Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ~SAD~Evropa~Rusija~Ex Yu~~~Budjenje neonacizma~~~  (Pročitano 16267 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Da li to znaci da ti ne priznajes da su ustase u jasenovcu pobile 700 hiljada Srba?

Da li to znaci da su nacisti dobri jer nisu ubili milion nego 500 hiljada?

Sta uopste oces da kazes? Kako su ustase dosle na vlast? Ko ih je doveo na vlast?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Da li to znaci da ti ne priznajes da su ustase u jasenovcu pobile 700 hiljada Srba?

ustashe nisu u jasenovcu pobile 700 000 srba , jer je to fizichki nemoguce . 700 000 srba je verovatniji broj za celu NDH , mada se kao ukupan broj ubijenih srba u 2.sv.ratu uzima milion (maksimalna cifra)

Citat
Da li to znaci da su nacisti dobri jer nisu ubili milion nego 500 hiljada?

"nacisti" (nemci) svakao nisu ubili 500 000 srba u 2.sv.ratu . sumnjam da je broj veci od 100 000 , uzimajuci u obzir gore pomenutu cifru .

Citat
Sta uopste oces da kazes? Kako su ustase dosle na vlast? Ko ih je doveo na vlast?

ustashe su na vlast doveli oni koji su 27.marta srushili trojni pakt .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
"nacisti" (nemci) svakao nisu ubili 500 000 srba u 2.sv.ratu . sumnjam da je broj veci od 100 000 , uzimajuci u obzir gore pomenutu cifru .
Znaci Nemci su dobri jer su pobili samo 100 hiljada Srba? Ziveli Nemci eh da je vise naroda kao sto su Nemci da pobiju samo po 100 hiljada Srba.

Inace postoje prilicno verodostojni podatci i spisi koji pokazuju da je broj poginulih Srba veci od milion i to prilicno veci. No da ne ulazim u tu diskusiju.

Nego mene zanima jesu li ustase nacisti? Nije mi to bas najjasnije iz ove tvoje price? Ispade da ustase nisu nacisti nego da su sledbenici neke druge ideologije? Smile

Citat
ustashe su na vlast doveli oni koji su 27.marta srushili trojni pakt .

Doveli su ih na vlast oni koji su ratovali protiv njih Smile Kakvo sokantno novo saznanje za istoriju sveta. Prvo su ih doveli na vlast pa su onda ratovali sa njima par godina pa su ih onda ubijali jos nekoliko godina posle rata, pa su ih onda jurili po svetu i jos malo ubijali.  Smile

Koliko ti imas iskrivljen razum to nije normalno Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Orf kad bi te sad pitao ko nas je ubijao za vreme prvog svetskog rata ti bi rekao nemci, madjari,.. Kad bi te pitao ko nas je ubijao 1999. ti bi rekao siptari, amerikanci,.. A kada bi te pitao ko nas je ubijao u Drugom sv. ratu ti bi mi odgovorio nacisti i fasisti. Jel primecujes nesto cudno u tim odgovorima. Nemoj nasedati na podvale koje nam se serviraju vec 65 godina.
Nemci (nacisti) su u Drugom svetskom ratu ubili ako ne racunamo gubitke u borbama, znaci streljanja, ubili mozda par desetina hiljada Srba. U Prvom svetskom ratu je stradalo najmanje 500 000 civila i niko ziv ne pominje ideologiju i pravni poredatk koji je to vreme bio u Austrougarskoj koja je najodgovornija za ta stradanja.
..........................................................................

Vec sam pricao na ovoj temi i sad opet moram da ponavljam. Citajte temu umesto sto dodjete samo da lupate gluposti. Nisu nas Hrvati ubijali zato sto su oni bili nacisti, a mi antinacisti nego su nas ubijali zato sto ih je stotinama godina trovala katolicka crkva i Austrougarska.

Sam nacizam je mnogo vise od politicke ideologije, tada je nacizam shvatan kao novi(stari) pogled na svet, kad neka vrsta zivotne filozofije. Ante Pavelic i ustase nije to mnogo zanimalo, njima je samo bilo bitno da pobiju sto vise Srba i da stvore veliku Hrvatsku, a Hitlerova okupacija Jugoslavije im je dosla ko kec na deset. Jedina ideologija koje su ustase imali je ta kako da pobiju sto vise Srba. Ustase sa nacizmom imaju veze isto koliko i neki celavi lik sto istetovira svastiku i ide da bije cigane po ulici i govori za sebe da je nacista.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 15:55:45 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
A kada bi te pitao ko nas je ubijao u Drugom sv. ratu ti bi mi odgovorio nacisti i fasisti.

Odgovorio bih Nemci, Hrvati, Bugari, Madjari i srpski muslimani. Ako bih spisak morao da skratim onda bih stavio Hrvate i nemce koji su im to omogucili i koji su sami pobili kako bf kaze samo 100 hiljada Srba Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Znaci Nemci su dobri jer su pobili samo 100 hiljada Srba? Ziveli Nemci eh da je vise naroda kao sto su Nemci da pobiju samo po 100 hiljada Srba.

pa da budemo malo bezobrazni , da je vishe takvih naroda koji su ubijali manje srba , danas bi nas bilo barem 50 miliona  Smile .  100 000 ljudi nije malo (daleko od toga) , ali je daleko manje od broja koje su pobili "komunisti" i "demokrate" - pa ne vidim da njih neko posebno psuje  Smile

Citat
Inace postoje prilicno verodostojni podatci i spisi koji pokazuju da je broj poginulih Srba veci od milion i to prilicno veci. No da ne ulazim u tu diskusiju.

izvoli predstavi te spise . inache SANU rachuna broj ubijenih srba u 2.sv.ratu izmedju 500 i 600 000 , po proracunima kocevica (srbina) i zerajica (hrvata ) :

http://www.vojska.net/eng/world-war-2/losses/

to je verovatno netachan podatak , ali je danas polu-zvanichan .

Citat
Nego mene zanima jesu li ustase nacisti?

naravno da nisu . uostalom , i danashnji sledbenici ustashkog pokreta se javno distanciraju od nacional-socijalizma kao ideologije . chak se hvale brojem jevreja u vrhu NDH ( josip frank , slavko kvaternik , pavelic ozenjen jevrejkom i.t.d. )

Citat

Doveli su ih na vlast oni koji su ratovali protiv njih

doveli su ih na vlast oni koji su jugoslaviju uvukli u rat za koji nije imala interesa , niti nachin da ga dobije .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
pa da budemo malo bezobrazni , da je vishe takvih naroda koji su ubijali manje srba , danas bi nas bilo barem 50 miliona 

da je vise takvih naroda mi ne bi postojali na ovom svetu... ustvari ja sigurno ne bih a za tebe ne znam jer ne znam koje si ti nacionalnosti. Dakle da formulisem to ovako, mi Srbi ne bi postojali a za vas koji god da ste ne bih da se izjasnjavam jer me ne zanimate.

Citat
izvoli predstavi te spise
Jos uvek nije nista zvanicno objavljeno ali bice u narednih par godina jos uvek je u fazi obrade podataka i skupljanja informacija.

Citat
naravno da nisu . uostalom , i danashnji sledbenici ustashkog pokreta se javno distanciraju od nacional-socijalizma kao ideologije . chak se hvale brojem jevreja u vrhu NDH ( josip frank , slavko kvaternik , pavelic ozenjen jevrejkom i.t.d. )
Sta su ustase onda ako nisu nacisti? Kako su se oni izjasnjavali tada a kako se izjasnjavaju sada?

Citat
doveli su ih na vlast oni koji su jugoslaviju uvukli u rat za koji nije imala interesa , niti nachin da ga dobije .
Doveli su ih na vlast oni koji su ratovali sa jugoslavijom. Brkas uzrok sa posledicama. Nemci su ih doveli na vlast i iskljucivo nemci. Niko drugi osim nemaca.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

da je vise takvih naroda mi ne bi postojali na ovom svetu... ustvari ja sigurno ne bih a za tebe ne znam jer ne znam koje si ti nacionalnosti. Dakle da formulisem to ovako, mi Srbi ne bi postojali a za vas koji god da ste ne bih da se izjasnjavam jer me ne zanimate.
po tebi je dakle bolje da srbe ubijaju vishe nego manje ?  Smile

Citat
Jos uvek nije nista zvanicno objavljeno ali bice u narednih par godina jos uvek je u fazi obrade podataka i skupljanja informacija.

poznata pricha  Smile . nazalost , nashim pasioniranim istoricharima uvek problem predstavljaju popisi stanovnishtva ( pre i posle rata) , kao i matematika uopshte  Smile

Citat
Sta su ustase onda ako nisu nacisti? Kako su se oni izjasnjavali tada a kako se izjasnjavaju sada?

ustashe su se uvek izjashnjavale samo i jedino kao ustashe - dakle ekstermni hrvatski shovinisti .

Citat
Doveli su ih na vlast oni koji su ratovali sa jugoslavijom. Brkas uzrok sa posledicama. Nemci su ih doveli na vlast i iskljucivo nemci. Niko drugi osim nemaca.

doveli su ih na vlast oni koji su jugoslaviju gurnuli u rat . kad srbi nisu hteli da budu neutralni i da nemcima osiguraju jugoistok evrope , nashli su se drugi koji su to hteli .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
po tebi je dakle bolje da srbe ubijaju vishe nego manje ?

Veruj mi sine nisu mi dobri ni jedni ni drugi. Jedna je Srbija kurvi je mnogo, jedna po jedna prsnu pod nogom! Smile
Nisu mi dobre ni ustase ni nemci ni bugari ni madjari ni muslimani niko od njih mi nije dobar i ne zelim im nista dobro ni sada ni u buducnosti. A prva dva mesta na toj listi ubedljivo zauzimaju Nemci i njihovi psi hrvati.

Citat
ustashe su se uvek izjashnjavale samo i jedino kao ustashe - dakle ekstermni hrvatski shovinisti .
Citat
Ideology    Croatian nationalism, later Fascism and Nazism

Citat
doveli su ih na vlast oni koji su jugoslaviju gurnuli u rat .
Doveli su ih na vlast oni koji su napali Jugoslaviju(Srbiju). Doveli su ih na vlast nemci koji su osvojili jugoslaviju. Nemci su im dali ovlascenje da rade sta god hoce sa Srbima. Znaci Nemci ne neko drugi Smile Ako treba ponavljacu ti 1000 puta dok ti ne utuvim u tu glupu glavicu kupusa Smile

Citat
kad srbi nisu hteli da budu neutralni i da nemcima osiguraju jugoistok evrope 
Smile Smile
Citat
nashli su se drugi koji su to hteli
i milion Srba je proglaseno nizom rasom i istrebljeno zato sto 10 hiljada ljudi nije htelo da bude u savezu sa nemcima .... Kako lepo.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 16:24:13 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49789
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Dajte ljudi o cemu pricate?  Hitler je zauzeo (okupirao Jugoslaviju) dao NDH Hrvatima, rekao cinite sa njima sta hocete. Sta je gore mogao da nam uradi? Komunisti su takoje bili zlocinci. O tome nema sta da se prica... Ali jasno je svima sta nam je Hitler uradio i da je to za svaku osudu.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 16:34:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.