Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Русија и Србија  (Pročitano 19734 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Prvo, naravno da djelovanje jedne drzave ne pokrece samo bratska ljubav vec i interesi! Ali Rusi kao narod jesu bratski orijentisani prema nama!

Rusi su i ranije pomagali srpske ustanike i prije prvog srpskog ustanka narocito u Hercegovini i CG! Na ruskom dvoru bio je i Srbin iz Hercegovine grof Sava Vladislavic! Koji je bio desna ruka cara Petra Velikog! Ducic pise da je on Petru skrenuo paznju na srpsko pitanje i da je ovaj otada pomagao Danila i ustanike i da je odrzavao stalnu vezu sa Srbima! Sava je uzivao veliko povjerenje i uspio je da uvlaci Ruse u rat vise puta! Naravno da je interes Rusije, prosirenje uticaja na jug i na Balkan bilo od presudnog znacaja, ali nije bilo beznacajno ni to sto su se dole nalazili slveni i to pravoslavni!

Sto se tice prvog svjetskog rata! Austrija ne bi objavila rat Srbiji da nije Njemacka dala garancije da ce je stititi od Rusije! I ja mislim da je Njemacka prije objavila rat Rusiji, ali je tacno to da je Rusija izvela mobilizaciju vojske po objavi rata Austrije Srbiji! I da ju je Njemacka upozoravala da prestane sa mobilizaciom ili ce joj objaviti rat! Sto se kasnije i desilo jer Rusija nije pristala na zahtjev!

Primjedbe tipa da su nas uvijek izdali ne stoje! Ipak je glupo ocekivati da ce svi Rusi izginuti do jednog kada neko dirne Srbe! Pa ni sloba nije izvrsio mobilizaciju cijele Srbije i pogazio sve s ove strane Drine sto nije srpsko! Dakle zasto osudjivati Ruse! Izdaja u Prvom srpskom ustanku!?!?!? Kakva je to izdaja? Pa morali su cuvati svoje dupe! Napoleon je dosao do Moskve! Sta je trebalo uraditi? Ma jebes majku Rusiju! Srbe treba sacuvati! Smijesno! I mi boljih prijatelja nemamo! Ako i imamo bolje (a to su sigurno Grci) jace nemamo i na nikoga se ne mozemo osloniti!

Zlobno ih je prozivati za bombardovanje! Amerika je finansijski previse mocna! Od Rusije se ne moze ocekivati da sama stane protiv nekoga ko je previse mocniji od nje! Pitanje je zasto cijela Evropa dozvoljava da joj amerika bude Bog i batina? Zasto nasi prijatzelji francuzi nisu rekli ne moze? Zasto Evropa nije rekla ne trebaju nam vase baze po cijelom Balkanu! Ne mozemo ocekivati da Rusija se obracunava sa nasim neprijateljima, a kada to ne ucini onda je izdajnik i picka!?!?!

Trba obratiti paznju i na druge vidove pomoci ne samo pomoc u ratovanju! Koliko je nasih ljudi skolovano u rusiji! Petar Veliki je poslao oko 400 ucitelja u Srbiju! To je u to vrijeme bilo ko danas opismeniti pola afrike i podici im univerzitete!!! Koliko je pomoci doslo samo u hrani i ljekovima! Ne znam koliko ste toga svedni ali nije se bas moglo puno proizvoditi kod nas za vrijeme rata i dobro se sjecam ruskih baterija konzervi is licnih sranja, a ne bih nesto rekao das leze na bogatstvu i ceskaju jaja pa im je to bio visak!!! Koliko ste puta culi ili procitali da je i pored prisustva mirovnih snaga nastradao Srbin ili slicno! Zapaljena srpska kuca! To se nije moglo desiti tamo gdje su Ruski bataljoni rasporedjeni! Kada ste culi da su pripadnici Ruskih snaga upali u srpske kuce i napravili premetacinu u potrazi za oruzjem ili "ratnim zlocincima"!
Ima puno jos nacina na koje su nam pomogli samo mi to ocito malo cijenimo!
Gledati vise, srati  manje!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
I?
Sta nam je sve to znacilo?
Sve se svodi na to da su bili fini i da nam nista nisu pomogli konkretno.
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
@SF
Pstoji! Pogledaj sve susjedske zemlje! Koja ti je bratska? Albanija? Bugarska (koljaci i krvnici Srba)? Rumunija (prvi i drugi svj. rat)? Madjarska( I, II svj. rat)? Hrvatska ti je bratska??!?!?!?! BiH? Podigli tuzbu protiv SRJ! Italija s kojom granicis morem je dala svoje baze da ti bombarduju gradove? Nista od toga nisi dozivioo od Rusa!

@radikal
Psali smo postu i sto vrijeme! Ali je poenta jasna kome je jasna!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Citat: Leggy
I?
Sta nam je sve to znacilo?
Sve se svodi na to da su bili fini i da nam nista nisu pomogli konkretno.

Ne znam samo jeli forsiras da budes glup ili...
Ako hrana, skolovanje, ljekovi, odjeca, razni vidovi humanitarnih akcija (od kojih je Radikal ovdje jednu postavio kao temu), solidarnost u ratovima, podrzavanje nasih ustanaka oruzjem i novcem...nije konkretno onda imas cudnu definiciju konkrenog!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Ma, jel ti vidis u kakvim smo mi govnima????
Sta nam sve to vredi? To su bili individualni potezi...
Oni bre sebi nisu mogli da pomognu!
A poceli su tako sto su izdali Karadjordja!  :anger:
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Jos jednom za kraj....

Nemaju nista sa nasim govnima! Oni nam ih nisu nanijeli i nisu duzni da ih ciste! Pomazu koliko su u mogucnosti!
Nisu induvidualni potezi!
To sto ne mogu sebi da pomognu i sto su i sami sada bijeda ne cini ih manje prijateljima!
A sto se izdaje tice tu sam vec rekao sta sam imao!

I kraj rasprave s tobom posto nisi ni procitao prethodne postove vec samo guras svoje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Citat: Vojvoda
@radikal
Psali smo postu i sto vrijeme! Ali je poenta jasna kome je jasna!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat

Pstoji! Pogledaj sve susjedske zemlje! Koja ti je bratska? Albanija? Bugarska (koljaci i krvnici Srba)? Rumunija (prvi i drugi svj. rat)? Madjarska( I, II svj. rat)? Hrvatska ti je bratska??!?!?!?! BiH? Podigli tuzbu protiv SRJ! Italija s kojom granicis morem je dala svoje baze da ti bombarduju gradove? Nista od toga nisi dozivioo od Rusa!

Makedonci? Smiley
Grci?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Makedonci su ti zatvorili svestenika! Zapalili mu kucu, maltretirali i osisali dvije kaludjerke!
Ali u svakom slucaju ok! Makedonci stoje!
Ali Srbija ne granici sa Grcina koliko ja znam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Vojvoda
Rumunija (prvi i drugi svj. rat)?

Možeš li pojasniti na kakve sukobe točno misliš u prvom svjetskom ratu, jer koliko ja znam Srbija i Rumunjska su u tom ratu bile na istoj strani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.