Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 07:23:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samopouzdanje, odlucnost  (Pročitano 4359 puta)
17. Feb 2009, 08:58:11
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Znam da ovo nije tako obican problem, koji ce se rijesiti nekim carobnim stapicem, ali sam u situaciji da sam totalno down!
Zato i trazim nacin da se pokrenem.
Trazim ga u sebi, trazim da van!

U poslednje vrijeme, cesto sam u situaciji da odustajem  lako, pod nekim strahom i nesigurnosti u sebe!
Iz casa u cas mi se mijeja raspolozenje, pa samim tim i odlucnost da uradim nesto sto me ceka.

U jednom trenutku krenem, uradim nesto, zadovoljna sam.
Vec sutradan, nekada i na kraju dana, uhvati me frka da je sve to sto radim uzalud!

Onda krene depresija, cak i neka anksioznost, i samo pod tim sopstvenim pritiskom, zabodem glavu u pijesak.

Trenutno dajem svoj poslednji ispit na faksu, posle duzeg zastoja u ucenju i davanju ispita.
Vjerovala sam da je poslednji upravo nesto sto daje vise elana da se "zapne" i skloni teret s ledja.
Kod mene je obrnuto i donosi mi manje samopouzdanja.

Uz to, materija je dosta teska, ali meni ne ide lose. Savladavam je i kapiram.
Medjutim, sama pomisao da cu uskoro izaci na ispit, napravi mi toliku tremu i blokadu u koncetraciji, koji nisam imala ni kao brucos.

Ne znam kako da povratim onu staru sebe, odlucnu, zadovoljnu, koja vjeruje u sebe dok radi bilo sta!

Osjecam se jako nesigurno i uplaseno, a ne mogu odustajati od ispita, jer ne zelim da se nosim sa teretom da mi jos samo jedan stoji nad glavom i kljuca.
Hocu da ga se rijesim sto prije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Pocni potepeno. pronadji jednu stvar za koju zelis da se izboris i istraj u tome. Postavi cilj ...
Vremenom, resavaj jednu po jednu... Nakon niza uspeha podicices i samopouzdanje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia N97
Poslednji ispit je i mene muchio. Naprosto psiholoshki sam se pripremio da ga padnem i 10 puta ako treba, ali da cu ga dati kad tad. Nisam se opterecivao datumom, vec sam prelazio na sledece poglavlje tek kad savladam tekuce. Prvi put sam otishao na fax i nisam ni izashao na ispit. Sledeci rok sam izashao i predao prazan papir. Pa sam jedan rok preskochio. Treci izlazak sam polozhio pismeni deo i na usmenom za malo pao. Chetvrti izlazak sam se raspadao od bolesti ali sam polozhio.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Poslednji ispit je prekretnica u zivotu... prelazak iz doba u kome si bezbrizna u nesto sto bi trebalo da bude pravi zivot... prave odgovornosti...

Tvoj problem nije ispit nego ono sto ide posle njega...
Razmisli o tome...  mozda uvidis da to i nije tako strasno i da je vreme da udjes na veliku scenu zivota Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala vam na odgovorima.

Negdje, svjesno, ja znam o cemu se radi-frka od onog posle. Bas kao sto i rece neko u poslednjem komentaru.
To je ono sto me sprecava da sa elanom krenem na rad.
Podsvjesno me muci bas to.

Ipak, za sada mi je prioritet da zavrasim faks, a onda cu raditi na tom svom strahu.
Ovako vise ne mogu-niti imam zavrsen faks(a to pritiska li, pritiska), niti znam sta cu posle.
Barem da mi se osloboditi jednog problema.

Nekako mi se cini laksim ako se sa diplomom u ruci budem plasila odrastanja i odgovornosti, nego bez diplome, a opt u nekoj frci.

A ozbiljne odluke i samopouzdanja i na vidiku. . . .

(moze vam vrlo lako zvucati "jadna ja", ali ipak je ta nelagodnost jako prisutna i zaista se osjecam jadno).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Da li bi tvom samopouzdanju pomoglo ako bi radila sa nekim od kolega na pripremi tog ispita. Možda bi ti prijalo da odeš na konsultacije sa profesorom ili nekim od docenata. Da pre ispita osetiš koliko si stvarno spremna i gde treba obratiti više pažnje.

Idi u biblioteku fakulteta i potraži ljude koji spremaju isti ispit pa malo preslišavajte jedni druge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Ih... najteze je skupiti hrabrost i poceti voditi svoj sopstveni zivot...

Da se ne lazemo, svi mi volimo da budemo mazeni i pazeni... paraziti...  Smile

Evo, ja prva...  Smile

Ali... kad se oseti diploma, prva plata ili kljucevi od kola koji si sam platio, sve to (nesigurnost, neodlucnost, nedostatak sampouzdanja, depresija)  postaje mnooogo... mnoooogooo smesnije...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hahaha, malo ste me podigli sa tim "slikama o odgovornosti".
Imaju smisla, nije da nije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Po meni je vrlo bitno da covek, kako se blizi kraj faksa (ako ne i tokom studija) razvija plan sta dalje...

Pritom ne mislim na plan tipa... zavrsavas ekonomiju i mastas kako ces raditi u MMF ...
Nesto mnogo prizemnije, nesto sto mozes gotovo sigurno ostvariti...

Ne znam o kom faksu se radi... pre par dana smo bas pricali uz kafu o mogucnostima zaposljavanja nekih prijatelja koji su pri kraju studija, i u jednom manjem broju slucajeva je to bogu plakati... iako su ti ljudi dobri studenti... iako imaju smisla i talenta... vole to da rade.. sa tim diplomama takav posao kakav zele, verovatno ne mogu dobiti...

Ipak... moje neko misljenje je da covek sto pre treba da se osamostali...
Ne bas po svaku cenu, ali cim se iole normalni uslovi stvore, da to treba da uradi...
Mnogo je lakse biti nacisto sam sa sobom, motivisati se oko takvih bitnih stvari kad imas to na umu...

Mnogo je lakse poceti sa 16 godina sa tim razmisljanjem i delanjem u tom smeru, nego imati 35 i jos uvek se oslanjati na roditelje...

Odoh od teme... izvinjavam se...

Mnogo je lep osecaj kad si svoj covek, ma koliko to mozda bilo tesko...
Treba da ti bude jasno, da kakav god da si student, koji god da je faks, to je samo prvi korak...
Imas ulaznice za bolja mesta od nekih drugih ljudi, ali to ne znaci da ces gledati bolju predstavu Wink
To zavisi samo i jedno od tebe.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
SrbijanFajter, upravo je to moj najveci bijes trenutno, pored svega ovoga.
Citav zivot sam bila zasticena od svih "zivotnih opasnosti" i "neugodjaja" kao sto su: samostalnost, zaradjivanje i sl.
Vazda fina mamina i tatina djevojcica koja ne treba da se muci!

Sada, kada su me godine stigle, sad sam isprepadana sa onim sta me, po prirodi stavri, ceka....sad bukvalno anksioznost pri pomisli da je dosao kraj cvrcku koji samo svira violinu.

Otuda i moj dugogodisnji zastoj u ucenju na jednom, jedinom ispitu.

Upravo kada sam donijela odluku da krenem i da uradim isto sto i milijarde ljudi rade, prepala sam se i ono samopouzdanje sa pocetka spremanja ispita se pretvorilo u strah!

A, zaista nemam vise vremena da se plasim i da cucuim u jednom mjestu dok zivot prolazi.

Svjesna sam svojih kvaliteta, mogucnosti koje mi pruza faks, sigurna sam kada za to dodje vrijeme, da nista necu raditi osrednje.
Ali, isto tako, svjesna sam da me blokira strah nepoznatog....onog posle!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 07:23:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.