Smile

Da li ovakav tip radnje ima pravo da radi sa firmama iz inostranstva? Nasao sam na internetu informaciju da moze, ali je fakturu koju ti salju stranci potrebno ispratiti nekim ugovorom na mesecnom nivou na primer, da bi to bilo regularno i u skladu sa zakonom...

Edit za MagicMaster-a:

Upravo to je ideja, sada cu da pozovem neki call centar u APR-u kazu mi da su sasvim ok i da hoce da pruze i pomoc i informaciju...

A i poseta dobrom knjigovodji je odlicna ideja koju cu sigurno ispratiti.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2011, 14:36:06 od goxy20 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.