Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 17:52:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija neće uložiti veto  (Pročitano 35222 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Znamo svi ko je spremao raspad zemlje, ne treba ti da izmisljas toplu vodu.
A jedini koji ovde imenuje si ti....
Nije ta tvoja pecinska verzija Rasho.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Ajde @shkorpion, otvori dusu. Verujem da cemo moci da saznamo mnogo zanimljivih informacija. Nemoj da te mrzi da kucas.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Pa eto recimo cak ni Milosevica toliko nisu krivili, koliko refendum akademika.
Taj je refendum predvidjao, odnosto analizirao situaciju srpskog naroda u tadasnjoj Jugoslaviji i ocenio kao opasan po Srbe. Elem ukazivali su na ravoj nacionalne svesti kod svih, dok je kod srba sirena svest o Jugoslaviji kao majci svih resenja.
Ukazali su sve tacno: mnozenje Siptara na srpkim teritorijama, stvaranje makedonske i muslimanske nacije, stvaranje Jugoslovenske nacije a da pri tim potezima se samo smanjivao broj Srba a nikako drugih.
Tudjman je bio picopevac koji je lajao po Beogradu o nekoj povijesti, ali glavni koji su stvarno krenuli da preduzimaju konkretne mere su bili njihovi generali, koji su se upajtasili sa dijasporom (onom ustaskom), dobili pare za hiljadugodisnji san i poceli da naoruzavaju.
Ulje na vatru je dolio 1986-e Draskovic sa svojim cuvenim intervjuom Startu, kada je rekao da Srbija treba da ima zemlju, da ce srpska vojska casno da osveti Jasenovac i da resi teritorijalna pitanja i probleme Hrvata, a njih je video: popnes se na Sljeme i koliko vidis okolo, to ti je Hrvatska.
U medjuvremenu su Alija i njegovi sledbenici sve vise kontaktirali islam, dobijali pare za prvu Evropsku islamsku zemlju.
Slovenci, nisu bili prvi koji su pripremali raspad, ali su zestoko trazili da se smanje troskovi JNA i da se napravi konfederacija, takva kakva jeste a da ostane zajednicko trziste. Vec 1986-e su se pojavile, crne kosulje, handzar divizije, a Milosevic je bio jedan mali aparatcik, picopevac u Beogradu.
Glavnu rec su u to vreme imali Stambolic, Buca Pavlovic, Draza Markovic i naravno general Ljubicic.
Posle pojave Milosevica, dakle trebao je samo razlog svi oni pocnu skoro javno da deluju.
Milosevic se zanimao samo za Kosovo u sustini ali trazio je antibirokratsku revolucijuu svim republikama.
Niti je on imao moc, niti uticaja na JNA niti naredbodavne mogucnosti da to pokrene (mislim na rat).
Pokrenuli su ga Hrvati i Muslimani kada su skinuli Muhameda Filipovica, koji je trazio 'vekovno pomirenje Muslimana i Srba". Onda su poceli da prave liste svojih begova, da prete Srbima kako ce im kresati zene po zadatku i takve gluposti, za koje zna se kako su Srbi reagovali.
Pravi gradjanski rat su zapoceli Hrvati kada su proglasili nezvisnost a vec imali odrede crnokosuljasa i mupovaca. Nenaoruzani Srbi, izazvali su balvan revoluciju, JNA, a ne MIlosevic ih je naoruzao i rat je poceo.
Svuda je bila hajka na JNA, odnono debeloguzani Spegelji, Dudakovici, koji su ceo zivot zdrali od JNA i od zakletve za Jugoslaviju, a sada direktno trazili da se Srbi civili ubijaju.
Da ne duzim. Mladic je bio u kasarni sa tenkovskom jedinicom. Alija mu je trazio da se preda i uskratio vodu i struju. Bio je direktan telefonski razgovor na tv. Alija je trazio da se preda, Mladic mu je rekao da on nije niko i nista da se preda, ali da ce ostati u kasarni ako se stvore uslovi za vojnike (voda, struja i hrana). Alija je to kategoricno odbio i onda mu je u sledecm telefonskom razgovoru Mladic rekao da su mu rezerve potrosene i da je doveo u opasnost zivot vojnika. Balije su se skupile u coporima, da iscekuju Mladica iz kasarne a kada ni zadnji telefonski razgovor nije uspeo, Mladic je Aliji rekao: gospodine predsednice od sad je na vama krivica za sve sto ce se dogoditi.
Naredio punu borbenu gotovost svi na tenkove i sa jedinicom izleteo preko one gomile balija, koji su poceli da vriste, placu kukaju za mrtvima ali bilo je kasno. Alija je jos jednom hteo da zamoli Mladica da se vrati u kasarnu i da mu ispuni sve uslove, a Mladic mu je odgovorio: kasno predsednice, vidimo se u Sarajevu.
Unezverena masa Srba, koji nisu znali ni ko ih vodi, ni ko komanduje su buljukom otisli kod Mladica, on ih je organizovao u vojsku a da Milosevic sa tim nema veze. Nit je on mogao da naredjuje i kome niti je hteo. Morao je kao Srbim pomocu Krajiskim izbeglicama, a jos gore on je i prihavtio UNprofor u Krajinu.

On je 1990-e bio izabran, na opciju mira a ne rata i to plebiscitarno jer su mu protiv kandidati bili borbeni u to vreme Draskovic (sekao muslimanima ruke) i Seselj koga je strpao u zatvor.
Dakle plebiscitarno izabran, ne za rat nego za mir.
Svojom politikom isao je skroz na ruku secsionistima, jer nije u stvari ratovao nego izazivao incidente.
Da je ratovao, mozda bi nesto izvukao, jer su Karadjic i Mladic bili uvazeni ama bas svuda u svetu kao sagovornici.
Karadjic je veoma brzo stvorio drzavu sa svim prerogatvimima, pravne demokratkse drzave u ratnim uslovima.
Klanja, proterivanja i ubijanja su cinile paravojske mahom iz Srbije u cilju pljacki a ne ratovanja. Cesto su i bogatije Srbe ubedjivali metkom u glavu da je Hrvat ili da je izdajnik.
Te ubice zive meddju nama i slobodno se krecu. Kada bude pala ozna, pasce i oni.
To bi bilo to, nema sta puno, ali Milosevic je bio sitna riba u celoj prici kada je pocelo.
Glup ko kurac sto nije isao vojskom da zauzme sve sto su mislisli da je ssrpsko. Veruj mi da bi i te kako pregovarali.
Kada je Zivota Avramovic hteo migovima i tenkovima da krene preko Hrvatske do Jugoslovenskih granica, posle prvog uzletanja, drugi dan su ga smenili. Bio je to Kadijevic kojem bi Hrvati trebali spomenik da dignu.
« Poslednja izmena: 16. Jun 2007, 16:54:11 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Skorpi pa ja stvarno ne mogu da verujem da si ti ovako nesto napisao!

Ovo je izvanredna analiza!  Smile Smile Smile

Jedino sto se ne slazem da je trebalo ici u osvajnja ali ipak  Smile Smile Smile

Sta ti bi?
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Jebiga @shkorpi. Imali smo nesrecu da u najgorem trenutku imamo najnesposobnije politicare ikada. Ja mislim da takve vise nikad necemo imati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Skorpi pa ja stvarno ne mogu da verujem da si ti ovako nesto napisao!

Ovo je izvanredna analiza! Smile Smile Smile

Jedino sto se ne slazem da je trebalo ici u osvajnja ali ipak Smile Smile Smile

Sta ti bi?
To je tako bilo. Kod Srba nije bilo strateskog plana. Onda ga je Karadjic odjebo i krenuli Koljevic, Krajisnik i Karadjic da stvaraju drzavu. Kada je Mladic uveo strah u kosti. Cak i nasima je uveo strah u kosti, jer nisu mogli vise da se zajebavaju, nego da stvarno sluze zemlji.
To je bila organizovana vojska.
Imao je pred nosem americki plan, o konfederaciji srpskih zemalja na balkanu i to: krajina, srpska, crna gora, srbija sa posebnom bojom obelezeno Kosovo.
Taj je plan elaboriran 1986-e, kada se postavilo pitanje raspada.(John Zametika, Americki Institut za strateska istrazivanja).
Hrvati, da bi bili priznati, morali bi da se dobrovoljno odreknu srpskog tkiva, zajedno sa zemljom. I oni bi to i uradili bez razmisljanja.
Veoma losa diplomatija (Vladislav Jovanovic i jos neki). Stalno su objasnjavali nesto sto su i ptice na grani znale. Bez efekta. U mesto da pitaju: hajde recite kako cemo, jer mi smo vasi saveznici.
Druga kapitalna greska, posle rata za Sloveniju. Milosevic prihvata 'dobre usluge evrope'. Sa Van de Brukom.
U mesto da je rekao: ne, hvala nemamo poverenja, u evropi je sada dominantan nemacki uticaj a oni su organski protiv nas. Idemo na Savet Bezbednosti i sta oni odluce. Jos su ameri bili duboko na nasoj strani.
Milosevic je prihvatio te usluge i za nedelju dana Van den Bruk je dosao sa lordom Karingtonom i bacio kartu na sto: razdvajajte se po granicama.
Englezi su nam zavukli do jaja i do krajnika. Onda je pocelo Gensherovo divljanje i priznavanje mimo svih, bivsih republika.
Pazi, ja ne osudjujem Hrvate. Oni su odigrali svoju igru, cak i ne verujuci da ce sve to dobiti.
Citaj sta je Lojze Peterle izjavio: Nismo ni sanjali nezavisnost. Hteli smo samo priznanje drzave sa zajednickim trzistem. Odnosno konfederalnu Jugoslaviju.

Sto se tice osvajanja: Srpska je osvojena i priznata. Napravljena ratom a ne mirom.
Dejton je samo priznavanje rata u Bosni i pobeda Srba. Bez obzira na bombardovanje.
« Poslednja izmena: 16. Jun 2007, 20:29:51 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Naravno ovdje se vidi, Hrvati,Muslimani,Slovenci svi su se oni pripremali na rat a Slobo i njegova politika i SANU su bili naivci koji nisu znali da ce SFRJ propasi...
Neshvacam kako moju obitelj nije nitko iz dijaspore od crnih kosuljasa obavjestio kao ni nase prijatelje Hrvate,nego upravo od moje tetke muz Srbin je rekao da pakujemo kofere da ce biti sranja...dok je on to govorio mi nismo vjerovali u njegove price,a Srbi su vec polako pakovali kofere i putovali na "odmor" u Srbiju...cudo sve to...Muslimani dobijali novac od islamskih zemalja,Hrvati se naoruzavali,od Dijaspore a iz Srbije tenkovi krenuli ka Vukovaru...naravno...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
@scorpio Smile
Po drugi put u jednom danu moram se sloziti sa tobom u vecem delu tvog navoda i to iznenadjuje i mene cak!
Uz neke sitne dopune voljan sam da prihvatim tvoju analizu dogadjaja pri raspadu SFRJ.
Mida je Milosevic ipak imao malo vecu zaslugu nego sto mu je ti pridajes, ali dobro. U sustini to je bila lopovska bratija. Samo jedan primer:
Kolikko je u Srbiji novca pokradeno privatizacijom?
E sad zamislite taj novac pa ga pomnozite sa 10 samo za srbiju jer da su fabrike koje su prodavane uspesno radile mogle bi se prodati u proseku 10 puta skuplje. Pa to pomnozite sa 6 republika-drzava bivse SFRJ.
A to je samo stoti deo mogucnosti pljacke. Aoni su to videli. Tako da kad su dosli ljudi sa "predlogom" za raspad SFRJ bili su docekani uz radost svih navedenih.
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Naravno ovdje se vidi, Hrvati,Muslimani,Slovenci svi su se oni pripremali na rat a Slobo i njegova politika i SANU su bili naivci koji nisu znali da ce SFRJ propasi...
Neshvacam kako moju obitelj nije nitko iz dijaspore od crnih kosuljasa obavjestio kao ni nase prijatelje Hrvate,nego upravo od moje tetke muz Srbin je rekao da pakujemo kofere da ce biti sranja...dok je on to govorio mi nismo vjerovali u njegove price,a Srbi su vec polako pakovali kofere i putovali na "odmor" u Srbiju...cudo sve to...Muslimani dobijali novac od islamskih zemalja,Hrvati se naoruzavali,od Dijaspore a iz Srbije tenkovi krenuli ka Vukovaru...naravno...
Tiger onda ne znas koliko je svadja bilo u dijaspori. Tudjman je trebao da preda vlast.
A sta si hteo: da dodju u Krajini MUD-ovci pored jos zivih ljudi pobeglih iz jama drugog rata.
To proterivanje vam je donelo drzavu. Jer da su bili pametni da to ne rade dobili bi svoj deo. Ali kada je svet video kako se Srbi ponasaju a hoce drzavu, okrenuli su ledja.
samo mi reci ovo: dali je po vasem ustavu danasnja Hrvatska tekovina NOB-a? Toliko znas. I jeste da znas ako ga nisi citao.
I jeste da znas, jer inace bi vam uvek bile pod znakom pitanja granice. Sad zaboravi Srbe. Pogledaj Istru i Italijane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Tiger onda ne znas koliko je svadja bilo u dijaspori. Tudjman je trebao da preda vlast.
A sta si hteo: da dodju u Krajini MUD-ovci pored jos zivih ljudi pobeglih iz jama drugog rata.
To proterivanje vam je donelo drzavu. Jer da su bili pametni da to ne rade dobili bi svoj deo. Ali kada je svet video kako se Srbi ponasaju a hoce drzavu, okrenuli su ledja.
samo mi reci ovo: dali je po vasem ustavu danasnja Hrvatska tekovina NOB-a? Toliko znas. I jeste da znas ako ga nisi citao.
I jeste da znas, jer inace bi vam uvek bile pod znakom pitanja granice. Sad zaboravi Srbe. Pogledaj Istru i Italijane.
Ja neznam koliko je bila svadja u dijaspori,ali znam da je HR imala embargo na oruzije,dok je Srbija bacala cvijece po tenkovima...ja znam Shkorpione da sam ja morao ici u bunker ne zbog Muslimana i podivljanih Hrvata ili tome slicno nego zato sto su letjeli avioni i sibali granate po gradu,a moj tetak sve to lijepo zna jer mu je rodjak komadant bio,a sada sudija u Bg...
Da je bilo tih svadja dovoljno bih saznao jer mi je vecina obitelji bila po dijaspori,ali dobro mozda oni nisu bili ta grupacija dijasporicara...nema veze Shkorpione, vi imate vasu teoriju o podivljanim Hrvatima/Muslimanima/Slovencima koji su zeljeli pod svaku cijeni da pobiju sto vise ljudi i da se u krvi razidju dok je Milosevic htjeo da zadrzi SFRJ,ali da on bude glavni cowbojac...odoh smo u off.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 17:52:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.