Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jun 2025, 14:02:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SAD prisluskuje i domace razgovore  (Pročitano 8451 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
a sedamdesetogodisnje roditelje Amerikanaca japanskog porekla koji su se u to vreme borili na strani USA (SAD), bombardujuci Japan, u konc logore za "unutrasnje neprijatelje" do oktobra (da, da: oktobra!) 1945.

Uzgred, Amerikanci nemackog porekla (o mafiozima italijasnkog porekla i da ne govorim) nikad nisu slati u iste takve logore...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
da, to sam ispustila... mrzelo me da modifikujem poruku...

zanimljivo je i da su nemacki naucnici za vreme i posle drugog svetskog rata bili prihvaceni kao ugledni i cenjeni clanovi drustva...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
U Americi, zemlji u kojoj je privatnost svetinja, opet skandal

SAD u mreži prisluškivanja

Imamo administraciju koja koristi terorizam kao džoker svaki put kad naiđe na teškoće, kaže Džonatan Terli, profesor prava

U SAD, zemlji u kojoj se privatnost smatra svetinjom, ponovo je izbio skandal oko kontroverzne politike prisluškivanja građana, javlja Bi-Bi-Si.

Aferu je otvorio list Ju-Es-Ej tudej, objavivši izveštaj u kojem se navodi da Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) snima i domaće telefonske razgovore građana. Predsednik Džordž Buš branio je tajnu praksu (takođe NSA) snimanja međunarodnih telefonskih razgovora bez neophodnog sudskog naloga osumnjičenih pripadnika Al kaide i drugih terorističkih grupa, ali novo otkriće ukazuje na to da su možda milioni običnih Amerikanaca uhvaćeni u mrežu prisluškivanja.

Ju-Es-Ej tudej navodi da je NSA, posle napada na Ameriku 11. septembra 2001. zatražila od glavnih telefonskih kompanija pristup njihovim arhivama snimaka svih telefonskih razgovora. Tri najveće telekomunikacione kompanije potvrdile su da je to istina, a anonimni izvor rekao je da je cilj "stvaranje baze podataka o svakom pozivu" napravljenom u domaćem telefonskom saobraćaju. Telefonska kompanija "Kvest", sa sedištem u Denveru, odbila je da učestvuje u tom procesu jer nije bila ubeđena u njegovu zakonitost, prenosi Bi-Bi-Si.

UZBUNA U SENATU

Senat se uzbunio i zatražio dopunske informacije od telefonskih kompanija povodom informacija koje je objavio Ju-Es-Ej Tudej. Republikanac Arlen Spekter, predsedavajući Komiteta za pravosuđe Senata, rekao je da će tražiti od direktora telefonskih kompanija da svedoče o svojoj umešanosti. Zanimljivo je da je na čelu NSA donedavno bio general Majkl Hejden kog je Buš nominovao za direktora CIA. Bela kuća saopštila je juče da ostaje pri njegovoj nominaciji uprkos novom skandalu, javlja AP.

Navodno NSA nije preslušavala i snimala sadržaje razgovora, ali pratila je brojeve telefona i trajanje razgovora kako bi otkrila naznake potencijalnih terorističkih aktivnosti. Buš se oglasio dokazujući da vlada ne rije po životima miliona svojih građana, javlja Si-En-En. - Privatnost američkih građana strogo je zaštićena u svim našim aktivnostima. Naši napori usmereni su na veze Al kaide i njenih pripadnika - izjavio je Buš koji nije mogao ni da potvrdi ni da porekne postojanje ovog programa, ali rekao je novinarima da vlada "ne prisluškuje domaće telefonske pozive bez naloga suda".

- Naravno da će predsednik reći da je sve legalno, malo je predsednika koji su spremni da priznaju da su se ogrešili o zakon. Činjenica da je o obaveštajnim aktivnostima obavestio nekoliko članova Kongresa svojevrsno je kršenje ustava. Ustavni sistem ne predviđa da predsednik obaveštava šaku kongresmena o svojim aktivnostima, on za njih treba da traži odobrenje Kongresa. Predsednik Buš se od prvog dana trudi da izbegne tu podelu vlasti. On insistira da ima pravo da krši zakon, ukoliko smatra da je to u interesu američkog naroda - kaže za Bi-Bi-Si Džonatan Terli, profesor prava na Univerzitetu "Džordž Vašington".

Terli primećuje da se Bušova administracija odmah poziva na rat protiv terorizma. - Naš Ustav jasno definiše šta je to "rat". Ne možete da ratujete protiv jedne kategorije zločina. Američki predsednici su objavili rat protiv svakakvih stvari, od nepismenosti do rahitisa, ali to ne znači da su ti ratovi bili u skladu s ustavom. Imamo administraciju koja koristi terorizam kao džoker svaki put kad naiđe na teškoće. Problem je u tome što je Amerikancima sve to pomalo dosadilo. Ankete pokazuju da Amerikanci više ne prihvataju ovakve argumente kao što je to bio slučaj odmah posle napada od 11. septembra - kaže Terli.

Izvor: Glas Javnosti \ Pripremila V. Popović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Buš: Prisluškivanje zbog Al-Kaide   
Vašington -- Džordž Buš kaže da je cilj telefonskog prisluškivanja da se uđe u trag pripadnicima terorističke organizacije Al-Kaide.

"Važno je da Amerikanci shvate da se naše aktivnosti strogo odnose na Al-Kaidu i slične grupacije", rekao je Buš u redovnom nedeljnom obraćanju naciji putem radija. Predsednik SAD je rekao da su obaveštajne operacije koje je on odobrio "legalne" i da su članovi Kongresa obavešteni o tome. "Privatni život svakog Amerikanca je zaštićen od svih naših aktivnosti", rekao je Buš.

Američki list Ju Es Tudej objavio je u četvrtak da američka agencija zadužena za elektronsko obaveštavanje preuzima uzorke prisluškivanja u okviru borbe protiv terorističkih mreža. Članak u tom listu je izazvao rasprave među zvaničnicima i u medijima.

Ispitivanje javnog mnjenja je, međutim, pokazalo da se čak 63 odsto Amerikanaca ne protivi prisluškivanju, a da 65 odsto smatra da je važnija bezbednost drzave od njihovog privatnog života.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
...i pored svega, voleo bih da zivim u Americi

ko gleda NBC(Dzej Leno, Konan oBrajen), nek vidi koliko se ljudi zajebavaju na racun Busha i
administracije

da li cu docekati da na RTS se zajebavaju sa kostunicom, ili bilo kim iz vlade...tesko
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Meni je SAD olicenje debilizma najgore vrste. Ja sam inace po ubedjenju Evropeista i moje omiljene zemlje su na teritoriji naseg kontinenta. Ameri jesu super sila broj jedan (jos uvek bar) i logicno je da se toliko tripuju narocito posle septembra 2001.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Amerika, Amerika... velika i ponosna... gomila klovnova... ja sam srecan sto sam to... par nasumicnih stihova.. nista posebno..

takodje.. i ja sam evropeista...
istina, evropljani su prvi krenuli u osvajanje i porobljavanje drugih kontinenata, ali amerikanci su tu aktivnost doveli do savrsenstva...

sto se tice 11.9... pa, ko je stvorio npr. Pinocea, Sadama, Bin Ladena... ili je sve to zaboravljeno... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
amerika je sve najbolje i sve najgore ovog sveta
IP sačuvana
social share
The fact still remains
I read between your lies
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
A sta je to u Ameriki najbolje, bash me zanima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
duga pricha

a i nije tema
IP sačuvana
social share
The fact still remains
I read between your lies
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jun 2025, 14:02:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.