Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Руси ће послати мајмуна на Марс  (Pročitano 1473 puta)
22. Dec 2009, 15:43:56
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
МОСКВА, 22. децембра (Тањуг) - Руски научници најавили су да намеравају да пошаљу мајмуна на Марс, пише данас лондонски "Телеграф".

На путовању на Марс, мајмуна ће пратити робот који ће се бринути о њему, саопштио је Институт за експерименталну патологију и терапију у Грузији, који је током осамдесетих година набављао мајмуне за совјетске свемирске програме.

"Планирамо повратак у свемир", казао је Зураб Миквабија, директор института, који тренутно преговара са руском Космонаутском академијом о обуци мајмуна за симулирану мисију на Марс, која би требало да припреми терен за слање мајмуна на црвену планету.

Ова иницијатива ће се ослањати на руско-европски пројекат Марс-500 у оквиру којег је почетком године у Москви шест волонтера провело 120 дана у капсули у којој су симулирани услови путовања на Марс.

"Првобитни циљ овог програма било је слање космонаута, људи. Имајући, међутим, у виду дужину лета на Марс и космичко зрачење за које немамо адекватну заштиту за тако дуго путовање, преговори су се у последње време преусмерили на слање мајмуна уместо људи", објаснио је Миквабија.

Процене о дужини путовања на Марс варирају у зависности од врсте планиране мисије. Прорачуни Европске свемирске агенције указују да би такво путовање трајало око годину и по дана.

Уколико Русија истраје у свом плану да пошаље мајмуне на Марс, Институт у Грузији би могао да се претвори у простор затворене биосфере, као симулација космичких летова, у коме би мајмуни боравили дуже време.

Миквабија је, такође, рекао да би мајмун био послат у космос заједно са роботом који би га хранио и бринуо се о њему.

"Робот ће хранити мајмуна и чистити за њим. Наш задатак је да научимо мајмуна да сарађује са роботом", навео је он.

Премда током мисије примат неће бити потпуно сам, већ ће имати помоћ робота, очекује се да ће одлука о његовом слању у свемир изазвати бурне реакције организација за заштиту животиња.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia Lumia 930
 Smile Робот да чува мајмуна који управља свемирском летелицом годину ипо дана?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson w350
only in russia...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Rusi šalju majmune u svemir. . .  što ne šalju medvede, imaju ih više :)

A sad ozbiljno, interesuje me zbog čega uošte šalju mejmuna u svemir? Čemu? Da istraže kako se majmuni ponašaju u bestežinskom stanju? Što onda ne probaju da vide kako se recimo. . .  pustinjski skočimiši ponašaju u podvodnoj sredini? Ili da probaju da genetskom manipulacijom stave svinjske uši na lubenicu?
IP sačuvana
social share
Za svaku životinju koju vi nepojedete, ja ću da pojedem tri!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia Lumia 930
Citat
"Првобитни циљ овог програма било је слање космонаута, људи. Имајући, међутим, у виду дужину лета на Марс и космичко зрачење за које немамо адекватну заштиту за тако дуго путовање, преговори су се у последње време преусмерили на слање мајмуна уместо људи", објаснио је Миквабија.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Da, ali pitanje je zašto?
Sa kojim razlogom šalju nešto gore upšte?
IP sačuvana
social share
Za svaku životinju koju vi nepojedete, ja ću da pojedem tri!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia Lumia 930
Е, сад...
Пошаљи им мејл, па их питај... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch
A s kojim razlogom je Kolumbo uopste isplovio? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
A s kojim razlogom je Kolumbo uopste isplovio? Smile
Да нађе пут до Индије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Samsung i9300
koliko sam ja razumeo (a nadam se da nisam pogresno  Smile) ne zele da posalju ljudsku posadu jos uvek zbog zracenja, u onom van allen-ovom pojasu ako se ne varam. pa misle, ako vec treba neko da ide neka budemajmun. a pored toga primat je slicniji coveku nego mis, pas ili neka druga zivotinja.

nego sada dok sam pisao ovo, setio sam se, pa ako se rusi jos uvek plase tog alenovog pojasa, zar to oni potvrdjuju da ameri nisu bili na mesecu  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 23. Dec 2009, 11:41:40 od nilobac »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: prava

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.