Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samopotcenjivanje  (Pročitano 509 puta)
18. Okt 2005, 08:33:12
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Samopotcenjivanje

Predrag je dugo živeo u uverenju da ga potcenjuju svi oko njega. Sve dok nije shvatio da on to zapravo potcenjuje samog sebe i da na druge prenosi sopstveno viđenje vlastite ličnosti.

Predrag je žestoko omalovažavao svoj rad, svoja mišljenja, svoje sposobnosti, svoj izgled, svoje mesto među ljudima.

Zanemarivao je svoje planove, svoje, želje i osećanja jer su mu se činili ništavnim i nedostojnim pažnje.

Činio se sebi nezanimljivim, nevažnim, nepoželjnim.

Ceniti sebe mu je izgledalo nedopustivo «uobraženim».

Gurao je sebe u stranu, sklanjao se u ćošak i puštao druge ispred sebe.

Kako ne bi ispao «sebičan», nikada se nije usuđivao da bilo šta traži za sebe i zadovoljavao se onim što mu drugi daju. To je često bilo nedovoljno – mnogi su jednostavno koristili njegovo povlačenje da sebi prigrabe što više.

To nije uvek primećivao. Naprotiv, često bi mu se činilo da dobija i više nego što zaslužuje.

Nije se bunio ni u onim retkim trenucima kada bi uvideo da mu je učinjena nepravda. Naprotiv, gledao je da je prikrije jer bi se stideo sebe kao da je nepravda neka zaslužena kazna i još jedan od dokaza njegove manje vrednosti.

Uostalom, kakvu mu god nepravdu nanosili drugi, to nije bilo ništa prema nepravdi koju je nanosio samome sebi.

Predrag je obezvređivao čak i svoj moral. Neprekidno je imao utisak da nije dovoljno nesebičan, dovoljno dobar, dovoljno požrtvovan, dovoljno predusretljiv iako se raspinjao da svakome izađe u susret. Sumnjao je i u svoje motive koji mu nikada nisu izgledali dovoljno besprekorni. Zbog toga je sebe mučio teškim osećanjem krivice.

Kako nije cenio sebe, drugi su ga cenili daleko manje nego što je stvarno vredeo.

Sabijajući sebe u zemlju, činio je težak greh prema sebi.

Zašto je Predrag sebe ovako surovo omalovažavao?

Zato što je od sebe tražio previše. Odbijao je da bude zadovoljan sobom jer je biti zadovoljan sobom za njega značilo zadovoljiti se malim.

Kako je od sebe tražio previše, zapravo neostvarivo, sve što stvarno jeste i što stvarno čini mu je izgledalo poptuno bezvrednim.

Tek smanjujući zahteve prema sebi, zadobijao je izgubljeno samopoštovanje.

Izvor: [Iza Ogledala]
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12274
Zastava
Moras cijeniti sam sebe da bi te drugi cijenili, i to je istina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Pravda je spora,ali dostizna!!!

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 1232
Zastava SCG
mob
SonyEricsson k700i
Da jeste,istina je.Ja sam ranije imala mnogo vise samopouzdanja i postovanja prema sebi,ali od skoro sam pocela da potcenjujem sebe,sto uopste ne valja... Smile
Ponekad mi se cini da svi sve bolje rade od mene i da jednostavno nisam sposobna za 90% stvari u svom zivotu,definitivno se prepoznajem u ovoj prici.
IP sačuvana
social share
Life is not measured by numbers of breath we take,but by moments that take our breath away...

And just like the ocean under the moon
Well that’s the same emotion that I get from you
You got the kind of lovin that can be so smooth
Gimme your heart make it real
Or else forget about it!

Cudno je to kako nam malo treba da budemo srecni,a jos cudnije je to kako nam to malo uvek nedostaje!
 :giggle: :hug: [smilie=35s.gif]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.