Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:58:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo  (Pročitano 33583 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hristos Isus ljubazno na jednom mestu kaže za Sebe:
"Ja sam došao da imaju život i da ga imaju u izobilju".
(Ne mogu da se setim ko behu neposredni slušači, ali...)
Da li to znači da ... hmmm... ja (ili bilo ko) nemam život i/ili nemam ga u izobilju?
Šta On, Van-vremenski  - gost u ograničenost, Volitelj svega i svakoga, podrazumeva pod 'život'? I šta je za Njega 'izobilje'?
Nekako mislim .... Ne! Nekako osećam da On i sada, i stalno nudi ... kvalitet koji prirodno nemam.
I do mene je da li ću, kada ću, koliko ću i zašto ću ja 'ući u Njegovu priču'.

Ili tako ili samoubistvo bez leša (što više klope, što više TV-a, monitor moj bližnji, znanje i imanje....).
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
@napast
ponestaje ti ideja stari,istrosio si se

i ovo stvarno treba neko da pobrise
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2519
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens 
Ja sam hteo da se ubijem, ali citajuci predhodne strane dosao sam na ideju da ubijem nekog od vas  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Only good die young!
Born To Be Hated!
Dying To Be Loved!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam hteo da se ubijem, ali citajuci predhodne strane dosao sam na ideju da ubijem nekog od vas Smile Smile
Smile  Smile
Nemoj mene - skupe su sahrane!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
...osobno smatram da su osobe koje na sebe zeli dignuti ruku iz bilo kojeg razloga na jednu stranu kukavice a na drugu stranu hrabri ljudi...zasto...??...kukavica zato sto nije karakter od covjeka i nema svoje ja da se suoci sa problemom ili situacijom koja ga je dovela na takvo razmisljanje...a hrabrim zato sto ima toliko snage oduzeti zivot covjeku jer budimo iskreni masa ljudi nije u stanju ubiti nekoga a kamo li sebe...
IP sačuvana
social share
iCentar
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

All we are saying, is give peace a chance!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 756
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 1209
           Ne znam jel neko nesto slicno napisao, nisam sve citao, ali ne bitno: kazu uceni ljudi, biblija, moja bivsa profesorka srpskog... da je samoubistvo veci greh nego ubistvo zato sto posle samoubistva niko nema priliku da se pokaje, dok posle ubistva moze, sto naravno ni u kom slucaju ne znaci da ubistvo nije podjednako lose.
           Neko je na ovoj temi pomenuo da su samoubice sebicni ljudi, sa cime se veoma slazem, jer da li oni uopste razmisljaju sta ostavljaju iza sebe drugima?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Accedo nemini. Non nova, sed nove.

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 601
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
samoubistvo bez leša (što više klope, što više TV-a, monitor moj bližnji, znanje i imanje....).
jako lepo receno,ali sta podrazumevas po "uci u njegovu pricu"?
zivot nam nnudi izbor,ali mi smo ti koji ga moramo naciniti,zivot nam nudi srecu ali mi smo ti koji treba da je ostvare.ponekad,dodje neki cudan osecaj apatije i cini se puno lakse ne ciniti nista,ne ziveti,prosto odustati od svega.ako ne pokusas nikada se neces razocarati?velika greska...istina je samo da ce to razocarenje dolaziti malo po malo,dok te na kraju u potpunosti ne savlada.
@kombi
pa ako odustanes od necega,sigurno to neces ni postici!
ako ne vidis nista sto ti odgovara u ovom svetu,probaj da napravis nesto drugacije od onog sto ti ne odgovara...ljudi i jesu definisani kao bica sa sposobnoscu da menjaju svet oko sebe.
i nemoj traziti izgovore za svoje odustajanje.suoci se s tim da si prosto odustao,zato sto si mislio da je tako lakse,ali isto tako treba da skontas da uvek mozes da se vratis i krenes ponovo.samo ako ti odlucis tako...
« Poslednja izmena: 26. Apr 2006, 13:53:31 od dreamy child »
IP sačuvana
social share
Neki su to rekli mnogo bolje...:

*And still I stand this very day,
With a burning wish to fly away...*

*Na tvome licu,praznuje veliko nista...*

i naravno....*Ne daj se Ines, ne daj se godinama!!!!*
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
samoubistvo bez leÅ¡a (što više klope, što više TV-a, monitor moj bližnji, znanje i imanje....).
Jako lepo rečeno, ali šta podrazumevaš po "ući u njegovu priču"?
Različito ljudi reguju na različite osobe. Različite su i posledice tih reakcija.
Ti odluči za sebe da li ti je Isus Hristos iole interesantan i - ako jeste - kako ćeš
praktično (ne i radikalno, već postepeno) reagovati ne Njega.
Tvoj život - tvoja stvar. To je između vas dvoje.
Život nam nudi izbor, ali mi smo ti koji ga moramo načiniti, život nam nudi sreću ali mi smo ti koji treba da je ostvare. Ponekad, dodje neki čudan osećaj apatije i čini se puno lakše ne činiti ništa, ne živeti, prosto odustati od svega.
Ako ne pokušaš nikada se nećeš razočarati? Velika greška...istina je samo da će to razočarenje dolaziti malo po malo, dok te na kraju u potpunosti ne savlada.
Lepo rečeno.
Ne mislim da uvek valja ugađati svojim emocijama.
Dade nam Bog i mozak i volju da se kontrolišemo.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 571
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Alber Kami je pisao puno o fenomenu samoubistva. Fenomen je složen, veoma, veoma složen. Kao što ne znamo ništa o svojoj sudbini poslije smrti, tako ne znamo ni to da li je samoubistvo kukakvički i herojski čin. Lično sam protiv samoubistva, ali ''čudni su putevi Gospodnji'' i čovjeka s njim. Crkva izričito osuđuje samoubistvo i samoubice anatemiše. Nad posmrtnim ostacima samoubice nema opijela. Bog je, kaže, stvorio čovjeka, pa samo on može da mu oduzme život. Međutim, Taras Buljba je takođe glumio Boga, rekavši sinu Andriji: ''Ja sam te rodio, ja ću te i ubiti!''. Baš tako, iako ga on nije rodio. Valjda ga je rodila žena. Taras ga je samo napravio, ili je živio u iluziji da je to učinio. Naime, jedino majka zna čiji smo - iuzev nekih ekscesnih slučajeva (grupna silovanja i slično).
Uglavnom, samoubistvo kao fenomen spada u kategorije u kojima mistika zauzima značajno mjesto. Postoje samoubistva iz očajanja i samoubistva iz uvjerenja. Postoje i samouobistva kao prikrivena ubistva - treba uzeti Jovana Strikovića pa pročitati. Što se opijela tiče, ono se ne čini ni nad umrlim ateistima - po njihovoj volji. Tako ispada da su i oni umri bez Božjeg blagoslova. Bez blagoslova ili s njim - onog koga više nema, njega nema. Ostale rasprave neka vode nadležni organi na drugom svijetu.
IP sačuvana
social share
Sve što nije napisano nije ni postojalo, a i ono što je napiano nije u svemu postojalo onako kako je napisano.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k310i
U Srbiji 1.500 samoubistava godišnje!
20. septembar 2006.

Svake godine u Srbiji samoubistvo počini oko 1.500 osoba, prenosi list "Press". Prema poslednjim istraživanjima novosadskog Instituta za psihijatriju i Centra „Srce”, broj samoubistava na 100.000 stanovnika u našoj zemlji iznosi čak 18, što je znatno više od evropskog i svetskog proseka. U Evropi se godišnje ubije 13, a u svetu od 100.000 stanovnika 16 izvrši samoubistvo. U Srbiji je najdramatičnije stanje u Vojvodini, u kojoj je stopa samoubistva čak 28,5! Podaci republičkog Zavoda za statistiku kažu da su samoubice najčešće muškarci, starosti između 40 i 50 ili između 70 i 80 godina. Oni su u 80% slučajeva oženjeni, imaju završenu osnovnu ili srednju školu i izdržavaju se od privatnog posla. Najčešće se ubijaju vešanjem, davljenjem, gušenjem ili upotrebom vatrenog oružja ili eksploziva!

Doktor Zlatko Nikolić, naučni saradnik Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, kaže da je talas samoubistava koji prati Srbiju prevashodno slika tranzicije kroz koju naš narod prolazi. „Samoubistvo biraju ne samo kao krajnji izlaz već i da bi tom društvu poručili: ´Eto šta ste mi učinili!´” objašnjava dr Nikolić.

Statistički podaci pokazuju da žene češće pokušavaju samoubistvo, dok kod muškaraca pokušaj samoubistva gotovo uvek ima fatalan ishod. Zlatko Nikolić kaže da potencijalni samoubica, koji želi da okrivi što više ljudi za svoju situaciju, ali i da nesvesno drugima pruži priliku da mu pomognu, često bira mesto gde ga može videti najviše ljudi.

„Takav je slučaj sa samoubicama koje skaču sa mosta, iako podsvesno znaju da će ih rečna policija brzo uočiti i da će im možda spasti život. U tom svetlu može se objasniti i nova pojava u svetu da naročito mladi ljudi na internetu traže predlog kako da se ubiju. Publika je u tom slučaju veća, ali, nažalost, ljudi su danas otuđeni, svako gleda samo sebe i uglavnom okreću glavu od tuđih muka”, ističe dr Nikolić.

Neuropsihijatar Ivan Dimitrijević, docent Medicinskog fakulteta u Beogradu, objašnjava da su uzroci samoubistva najčešće depresija, psihoze, nasledni faktori, ali i nerešeni zadaci koje sebi postavljamo u životu.

„Novija istraživanja pokazala su da osobe koje se odlučuju na samoubistvo uvek imaju četiri do pet ozbiljnih nerešenih problema. Nažalost, mnoge građane negativni bilans životnih uspeha i neuspeha, razočaranja i gubitaka naterao je da, bežeći od samoubistva, postanu ´spore samoubice´. Oni se ´ubijaju´ alkoholom ili drogama, a broj takvih samoubica naročito je povećan među mladima”, kaže Dimitrijević.

Dejan Stojičić iz Centra „Srce”, koji već 15 godina radi na prevenciji suicida, kaže da većina samoubica neposredno pred smrt traži pomoć lekara ili prijatelja.

„Centru ´Srce´ godišnje se obrati oko hiljadu ljudi tražeći neku vrstu pomoći. Povod za poziv su najčešće usamljenost i porodični problemi sa kojima ne mogu da se izbore. Mnogi od njih kasnije priznaju da su razmišljali o samoubistvu. Potencijalne samoubice često mesecima pre samoubistva menjaju ponašanje, imaju poremećen san, ne druže se kao ranije i gube nadu u bolju budućnost. Te simptome može svako da vidi. Zato je važno naglasiti da svakom čoveku može da se pomogne dok ne učini ono najgore”, kaže Stojičić. (Mondo, Press)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 06:58:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.