Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sarajevska opstina Ilidža primljena u neobičnu uniju!  (Pročitano 11892 puta)
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
Svjestan sam toga Savona Savi.
Nije mi jasno zasto uopste seta Sarajevom kada mu je tako mrsko i ako mu se gadi taj grad iz kojeg je pobjegao na brda oko njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Laži do laži, to da ima kulturnih institucija ovih naroda po Banjaluci i Trebinju, eto pametnjakoviću reci me neke! Evo ja ću tebi reći, kada prođem ulicom Vase Miskina tamo je kulturni centar Irana! Kada idem prema sutjesci tamo je kulturni centar Saudijske Arabije!
A jedino što tebe može da bode u oči je kulturni centar Ravnogorskog pokreta, ali to su članovi većinom Srbi, ali pošto su Srbi konstitutivan narod BiH , to je onda dozvoljeno!
A što se tiče naših crkava. tačno je da nisu srušene, ali su bile išarane grafitima i mecima, kao i to da su služili kao WC! E sad kako znam, fino preko radio amatera, sigurno ste za njih čuli ti ratnih godina!
A za vašu informaciju Laktaši su prvi u BiH dobili status otvorenog grada , u kome je prije 10 godina povratak bio 80%, a sada je u čitavoj BiH povratak negdje oko 98%! Ovo provjerite na sajtu za izbjegla i raseljena lica BiH!
To da Srbima nije mjesto u Sa ti si mohaba potvrdio u svojim postovima, i ja evo zvanično poručujem da u alijinu ratnu mahalu ne trba da se vraćaju! A vama vaše kulturne institucije vaše braće Arapa neka ispiraju mozak! A to za brdo, ja sam se morao popeti na neku visinu, kad su neki Bošnjaci , koji nikad u životu nisu vidjeli asfalt i more, počeli silaziti
u Sa! A umijesto Pederacije BiH, uvijeka ama baš uvijek izabiram Srpsku!
PS
Daleko vam lijepa kuća!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
Laži do laži, to da ima kulturnih institucija ovih naroda po Banjaluci i Trebinju, eto pametnjakoviću reci me neke! Evo ja ću tebi reći, kada prođem ulicom Vase Miskina tamo je kulturni centar Irana! Kada idem prema sutjesci tamo je kulturni centar Saudijske Arabije!
A jedino što tebe može da bode u oči je kulturni centar Ravnogorskog pokreta, ali to su članovi većinom Srbi, ali pošto su Srbi konstitutivan narod BiH , to je onda dozvoljeno!
A što se tiče naših crkava. tačno je da nisu srušene, ali su bile išarane grafitima i mecima, kao i to da su služili kao WC! E sad kako znam, fino preko radio amatera, sigurno ste za njih čuli ti ratnih godina!
A za vašu informaciju Laktaši su prvi u BiH dobili status otvorenog grada , u kome je prije 10 godina povratak bio 80%, a sada je u čitavoj BiH povratak negdje oko 98%! Ovo provjerite na sajtu za izbjegla i raseljena lica BiH!
To da Srbima nije mjesto u Sa ti si mohaba potvrdio u svojim postovima, i ja evo zvanično poručujem da u alijinu ratnu mahalu ne trba da se vraćaju! A vama vaše kulturne institucije vaše braće Arapa neka ispiraju mozak! A to za brdo, ja sam se morao popeti na neku visinu, kad su neki Bošnjaci , koji nikad u životu nisu vidjeli asfalt i more, počeli silaziti
 u Sa! A umijesto Pederacije BiH, uvijeka ama baš uvijek izabiram Srpsku!
PS
Daleko vam lijepa kuća!

Sta fali Kulturnom centru Irana ili Saudije.Kultura je kultura ma odakle dolazila(za razliku od ravnogorskih cetnika).Kao sto vidim slobodno si hodao Sarajevom,nisu te napali ni Arapi ni teroristi.Crkve u ratu nisu sluzile kao WC niti su bile ispisane nikakvim pogrdnim grafitima niti iresetane(osim rupa od gelera koje ste ti i tvoji ispaljivali na Sarajevo)
Ti iz Sarajeva nisi mogao ni otici,jer nisi ni zivjeo u Sarajevu niti se ponasao kao Sarajlija(daleko je Ilidja od Sarajeva i kilometarski i mentalno).Zasto dolazis u Sarajevo ako preporucujes drugima da ne dolaze?
A ko je kakav i sta je htijeo i pokusao najbolje se vidi iz tvoje izjave da su prije rata neki dolazili u "vase"diskoteke.
To dokazuje vasu pripremu i razmisljanje o ratu.
Zato ti nemas pravo da ikome kazes da laze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
ja sam malo puco po sarajevu.
sta fali brate. zajebancija. jebi ga necu vise.
tacka ba
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
A za ilidzu, neka! Neka raspisu referendum pa nek se otcijepe. Nek se otcijepi i federacija od bosne i hercegovine, pa bosna od federacije, pa crna od gore, pa republika od srpske i novi od sada kao i republika od irske i velika od britanije, te trinidad od tobaga i obala od slonovace i na kraju portu od gala. gali su zakon treba da se otcijepe. aaaaassssssssaaaaaaaaaa buraz
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
ja sam malo puco po sarajevu.
sta fali brate. zajebancija. jebi ga necu vise.
tacka ba

Ne sumnjam da si puc'o po Sarajevu.Papci su uvijek mrzili Sarajevo.
Ma ne fali nista,svako ima svoju savjest,brate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
[quote author=mohaba link=topic=114123.msg1510015#msg1510015 date=115140177
"Pa sta ako tako i bude?Zasto bi tebi to smetalo,kad ne zivis u Sarajevu.Ne smeta ni meni kada prodjem Banja Lukom i Trebinjem a tamo sve vrvi od kulturne bastine Rusa,Ukrainaca,Grka.Zasto bi mi smetalo.
Sarajevo jeste multietican grad(vjerski objekti svih konfesija,a nisu u ratu poruseni).Pa sta ako i nije.Postoji entitet RS pa neka tamo predju svi koji misle da im u Sarajevu nije mijesto."

Tvoji postovi su sve iskreniji i iskreniji. Ako si vec za "mirni" odlazak svih koji ne vole Sarajevo(gle cuda, opcija je RS, sto znaci da mislish na Srbe), zasto takav liberalan(ili mozda radikalan) stav nemas i po pitanju izlaska RS iz BiH? Jer ljudi iz RS definitivno ne vole Sarajevo, a kako mi se cini ni sve ostalo u drugom entitetu.

Sto se Sarajeva tiche, taj grad je na vrlo slikovit nacin pokazao kakva je "raja" tamo zivela, kako su se zezali i druzili. To se najbolje vidi sa koliko "drugarstva" su se obracunavali medjusobno ili sa onima sa "brda". Secam se sa gnusanjem folirantskiih nastupa o sarajevu i o nekom "do jaja" zezanju kojeg nema ni u jednom gradu bivshe Juge. Danas,sve zavese su pale, "drugovi" su se razisli a od nekog zezanja nema vishe nista nego se gleda sta se radi u Beogradu ili Zagrebu ili mozda negde juznije.
Sve vishe i vishe sam uveren da ste na neki cudno-opsesivni nachin optereceni Srbima.

Cinicno je reci da je Sarajevo multietnicka sredina jer su tamo bogomolje svih konfesija. A sta je sa narodom?

Mozda je zaista Sarajevo multietichko, ali definitivno nije multietnicko.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2006, 12:30:33 od kobibrajant »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
opet moram da pomenem. u SA za vrijeme rate se nisu rusili kulturalni obijekte kao na podruciju BIH gdje je srpski narod bio vecina, i na pojednim mjestima u Srbiji. jasam po vama "srbin" iz sarajeva, meni je uvijek bilo super u SA, i dan danas mi je kada odem u njega. i ja nisam jedini, ima ih jos koliko hocete. Ali ti kolo zatvars oci tim cinjenicama i samo slusas ono sto hoces da cujes..a pomalo mi je najgore kada neko ko je bio u SA jednom ili nijednom u svome zivotu krene da soli pamet autenticnim Sarajlijama o onome sto su oni procitali u tanjugu. Ja nisam nikada bio u Beogradu, i zato nemogu govoriti o tom gradu i kakva je atmosfera bila u njemu prije. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
Ja zanm kako je Sa bilo prije rata, a znam kako je sad!
A to mohaba sa kulturnim centrima, meni ne smeta bilo cija kultura! Ali zanm da se tamo na prica o kulturi nego o kilogramima plasticnog eksploziva! Onda ti nisi ni vidio zapustenu Srpsku crkvu na Bascarsiji, ali zato ja jesam prko vaseg BHT! A moji dolasci u Sa su strogo poslovne prirode! Ko si ti da dijelis Sa na Sa i Ilidzu! Ono su Sarajlije do stupa, a sve iza stupa su vanzemaljci! Ali po meni najveca koncentracija seljacina je oko Marin dvora!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

ne sam Safete

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 188
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 7560s
[quote author=mohaba link=topic=114123.msg1510015#msg1510015 date=115140177
"Pa sta ako tako i bude?Zasto bi tebi to smetalo,kad ne zivis u Sarajevu.Ne smeta ni meni kada prodjem Banja Lukom i Trebinjem a tamo sve vrvi od kulturne bastine Rusa,Ukrainaca,Grka.Zasto bi mi smetalo.
Sarajevo jeste multietican grad(vjerski objekti svih konfesija,a nisu u ratu poruseni).Pa sta ako i nije.Postoji entitet RS pa neka tamo predju svi koji misle da im u Sarajevu nije mijesto."

Tvoji postovi su sve iskreniji i iskreniji. Ako si vec za "mirni" odlazak svih koji ne vole Sarajevo(gle cuda, opcija je RS, sto znaci da mislish na Srbe), zasto takav liberalan(ili mozda radikalan) stav nemas i po pitanju izlaska RS iz BiH? Jer ljudi iz RS definitivno ne vole Sarajevo, a kako mi se cini ni sve ostalo u drugom entitetu.

Sto se Sarajeva tiche, taj grad je na vrlo slikovit nacin pokazao kakva je "raja" tamo zivela, kako su se zezali i druzili. To se najbolje vidi sa koliko "drugarstva" su se obracunavali medjusobno ili sa onima sa "brda". Secam se sa gnusanjem folirantskiih nastupa o sarajevu i o nekom "do jaja" zezanju kojeg nema ni u jednom gradu bivshe Juge. Danas,sve zavese su pale, "drugovi" su se razisli a od nekog zezanja nema vishe nista nego se gleda sta se radi u Beogradu ili Zagrebu ili mozda negde juznije.
Sve vishe i vishe sam uveren da ste na neki cudno-opsesivni nachin optereceni Srbima.

Cinicno je reci da je Sarajevo multietnicka sredina jer su tamo bogomolje svih konfesija. A sta je sa narodom?

Mozda je zaista Sarajevo multietichko, ali definitivno nije multietnicko.

Pogresno postavljas stvari.Rekao sam da kome smeta Sarajevo,(kao i Tuzla ,BanjaLuka,Trebinje )neka napusti taj grad .Nisam rekao da napusti drzavu.ako srbima smeta Bas-carsija,neka idu u mjesto gdje je nema(u RS).Nikad nisam bio protiv RS(u sastavu BiH).Uvijek sam bio da svako zivi gdje hoce ili gdje mu je bolje.Naravno samovoljno.Bez tjeranja iz bilo kojeg mijesta.Sta je tu radikalno ili cudno.
Raja u Sarajevu su prije kao i sada .Naravno da se pokazalo" ko je raja",a ko papak.Onaj ko je volio Sarajevo nije mogao da ga rusi,to je definitivno.Ko je prije zivio u Sarajevu i kada ga sad posjeti vidjet ce da je situacija ista samo su tu sada drukcije zajebancije.
I da,optereceni smo Srbima(narocito onim iz vlade Srbije)i bit cemo optereceni sve dok se petljaju u drugu drzavu i pokusavaju da je razore.U tom slucaju smo optereceni Srbima.Nista protiv"obicnog"naroda.
Nije nikakav cinizam govoriti o razlicitim bogomoljama .Bogomolje stoje,niko ih nije niti dira,kao i vjernike koji odlaze u njih,a to sto su mnogi otisli i ne zele da se vrate,e,mislim da je to njihov problem.Niko im ne brani(dapace)da se vrate i ostvare svoja prava.Njihova odluka.

Ja zanm kako je Sa bilo prije rata, a znam kako je sad!
A to mohaba sa kulturnim centrima, meni ne smeta bilo cija kultura! Ali zanm da se tamo na prica o kulturi nego o kilogramima plasticnog eksploziva! Onda ti nisi ni vidio zapustenu Srpsku crkvu na Bascarsiji, ali zato ja jesam prko vaseg BHT! A moji dolasci u Sa su strogo poslovne prirode! Ko si ti da dijelis Sa na Sa i Ilidzu! Ono su Sarajlije do stupa, a sve iza stupa su vanzemaljci! Ali po meni najveca koncentracija seljacina je oko Marin dvora!

Vrlo je glupo i nekorektno iznositi takve laze,bez bilo kakvog dokaza.Kakav plasticni eksploziv,da li si ga ti vidjeo ili ga je neko drugi vidjeo.Pustimo suplju pricu i propagandu(sa bilo cije strane)
Pravoslavna crkva na Bas carsiji uopste nije zapustena,ustvari zapustena je onoliko koliko se brinu o njoj oni koji treba da se brinu.Nema to nikakve veze sa Sarajevom.
Sto se tice dijeljenja ti si taj koji je prvi poceo da dijeli.Narocito Ilidju,sjecas se svoje izjave:"..a oni su dolazili u "nase"kafane na Ilidji.."
Pojima ti nemas ni koje ni gdje je Marijin Dvor,a narocito gdje su i ko su najveci seljaci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.