Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija obustavila isporuku aviona MiG-31E Siriji  (Pročitano 4097 puta)
20. Maj 2009, 14:21:05
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Rusija je obustavila isporuku aviona MiG-31E Siriji zbog, kako se nezvanicno saznaje, finansijskih problema Sirije. Ugovor o isporuci 8 aviona MiG-31E je potpisan 2007. i vredan je oko 400-500 miliona dolara.

Citat
Russia freezes warplane contract with Syria - report
20/05/200913:51

MOSCOW, May 20 (RIA Novosti) - Russia has put on a hold a contract to deliver MiG-31E Foxhound interceptor-fighters to Syria, a Russian business daily reported on Wednesday, citing defense-industry sources.

According to Kommersant, the $400-500 million contract for the delivery of eight MiG-31E aircraft was signed in 2007. Since production of MiG-31E's had stopped in 1994, Syria was to receive retrofitted aircraft from Russia's Air Force reserves.

There has been no official comment on the decision to freeze the contract, but an industry source quoted by the daily said the contract was terminated due to Damascus's financial problems.

In the winter of 2005, Russia forgave 70% of Syria's debt, which at the time stood at $13.4 billion. After that Damascus still owed Moscow $3.6 billion.

Later in the year, Russia resumed military cooperation with Syria, delivering, in particular, Strelets surface-to-air missile systems.

Earlier this month, some Russian and foreign media reported Belarus was planning to sell S-300 surface-to-air missiles and Iskander tactical missile systems to Iran, and said that Tehran had arranged to transfer some of the systems to Syria. However, the Belarusian president denied the country had any plans to sell weapons to Syria or Iran.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Mnogo love,za samo osam aparata. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
tuzno je cuti ovo...
Citat
Earlier this month, some Russian and foreign media reported Belarus was planning to sell S-300 surface-to-air missiles and Iskander tactical missile systems to Iran, and said that Tehran had arranged to transfer some of the systems to Syria
al zato ovo nije... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Koliko je aviona ovog tipa operativno u ruskom vazduhoplovstvu i dokle ce biti u upotrebi? Da li je bilo skoro neke modernizacije,da li se planira?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Mnogo love,za samo osam aparata. Smile
Pa i nije obzirom na njihovu upotrebljivost i naoruzanje dugog dometa koje moze da nosi. Mada mislim da ce im uloga u Siriji biti pre svega za izvidjanje i da ce sluziti kao AWACS-i, ali sigurno mogu jako dobro da kontrolisu vazdusni prostor uz rakete dugog dometa R-33 i podrsku MiG-29SMT.

tuzno je cuti ovo...
Citat
Earlier this month, some Russian and foreign media reported Belarus was planning to sell S-300 surface-to-air missiles and Iskander tactical missile systems to Iran, and said that Tehran had arranged to transfer some of the systems to Syria
al zato ovo nije... 

Propustio si ovo Wink :
Citat
However, the Belarusian president denied the country had any plans to sell weapons to Syria or Iran.

Koliko je aviona ovog tipa operativno u ruskom vazduhoplovstvu i dokle ce biti u upotrebi? Da li je bilo skoro neke modernizacije,da li se planira?

Kod rusa je operativno 286 aviona dok je jos 100 u rezervi. Krajem osamdesetih je uveden standard modernizacije "M" ali je zbog raspada SSSR obustavljena modernizacija, da bi se na bazi "M" modernizacije krajem devedesetih stvorio novi standard "BM" na koji su poceli od 2000. da modernizuju ove avione, ali ne znam kojom dinamikom i dokle se stiglo sa tim.

Sto se tice prodaje Siriji, pored spekulacije da je obustavljena zbog nedostatka finansija, pojavila se jos jedna, da je Izrael izvrsio pritisak da ne dodje do prodaje, tesko je reci koji je pravi razlog, zato sto nadlezni cute o tome:

Citat
Russia freezes deal to deliver MIG-31E planes to Syria - report

20 May, 11:06 PM

Russia has frozen its deal to ship eight MIG-31E fighter-interceptor planes to Syria, a newspaper has reported suggesting either shortage of funds on Syria’s side, or pressure from Israel.

According to a report published Wednesday in Kommersant daily, the $500 million contract to supply Syria with Russian fighter-interceptor planes was signed in early 2007.

The Sokol aviation plant began works on the modernization of MIG-31s from Russian Air Force reserves in the summer of 2007. However in April 2009 the works had to be stopped due to “absence of contract”, the paper reports citing sources at the aviation plant. No official comments were available.

According to a source close to the Rosoboronexport, Russia’s state enterprise responsible for import and export of weapons and military products, has told Kommersant that the contract had to be frozen due to pressure from Israel.

“In a similar way, when Russia signed the deal with Syria for delivery of Iskander-E missile complexes in 2005. The Israelis put pressure on Russia, and the contract was annulated.”

However a different source at the Defense Ministry, also cited by the paper, said the contract was called off because Syria could not afford the planes.

In winter 2005 Russia wrote off 70 percent of Syria’s debt, but Damask still owed Russia $3.6 billion.

Sve ovo stavlja Rusiju u poziciju da bude glavni igrac na bliskom istoku, tj. da je u stanju da kontrolise stabilnost i odnose snaga na ovom delu planete. Siguran sam da izraelci nisu mogli bez protivusluge da sprece ovu kupovinu, ako je to u pitanju, a ne nedostatak finansija u Siriji. Inace, znam od ranije da kada su vojne nabavke u pitanju, Sirija sredstva dobija od naftom bogatih arapskih zemalja, bukvalno kao donacije. Naime, ministar inostranih poslova krene na turneju po tim zemljama i od svake od njih dobije odredjenu sumu, nakon cega odu kod rusa u shoping.

Koga zanima da procita nesto vise o izvoznom MiG-31E, moze da ode na sajt kompanije MiG:
http://www.migavia.ru/eng/military_e/MiG_31_E_e.htm
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

tuzno je cuti ovo...
Citat
al zato ovo nije... 

Propustio si ovo Wink :
Citat
However, the Belarusian president denied the country had any plans to sell weapons to Syria or Iran.
nisam!  Smile  Smile nego,znam da to sto je Lukasenko to negirao,ne mora da znaci da je skroz istina...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
haha, divim se tvom optimizmu, ali on ne sme nista bez rusa na tom polju tako da od toga nema nista, cak i ako je planirao, rusi su zabranili, ipak je njima to vazan adut u pregovorima sa amerikancima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
haha, divim se tvom optimizmu, ali on ne sme nista bez rusa na tom polju tako da od toga nema nista, cak i ako je planirao, rusi su zabranili, ipak je njima to vazan adut u pregovorima sa amerikancima.
ok.samo sam hteo da ti kazem da sam video da je negirao,ali reko: ko zna sta je istina...
no,dobro,ako tako kazes...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Ima li Sirija svoje izvore nafte,ili kao sto neko rece dobija donacije od bratskih zemalja.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ima ali ni izbliza nisu bogati kao kod nekih drugih arapskih zemalja. Jos jedan veliki problem je nedovoljno ulaganje u poljoprivredu, pre svega irigacione sisteme, a izvoz poljoprivrednih dobara im, pored nafte, predstavlja najveci izvor prihoda. Inace to da dobijaju donacije od bogatijih arapskih zemalja sam cuo od nekih diplomata koji su boravili svojevremeno na tim prostorima pa su upuceni u situaciju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.