Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 00:37:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Samoubistvo je za vas:
Hrabrost
Kukavičluk
Nešto drugo
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samoubistvo: Hrabrost ili Kukavičluk?  (Pročitano 173081 puta)
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Не бих се сложио са тобом. Мислим да није битно да ли је неки поступак плод здравог разума или менталног поремећаја, он, свакако, може да се води као кукавичлук и храброст.
Nisam ti ni dao svoje misljenje o samoubistvu da bi ti imao mogucnost da se sa njim " slozis ili ne ".
Nisam rekao da je uospte bitno da je samoubistvo delo plod mentalnog poremecaja rekao sam da je to cinjenica.
Svaka osoba koja ima nameru da umre ima mentalni poremecaj bez obzira na okolnosti. To je bitna cinjenica, koja je za tebe " nebitna "
I potpuno je irelevantno da li ce to neko da " vidi " kao hrabrost ili kukavicluk.

Znaci ti treba da objasnis kako je uodnosu na zdrav razum koji osobi govori " bori se za svoj zivot i radi sve sto je u tvojoj mogucnosti da podrzis i odrzis svoj zivot " takodje zdrav razum onaj koji samoubici govori
" okoncaj svoj zivot ! "
Citat: milll93
Ja npr ne mislim da je samoubistvo niti kukavicluk,niti hrabrost,prosto zato sto apsolutno ne znamo sta se sve desava u tom trenutku u covekovoj glavi,koje su sve okolnosti do toga dovele,itd itd ali ja bih rekao da se nikad ne predajemo u zivotu,kakva god da je situacija i koliko god da nam je tesko da uvek pokusamo da se borimo,da trazimo lek,itd itd,a ako mi sami nismo to u stanju,onda apsolutno traziti nekog ko nama moze da pomogne,ici kod psihijatra,verovati u Boga itd itd i traziti sve zive nacine da se ta kriza ili sta vec prevazidje i mislim da za apsolutno sve u zivotu postoji resenje,apsolutno apsolutno sve,samo je osnovni covekov cilj da voli sebe i da mu je sopstveno zadovoljstvo,sreca i uzivanje apsolutno uvek prvi prioritet u zivotu,i da apsolutno,apsolutno sve
Zar postoji osnova za samoubistvo a da zrtva nije htela da sebi oduzme zivot ( to sto mora da bude u glavi osobe koja ce se kasnije definisati kao " samoubica " ) ?

Kakve veze imaju okolnosti u kojima se desilo samoubistvo kada se u tim istim okolnostima neko drugi nije ubio ?

Фора је што ти мислиш да је то ментални поремећај, што не мора да значи да јесте. Океј, сад ћеш рећи да је то чињеница и да је то научно доказано да је тако и да је то једноставно тако што, наравно, опет не мора да значи да то и јесте тако. Код мене ти је све релативан појам па чак и оно што не би требало да буде.
А наравно да сам изнео мишљење (које сам после и потврдио) а оно се тиче конкретно ове теме, односно, моје мишљење може да се сматра конкретним одговором на питање које је поставио аутор теме а које је гласило "Самоубиство, храброст или кукавичлук". Ево, да те не мучим да копаш по постовима, још једном ћу рећи мој став о томе а то је: Самоубиство је и храброст и кукавичлук.
А ти  ми  овде говориш да је то нешто треће те ми дајеш неке чињенице (које ја уопште и не сматрам чињеницама) у које ја немам намеру да улазим дубље јер су за мене превише неразумљиве и комплексне.
Па ти сад слободно можеш да кажеш да сам ја превише глуп (или ти превише паметан) али ја ћу да променим мишљење тек када неко има довољно добре аргументе да ми га промени... А до тада   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Фора је што ти мислиш да је то ментални поремећај, што не мора да значи да јесте. Океј, сад ћеш рећи да је то чињеница и да је то научно доказано да је тако и да је то једноставно тако што, наравно, опет не мора да значи да то и јесте тако. Код мене ти је све релативан појам па чак и оно што не би требало да буде.
А наравно да сам изнео мишљење (које сам после и потврдио) а оно се тиче конкретно ове теме, односно, моје мишљење може да се сматра конкретним одговором на питање које је поставио аутор теме а које је гласило "Самоубиство, храброст или кукавичлук". Ево, да те не мучим да копаш по постовима, још једном ћу рећи мој став о томе а то је: Самоубиство је и храброст и кукавичлук.
А ти  ми  овде говориш да је то нешто треће те ми дајеш неке чињенице (које ја уопште и не сматрам чињеницама) у које ја немам намеру да улазим дубље јер су за мене превише неразумљиве и комплексне.
Па ти сад слободно можеш да кажеш да сам ја превише глуп (или ти превише паметан) али ја ћу да променим мишљење тек када неко има довољно добре аргументе да ми га промени... А до тада   Smile Smile Smile
Fora je sto ti ne shvatas razliku izmedju misljenja i cinjenica. Misljenje se ne sastoji od cinjenica a cinjenice nisu rezultat misljenja. Medicina kao i svaka druga nauka nije svrsena i nema odgovore na sva pitanja vezana za desavanja u coveku, ali su bar bolesti ljudskog uma odavno prepoznate i tu nema dileme.
Ovo nije ni prva ni poslednja tema koja se bavi misljenjima koja ( kao i sva druga ) sa stvarnoscu / cinjenicama nemaju blage veze.
Kako uopste cinjenica da je neko samoubistvo rezultat mentalnog poremecaja moze da promeni necije misljenje
da je to isto samoubistvo odraz hrabrosti ili kukavicluka ?!?
Covek ima samo dva nacina razmisljanja racionalno ( zasnovano na cinjenicama ) i emocionalno ( zasnovano na nepostojecem / verovanju ).
Ti razmisljas emocionalno, hrabrost ili kukavicluk ne postoje, niti su samoubice kukavice zato sto su se ubili da se ne bi borili sa poteskocama stvarnosti niti su ljudi koji se bore sa tim istim poteskocama - hrabri...

Odakle tebi uopste nebuloza da sam ja rekao bilo sta sto bi moglo da bude shvaceno kao pokusaj menjanja bilo cijeg misljenja ??
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Што се мене тиче чињеница је самоубиство и храброст и кукавичлук. Сад ти схвати то како хоћеш.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Што се мене тиче чињеница је самоубиство и храброст и кукавичлук. Сад ти схвати то како хоћеш.
Shvatio sam da ti ne shvatas sta sam rekao.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Shvatio sam da ti ne shvatas sta sam rekao.

Схватам и разумем. Али схвати и ти мене.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Схватам и разумем. Али схвати и ти мене.
Odmah sam te shvatio i objasnio sam ti da ne pravis gresku ako imas misljenje da je samoubistvo hrabrost ili kukavicluk.
Istina nema mogucnost osudjivanja bilo koga ili bilo cega, ti nisi bio na optuzenickoj klupi kada ti je predstavljeno objasnjenje sta je cinjenica / istina o samoubistvu a sta je misljenje o samoubistvu.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.111
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Citat
Odmah sam te shvatio i objasnio sam ti da ne pravis gresku ako imas misljenje da je samoubistvo hrabrost ili kukavicluk.
Istina nema mogucnost osudjivanja bilo koga ili bilo cega, ti nisi bio na optuzenickoj klupi kada ti je predstavljeno objasnjenje sta je cinjenica / istina o samoubistvu a sta je misljenje o samoubistvu.
Citat

Ако ти тако кажеш онда у реду.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ако ти тако кажеш онда у реду.
Uopste nije bitno ko je sta rekao, bitno je da li je to sto je receno istina / cinjenica ili nije.
Bitno je da se neuspelim samoubicama bave psihijatri a ne padobranci i ostali " ekstremni sportisti ".
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
mob
Apple 
Ako covek odluci da izvrsi samoubistvo to je njegova licna stvar I licni izbor .

Ako covek skoci na bacenu bombu da bi zastitio svoje prijatelje to je hrabrost .

Bilo koja situacija gde je neminovno davanje svog zivota u cilju spsenja drugih je casna stvar .

Ako covek pati od smrtonosne bolesti I ne zeli vise da pati ili ne zeli da drugi pate zbog njegove bolesti ,
nema nista lose u oduzimanju svog sopstvenog zivota .

Ako se u aktu oduzimanja zivota ugroze druga ljudska bica poput aktiviranja bombe na pijaci to je cist kukavicluk.

A ako se neko sam udavio prilikom seksualnog akta koji se omikao kontroli onda je to samo nesretan slucaj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 00:37:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.144 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.