Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:17:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sastav vlade u Hrvatskoj  (Pročitano 67145 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Primorac: "Nova vlada bit će poznata kroz dva dana"

Primorac je izjavio kako je pitanje odabira mandatara za sastavljanje nove Vlade obično tehničko pitanje te kako će ta pozicija sigurno pripasti HDZ-u...

Primorcu nije bitno koju će funkciju obavljati u iduće četiri godinePrimorcu nije bitno koju će funkciju obavljati u iduće četiri godine"Nova HDZ-ova vlada bit će poznata u ova dana", izjavio je to danas u programu Radio Splita donedavni ministar prosvjete, obrazovanja i športa te nositelj HDZ-ove liste u 11. izbornoj jedinici Dragan Primorac.

Primorac je izjavio kako je pitanje odabira mandatara za sastavljanje nove Vlade obično tehničko pitanje te kako će ta pozicija sigurno pripasti HDZ-u.

Podsjetivši da je kao nositelj liste za dijasporu obišao svako mjesto u BiH gdje žive Hrvati, Primorac je izrazio zadovoljstvo rekordnim odazivom birača u Bosni i Hercegovini.

Također je podsjetio da je u njegovu mandatu značajno povećan i broj studenata, ali i proračunska svota koja se izdvaja za znanost i visoko školstvo.

Govoreći o formiranju nove vlasti, Primorac je naglasio da mu nije bitno koju će funkciju obavljati u iduće četiri godine.

Nacional 29.11.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
SonyEricsson K510i
Meske mrzi Sanadera, Sanader Meskea,
Đurđa i Vesna bi se počupale kao dva pijetla da ih staviš zajedno,
Vesna ni Čehoku nije draga,
Čačića nitko neće,
Joža bi da su svi sretni i zadovoljni,
manjine bi većinu…

*
      Ministar obrane: Vojislav Stanimirović (on bi se borio do zadnje kapi krvi za hrvatsku domovinu)
    *
      Ministar financija: Ivić Pašalić (dokazao da zna s novcima)
    *
      Ministar unutrašnjih poslova: Josip Miljak (političar čvrste ruke i uz to kozojebač)
    *
      Ministar vanjskih poslova: Milorad Pupovac (diplomat starog kova)
    *
      Ministar gospodarstva: Nazif Memedi (cigani su poznati po velikom znanju ekonomije)
    *
      Ministar pravosuđa: Branimir Glavaš (taj ima iskustva sa sudovima)
    *
      Ministar poljoprivrede: Stipe Gabrić Jambo (tvrdi da je seljak, nek to i dokaže)
    *
      Ministar graditeljstva i prostornog uređenja: Ljubo Ćesić Rojs (zna kako legalno i nelegalno graditi)
    *
      Ministar kulture: Siniša Vuco (najkulturniji Hrvat)
    *
      Ministar zdravstva: Asim Kurjak (dokazano pošten i poduzetan doktor)
    *
      Ministar za obrazovanje i školstvo: Marko Perković Thomson (čovjek koji stvara veeelike Hrvate)
    *
      Ministar sporta: Niko Kovač (a možda i njegov brat Robert)
« Poslednja izmena: 29. Nov 2007, 23:23:20 od steelers »
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
SonyEricsson k800i i D820
Meske mrzi Sanadera, Sanader Meskea,
Đurđa i Vesna bi se počupale kao dva pijetla da ih staviš zajedno,
Vesna ni Čehoku nije draga,
Čačića nitko neće,
Joža bi da su svi sretni i zadovoljni,
manjine bi većinu…

*
      Ministar obrane: Vojislav Stanimirović (on bi se borio do zadnje kapi krvi za hrvatsku domovinu)
    *
      Ministar financija: Ivić Pašalić (dokazao da zna s novcima)
    *
      Ministar unutrašnjih poslova: Josip Miljak (političar čvrste ruke i uz to kozojebač)
    *
      Ministar vanjskih poslova: Milorad Pupovac (diplomat starog kova)
    *
      Ministar gospodarstva: Nazif Memedi (cigani su poznati po velikom znanju ekonomije)
    *
      Ministar pravosuđa: Branimir Glavaš (taj ima iskustva sa sudovima)
    *
      Ministar poljoprivrede: Stipe Gabrić Jambo (tvrdi da je seljak, nek to i dokaže)
    *
      Ministar graditeljstva i prostornog uređenja: Ljubo Ćesić Rojs (zna kako legalno i nelegalno graditi)
    *
      Ministar kulture: Siniša Vuco (najkulturniji Hrvat)
    *
      Ministar zdravstva: Asim Kurjak (dokazano pošten i poduzetan doktor)
    *
      Ministar za obrazovanje i školstvo: Marko Perković Thomson (čovjek koji stvara veeelike Hrvate)
    *
      Ministar sporta: Niko Kovač (a možda i njegov brat Robert)

Hahahahaha
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
SonyEricsson K510i
 Đapić se povlači iz politike       Ispis        E-mail
Srijeda, 28 Studeni 2007
Moj mandat je već sada na raspolaganju. Ovakav rezultat posljedica je i mojih propusta i ja to svakako priznajem. No najvažnije mi je u ovom trenutku sačuvati HSP; stranka je uzdrmana, no sigurno će preživjeti', kazao je Đapić.
Istaknuo je da je, dok se očekivalo da će HSP osvojiti osam mandata, planirao na idućem saboru stranke predložiti svoje povlačenje. 'Već sam 14 godina u vrhu stranke, ovo mi je četvrti saborski mandat, nisam više tako mlad. Sabor je bio planiran za veljaču, no organizirat ćemo ga ranije', zaključio je Đapić. e Anto Đapić.

Izborni poraz je doživio kao povod za izlazak iz politike. 'Ne mogu se nakon ovoga nastaviti ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, na prvom mjestu nam je da održimo stranku do lokalnih izbora, na kojima očekujem bitno bolji rezultat. Sada nam je najvažnije da ne klonemo duhom zbog poraza', ocijenio je.

Đapić je naglasio da je njegova krivica za slab rezultat sigurno najveća. No, nije propustio istaknuti da je, između ostalog, odgovoran jer još lani nije izbacio iz stranke Miroslava Rožića.

'On je smišljeno organizirao da on i Tonči Tadić izađu iz HSP-a baš onda kad su nam time mogli zadati smrtni udarac. To je moj osobni propust jer sam ih godinama štitio od drugih koji im nisu vjerovali s obzirom na to da su oni ušli u HSP tek 1995, da bi sada izašli zbog izborne trgovine', kaže Đapić.

Sumnju u to da su dvojac Rožić - Tadić napustili stranku iz moralnih razloga potkrepljuje situacijom iz 1997. godine kada je, temeljem tajnog dogovora s pokojnim predsjednikom Tuđmanom, ubacio Rožića u Županijski dom na listi HDZ-a.

'Ušao je tada u Sabor zahvaljujući trgovini koju sam napravio s Tuđmanom, koji je tražio da idemo u koaliciji, ali da se zbog političkih razloga ona ne objavljuje', objasnio je Đapić za Jutarnji.

Jedan od razloga potopa HSP-a na parlamentarnim izborima pronalazi i u negativnoj kampanji HDZ-a, odnosno Ive Sanadera, koji je birače plašio da je glas za HSP ujedno glas za SDP.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Đapić se povlači iz politike       Ispis        E-mail
Srijeda, 28 Studeni 2007
Moj mandat je već sada na raspolaganju. Ovakav rezultat posljedica je i mojih propusta i ja to svakako priznajem. No najvažnije mi je u ovom trenutku sačuvati HSP; stranka je uzdrmana, no sigurno će preživjeti', kazao je Đapić.
Istaknuo je da je, dok se očekivalo da će HSP osvojiti osam mandata, planirao na idućem saboru stranke predložiti svoje povlačenje. 'Već sam 14 godina u vrhu stranke, ovo mi je četvrti saborski mandat, nisam više tako mlad. Sabor je bio planiran za veljaču, no organizirat ćemo ga ranije', zaključio je Đapić. e Anto Đapić.

Izborni poraz je doživio kao povod za izlazak iz politike. 'Ne mogu se nakon ovoga nastaviti ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Ipak, na prvom mjestu nam je da održimo stranku do lokalnih izbora, na kojima očekujem bitno bolji rezultat. Sada nam je najvažnije da ne klonemo duhom zbog poraza', ocijenio je.

Đapić je naglasio da je njegova krivica za slab rezultat sigurno najveća. No, nije propustio istaknuti da je, između ostalog, odgovoran jer još lani nije izbacio iz stranke Miroslava Rožića.

'On je smišljeno organizirao da on i Tonči Tadić izađu iz HSP-a baš onda kad su nam time mogli zadati smrtni udarac. To je moj osobni propust jer sam ih godinama štitio od drugih koji im nisu vjerovali s obzirom na to da su oni ušli u HSP tek 1995, da bi sada izašli zbog izborne trgovine', kaže Đapić.

Sumnju u to da su dvojac Rožić - Tadić napustili stranku iz moralnih razloga potkrepljuje situacijom iz 1997. godine kada je, temeljem tajnog dogovora s pokojnim predsjednikom Tuđmanom, ubacio Rožića u Županijski dom na listi HDZ-a.

'Ušao je tada u Sabor zahvaljujući trgovini koju sam napravio s Tuđmanom, koji je tražio da idemo u koaliciji, ali da se zbog političkih razloga ona ne objavljuje', objasnio je Đapić za Jutarnji.

Jedan od razloga potopa HSP-a na parlamentarnim izborima pronalazi i u negativnoj kampanji HDZ-a, odnosno Ive Sanadera, koji je birače plašio da je glas za HSP ujedno glas za SDP.

Uvidio covijek i pokupio se...svaka mu cast!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
SonyEricsson K510i

...malo je kasno uvidio
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob

...malo je kasno uvidio

Bolje ikad nego nikad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Srbi u Hrvatskoj još pregovaraju
Zajednički klub manjina u Saboru
Autor: M. Šuvar | 30.11.2007 - 06:00
Zajednički klub manjina u Saboru

Hrvatski predsednik Stipe Mesić započeo je juče konsultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka i nacionalnih manjina.

Startne pozicije HDZ i SDP i dalje su gotovo izjednačene, s tim da HDZ sa jednim zastupnikom Roma ima 67 mandata, a SDP 66 sa svojim koalicionim partnerima Hrvatskom narodnom strankom i Istarskim demokratskim saborom. Toj stranci se priklonio još i zastupnik bošnjačke manjine Šemso Tanaković.
Mesić je prvi krug konsultacija započeo sa predstavnicima nacionalnih manjina, među kojima i sa trojicom Srba koji su osvojili mandat u budućem Saboru - Miloradom Pupovcem, Vojislavom Stanimirovićem i Ratkom Gajicom. Pupovac je nakon razgovora s Mesićem izjavio da „ne bi bilo u redu da manje stranke istrčavaju priklanjajući se ovoj ili onoj strani“. On je potvrdio je da mnogi birači njegove stranke (SDSS) smatraju da bi bilo normalno da se ona opredeli za SDP. Na pitanje znači li to da je i on sklon SDP-u, odgovorio je da se politika zajednice mora voditi u skladu s generalnim interesima te zajednice, a ne osećajima u datom trenutku.
Predstavnik italijanske nacionalne manjine dr Furio Radin izjavio je nakon sastanka s Mesićem da će svi zastupnici manjina završiti na istoj strani. Nijedan predstavnik manjina, osim dvojice čiji su stavovi već poznati, nije se izjasnio da li će se prikloniti HDZ ili SDP. Ali, oni su se dogovorili da će ubuduće nastupati zajedno i boriti za rešavanje svih zajedničkih manjinskih problema. Na inicijativu predstavnika srpske manjine, već juče su održali sastanak kluba nacionalnih manjina u Saboru.
„Blic“ juče nije uspeo da dobije izjavu od Milorada Pupovca, ali nam je njegov blizak saradnik Saša Milošević rekao da SDSS vodi pregovore sa svim strankama, a detalje nije želeo da otkriva.
Zoran Milanović, predsednik SDP izjavio je jučerašnjem „Večernjem listu“ da će SDP dobiti mandat.
„Razgovori i pregovori su u toku. Ne ucene, ne reket, ne pretnje ulicom. Samo razgovori s budućim partnerima, a ne podanicima“, rekao je Milanović.

Blic 30.11.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
 30.11.2007, 11:25, Zagreb, Dnevnik.hr
Za premijera Milanović, a ne više Jurčić
SDP je na tiskovnoj konferenciji odlučio povući kandidaturu Ljube Jurčića za premijera. Prema najnovijim informacijama, premijer želi postati Zoran Milanović.

Prema riječima Zorana Milanovića, do promjene u pozicijama u SDP-u je došlo zajedničkim dogovorom između njega i Ljube Jurčića.Za Jurčića je osigurano mjesto potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo, naravno, ukoliko SDP uspije formirati vlast.'Željeli smo jaku političku vladu i zato predsjednik stranke preuzima i kandidaturu za premijera', rečeno je u SDP-u.Iako su se pojavile spekulacije kako Ljubo Jurčić kao kandidat za premijera nije dobro prihvaćen kod koalicijskog partnera HNS-a, Milanović je rekao kako ovakva odluka nije rezultat nikakvih ucjena. Ljubo Jurčić je potvrdio da se povlači s tog mjesta u dogovoru s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem smatrajući da je to u skladu s opredjeljenjem da predsjednik stranke treba preuzeti odgovornost za funkcioniranje buduće vlade.

Jurčić je istaknuo kako bi on bio zadužen za resor gospodarstva.Upitan je li možda bilo pritisaka eventualnih koalicijskih partnera da to učini, Jurčić je odgovorio da nije osjetio takav pritisak, nego da taj korak smatra sasvim normalnim u razgovorima koji se vode i pregovorima o formiranju buduće vlade."Došao sam do zaključka da veću odgovornost za funkcioniranje vlade treba raspodijeliti između čelnika stranaka i da je to najbolji koncept u ovim uvjetima", rekao je Jurčić.

Dnevnim 30.11.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Hrvatska vlada usvojila Pretpristuni program

Beta
Hrvatska vlada u odlasku usvojila je Pretpristupni ekonomski program (PEP) za 2008-2010.
Njime je rast BDP-a u 2007. procenjen na šest odsto ili za 1,2 odsto više nego u 2006.

Prema rečima ministra finansija Ivana Šukera, koje prenosi poslovni list Banka magazin, među najvažnijim pretpostavkama PEP-a jeste dalja fiskalna konsolidacija koja bi u 2010. trebalo da donese fiskalni suficit od 0,2 odsto bruto društvenog proizvoda.

Takva fiskalna politika rezultirala bi i smanjenjem udela javnog duga u BDP-u na 37 odsto u 2010. godini, sa 44,9 odsto u 2007.

Hrvatska vlada predviđa i rast prosečne godišnje stope inflacije na 3,1 odsto u 2008, sa 2,5 odsto u tekućoj godini, kao posledicu većeg prenosa inflacije iz prethodne godine.

Takođe se predviđa rast BDP u sledećoj godini na 6,1 odsto i zatim na sedam odsto u 2010. godini.

Ekonomist 30.11.2007.

iako je samo tehnička vlada Ive Sanadera je donela ovu odluku, što mene lično navodi na ideju da se peru ruke od povećanja inflacije za sastav sledeće vlade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 64
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:17:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.