Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:09:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sastav vlade u Hrvatskoj  (Pročitano 67277 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ako nova vlada ne udovolji zahtjevima, SSSH najavljuju prosvjede u ožujku

Sindikalisti smatraju kako je pravo vrijeme za borbu protiv svih oblika rada na crno s obzirom na to da se od iduće godine usklađuju zakoni s Europskom unijom koji se odnose na zapošljavanje i socijalnu politiku

Ana Knežević: 'Sindikat očekuje kvalitetniji socijalni dijalog nego što je bio prije' Ana Knežević: 'Sindikat očekuje kvalitetniji socijalni dijalog nego što je bio prije' Savez samostalnih sindikata Hrvatske uputio je novoj vladi koja još uvijek nije imenovana, zahtjeve kojima traži ograničavanje rada na određeno vrijeme, donošenje zakona o minimalnoj plaći te nastavak mirovinske reforme.

Sindikalisti smatraju kako je pravo vrijeme za borbu protiv svih oblika rada na crno s obzirom na to da se od iduće godine usklađuju zakoni s Europskom unijom koji se odnose na zapošljavanje i socijalnu politiku. Iako je Zakon o minimalnoj plaći već upućen u saborsku proceduru, nažalost još nije došao na red, no sindikat će biti uporan u traženju najmanje 50 posto minimalne plaće od prosječne mjesečne.

Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, SSSH najavljuje prosvjede u ožujku.

"Sindikat očekuje kvalitetniji socijalni dijalog nego što je bio prije. Mi smo samo već rekli da hoćemo biti aktivni partneri a ne samo pasivni slušači na sastancima. Dakle doista moraju zajedno sjesti poslodavci i sindikati i Vlada Republike Hrvatske i dogovoriti se kako dalje. Mi smo danas prezentirali našu listu zahtjeva, dakle to je sve ono što iz našeg programa slijedi, među najvažnijima će biti izmjene Zakona o radu, koji moramo usklađivati sa zakonodavstvom Europske unije, a naš prvi zahtjev u tom segmentu je svođenje rada na određeno vrijeme na minimum", izjavila je predsjednica SSSH Ana Knežević.

Nacional 21.12.2007.

Ovi su videli kako se preventivno štrajkuje u Srbiji.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Milanović: "Neću mu čestitati!"

Predsjednik SDP-a Zoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović gostuje u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2".

Voditelj Aleksandar Stanković postavio je pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku. Zašto Milanović nije čestitao Sanaderu na dobrom izbornom rezultatu? Milanović je podsjetio da su brojevi takvi kakvi jesu, ali naglasio da s obzirom na kampanju i način na koji ju je HDZ i Sanader vodio, on smatra da Sanader nije dostojan čestitke.

"Rekao sam da poštujem glasove onih koji su odlučili dati glasove HDZ-u. Oni su glasali izravno za produžetak mandata HDZ-u. Ali evidentno je više onih koji su glasali za nešto drugo", rekao je Milanović.

Na inzistiranje hoće li čestitati Sanaderu na izbornoj pobjedi Milanović je rekao "Ne, neću mu čestitati".

Naglasio je kako u statutu stranke stoji da se u roku od šest mjeseci od parlamentarnih izbora mora održati izborna skupština stranke. Rekao je kako je stranci dao na raspolaganje svoj mandat kao predsjednika. Hoće li ga stranka smijeniti, rekao je, treba pričekati pa vidjeti na skupštini koja će se održati sredinom sljedeće godine.

"Ljubo Jurčić nije smjenjen", naglasio je Milanović. Sve je bilo u dogovoru. Stanković je pitao zašto izjavu nisu dali zajedno i pokazao izjavu Ljube Jurčića u kojoj kaže kako nije zadovoljan na koji način je to izvedeno. Milanović je priznao kako su to možda nespretno izveli, ali da je sve bilo dogovoreno.

"Mislim da će to u Osijeku biti nužnost", rekao je Milanović na pitanje o koaliciji sa HDSSB-om u Osijeku.

"Politika je posao u kojem morate donositi teške odluke", komentirao je Milanović na pitanje tko će donijeti i kada odluku o koaliranju u Osijeku. Na pitanje bi li prihvatio podršku HDSSB-a u Saboru da ima 74 mandata, Milanović je odgovorio kako je to hipotetsko pitanje na koje ne može dati odgovor.

Smatra da ne bi trebalo zabraniti rad nedjeljom, ali bi ga trebalo zakonski regulirati, kako bi se inspekcija bavila kršenjem tog zakona, a ne sami radnici koji se onda moraju vući po sudovima.

Dotakli su i pitanje pozivanja na razgovor u Haag Antu Kotromanovića i Damira Krstičevića. Rekao je da je razgovarao sa Kotromanovićem koji mu je rekao da je dobio obavijest o tome da ga pozivaju na razgovor kao svjedoka obrane u procesu protiv Gotovine. Ali da nema više informacija o tome.

"Uvijek sam u životu bio sa ljudima koji su bili bolji od mene. I od njih sam učio", rekao je Milanović i na kraju čestitao Božić i Novu godinu svim gledateljima.

Nacional 24.12.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
 24.12.2007, 17:59, Zagreb, Dnevnik.hr
Mesić: Sazivanje Sabora 8. ili 9. siječnja
U ekskluzivnom intervjuu za Novu TV predsjednik Mesić je rekao kako će se novi Sabor sazvati osmog ili devetog siječnja.

Time ne ide, kaže, na ruku Ivi Sanaderu, tvrdi, već se drži Ustava. Sve se prolongiralo radi prigovora na rezultate izbora, dodaje Mesić, a danas je počeo teći Ustavni rok od dvadeset dana. Odbacio je tezu da Hrvatskoj zbog ZERP-a odgovara da nema Vladu 1. siječnja pa da je možda zato došlo do prolongiranja.- Netko može samo spekulirati da je do prolongiranja došlo kako se ne bi proglasio ZERP, rekao je Mesić i dodao da je važno izbjeći sukobe sa susjedima.Na pitanje što misli o tome što predsjednik SDP-a Zoran Milanović i dalje ne želi čestitati Sanaderu i nisu li preteške njegove riječi da Sanader nije dostojan voditi zemlju, Mesić je odgovorio da ne bi želio biti arbitar. Bilo bi sve u redu, kazao je, da je jedan čestitao na broju glasača, a drugi na broju mandata. Upitan je li mu koalicija SDP-a i HDSSB-a normalna u političkom smislu, rekao je da je pitanje je li to koalicija ili međusobna podrška. Smatra da ne treba vezivati stranku, koju vodi Vladimir Šišljagić s Branimirom Glavašom, koji je sada pitanje pravosuđa. Mesić je napomenuo da misli kako HDSSB nije ni tražio mogućnost da Glavaš dođe na konzultacije.Vezano uz izručenje Vladimira Zagorca, ponovio je da je Zagorec najsigurniji u Hrvatskoj jer mu se tu ništa ne može dogoditi, osim što mora odgovoriti na pitanja koja će mu sud postaviti.Upitan što je s tajnim računima, Predsjednik je rekao da je očekivao da će međunarodna suradnja biti brža ali da institucije stranih država nisu tako brze u rješavanju tog slučaja.

Dnevnik 25.12.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
bice zanimljivo u svakom slucaju sa ovakom jakom opozicijom pa kad jos pocnu oni sto sjededesno da iskljucuju mikrofone ovima lijevo
juhu pravo demokratsko uredjenje ali mene brine samo pozxicija Srba nece u vlada time ce rijesavanja problema pasti u drugi plan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
I mene to brine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Nemora vas to brinuti, jer kako je do sada sve bolje za Srbe u Hrvatskoj mislim da ce se tako i nastaviti...

Probleme sa Srbima mora Hrvatska da rijesava kako god, samo preko noci sigurno nece moci i da je Pupovac uz samog Sanadera...to ipak treba vremena...ja sam optimistican u tom pogledu.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Dok se rešava polako daleko od vaših očiju neki starci umiru po izbegličkim smeštajima bez penzije i zdravstvenog. To mi ovde vidimo a vi tamo ne. A kada umru više neće biti potraživanja penzije i stanarskog prava. Samo znaš videla sam mnogo puta kako je oteto prokleto. To nije nikakva satisfakcija ali je istina.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 02:13:17 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Dok se rešava polako daleko od vaših očiju neki starci umiru po izbegličkim smeštajima bez penzije i zdravstvenog. To mi ovde vidimo a vi tamo ne. A kada umru više neće biti potraživanja penzije i stanarskog prava. Samo znaš videla sam mnogo puta kako je oteto prokleto. To nije nikakva satisfakcija ali je istina.
Eh pa Simijon, sta ti ocekujes da se jednostavno svi ljudi vrate u Hrvatsku i da zive kao i prije...pa nisu se u devedesetim godinama pravile kifle u pekari nego su ljudi ginuli zbog glupe politike koji im je nanjeo Martic i Slobic...Srba je se vratila vise nego pola u HR..i preko 70% govori da im je sada bolje nego kada su bili u izbjeglistvu, a to da se vi nebrinete uopce o tim ljudima to su politicari u Srbiji krivi... nema te zemlje na svijetu koja je preko noci reintegrisala ljude poslje rata. Sve treba svoj tok... a koliko njih se i nezeli vise vratiti jer su se snasli i lijepo zive to je isto jedan dio toga...

Svake godine do sada je se na polju manjina pravi korak naprijed, ide sporo ali ide, i sve ce to jos brze ici...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
"Drugi mandat će biti lakši od prvoga"

Sanader vjeruje kako će mu drugio mandat biti lakši od prvogaSanader vjeruje kako će mu drugio mandat biti lakši od prvogaPrioriteti Ive Sanadera i vlade u slijedećem četverogodišnjem razdoblju bit će jačanje gospodarstva, daljnju borbu protiv korupcije i ulazak u Europsku Uniju. "Pregovore s EU želimo završiti do kraja 2008. ili najkasnije u prvoj polovici 2009. godine, kako bismo mogli tijekom 2009. postati članica", poručio je je Sanader u intervjuu na NovojTV.

Sanader je naglasio kako mu je čast što su mu Hrvati ukazali povjerenje i dali priliku da i u drugom mandatu vodi hrvatsku vladu. Također, Sanader osobno vjeruje kako bi ovaj drugi mandat mogao biti lakši nego prošli.

"Mislim da će nam biti lakše voditi Hrvatsku po drugi put, jer za vrijeme ovog mandata neće biti iznenađenja. Što se tiče izazova koji nas očekuju, to su prije svega nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, te nastavak reforme pravosuđa. Mislim da s pravom možemo očekivati dobre rezultate na tim područjima već u prvoj godini mandata", rekao je stari i vjerojatni novi premijer Ivo Sanader.

Nacional 26.12.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
mob
Nokia 
HDZ i manjinski poslanici potpisali sporazum o saradnji
Autor: Tanjug | 03.01.2008 - 17:40

Mandatar za sastav nove vlade i šef HDZ Ivo Sanader potpisao je danas sporazum sa pet poslanika manjina , od toga tri srpska, čime je uz ranije potpisane sporazume s poslanicima Roma i Bošnjaka u parlamentu obezbedio 74 glasa. On će, početkom sledeće nedelje, kad sklopi sporazum sa liberalno- seljačkom koalicijom, imati ubedljivu većinu u Saboru.

Sporazumom koji su potpisali srpski poslanici Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica, italijanski poslanik Furio Radin i poslanik Čeha i Slovaka Zdenka Čuhnil prihvaćeni su zahtevi koje su u svojoj platformi naveli poslanici manjina, dok je o pitanju dodatnog glasanja na izborima dogovoreno da će se u naredne dve godine razmotriti mogućnost izmena sadašnjeg zakonodavstva.

Nakon potpisivanja sporazuma nastavljeni su pregovori sa svakom manjinom pojedinačno kako bi se usaglasili specifični zahtevi svake od manjina. HDZ koji ima 66 mandata brzo nakon izbora potpisao je sporazume o saradnji s poslanicima Roma i Bošnjaka, kao i s jednim poslanikom stranke penzionera.

Lider HDZ-a je uspešno priveo kraju i pregovore s koalicijom Hrvatske seljačke i Liberalno- socijalne stranke koja ima osam mandata sa kojom će uskoro potpisati sporazum, kao i s poslanikom Mađara s kojim je već ranije sve dogovoreno, ali se formalno parafiranje očekuje kad i sa koalicijom.
Sanader će, prema tome, u Saboru obezbediti većinsku podršku - 83 od ukupno 153 poslanika.

Novi parlament će prvu sednicu održati 11. januara, a vrlo je verovatno da će se tada izglasati i poverenje vladi koju Sanader treba da sastavi do 15. januara.

Blic

čmelka pa šta se to dešava? Stanimirović podpisao sa Sanaderom. Dakle jasno mi je da je Stanimirović krpa, ali Ivo, sunce li mu živo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:09:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.