Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 15:07:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Сајси Ем-Си  (Pročitano 67220 puta)
13. Dec 2014, 23:30:39
Legenda foruma


I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Samsung GT-S7580
Сајси Ем-Си

       












Сајси (2002—2009)


Сајсин први јавни наступ, откад и почиње њена каријера, јесте 2002. на реп фестивалу у клубу Барутана. Како Рашићева није позвана на фестивал, њој је Деки, који је требало да одрепује две песме, једну препустио. Нису имали никакве ни текст ни матрицу, па су музику нашли у последњем тренутку, док је Ивана певала фристајл, тј. делове текстова које је раније написала и нове, у тенутку измишљене речи. Није било ни рефрена, ни строфа, а гледаоци највероватније нису ни чули шта прича.

Након наступа у Барутани, Ивана је око себе укупила бенд Сајси. Назив бенда је заправо шатровачки изговор глагола у императиву сисај, што алудира на орални секс. Како сама каже, бенд се буквално скупљао, јер је у њега улазио члан по члан, те их је на крају било шесторо. Последња им се прикључила Сајсина сестра Тијана. Период до 2005. Ивана описује као свој период лутања и расплињавања, јер нису постојале формиране и потпуне песме.

Према њеном мишљењу, током те три године, она је тражила форму, а уз то је имала аматерски приступ и није била рада да прихвати савете искуснијих репера. Ни по коју цену није желела да промени текст који је сама написала, већ је бенд увек морао да прилагођава матрицу. Такође, каже да је увек желела да буде на бини, како би задовољила свој его трип. Прва песма коју је бенд снимио била је Вози ме, док је током 2009, године распада бенда, издат први и једини албум — Миси начи нааш. Као разлог распада, Ивана наводи то што је бенд био веома скуп и одузимао много времена, док је она додатно снимала и соло песме. Такође је имала и личних проблема - хипотирерозу због које доживотно пије Летрокс, генерички левотироксин.

Соло (од 2009)


Након распада бенда, Рашићева је наставила да се бави музиком, како би 2010. издала свој први соло албум Далеко је Дизни. Од четрнаест песама са албума, половина је снимљена током рада са бендом. Тај албум описује као свој потпис, састављен из личних прича, углавном са љубавним и друштвеним темама, али и уз мало политике. Желела је да те песме буду ближе слушаоцима и са разумљивијим текстом, јер оне које је снимала са бендом сматра апстрактним и тешко разумљивим.

Тада је схватила да је боље да мало говори, али да то буде разумљиво и са јасним значењем. Што се тиче самог назива албума, метафоричан је — уже говорећи, срећа је далеко у овом тренутку; шире, Дизни, благостање из дечјих дана, више није ту.

Следећу годину обележила је Иванина сарадња са Дамјаном Елтеком. Њих двоје су се срели у згради Бигза, где су обоје снимали музику. Дамјан је Ивану видео још раније, током њеног наступа са бендом на новосадском Егзиту. Он је 2011. искомпоновао песму Мама, али му је био потребан текст, као и девојка која ће извести песму према његовој замисли.

Сетио се Сајси и она је ту песму, за коју напомиње да јој је прва у којој не прича своју, већ туђу причу, и извела. За узврат, Дамјан је написао музику за Сајсин сингл Розе ташница, јер је она наставила да прво пише текст па тек онда музику.

Заједно су издали бесплатни албум Од дванаест до шест 1. јуна наредне године.

Дана 12. јануара 2012. у емисији Да, можда, не на Радио-телевизији Србије, у којој су гостовали музички стручњаци, Сајси Ем-Си и њена песма Мама били су предмет критика. Водитељка Оливера Ковачевић објаснила је да је у питању критика друштва, а не подржавање понашања приказаног у песми, али се гости нису сложили са овом констатацијом. Музичар Предраг Гојковић Цуне изјавио је да ће се Ивана стидети за четири-пет година, док је музичка уредница РТС-а Нена Кунијевић сматрала да ниједна културна политика која има намеру да буде озбиљна и да траје не би смела да дозволи ово да се емитује.







Исте, 2012. године, Сајси је сарађивала са колегом Ди-џеј Б. К. О. (стилизовано DJ B.k.o.) и групом Лесковац за клошаре (стилизовано L2K). Са Ел-Два-Каом и сестром Тијаном снимила је сингл Џесика издат 1. јуна, док је са Бе-Ка-Оом снимила мини-албум КНВК издат 13. септембра 2012. Песме са мини-албума такође је отпевала заједно са сестром Тијаном, док је Бе-Ка-О компоновао музику. Према редоследу као на албуму, три песме са њега су Улазим у диско, Антифа кучке и КНВК. Ивана каже да је најпоноснија на песму Антифа кучке.

Почетком 2014. године наступила је у Панчеву на концерту Џангл је масиван. Почетком јула исте године објавила је ЕП назван Поквареница, са трима новим песмама — Поквареница, Надркано ходање и 8 ујутру. За њега каже да је резултат експериментисања.




Дискографија:


Далеко је Дизни (2010)

Поклони се хегемону (3:04)
Два пута две (3:29)
BMX (3:17)
Мафија (2:45)
Још увек немам црне кожне чизме (2:59)
Минимал (3:18)
Далеко је Дизни (3:37)
Стари дукс (3:04)
Хорор клабинг (2:28)
Домино царујем (3:14)
Вања (3:13)
Тај фазон... (2:57)
Српска Дороти иде у Оз (3:33)
То су срца два (3:59)


Од дванаест до шест (2012)

У худу сам змај (3:27)
Торима (3:36)
Скупа ноћ (4:13)
Милица (4:21)
Тијана (3:05)
Оно као вау (3:48)
Тајна мујше (5:11)
Тата (4:39)
Мики кими зини (4:41)
Песма у поноћ и тридесет (4:35)


КНВК (2012)

Улазим у диско (3:12)
Антифа кучке (3:02)
КНВК (3:53)


Поквареница (2014)

Поквареница (2:55)
Надркано ходање (2:45)
8 ујутру (3:20)





Извор:Википедија




                      
« Poslednja izmena: 14. Dec 2014, 00:55:15 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 39.0.2171.95
mob
Nokia 
osamdeset prvo  Smile Smile

drzi se čoka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Mar 2024, 15:07:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.