Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rusi sokirali indijsku mornaricu podizanjem cene Gorshkova  (Pročitano 8737 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Боље врабац у руци него голуб на грани.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
 ma gorshkov moze samo u crnomorsku flotu....ali koji ce im k..ac tamo!!!Uparavu je ramon...treba im veci nosac!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Rusi jos ni sami nisu sigurni kakav im nosac treba Smile.
Jos uvek se vodi polemika oko gradnje novih nosaca.Ima vise struja koje forsiraju svoje projekte.Mada zbog pada cene nafte pitanje je sta ce od svega biti.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6

Rusi jos ni sami nisu sigurni kakav im nosac treba Smile.
Jos uvek se vodi polemika oko gradnje novih nosaca.Ima vise struja koje forsiraju svoje projekte.Mada zbog pada cene nafte pitanje je sta ce od svega biti.

bice ono sto mora i ono sto je prioritet,a Putin je rekao da je to vojska i da za nju nema "kresanja" budzeta bez obzira na krizu!!!ove god. je planirano preko 100 miljardi dol. ako se ne varam!mislim da je tako rekao na sastanku ministarstva odbrane!

ako gresim,ispravite....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
indijci su u prilichno nezavidnoj situaciji , pa rusi to sada koriste . istina je da je ovo bezobrazluk od strane rusa ,ali indijci nemaju bash puno alternativnih izvora , osim da kupe americhki penzionisani kitty hawk. inache ovaj nosach je penzionisan ,ali josh nije zvanichno skinut sa spiska americhke RM .

Kiti Houk nikad nije bila ponuđena Indijcima (niti formalno ni neformalno) i čisto sumnjam da će ikad biti. Sve je poteklo od priče jednog novinara koja je napumpana do ludila od njegovih kolega.

Ne znam samo zasto se neki trude da ih odbrane toliko kada su ocigledno u krivu, to je svakom sa trunkom objektivnosti jasno, i to nema nikakve veze sa "zlim zapadom", vec samo sa njihovom aljkavoscu. Vec sam rekao na nekim temama da bih najvise voleo da mi kupimo Su-35 ili MiG-35 za svoje vazduhoplovstvo, ali kada vidim kako se odnose prema svom najvecem poslovnom partneru kada je vojna industrija u pitanju, zapitam se da li bi to bila pametna odluka.

Slučajevi sa Gorškovim i Migovima za Alžirce nikako ne idu Rusima u prilog ali ići toliko daleko i zbog toga kriviti Ruse kao neodgovorne poslodavce u svim segmentima ne može da stoji. Za pojedine firme to se može reći ali ne i za cjelokupnu industriju. Odlaganja, kašnjenja i probijanja budžeta su karakteristike većine projekata u svijetu i to nije rezervisano samo za Ruse. Prve stvari koje mi padaju na pamet su Eurofighter koji je došao mnogo kasnije nego što je trebao i ispao mnogo skuplji od prvobitno planiranog; Lokidov F-35 koji je trebao da bude u punoj serijskoj proizvodnji od 2008. i koji probija budžet munjevitom brzinom i njegova cijena vrtoglavo raste - a trebao je da bude jeftini stelt avion u opsegu od 40 do 50 miliona dolara i sada ta cijena skače minimum duplo čime već raste nezadovoljstvo njegovih budućih korisnika; pa Poljaci i njihovi F-16; Wedgetail AWACS za Australijance od Boinga koji je promašio sve - vrijeme, budžet, performanse (kad već pričamo o magarčenju najbližih partenera); projekat transportnog aviona A400 koji nikad da izađe iz razvojne faza posle milijardi i milijardi prosutih u njega... I to su samo oni najzvučniji koji mi odmah dođu na pamet.

A Indijci treba da zaborave na sve ono dobro što imaju sa Rusima (ili bolje reći zbog Rusa) na što se veoma hvale: T-90, Su-30MKI, Migove-29 koji sada postaju SMT, Migove-27, Smerč, Talvar fregate sa kojima su veoma zadovoljni (3 u upotrebi, 3 se grade a Indijci planiraju da naruče još 3), program iznajmljivanja nuklearnih podmornica (trenutno ne ide baš najbolje zbog Nerpe) ali ako pogledaš unazad Indijci su veoma zadovoljni sa pređašnjim iskustvima i odabrali su Ruse kao strateškog partnera u gradnji novih (domaćih) podmornica na nuklearni pogon...

Radi se o jednom projektu (Gorškov) gdje se jedno brodogradilište latilo posla precijenivši svoje mogućnosti i grdno zabrljavši kod procjene složenosti projekta. Oni nikad nisu ni imali iskustva u gradnji nosača aviona a Indijci su nasjeli na veoma nisku cijenu u startu. Tek kad su počeli da rade ukapirali su da je ovo jedan veoma složen projekat i da će trebati mnogo više vremena i novca da se on privede kraju. Zbog toga se i skoro pregovaralo o povećanju cijene i Indijci su pristali (jer će IAC da kasni a Virat će izdržati do 2012 i bez Gorškova oni bi ostali bez nosača). Kod ovog prvog povećanja Indijci su imali apsolutno pravo da traže novac nazad i odluče se za nešto drugo. Međutim ni oni nisu ovce tako da su izabrali soluciju koja im trenutno najviše odgovara. Ovo drugo "povećanje" je novinarska patka (koja dolazi u ključnom momentu MMRCA tendera - koje li slučajnosti) i nije potvrđeno ni od Indijaca ni od Rusa tako da se diskusija vodi bez velike potrebe.

Руси и Индијци су озбиљни људи и наћи ће неки договор. Права цена Горошкова је још већа од тих 2.9 милијарди јер руска држава дотира сва та предузећа и да нема тих дотација сви би пропали или би цена Горошкова била 10 милијарди или више.

Aleksa, uz svo poštovanje prema tebi, ali ja odavno veću glupost nisam pročitao u skorije vrijeme.

Probaj da budeš realan i objektivan.

Pozdrav.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 01:06:00 od pg/niks »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Нисам добро објаснио. Хтео сам да укажем на чињеницу да када би руска војна индустрија живела само од извоза они би одавно пропали или би цене биле неколико пута веће. Извоз је важан извор прихода али није највећи.

Плус огромна инфраструктура стоји иза Горошкова и да нема те инфраструктуре (хиљаде коопераната завода, института, стручњака свих профила) не би било ни Горошкова. То је та скривена компонента цене која се не рачуна.

Када би Индијци покушали да направе сами свој носач то би их коштало много више од 2.9 милијарди јер би морали да створе пратећу инфраструктуру и да на то потроше барем две деценије.

Тако је и бивша СФРЈ уложила огромна средства да би освојила производњу Т-72 а јефтиније би нас коштало да смо купили 1000 комада. Али је вредело.

Индија ни дан данас није показала да је способна да постигне оно што смо постигли у СФРЈ пре 30 година.
« Poslednja izmena: 03. Mar 2009, 01:23:55 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.