Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 23:30:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruke ne vole zimu  (Pročitano 1468 puta)
25. Nov 2008, 02:35:20
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Parafinska pakovanja, hidratantne kreme koje sadrže eterična ulja i vitamine A i D, kao i one na bazi limuna i meda sprečiće perutanje i isušivanje kože na rukama u hladnim danima koji nam predstoje

Ruke su, kao i lice, zimi najizloženije hladnoći i isušivanju. Koža koja počinje da se peruta i crveni signalizira nam da joj je potrebna dodatna nega. Zato je neophodno da već sad ruke počnete dodatno da negujete i pripremite za prave zimske dane.
Hranljive zaštitne kreme za ruke sadrže potrebne vitamine za sprečavanje isušivanja i pucanja kože, ali veoma je bitno da posle svakog pranja ruke obrišete i nanesete kremu, čak i više puta dnevno. Preporuka je da koristite kreme koje sadrže eterična ulja i vitamine A i D. Takođe, odlične su kreme na bazi meda i limuna.

Ipak, nije potrebno da koristite isključivo specijalne i skupe kreme. Dovoljno je da u svakodnevicu ubacite nekoliko trikova za negu ruku. Tako, na primer, stanje kože možete da popravite tako što ćete posle ispijanja čaja iskoristiti parče limuna da premažete kožu ruku, koja će posle toga biti meka i glatka.

Takođe, treba da znate da je voda jedan od najvećih neprijatelja lepih ruku. Zato izbegavajte da ruke držite u vreloj vodi. Tako ih nećete ugrejati, a krvni sudovi će se naglo proširiti, pa može da dođe do pucanja kapilara. Ukoliko vam je koža ruku gruba, perite ih samo blagim sapunom i brišite ih isključivo pamučnim peškirom. Poželjno je da nosite gumene rukavice dok obavljate kućne poslove.

Iako možda imate utisak da još uvek nije toliko hladno da bi trebalo da nosite rukavice, vaše ruke ne osećaju isto. Zato je poželjno da već sada počnete da nosite tanje rukavice, posebno ako duva vetar.
Ukoliko su vam ruke toliko osetljive da ne pomaže uobičajena nega, povremeno se preporučuje da posetite kozmetičara zbog parafinskog pakovanja, koje dubinski hidrira kožu. U kućnoj varijanti pomažu i nanošenje obične kreme za ruke u debljem sloju i umotavanje u topao peškir ili rukavice.

1.Kad vozite, namažite ruke kremom sa UV zaštitom bez obzira da li je leto ili zima
2.Ne perite ruke agresivnim sredstvima, već nežnim sapunima s dodatkom sastojaka koji neguju
3.Starenje kože ruku sprečavaju vitamini E i C, dok AHA kiseline deluju poput pilinga, zato potražite proizvode za negu koji ih sadrže
4.Jednom ili dva puta nedeljno počastite ruke nežnim pilingom, koji će odstraniti mrtve ćelije, ali i podstaći cirkulaciju i procese obnavljanja kože
5.Uvek u torbici nosite kremu za ruke i nanesite je posle svakog kontakta s vodom

Izvor: Press
« Poslednja izmena: 25. Nov 2008, 02:35:32 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Uf, meni ruke zimi znaju da budu krvave od ispucalosti, ako makar jednom zaboravim da ih namažem kad izlazim napolje...  Smile
Inače jako loše podnosim zimu, i moram nakon svakog tuširanja da se mažem mlekom za telo... inače me kože boli od zategnutosti.  Smiley 1

Ali, ove zime sam pronašla pravu stvar za ruke: Garnier Intensive care krema, idealna je, samo se treba non stop lickati, skoro posle svakog pranja ruku... U suptonom ću ostati bez kože na rukama.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
SonyEricsson w350
au, koja tortura...  Smile

meni ruke totalno ispucaju u toku zime, tako da rukavice ne skidam, a uvek kod sebe imam neku od blazih krema za ruke, jer meni od samog hladnog vazduha hoce da ispuca koza i da postane gruba...  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ma, meni rukavice ne pomažu...  Smile I ruke mi ispucaju ne samo zimi, nego čak i leti kad se temperatura malo spusti... o jeseni i proleću da ne pričam...  Smile

Selim se u toplije krajeve...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 23:30:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.