Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarmologija - bolja od svih religija  (Pročitano 11215 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
ne ,ovo je samo odgovor na izjave koje sam citao ovde poput one koju sam naveo. Ako vec ljudi mogu onako da lupetaju, sto ja ne bih verovao u sarmu ? Hvala bogu, svi imamo pravo da verujemo u sta god hocemo i da saopstavamo to drugima !

Te изјаве које си читао и не заслужују посебан одговор. Ако верујеш у сарму, како се онда разликујеш од оних који верују у разне глупости?

Сад, и даље не знам да ли се шалиш...

Изгледа да не жели да се разликује. Жели да испадне глуп, иако то није...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
Ако је покушај ругања религији, онда је прилично неукусан, супротно од сарме.  Smile

ne ,ovo je samo odgovor na izjave koje sam citao ovde poput one koju sam naveo. Ako vec ljudi mogu onako da lupetaju, sto ja ne bih verovao u sarmu ? Hvala bogu, svi imamo pravo da verujemo u sta god hocemo i da saopstavamo to drugima !

Citat
А ко верује у сарму, мора веровати и у пуњену паприку, јер су то две манифестације истог ентитета.

Ovo nije tacno, prosto zato sto je sarma jedinstvena i savrsena. Ona imitacija koju nazivas punjenom paprikom bi bio pandan sektama u hriscanstvu.

I za kraj, svi koji su verovali i jeli sarmu su umrli. Groblja su prepuna njihovih kostiju. Pa vidite u šta verujete!

Pa niko ne kaze da se smrt moze izbeci, ali poenta je uciniti zivot pre toga lepsim (uz sarmu,naravno).
prvi deo tvog posta je cisto svetogrdje !!! Zato ga i ne citiram...

Anea, prodana duso...  Smile
eto. podsvest je cudo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4

Sad znaš kako se ja osećam kad mi mlad, moderan čovek kaže da je popušio foru o magičnom drvetu i zmiji koja priča.  Smile

Знам тачно како се осећаш, јер се тако и ја осећам када интелигентно биће као што је човек који зато што је сазнао да је Библија симболична прича и да Земља није равна плоча због тих сазнања негира религију и веру, којима те ствари никако и нису суштина, а још увек тако интелигентан не зна где су му 0 и беконачно у његовом тако реалном простор - времену или који до скора није знао да је 80% његовог тако познатог космоса заправо немогуће видети, чути, измерити, додирнути, па је он ипак тако мали сазнао да "тамна материја" постоји преко утицаја на тела око њега и посредно на њега самог, и иако не зна шта је то и иако је религиозан не објашњава ту немогућност спознаје Богом, али оставља могућност да ипак његова интелигенција није тако огромна да може да поседује знање о свему што постоји и да постоји нешто веће од њега тако малог, а да то нису само милијарде галаксија пред којим је он данас забезекнут, као што је његов далеки предак био забезекнут гледајући у Сунце. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
HTC Wildfire S

Sad znaš kako se ja osećam kad mi mlad, moderan čovek kaže da je popušio foru o magičnom drvetu i zmiji koja priča.  Smile

Знам тачно како се осећаш, јер се тако и ја осећам када интелигентно биће као што је човек који зато што је сазнао да је Библија симболична прича и да Земља није равна плоча због тих сазнања негира религију и веру, којима те ствари никако и нису суштина, а још увек тако интелигентан не зна где су му 0 и беконачно у његовом тако реалном простор - времену или који до скора није знао да је 80% његовог тако познатог космоса заправо немогуће видети, чути, измерити, додирнути, па је он ипак тако мали сазнао да "тамна материја" постоји преко утицаја на тела око њега и посредно на њега самог, и иако не зна шта је то и иако је религиозан не објашњава ту немогућност спознаје Богом, али оставља могућност да ипак његова интелигенција није тако огромна да може да поседује знање о свему што постоји и да постоји нешто веће од њега тако малог, а да то нису само милијарде галаксија пред којим је он данас забезекнут, као што је његов далеки предак био забезекнут гледајући у Сунце. Smile
Hej... ja ne znam šta je bog... ali znam šta nije.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4

Hej... ja ne znam šta je bog... ali znam šta nije.  Smile

Не знам ни ја, али то што не знам не значи да не постоји.  Smile
Постоји и оно што не знамо шта је.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla desktopsmiley_1_1
mob
HTC Wildfire S

Istina... ali nam to i dalje ne daje pravo da obećavamo ljudima "večni mir" ili u suprotnom "večnu vatru" ukoliko ne budu postupali onako kako mi želimo. I obrnuto.
Ne sviđa mi se ta manipulacija.

Spoznaćemo boga, kad bude bilo vreme za to.
Da bi naučio da trčiš, prvo moraš da naučiš da hodaš... trenutno puzimo i zamišljamo ne kako trčimo već kako letimo.
Za više informacija pogledati... agnosticizam.

PS. Razilka između mene i vernika je u tome što ja znam da bog postoji... dok vernik veruje.  Smile
Samo što ja nemam pojma (kao ni bilo ko drugi) šta je bog... ali znam šta nije.

Edit: Btw Silvanuse, ne znam zašto osporavaš čoveku elementarno pravo na religiju i podsmevaš se njegovoj. Smile

Zlatno tele, Isus, Mekdonalds, Sarma... isti đavo... druga ambalaža.  Smile
« Poslednja izmena: 04. Nov 2009, 17:44:11 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
А ко верује у сарму, мора веровати и у пуњену паприку, јер су то две манифестације истог ентитета.

Ако је ова тема шегачење, онда је за блаблаоницу.

Ако је покушај ругања религији, онда је прилично неукусан, супротно од сарме.  Smile

Punjena paprika je sam djavo! Nekada je bila andjeo i zvala se paprikail, sada je pala i ime joj je paprika! Dole s' satanizmom!

PS. To sto je punjena moze da znaci da je i gay! Dole sa gay paprikama!
« Poslednja izmena: 04. Nov 2009, 17:55:00 od Skiner_X »
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4

Istina... ali nam to i dalje ne daje pravo da obećavamo ljudima "večni mir" ili u suprotnom "večnu vatru" ukoliko ne budu postupali onako kako mi želimo. I obrnuto.
Ne sviđa mi se ta manipulacija.

Spoznaćemo boga, kad bude bilo vreme za to.
Da bi naučio da trčiš, prvo moraš da naučiš da hodaš... trenutno puzimo i zamišljamo ne kako trčimo već kako letimo.
Za više informacija pogledati... agnosticizam.

PS. Razilka između mene i vernika je u tome što ja znam da bog postoji... dok vernik veruje.  Smile
Samo što ja nemam pojma (kao ni bilo ko drugi) šta je bog... ali znam šta nije.

Edit: Btw Silvanuse, ne znam zašto osporavaš čoveku elementarno pravo na religiju i podsmevaš se njegovoj. Smile

Zlatno tele, Isus, Mekdonalds, Sarma... isti đavo... druga ambalaža.  Smile

Где је сада Силаванус, не видим га на теми?  Smile

Ја не знам ништа друго осим оног што се налази у научном систему човечанства. За постојање Бога нема научног доказа (не још увек), како онда неко може знати да Бог постоји. Ја знам да је Христ постојао, верујем да је он Бог, да постоји и његов Бог Отац, али ето та веровања се не могу доказати.
Ако је веровање нижи, несигурнији облик сазнања од научног знања, зашто онда знање о нечему не би укључивало и веровање. Одн. ако знаш да Бог као општа категорија постоји (невезано за било коју религију), како онда не верујеш у њега? Агностицизам је противуречан сам себи.

Немојмо ова груба поређења Исуса са ђаволима и осталим стварима, осим ако то није у циљу повреде верских осећања хришћана.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla desktopsmiley_1_1
mob
HTC Wildfire S

Где је сада Силаванус, не видим га на теми?  Smile

Pa premestio je temu, i kaže da da su neki vickasti.  Smile

Ја знам да је Христ постојао

Ako se ne ljutiš, voleo bih da pozajmim tvoj vremeplov, da prepravim jedan tiket na kladži.  Smile

Citat
Немојмо ова груба поређења Исуса са ђаволима и осталим стварима, осим ако то није у циљу повреде верских осећања хришћана.

Auu al' smo osetljivi... Smile

како онда не верујеш у њега? Агностицизам је противуречан сам себи.

Da li si siguran da dobro poznaješ agnosticizam?  Smile

Агностицизам не мора да се односи само на питање постојања Бога, духовног света, загробног живота, Царства Божијег...већ и на многа философска питања или научна...

Osnovna razlika izmedju agnosticizma i ateizma je da se u agnosticizmu diskutuje pitanje racionalnog dokazivanja egzistencije, dok se u ateizmu radi o bukvalnom negiranju samog Boga i kao takav ima svoje nedostatke prilikom diskusije. Samim time je agnosticizam filozofski pogled na teološka pitanja, dok se ateizam nalazi na suprotnoj strani samog teizma.
Razlika za neke deluje prividna i suviše mala, zbog čega se, nažalost često pogrešno agnosticizam redovno koristi kao sinonim za slabiju formu ateizma. Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Види стварно, пребацио је тему. Па и било је време. Smile

Какав то агностик негира постојање Христа? Научно је доказано да је Исус постојао.
А ти си ми некако ближи атеизму, него агностицизму. Не говориш пуно о немогућности спознаје Бога (ако је то суштина агностицизма). Агностик каже да Бог постоји, али да је то недоказиво. То је немогуће, имати сазнање о бићу за које се каже да се не може спознати (доказати). Немам ништа против, свачије је право да верује/не верује или има знање о несазњивом. Smile

А што се тиче осетљивости, која би то ствар, које би то осећање било свето агностику да би верник рецимо могао да узврати истом мером? Чола?  Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.