Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:53:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija VS Gruzija  (Pročitano 28427 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Bas me zanima da li je barem 5% sredstava koja su ulozena u naoruzanje, ulozeno u obuku vojnog kadra... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Bas me zanima da li je barem 5% sredstava koja su ulozena u naoruzanje, ulozeno u obuku vojnog kadra... Smile

obuchavani su po NATO standardima ,a to podrazumeva borbu iz superiornije pozicije (pre svega shto se tiche vazduhoplovstva) . to je ozbiljan previd koji se odavno vuche u NATO doktrini , chak su i neki americhki generali pisali radove o tome shta bi bilo (kolika katastrofa) kad bi njihova vojska makar privremeno izgubila vazdushnu prednost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27

obuchavani su po NATO standardima ,a to podrazumeva borbu iz superiornije pozicije (pre svega shto se tiche vazduhoplovstva) . to je ozbiljan previd koji se odavno vuche u NATO doktrini , chak su i neki americhki generali pisali radove o tome shta bi bilo (kolika katastrofa) kad bi njihova vojska makar privremeno izgubila vazdushnu prednost.
Изненађује ме да НАТО игнорише тако велик превид. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Изненађује ме да НАТО игнорише тако велик превид. Smile

pa dobro , necu da kazem da NATO nema ljude koji razmishljaju i o tome , ali doktrina koju uchi vecina oficira i vojnika implicitno podrazumeva da neprijateljsko vazduhoplovstvo nije velika prenja . ovo narochito od raspada SSSr ,mada ni ranije nisu davali prevelik prioritet PVO . u danashnje vreme to je josh vishe izrazeno , jer NATO PVO je sve vishe PRO  Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
i sta ce kad napadnu Iran sa s 400 Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ceo ovaj rat je bio da bi se pokazala demonstracija i odlucnost Rusije.Zgazili su Gruziju za 5 dana.Kompletno bi je okupirali za jos 15 dana...........cisto da se zna.Inace koristili su nekih bednih 8% 158 Armije.......zastarelo oruzije i municiju.Pola tih bombi nije eksplodiralo.........cisto stoji onako da podseti Gruzijce da se ne kurce mnogo....jer od raspada SSSR-a stalno nesto cackaju...........ajde opet neka cacnu  Smile
ne slazem se uopste.ceo rat su pokrenuli ameri,koristivsi Sakasvilija,bednu lazovcinu i izgovore i propagandu da istestiraju Ruske snage i naprave joj jos poneku dodatnu stetu.pa,sta mislite,ko je Sakasvilija naucio da ubija civile na dan Otvaranja Olimpijade?
to ga lepo ameri naucili-Rajsova ga posetila koji dan pred napad,taman posto ga pripremila kako da glumi i laze ko skot.najsmesnije mi je bilo kad je pozvao novinare na  intervju na sred ulice i onda krenuo da glumi i skici da mora da se skloni sa ulice jer ga prelecu ruski avioni...ne znam koga bi to trebalo,osim amera,da zavara...naravno,posle je zajedno sa svojim mafijaskim obezbedjenjem usao u svoj lepi Hamer...
tako da ceo ovaj rat je osmisljen kao jos jedan rutinski proces amera-posvadjaj narode,pusti ih da se pokolju,opeljesi sto vise mozes,a posle od unistenih gradova i zemalja napravi benzinsku pumpu za svoje tenkove i avione i poligon za gadjanje...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Jedan od rijetkih članaka na zapadu koji ne krasi anti-ruska retorikaLink Članak je iz Times magazina.

Slike iz Gruzije. Rusi i dobrovoljci iz Južne Osetije. Na nekoliko slika se vide vozila i pripadnici čečenskim ratovima prekaljene brigade Vostok. Link

Dolje. Slika GRU Specnaza? u Južnoj Osetiji. Može se primijetiti različito naouružanje: VSK-94 i britanska snajperka? kod specnazovika trećeg s desna.
I naravno Veliki Medved se vraća sa stilom. Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

GRU S.Ossetia.jpg
(97.23 KB, 610x421)
33.jpg
(79.79 KB, 640x473)
1195h5ums0.jpg
(53.26 KB, 600x428)
cartoon11080843676avw9.jpg
(62.42 KB, 630x403)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung S7
Citat
ceo rat su pokrenuli ameri,koristivsi Sakasvilija

O tome sam i mislio, medjutim kasnije su Ruje sazvakale Gruzijske snage......bas demostrativno.Poenta price je da onakav upad tenkova i tom brzinom.......tesko se izvodi ....pa cak i kad je druga strana dosta slabija kao u ovom slucaju.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
ceo rat su pokrenuli ameri,koristivsi Sakasvilija

O tome sam i mislio, medjutim kasnije su Ruje sazvakale Gruzijske snage......bas demostrativno.Poenta price je da onakav upad tenkova i tom brzinom.......tesko se izvodi ....pa cak i kad je druga strana dosta slabija kao u ovom slucaju.
ok...  Smile pa,jbg,posto sam bio odsecen od neta ovih dana,bio sam ko hendikepiran...osim ponavljanih neosnovanih bljuvotina sa vesti i CNNa,uopste nisam znao sta ima od opreme,sta je unisteno,kako je unisteno,kakvo je stanje...zato su mi i bili jadni komentari koje su neki novinari i mediji ko papagaji ponavljali kako je odnos snaga nepravedan...kao 26.000 Gruzijskih vojnika protiv 640.000 Rusa(pola Ruske vojske ratuje u maloj Gruziji...kako da ne!) pa onda 27 protiv 5500 tenkova;30 protiv 6500 oklopnjaka;7 protiv 1200 aviona,itd...pa,mislim,geniji,iako Rusi imaju 4 puta vise tenkova,5 puta vise oklopnjaka/transportera/vozila,2 puta vise aviona i ne znam ni ja kakvih je jos lupetanja bilo,ne bi svi ni stali na Kavkaz!!!!  Smile Smile ali,ne...oni su ti svi eksperti...posto su jednom videli Kalas,sad su automatski "Eksperti za Kavkaz","Eksperti za tenkove","Eksperti za naoruzanje"...blage veze nemaju ni gde je Gruzija,sta je snajper,a kamoli Pion ili nesto slicno...gadi mi se kada ljudi tako samo slepo ponavljaju i lupetaju tudje budalastine...  Smile

p.s.
@Feanor-Rusi nemaju 1500 T-80 u sluzbi.imaju ih vise od 6000...  Smile
T-72 imaju cak 9500 komada...i skoro svi su jako modernizovani a neki dovedeni na nivo T-90.
@ramon-ne moze se tacno reci koliko T-90 imaju Rusi,jer 300 je proizvedeno,a jos 300 je dobijeno iz T-72 unapredjenih do nivoa T-90,i to se i dalje nastavlja.takodje,posto treba da ga prave i za Indiju,a verovatno ce biti jos musterija,verovatno ce ih biti sve vise i vise i u Ruskoj vojsci...kolko se secam,Rusi ce ih imati 2000 sledece godine...
zato mi i jesu smesne izjave novinara koji ili lupetaju o nepravdi(a zna se ko je prvi napao) ili samo bezumno papagajski ponavljaju neke gluposti...
« Poslednja izmena: 15. Avg 2008, 03:19:30 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Интересантно је да су Руси 26. јула 2008. лансирали нови војни сателит за осматрање земље. Нема пуно детаља о њему.

Сматра се да је то дериватив Ресурс-ДК који уместо телеобјектива  пречника 500 мм има ЛОМО телескоп 17В321 чије главно огледало има пречник 1.7 метара! Маса сателита је 7 тона. Рок трајања 7 година.

Сателит је пуштен у сунце-синхрону орбиту на неких 700 км. Резолуција је 15 цм.
Исправка, резолуција је 0.27 цм на висини од 750 км. На висини од 400 км би имао резолуцију од 15 цм под претпоставком да му хиперфокална даљина омогућава да се спусти тако ниско, али будући да је то војни  сателит вероватно може и на висину од 220 км где би  резолуција била 9 цм.
« Poslednja izmena: 15. Avg 2008, 16:52:10 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:53:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.141 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.