Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saslušanje svedoka u postupku protiv Glavaša  (Pročitano 22969 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

Citat
drži se misa za Glavaša...
А јел постоји могућност да он купи индулгенцију и спере сваки грех са себе као што су стари Грци купали се у реци Стикс да би спрали грех са себе?

Ma kakva indulgencija? O čemu ti pričaš? Majke ti mile, do boli ste opterećeni tim "katoličkim zavjerama"...

Indulgencije su se prestale prodavat još u 16. stoljeću...

Da indulgencija... Svašta...

Ako mu se u sudskom postupku dokaže krivnja, ići će u zatvor na 40 godina (maksimalna kazna, koja je zapriječena za djela navedena u istražnom prijedlogu) i točka.

A za oprost me živo boli neka stvar. Tko hoće, nek mu oprašta. Jebe mi se.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Дај, ст фаца, што се одмах љутиш?
Не говорим ја о никаквим заверама него о нечему што је било пракса. Сад, мој је проблем што нисам у току, па не знам да су се престале продавати, али можда могу на други начин да се добију?
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Nisi u toku? Pa da.. to je najfriškija novost, stara tek nekih 400-tinjak godina...

Postoji ispovijed - ali to je stvar individualnog odnosa čovjeka i Boga... koliko ja znam, oprost je dio svakog kršćanskog nauka - i katoličkog, i pravoslavnog, i protestantskog...

Uopće nije bitno šta će i kako će Glavaš dobit ili neće dobit od crkve, Svevišnjeg ili njegovog lokalnog župnika.

To me uopće ne interesira.

Ovdje je riječ o sudskom postupku.

Kužiš? Sud? Država koja je odvojena od crkve? Get it?
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Die katholische Kirche hat die Missbräuche des Ablasses in der Gegenreformation abgestellt. Sie hält jedoch am Ablasskonzept fest. Die heutige katholische Ablass-Lehre wurde von Papst Paul VI. 1968 neu festgelegt. Papst Johannes Paul II. bestätigte sie zuletzt im Jahr 1998 in der Bulle für das Heilige Jahr 2000

Citat
Godine 1517. papa Lav X. uveo je praksu podjele oprosta za novac, čime se financirala izgradnja Bazilike sv. Petra, što je bio jedan od glavnih prigovora Martina Luthera. U međuvremenu su se način podjele oprosta, kao i propisani uvjeti za njegovo dobijanje znatno promijenili, a već od sredine 16. stoljeća nije bilo podjele oprosta za novac, već se od vjernika zahtijevalo da učine neko dobro djelo, pobožnu vježbu (pobožnost križnog puta, krunice i sl.) ili da čitaju Sveto pismo. Osobito je do znatnih promjena došlo 60-tih godina 20. stoljeća

Ево шта каже, додуше често непоуздана википедија о том питању. Извињавам, се не могу да прекуцавам на ћирилицу.
Мене занима, дакле могу ли ја(да сам не дај Боже католик) например да починим свакаква непочинства и онда да чиним неко добро дјело или побожну вјежбу и мени неки католички функционер написмено да потврду да сам ослобођен од греха. Не би ми вероватно, у тој хипотетичкој ситуацији био проблем да платим колико треба приде. И Судњег дана ја пред Богом, само му изложим доказ, тј. индулгенцију?
Извињавам се ако сам отишао ван теме.

IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Ево шта каже, додуше често непоуздана википедија о том питању. Извињавам, се не могу да прекуцавам на ћирилицу.

Meni ne smeta, ja čitam i latinicu. Smile Njemački mi je malo zahrđao, ali mislim da sam shvatio bit onog što piše.

Мене занима, дакле могу ли ја(да сам не дај Боже католик) например да починим свакаква непочинства и онда да чиним неко добро дјело или побожну вјежбу и мени неки католички функционер написмено да потврду да сам ослобођен од греха. Не би ми вероватно, у тој хипотетичкој ситуацији био проблем да платим колико треба приде. И Судњег дана ја пред Богом, само му изложим доказ, тј. индулгенцију?
Извињавам се ако сам отишао ван теме.

Kao prvo - da, otišao si van teme. Ona moja izjava "služi se misa za Glavaša" bila je samo ilustracija stava koji dio ljudi u Osijeku i Slavoniji ima prema ovom postupku protiv Glavaša. Razumiješ? Nije bila predviđena kao poziv na teološku raspravu.

Kao drugo - što je trebalo ono "da sam ne daj bože katolik"? Da li da to shvatim kao uvredu, provokaciju, lapsus linguae ili nešto treće?

Kao treće - teško da sam ja onaj koji bi mogao sada, ovdje, ukratko, objasnit duhovno-moralnu koncepciju ispovjedi i oprosta kako je postavlja vjeronauk katoličke crkve.

Ali, u najkraćim crtama - ne možeš napismeno dobit nikakvu potvrdu, dokaz, ispravu niti bilo kakav dokument kojim bi tebe neki "funkcioner" katoličke crkve oslobodio grijeha koje si počinio; ne postoji nikakva napismena potvrda koju izdaje neki "funkcioner" katoličke crkve (niti bilo tko drugi) kojim se dokazuje da si ti, nakon što si počinio grijeh (ili grijehe) a zatim "odradio" nekakvu pokoru, sada oslobođen od posljedica tih grijeha. Pogotovo ne postoji nikakava, apsolutno nikakva mogućnost da se isplatom bilo kakvog novčanog iznosa "odriješiš" od grijeha, niti da ti neki "funkcioner" katoličke crkve uruči pisani dokaz o tome.

To ti je ono koliko ti ja mogu reć.

Za detaljniju teološku raspravu i objašenje koncepcije oprosta u katoličkom vjerskom nauku, morat ćeš malo pročačkat po internetu i/ili dostupnoj literaturi.

Pozdrav.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Kao drugo - što je trebalo ono "da sam ne daj bože katolik"? Da li da to shvatim kao uvredu, provokaciju, lapsus linguae ili nešto treće?
отело ми се, нек се схвати кaо лапсус скрибе

Citat
Ali, u najkraćim crtama - ne možeš napismeno dobit nikakvu potvrdu, dokaz, ispravu niti bilo kakav dokument kojim bi tebe neki "funkcioner" katoličke crkve oslobodio grijeha koje si počinio; ne postoji nikakva napismena potvrda koju izdaje neki "funkcioner" katoličke crkve (niti bilo tko drugi) kojim se dokazuje da si ti, nakon što si počinio grijeh (ili grijehe) a zatim "odradio" nekakvu pokoru, sada oslobođen od posljedica tih grijeha. Pogotovo ne postoji nikakava, apsolutno nikakva mogućnost da se isplatom bilo kakvog novčanog iznosa "odriješiš" od grijeha, niti da ti neki "funkcioner" katoličke crkve uruči pisani dokaz o tome
Благодарим.
« Poslednja izmena: 01. Nov 2006, 14:39:42 od Џандрмољац »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
Niti blagodariti nemoras ako neces,kako vise to neshvatate...ako se ispovjedas kod svecenika, nece te on vani cekati da mu ubacis u kasicu niti ce zahtjevati neki novac od tebe kasnje ili prije mise.Cak ni svijece nemoras da platis ako neces jer su slobodne za paljenje ako zelis da pomognes crkvi mozes ubaciti u tu kasicu samo za svijece i za nista drugo...neshvatam kako Џандрмољац ti sve to dobro znas!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Citat
Dakle, manje-vise isto kao i ovde u slicnim situacijama. Sto se nekome vise stavlja na dusu, sve je popularniji. Nadam se da ce svi oni dobiti zasluzeno
Yell, благо ти у памет.

To je tacno Џандрмољац. Mahom se smatraju herojima, objavljuju im se knjige koje pisu na robiji, nose se majce i bedzevi sa njihovim likom. Ili nije tako, a?
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Crkvu ostavite za Religiju, ovde je tema Glavas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Osječki Srbi pozvali Glavaša da prestane sa štrajkom glađu

Osječki Srbi dr. Milorad Mišković, Boško Bogojević i Boško Jančić na današnjoj su konferenciji za novinare pozvali Branimira Glavaša, koji 12. dan štrajka glađu u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, da to prekine kako bi se "argumentima i istinom obranio u monstruoznom političkom procesu".

Sva trojica više su puta ponovila da od Glavaša nikada nisu čula niti osjetila negativan stav prema Srbima ili pripadnicima drugih nacionalnosti. Ocijenili su da je "slučaj Glavaš na način na koji se vodi" opasan za ekumenski i ljudski dijalog koji se uspješno uspostavljao u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, jer se "danas opet načinje tema podjela, pa i netrpeljivost između Srba i Hrvata, što nije dobro".

Dr. Milorad Mišković, liječnik u Hitnoj pomoći, rekao je da je Glavaš stao u obranu njegove obitelji i njegova oca, dugogodišnjeg osječkog paroha, protojereja stavrofora i arhijerejskog namjesnika Lazara Miškovića, ali i brojnih drugih Srba u Osijeku. U ime te istine, rekao je, poziva ga da prekine sa štrajkom glađu i istinom se bori protiv teških optužbi.

Dodao je kako je "ovih dana razgovarao s brojnim osječkim Srbima koji mu to isto poručuju". Osječki je liječnik naveo i niz primjera gdje se "Glavaš osobno angažirao da pomogne, posebice njegovu ocu, koji je iz Srijemske Mitrovice, gdje je bio na liječenju, došao u Osijek 24. studenog, 1992."

Donio je brojne novinske napise i tekstove gdje se govori o tome, a također i tekstove iz srpskih medija u kojima se njegovu ocu, njemu i njegovu sinu prijeti smrću zbog veze s Branimirom Glavašem. Po njegovim riječima, srpski je tisak pisao da je "u ustaškom Osijeku pokojni osječki paroh bačen u Dravi", a istina je, kako je istaknuo, da je "Glavaš bio na pokopu, održao govor i navečer došao u njihov dom gdje su bili brojni pravoslavni svećenici".

Boško Bogojević, poznati osječki poduzetnik, rekao je da mu je Glavaš u najtežim vremenima pomogao te mu predlagao da mu osigura zaštitu. Poručio je Glavašu: "Znamo da si iz mnogih bitaka izašao kao pobjednik, dobit ćeš i ovu", dodavši kako mu je "žao kada danas vidim da ga blate i unaprijed osuđuju u monstruoznom političkom procesu".

Boško Jančić, direktor "Belja" u vrijeme okupacije Baranje, i osječko-baranjski dožupan nakon završenog procesa mirne reintegracije Baranje, naveo je da je 2001. bio 15 dana u zatvoru pod optužbom da je ratni zločinac, a Glavaš je rekao kako zna da to nije istina i pomogao mu da izađe iz zatvora.

Zajedno s Glavašem radio sam na uspostavi povjerenja u Baranji i znam kako se ponašao u tim teškim vremenima, kazao je, uz ostalo, Boško Jančić.

Izvor: Večernji list
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.