Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 19:12:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusija neće uložiti veto  (Pročitano 35005 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
Stos je sada sto ameri ne smeju ni da im daju znak za jednostranu nezavisnost.
Evropa jesno daje do znanja da nece to priznati.
Ovi nasi ne bi trebali sada u nastavku pregovora da mnogo mudruju: hocemo nasu vojsku, policiju itd.
To necemo dobiti. Jednostavno bi mogli da im kazu u direktnim razgovorima: nadjite si najbolje resenje u okviru suvereniteta Srbije, a mi cemo vam pomoci kao odgovorni ljudi.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
shkorpiona za premijera, jos bolje za predsednika.
Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@shkorpi
Ja hocu da cujem o svim ofanzivama. Zato ti i ponavljam otvori temu, evo i predloga naslova: Sve ofanzive Krajiskih Srba
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
@shkorpi
Ja hocu da cujem o svim ofanzivama. Zato ti i ponavljam otvori temu, evo i predloga naslova: Sve ofanzive Krajiskih Srba
Dobices to kad otvorim blog, kad neces ovde. Mrsko mi je da otvaram novu temu.
Inace duzni smo srpkim nevinim zrtvama to, a narocito srpskoj dijaspori, koja ovu zemlju oseca kao nesto sto njih nikada vise nece, jer eto oni su bili izdajnici zato sto su imali stogod.
A i buduce generacije trebaju znati sa kim su imali posla. I do kojih moralnih nizina su vase ofanzive donele. Bukvalno skoro do nestanka nacije.
Sada imamo drzavu, Boze zdravlje resice se i problem Kosova na ovaj ili onaj nacin i vreme je da svi Srbi imaju tu zemlju.
Bez istine nikako da cemo je svi imati. Sa vasom istinom, stigli smo da Hrvati budu pobednici u drugom tratu a mi fasisticka horda, bradatih cetnika. E nece biti a sramota je da to svet zna da nije tako, a mi se pravimo da ne znamo.

Do onda uzivajte u delenju Djelicevih, Divcevih i ostalih miliona, sto vam nudi Vucic i Jovanovicka.
Jasno? Srbin ne sme da bude uspesan majku mu pokvarenu.Uspesan Srbin je izdajnik, lopov i djubre narkomansko i pedersko. Krimos, mafijas.
E pa da vidimo?
« Poslednja izmena: 18. Jul 2007, 14:19:45 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
...
...

Zato i kazem da si sisa. Smaras ovu temu, a neces lepo da otvoris temu i onda da nam lepo objasnis sta su to Zli Krajisnici radili. I te ofanzive.

...
A i buduce generacije trebaju znati sa kim su imali posla. I do kojih moralnih nizina su vase ofanzive donele. Bukvalno skoro do nestanka nacije.
...

Tebi stvarno nije lako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
...
...

Zato i kazem da si sisa. Smaras ovu temu, a neces lepo da otvoris temu i onda da nam lepo objasnis sta su to Zli Krajisnici radili. I te ofanzive.

Nemoj tako shkorpion je diplomata, nece sa Hrvatima i Nemcima da kvari odnose.
Srbi su krivi za ofanzive, a Rusi za opsadu Sankt Peterzburga (Lenjingrada).
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
 Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Ljubo, lepo je što se trudiš, ja sve ove istoriske činjenice znam, i za Černjajeva i za ostale ruske dobrovoljce. Mi ovde diskutujemo o zvaničnim rusko-srpskim odnosima, na nivou država, a ne na nivou pojedinaca.

Rusija, kao država, nam je do sada nanela mnogo više štete, nego koristi. Na stranu dobrovoljci, oni nisu zvanična Rusija već pojedinci.

Prvo, sa Velikom Bugarskom su nam stvorili mržnju i netrpeljivost između dva bratska pravoslavna naroda, koja traje sve do današnjih dana.
Samo da te podsetim da su se Srbi i Bugari 500 godina pod Turcima ispomagali i ponekad zajednički opirali turskim hordama. Nikakvih problema nismo imali. I onda Rusija stvori megalomansku Veliku Bugarsku na štetu Srba i delom Grka.
Time je stvorena "zla krv" između ova dva naroda i netrpeljivost koja traje već već 130 godina.

Drugo, ni u XX veku nismo imali mnogo sreće sa zvaničnom Rusijom (SSSR). Svi znamo za rezoluciju IB i ostale pokušaje zvanične Moskve da uspostavi kontrolu nad našom zemljom.

To je problem sa Rusima. Ako ti danas pruže prst, sutra ti otkinu ruku do lakta.

Samo da  podsetim,

Najznačajnija manifestacija ruskog udaljavanja od Srbije jeste Sanstefanski ugovor o miru između Rusije i Turske, potpisan 3. marta 1878, kojim je stvorena velika Bugarska. Geopolitička dimenzija ovog ruskog zauzimanja za Bugare nije mogla biti jasnija: Bugarska, sa širokim izlazom na Crno more i relativnom blizinom u odnosu na Carigrad i moreuze, predstavljala je (uz činjenicu da su se Bugari predstavljali kao Sloveni, i da su bili pravoslavne veroispovesti) idealnog partnera za ruski geopolitički projekat izlaska na topla mora. Ostale velike sile, ovog puta prvenstveno Austrija, ali i turski prijatelj Velika Britanija, bile su odlučno protiv ovakvog rešenja. Britanska vlada se bojala „da će Rusija, ako uključi Bugarsku u sferu svog uticaja, postati sredozemna zemlja”.

Revizija Sanstefanskog ugovora je obavljena na Berlinskom Kongresu 3. jula 1878. godine,  srpske interese je na tom skupu ponajviše zastupala Austro-Ugarska.

Koliko je to koštalo Srbiju vidi se iz sledećeg:
-Srbija je zauzvrat morala da se odrekne proširenja prema Kosovu i Novopazarskom sanxaku;
- morala je da dopusti Austro-Ugarskoj regulisanje Đerdapa;
- da izradi sa Dvojnom Monarhijom poseban trgovinski ugovor i, konačno,
-da prihvati austrijsku okupaciju Bosne i Hercegovine.
Drugim rečima, srpski geopolitički projekat je zahvaljujući „austro-ugarskoj pomoći” zakočen u skoro svim pravcima, izuzev ka Makedoniji (što će u narednim decenijama izazvati konstantne sukobe sa Bugarskom), a sama Srbija ulazi u višedecenijsku zavisnost od moćnog suseda.
S druge strane, ni rusko insistiranje na pravima Bugarske neće se u konačnom ishodu isplatiti. Kontrola nad Carigradom i moreuzima ostaće i dalje samo san.

O metodama pre 150 god i sada cini se poznato

Promoter srpskog okretanja ka Zapadu, kao ne samo geopolitičkom već i civilizacijskom osloncu, bio je kralj Milan Obrenović (zbog lične ozlojeđenosti prema Rusima), a još u većoj meri od njega i mlada srpska inteligencija koja se počela formirati, ne samo na beogradskoj Velikoj školi, već i na zapadnim univerzitetima u Austriji, Nemačkoj i Francuskoj.
 Zapadnoevropske zemlje su tada počele da demonstriraju u odnosu na srpske intelektualce ono što je američki politikolog Džozef Naj imenovao kao meka moć (soft power): neopipljivi skup koji čine kulturna privlačnost, primamljivo političko uređenje i atraktivna ideologija.

Drugim rečima, bez topova i bajoneta, Zapad je uspeo da ubedi srpsku intelektualnu klasu da prihvati ono, što je on sam inače nametao (milom ili silom) kao univerzalni model razvoja jednog društva. S druge strane, srpski intelektualci, postiđeni slabom razvijenošću svoje zemlje, njenim seljačkim karakterom, patrijarhalnošću i tradicionalizmom, u Rusiji (koja se odlikovala sličnim svojstvima) nisu mogli videti ništa drugo do „uvećanu Srbiju”, sa svim njenim nedostacima i „porocima”.
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
@ ljubo
Hajde pisi malo oko Petra Velikog, stvaraoca Rusije kao sile.  Kako je sekao usi i noseve i kako je slao u izgnanstvo (KEM), sve one koji nisu prihvatali zapadne ideje.Kako je isao na zapad da uci gradnju brodova (Roterdam), kako je naseljavao Nemce na Uralu, kako je sa Nemcima gradio Sankt Petersburg.
KEM sam ti napisao, jer sigurno ne znas sta je? Na Jeniseju postoji jedno ostrvo, ogromno bilo je skoro divlje.
Kada su ga bojari pitali gde moraju u izgnanstvo on je rekao: K jebenoj Materi. Tako je ostrvo dobilo naziv.
Kako je skidao zvona sa Kremlja da pravi topove i siri Rusiju, a popove koji su se bunili nabijao na krstace. Pa cak je i oca svog velikog komandanta Alekseja Menjsikova ubio na mestu (bio je veliki crkveni velikodostinjik).
Pisi malo kako je ozenio Katarinu, svabicu, koja je za njegovu ljubav, posle njegove smrti osvojila ceo Sibir i Aljasku.
Kako je zvao engleske naucnike da dodju u Rusiju da rade, kako je gledao na Rusko nemacki savez najjacih nacija na svetu.
Nemoj samo Rusi za dorucak pitaju kako su Srbi a za pocinak salju Srbima dobrovoljce.
Rusija je kontinent (bar tako oni sebe zovu), koja drma svetom  a mi nsimo ni za guberniju, jer bi bili svetska velesila, mi smo po teritoriji za jednu cigansku Rusku mahalu.

Dalje pisi malo, ko za pravoslavni pokret oslobadjanja od Turaka bio zaduzen. Mi smo iskljucivo na svoj racun (citaj krv) oslobodili sve. Jer su Rusi zaduzili Grke da to vode preko Heterije. Ima tu mnog da se pise, ali mi smo nasom snagom izborili vise dok su Rumuni, Bugari i Grci stvarno imali rusku pomoc.
Rumuni i Bugari su morali da uvezu dinastije(Hohenzolerne), dok su Srbi imali svoje hajduke i svinjare.
Graci, Rumuni i Bugari su se oslobodili politikom lizanja znas cega Rusima, dok su Srbi samo to uradili.
Rumuni Bugari su dobili nezavisnost 1877-e i 1912-e dok smo mi uveliko bili slobodni.
Pomagali smo im kad god smo mogli. Bugarsko-Srpski problem ima malo dublje korene ali to nije za ovde.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2007, 18:11:40 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pa na Dunavu je bio stacioniran ruski korpus tokom cijelog XIX vijeka i pomagao je okolnim zemljama koliko su političke prilike dozvoljavale. Sto se tiče Grka, oni su glavni posao obavili 1821.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 77
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 19:12:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.