Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 23:17:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Umetnost  (Pročitano 852 puta)
07. Okt 2012, 09:59:24
Musko pice ova zena pice do ujutru <3

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 4
Zastava Novi Sad
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Уметност је људска делатност или производ људске делатности која има за циљ стимулисање људских чула као и људског ума и духа; према томе, уметност је активност, објекат или скуп активности и објеката створених са намером да се пренесу емоције или/и идеје.  Осим ове дефиниције, не постоји ни једна друга општеприхваћена дефиниција уметности, с обзиром да је дефинисање граница уметности субјективан акт, а потреба за уметношћу се обично назива људском креативношћу.

Уметност, као и рад, производња, егзистенција, религија, секс, наука, философија, припада КУЛТУРИ.  Она није само неодвојива у формалном смислу од свега што чини културу, већ је и у суштинском смислу јединствена с њом.  Она је дата културом.  Без културе и свега што чини културу и она не постоји.  Ова упућеност није вањска, већ унутарња.  Она је органска па зато судбинска и фатална.  Наравно као и у свакој једначини и десна страна мора бити једнака левој.  Уметност одређује културу.  По њој знамо о којој култури је реч.

Све ово је битно да би се могло разумети уметност, да би се схватило како и зашто постоје различитости у уметности, зашто јој се мењају интелектуални и други укуси, стилови, правци.  Њен квалитета и ниво су културом одређени.  Без разумевања ове органске овисности и везе, не бисмо могли разумети суштину.

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora B@mbin@ (Vreme: 09. Oct 2012, 17:52:59)
IP sačuvana
social share
Skinem ja tebe – skines ti mene, oborim ja tebe – oboris ti mene , gurnem ja tebe – gurnes ti mene , ako si za partiju ne ljuti se covece pozovi me Wink HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Devojka : Kretenu !
Dečko : Glupačo !
Devojka : Debilu !
Dečko : Kozo !
Devojka : Idiote !
Dečko : Volim te ♥ !
Devojka : I ja tebe ♥ !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Уметност је људска делатност или производ људске делатности која има за циљ стимулисање људских чула као и људског ума и духа; према томе, уметност је активност, објекат или скуп активности и објеката створених са намером да се пренесу емоције или/и идеје.  Осим ове дефиниције, не постоји ни једна друга општеприхваћена дефиниција уметности, с обзиром да је дефинисање граница уметности субјективан акт, а потреба за уметношћу се обично назива људском креативношћу.

Уметност, као и рад, производња, егзистенција, религија, секс, наука, философија, припада КУЛТУРИ.  Она није само неодвојива у формалном смислу од свега што чини културу, већ је и у суштинском смислу јединствена с њом.  Она је дата културом.  Без културе и свега што чини културу и она не постоји.  Ова упућеност није вањска, већ унутарња.  Она је органска па зато судбинска и фатална.  Наравно као и у свакој једначини и десна страна мора бити једнака левој.  Уметност одређује културу.  По њој знамо о којој култури је реч.

Све ово је битно да би се могло разумети уметност, да би се схватило како и зашто постоје различитости у уметности, зашто јој се мењају интелектуални и други укуси, стилови, правци.  Њен квалитета и ниво су културом одређени.  Без разумевања ове органске овисности и везе, не бисмо могли разумети суштину.

Pod jedan, ovo je sve najobichinje lupetanje, umetnost neije odredjena nikakvim fatalizmom niti kreativnoshcu. Svi pokushavaju da definishu umetnost a kada to ne mogu ipak koriste tu rech iako nije definisana, shto znachi da ne znaju o chemu govore.

Pod dva, ovo je prepisano od nekog hrvata.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 23:17:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Umetnost

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.