Znam i za Japan naravno. Postujem. Nisam ja nikakav fan SAD-a, ali su im kvaliteti ocigledni.
Rekao sam da navodim gaming jer je najperiferniji, igre ne rastu na drvecu, potrebno je dobro razvijen IT sektor, kao posledica dobro razvijene elektrotehnike, para, savremenih umjetnika da se napravi jedna dobra igrica. I dosta para. Igre jesu neozbiljne po sadrzaju ali je industija ozbilja i profitabilna stvar.
Citava nauka je oduvijek bila prepakivanje u citavom svijetu. Malo je genijalaca koji su pali s neba kakvog smo i mi imali (Tesla) pa je i on otisao u SAD jer su tamo najpovoljniji uslovi za ostvarivanje.
To sto kazes da zaposljavaju naucnike iz citavog svijeta im je samo plus. Ne vidim da je to neki robovlasnicki ili copycat potez. Nauka i jeste udruzivanje u najboljim uslovima.
Zasto ti isti naucnici, koji su jelte pametni ljudi i znaju gdje im je najbolje ne idu najvise u Rusiju ili Japan?
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 15:23:12 od Slagvort »
To sto kazes da zaposljavaju naucnike iz citavog svijeta im je samo plus. Ne vidim da je to neki robovlasnicki ili copycat potez. Nauka i jeste udruzivanje u najboljim uslovima.
Zasto ti isti naucnici, koji su jelte pametni ljudi i znaju gdje im je najbolje ne idu najvise u Rusiju ili Japan?
Nisam rekao da je robovlasnički potez,ali čisto da se odmah razumemo. Jer vidim javljaju se tu neki komentari kako su Ameri i striktno Ameri otkrili pola stvari,pa reko aj da se preslišamo šta su sve to oni sami otkrili ili napravili.
A ti naučnici idu u Ameriku iz istog razloga - zato što Ameri imaju para i uslove. I kad imaju para i uslova, naravno da će da ih pozovu i tamo tretiraju kao careve,i da će ovi da odu. Samo što se sad postavlja pitanje - a zašto imaju te pare? Pa,imaju jer ud zadnjih 100 godina nisu proveli 10 godina van nekog rata.
Što je,naravno,opet ok,da tako kažem. Samo nemoj onda da mi neko priča kako je to neki veliki uspeh. Lako je napraviti nešto super kad imaš i para i resursa i ljudstva.
Najbolji i najkraći primer su njihova kola - lako je napraviti automobil sa motorom od 200 konja koji ima zapreminu 6 litara. Napraviti motor od 450 konja,koji staje u 2 tetrapaka... u svega 2 litra... što rade Japanci... e,to je umeće.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 15:30:03 od hkj »
Hjk,svaka drzava ima svojih mana,pa tako i SAD.Nije to idealna drzava.Ali je za Rusiju spejs satl u demokratskom i ekonomskom smislu.
SAD je rijesila rat u Hrvatskoj protiv nas. Pomogli su im diplomatski i na kraju vojno.Ako je SAD nekome saveznik,onda to zaista jeste. Ja mogu biti samo ljubomoran na prijateljstvo izmedju Hrvatske i SAD-a. Amerika ne ostavlja na cjedilu svoje saveznike kao sto radi Rusija. Mada i obicni Rusi se ponasaju u skladu sa njihovom zvanicnom politikom.Kao narod su kvarni,prevarantski nastrojeni,podmukli,bahati,primitivni i nemaju nijedan ljudski kvalitet. Da smo mi Srbi propagirali americke vrijednosti svih ovih godina,danas bi plate kod nas bile 1500 eura i bili bi jaka vojna sila.Tako se SAD oduzuje svojim saveznicima.
Mozda si mlad pa ne pamtis kako je SSSR izdao ljude koji su poslati na Goli Otok zbog pozitivnih stavova o Rusiji.Te ljude je nasa vlast mucila,prebijala i ubijala dok je najveca vojna sila SSSR cutala zbog sopstvenih interesa. Za Rusiju vazi ona Njegoseva misao "Spustah se ja na vase uze,umalo se uze ne pretrze" Eto to je Rusija!
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 15:44:54 od aragua12 »
Znam i za Japan naravno. Postujem. Nisam ja nikakav fan SAD-a, ali su im kvaliteti ocigledni.
Rekao sam da navodim gaming jer je najperiferniji, igre ne rastu na drvecu, potrebno je dobro razvijen IT sektor, kao posledica dobro razvijene elektrotehnike, para, savremenih umjetnika da se napravi jedna dobra igrica. I dosta para. Igre jesu neozbiljne po sadrzaju ali je industija ozbilja i profitabilna stvar.
Citava nauka je oduvijek bila prepakivanje u citavom svijetu. Malo je genijalaca koji su pali s neba kakvog smo i mi imali (Tesla) pa je i on otisao u SAD jer su tamo najpovoljniji uslovi za ostvarivanje.
Tesla je americki naucnik i nema sa Srbijom nikakve veze. Nazalost! Srpska Matica je cak odbila stipendirati Teslu,u pitanju je bio mali novac. Dok je u isto vrijeme Nikola Pasic,sumokradljivac i najveci lopov koji se ikad rodio u srpskom narodu,razbacivao sa ukradenim novcem jer je posjedovao pola Srbije.
Zapravo,danasnja Srbija je mala Rusija i kod nas vlada ruski mentalitet. Taj mentalitet propagira kradje,prevare,bahatost,nepostenje,razbojnistva,nepatriotizam i sve najgore sto postoji. Dok su Slovenija i Hrvatska zemlje u kojima je prisutan americki uticaj. Zato su oni bolji od nas.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 15:55:03 od aragua12 »
Čak i ako ćemo da pričamo samo o gaming IT-u... Gde se ono beše pravio Crysis?
Sad ću ispasti kao da branim Amere... Ali Unreal Engine, jedan od najkorišćenijih igračkih "motora", su napravili Ameri...
Citat
Tesla je americki naucnik i nema sa Srbijom nikakve veze. Nazalost! Srpska Matica je cak odbila stipendirati Teslu,u pitanju je bio mali novac. Dok je u isto vrijeme Nikola Pasic,sumokradljivac i najveci lopov koji se ikad rodio u srpskom narodu,razbacivao sa ukradenim novcem jer je posjedovao pola Srbije.
Zapravo,danasnja Srbija je mala Rusija i kod nas vlada ruski mentalitet. Taj mentalitet pripagira kradje,prevare,bahatost,nepostenje,razbojnistva,nepatriotizam i sve najgore sto postoji. Dok su Slovenija i Hrvatska zemlje u kojima je prisutan americki uticaj. Zato su oni bolji od nas.
Tesla je bio rođen u Austro-Ugarskoj, on nije imao potrebu da ide u Srbiju za visoko školovanje.
Što se ostalog tiče...
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 16:03:57 od Utopia »
Ništa ti ne brini, imam ja sasvim dovoljno godina da se poptuno dobro sećam šta je sve ta Amerika uradila,i mojoj,i tuđim zemljama. A i da sam imao prilike da odem tamo dva puta dosad i lično se uverim u neke stvari,a neke stavove promenim. Tako da znam vrlo dobro šta pričam.
Ali je za Rusiju spejs satl u demokratskom i ekononskom smislu.
Spejs šatl je u demokratskom smislu,i to u smislu ophođenja prema svojim ljudima i državi. U svakom drugom smislu vezanom za demokratiju,u šta spada i ophođenje prema drugima i nastup na međunarodnoj sceni... je najobičnija nula. Kao što rekoh, država koja drugima kenja o pravima i slobodi,a sama je izgrađena na genocidu, robovlasništvu i pljački.
Ekonomski nije spejs šatl,jer je lako biti uspešan kada imaš tonu para,a još lakše je štampati i štampati pare i zaduživati se kada držiš pola sveta i svetsku valutu.
Da nema dolara kao svetske valute, koja je,jelte,povezana sa svim biznisom na svetu... i da par zemalja odluči da im naplati sve dugove... pa,pali bi na 30. mesto po ekonomiji za tili čas. Oporavili bi se oni posle, jer je to radan narod,ali bi im trebala bar decenija. Toliko o njihovoj ekonomiji.
Jedino za šta im stvarno skidam kapu su vrednoća, red, organizacija i učenje na greškama. Tu jesu među prvima.
Citat
Ako je SAD nekome saveznik,onda to zaista jeste.
Tu se slažem. U odnosu na Rusiju,Ameri kada hoće da podrže nekog,oni ga stvarno podrže. Samo što grešiš ako misliš da je Hrvatska neki veliki i bitan partner Amerima. Nije. Ona im je isto kao i Albanci - trenutni interes i prilika.
Vidiš,Ameri imaju ''lestvicu'' po kojoj rangiraju saveznike i određuju koliko će se iscimati zbog njih. Hrvati i Šiptari, ma kako to sad izgledalo, su za njih samo trenutni partneri. Ovako su im ništa. Smatraju ih istim ciganima ko što smatraju ceo Balkan. Velika Britanija, Australija, Južna Koreja, Tajvan, Japan, Nemačka, Izrael... e to su zemlje oko kojih će se Ameri izlomiti i uvek podržavati. A Šiptare i Hrvate, čim im više ne bude trebalo prisustvo na Balkanu, će da puste niz vodu.
Citat
Kao narod su kvarni,prevarantski nastrojeni,podmukli,bahati,primitivni i nemaju nijedan ljudski kvalitet
Da Rusi nemaju nijedan ljudski kvalitet,ne bi ćirilica prva otišla u svemir,a i pod Zemljinu koru. Toliko.
Citat
Da smo mi Srbi propagirali americke vrijednosti svih ovih godina,danas bi plate kod nas bile 1500 eura i bili bi jaka vojna sila.Tako se SAD oduzuje svojim saveznicima.
Opet, grešiš što se tiče savezništva. Jer,mi bismo za nju bili ono što su sad Šiptari - trenutna prilika i interes. Ok,možda bi bili malo više na lestvici,ali ne bi bili ''jak saveznik''. Kažem to jer je Sloba 98' imao onu čuvenu priliku (o kojoj sam pisao na drugim temama) da prihvati da Ameri dođu na Kosovo, uzmu šta im treba, ali da nas zato puste da sredimo Šiptare i izbegnemo novi rat, razaranja, satanizaciju i izolaciju.
Kako bi živeli da je prihvatio... Verovatno mnogo bolje nego sad,slažem se.Ali to ne znači da bi narednih 100 godina živeli ko bubreg u loju, opasan Američkom vojskom. Kažem, nisu svi Američki saveznici i njeni ljubimci.
Sad ću ispasti kao da branim Amere... Ali Unreal Engine, jedan od najkorišćenijih igračkih "motora", su napravili Ameri...
Jeste. Al su Crysis pravili Nemci. Dalje, od čega se sastoji sadašnja EA korporacija,kao najjača u tom svetu? Pa,uglavnom od Evropskih firmi koje su pokupovali za sitne pare,a onda uposlili da za bedne pare prave igre za njih.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2013, 16:28:12 od hkj »
HKJ,pa ti nemas nikakav argumet za pricu koju propagiras.Pricas bezveze stvari koje su totalno nebitne. Nemas pojma o istoriji ni srpskog naroda,a kamoli americkog.
Na pocetku rata sa Hrvatskom,SAD se uopste nije mijesao.A onda smo mi Srbi,odnosno Milosevic,krenuli sa proruskim parolama protezirajuci ruske interese. Tek se kasnija Amerika ukljucila u rat. I cim su se ukljucili rat je bio gotov.To je to sto se tice Hrvatske. A vec na Kosovu je bilo drugacije,tamo su od prvog dana bili protiv nas.
Tih hoces da se SAD ne mijesa u srpske stvari dok mi propagiramo ruske interese. Pa to je nemoguce.Kunes su u Rusiju a onda trazis pomoc od Amerike,odnosno krivi su sto su protiv nas. Pa mi smo svojevoljno izabrali da budemo ruski saveznici!
Zapravo,ja ne znam sta je poenta tvojih tvrdnji? Sta ti zelis dokazati? Koga branis?