Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 21:11:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samački život nije tragedija  (Pročitano 13488 puta)
15. Okt 2010, 12:46:48
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b6

Sami ste, nemate ljubav svog života niti ikoga s kime provodite zaljubljeno vrijeme; spavate do podneva, ne osjećate obaveze prema nikome i smatrate da ste slobodni opuštati se uz brzpotezne vikend aferice, bez da ikome polažete račune? Osjećate se puni snage, slobode i jednostavno odlično? A zašto i ne biste!

Danas, društveni pritisak za brakom velik je kao i nekada, ma koliko brak kao institucija gubio na snazi pa ljudi koji jednostavno žele biti sami neprestano osjećaju teret okoline, koja zapitkuje: i, kada ćeš staviti prsten na ruku?

Za one koji to jednostavno ne žele, barem ne za sada, evo nekoliko razloga koje mogu potegnuti sugovornicima svaki put kada im pokušaju najjednostavnije objasniti prednosti samačkog života:

Imati dovoljno vremena za pronaći idealnog partnera
Ostati sam znači imati dovoljno vremena za opušteno, mirno, pametno i pažljivo traženje i biranje pravog odabranika srca. U svakom slučaju, na taj ćete način smanjiti potencijalne greške, koje mogu biti prilično kobne kada se pretvore u zbrzani brak, a koji u startu ne funkcionira, jer u brak se ne stupa iz razloga kao što su svi to drugi rade, ili ne želim više biti samac. Dobrim i pametnim odabirom pomažete smanjenju razvodnih statistika!

Karijera
Bez braka i ozbiljne veze i vaša karijera će napredovati pa ako želite usredotočiti se na napredovanje na poslu, biti sam idealna je prilika za to. Sačuvat ćete energiju koju biste inače u ogromnim količinama trošili na održavanje i funkcioniranje veze te ju preusmjeriti na održavanje i funkcioniranje karijere. Što se posebno odnosi na ona zanimanja koja su istinski zahtijevna, kao što su medicina ili pravo.

Na kraju krajeva, hah, ako vam na poslu krene i bankovni računi počnu rasti, imat ćete dovoljno potencijalnih partnera koji će vam se bacati u naručje...

Sloboda

Kada ste sami, možete raditi što vam je volja i kada vam je volja – možete ići kuda želite i kada želite, nitko vam neće govoriti kada i kako se morate ponašati, kada morate u kupovinu, kada trebate biti "zreliji", što morate odjenuti... Sami ste svoj šef i nema nikoga na čije udovoljavanje morate paziti, često suprotno svojim željama.

Možete se družiti s prijateljima i prijateljicama bez da vam zbog toga itko prigovara, posvetiti se hobijima koliko vam je volja...

Seksualna sloboda
Posebna vrsta slobode, posebno draga mnogim samcima i samicama. Ako ste sami, niste "zaglavili" s jednim seksualnim partnerom, što ne podrazumijeva samo to da možete spavati gdje hoćete i s kime hoćete (dobro sad, nije da baš možete svakog odvući u krevet, ali znate na što mislimo...), već ste se osigurali da nećete upasti u monotoniju u koju upadaju mnogi primjeri seksa u brakovima.

Bogatstvo
Biti sam, znači: nema kupovine poklona za Valentinovo i godišnjice, nema trošenja ogromnih količina novca na ceremoniju i proslavu stupanja u brak, kao ni svih ostalih izdataka na koje vas kasniji tijek braka tjera, a koji vam ne bi padali na pamet dok živite sami.

Kada ste sami, niste zakonski ni financijski odgovorni bilo kome osim samima sebi. No jednom kada stupite u brak, gotovo je – posjedujete samo polovinu onoga što je nekada bilo vaše.

Mir i tišina
Biti sam znači ne svađati se i ne ovisiti o tuđim promjenama raspoloženja. Nema prepirki i galame, a kratkoročnog partnera uvijek možete nakon burne svađe prekrižiti i optisati, što s bračnim partnerom nije slučaj.

Ne trebate pristajati na kompromise
Nema traženja "zlatne sredine", nema popuštanja zbog drugih i ukratko – nema kompromisa. To znači da ne morate gledati filmove koje bi inače gledali silom samo zato da udovoljite svom partneru, ne morate ići na ručkove s rodbinom koju prezirete, ne morate izlaziti u one restorane u koje ne želite...

Naravno, brak ima svojih prednosti, ali ako ga ipak ne želite, ne smijete zaboraviti na to da biti sam znači imati otvorena nebrojena vrata mnogih mogućnosti ispred sebe. I ne trebate se osjećati krivima ako ih želite redom pootvarati.

Izvor
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Jao, boze... tekst je uzasan... Smiley

Zvuci mi kao mantra: "Necu ostati sam\sama sa svojih 255 macaka.. necu ostati sam\sama sa svojih 256 macaka... necu ostati sam\sama sa svojih 257 macaka... necu ostati... "

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 3504
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13
E sad ne mogu ni da čitam, Anea  Smile
IP sačuvana
social share

Svako slovo koje napišem je deo mene, a ono što sam ja i što mogu biti nije ni deo napisanih slova...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Pa, ne... ispada da je samacki zivot = teska i neizleciva bolest...

Ako kazes nekome - ne, nemam decka\devojku\muza\zenu... odmah padne tesenje i tuzan pogled kao da imas lepru...

Zbog takvog stava ljudi i ulecu u neke sulude kombinacije... jer se plase da ce ostati sami, a pride ih svi ostali ili plase ili tese... sto se pre ili kasnije svede na isto...

Znam po sebi... dugo sam mislila da sam celovita samo ako sam s nekim... da bih ukapirala da to nije istina... i da uvek postoji neko za nas... samo ne treba bas srljati... 
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 3504
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.13
Normalno, pa veća je tragedija biti u pogrešnim vezama i iskreno ljude kojima je veza jedini smisao života smatram prilično nesigurnim u sebe...
IP sačuvana
social share

Svako slovo koje napišem je deo mene, a ono što sam ja i što mogu biti nije ni deo napisanih slova...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ne treba tražiti partnera po svaku cenu i tako srljati u neku vezu.
Bolje je neko vreme biti sam nego ući u vezu sa nekim ko nam ne odgovara.

Ali  duži samački život nije nije dobar. Zdrava veza, brak, porodica od nas stvaraju bolje ljude.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
sta ti je covek ? za sve svoje mane i strahove nacice opravdanje  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Mana je biti sam? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
ne ne .... to bi potpalo pod recimo strah koji primecujem kod zena koje su same .
recimo zanemarivanje svog intelekta je mana koju sada neke emancipovane zene zele , u nedostatku istog, da "zataskaju" fizickim izgledom .
imali smo mnogo tema o tome pa da se ne nastavljam na prezvakano .

strah od samoce je prisutan kod mnogih zena. neke se grcevito bore da ne ostanu same i na sve moguce nacine stupaju u neke veze samo iz tog jednog razloga. potpuno je nebitno kakvog je kvaliteta ta veza . idu na foru "daj sta das" sto najostrije osudjujem jer nisam od osoba koja moze da shvati to delanje po svaku cenu .

i na kraju krajeva , ako nekome nije sudjeno da ima "nekoga" i ne mora da ga ima . moze da ima brdo prijatelja sa kojima ce se osecati lepo u drustvu ako ga pri tome to isto drustvo ne diskriminise zato sto je single  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Pa biramo najlakši način da preživimo probleme i da se nosimo sa životom.
Bežimo od stvarnosti stvarajući i živeći iluziju. I ako nam to pomaže da se naizgled lakše nosimo sa nekim situacijama ipak to je loše jer ne rešavamo problem. Problem potiskujemo ali on ostaje, i tinja u nama. Pre ili kasnije, na ovaj ili onaj način on će izbiti na površinu. 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 21:11:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.