Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kompakt diskovi će nestati do kraja 2012  (Pročitano 1028 puta)
25. Nov 2011, 16:59:02
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Alcatel One Touch
Kompakt diskovi će nestati do kraja 2012.
Sudbina formata CD-a, nakon MP3 revolucije, definitivno se bliži svome kraju i sve velike izdavačke kuće, do kraja 2012. godine planiraju da prestanu sa izdavanjem albuma na formatu kompakt diska.

Vodeći svetski diskografi će u narednom periodu u potpunosti preći na izdavanje muzike u MP3 formatu, kao i na streaming, a glavni prodajni centri bit će “iTunes” i slični servisi.
Ipak, očekuje se da CD nastavi da se objavljuje ali samo kao posebna, ograničena izdanja pojedinih projekata odabranih izvođača, namenjena kolekcionarima.
Glavni razlog za ovakav razvoj situacije jeste skupa proizvodnja za pravljene CD-a s obzirom da se taj novac više ne vraća. S druge strane, MP3 ne košta ništa, a prodaje se.

Izvor: blic.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
CD-ovi u zadnjih par godina svakako sluze za kolekcionare, koji zele da na nekima od nosaca zvuka poseduju album svojim omiljenih pevaca i bendova, tako da u potpunosti podrzavam da taj vid distribucije i dalje se vodi, dok u eri digitalizacije, sve se svodi na mp3 i srodne formate koji se mogu preuzeti, kako legalno putem posrednickih portala (kao sto je u tekstu navedeno npr iTunes), tako i na onaj drugi nacin Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 11.0a1
mob
Nokia C5-00
Citat
Sudbina formata CD-a, nakon MP3 revolucije, definitivno se bliži svome kraju i sve velike izdavačke kuće, do kraja 2012. godine planiraju da prestanu sa izdavanjem albuma na formatu kompakt diska.

Не режу само дискографске/издаваче куће дискове... Знате, има и празних дискова по компјутерским радњама, које људи купују да нарежу... било шта...
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.121
Meni CD služi samo da bi instalirao prozor.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
A kvalitet zapisa ? MP3 ce biti u ravni sa audio diskom ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zivot cine male stvari :)

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 966
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
VIP Droid
Mp3 je kompresovan a cd nije i razlika je ogromna za audiofile naravno i za one koji imaju dobru "opremu"
mogu da cuju sve ono sto mp3 nemoze da pruzi... mada kada se pogleda nekada je cd bio veliki format
dok se nije pojavio dvd sada imamo blueray koji je daleko vec od svega navedenog tako da.....
IP sačuvana
social share

Tko kani pobijediti nesmije izgubiti Smiley prim.prev Alan Ford
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
ma nece  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Mp3 je kompresovan a cd nije i razlika je ogromna za audiofile naravno i za one koji imaju dobru "opremu"
mogu da cuju sve ono sto mp3 nemoze da pruzi... mada kada se pogleda nekada je cd bio veliki format
dok se nije pojavio dvd sada imamo blueray koji je daleko vec od svega navedenog tako da.....

Razlika u protoku informacija je veca ali je kvalitet ostao isti (skoro), CD ima 44100 Hz sampling frenkvenciju, Blue Ray 48000 Hz sto je nemoguce da se primeti ni na dobroj liniji. Mp3 je kompresija i tu se bespovratno gubi kvalitet, sa druge strane (ne obilazim online shopove) moguce bi bilo i kupiti online album koji je PCI format sa 700 Mb, sa danasnjim konekcijama to je par minuta skidanja.
Inace, kad pomislim da je ranije bio cilj sto bolji kvalitet zvuka, tada sa dobrim iglama, dekovima sa raznim smicalicama za povecanje dinamike spram shuma kao Dolby i trakasha, posle Mp3 formata je to opalo i danas ljudi kupuju plasticne zvucnike za komp koji su katastrofa...
Inace, sto se tice CD-a, problem mu je dugotrajnost, presovani CD-i traju mozda vise od desetak godina, urezani i manje jer se sloj izmedju vinila sa vremenom razlaze, kasete razmagnetishu, ono sto ostaje je ploca. Ako se ne koristi isuvise moze da stoji po vek a da joj ne bude nista.
Stari filmovi koji se digitalno uredjuju (koriguju boje, ogrebotine, zvuk) se posle opet osvetle na filmskoj traci i stavljaju u arhivu.
Sto se tice zvuka, dan danas se presuju ploce i trguje istima, ali to je vec filozofija audiofila...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zivot cine male stvari :)

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 966
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
VIP Droid
Upravo tako..... mada vinil kao vinil... smeta mu temperatura meni se u kolima na zadnjem sedistu deformisla
ploca Smiley ostao mi samo omot one stare izgrbane puckaju i krckaju ali i to ima neku draz .... secam se kada sam
"pukao" kada mi je propalo 300 cd ova koje sam sam rezao (moja krivica jer su bilo no name) ali ipak sam ocekivao mnogo vise od tog famoznog cd a..... sta je vecno cd vinil ili hard disk... cd propada dosta brzo vinil ako necuvas
i nepazis kao malu bebu isto tako HD moze da crkne .... nista nije vecno Smiley
IP sačuvana
social share

Tko kani pobijediti nesmije izgubiti Smiley prim.prev Alan Ford
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Sa CD-ima ne mozes znati, ja imam "no name" i jos rade a kupio sam jednom Sonijeve 25 komada, tri-cetiri sam mprzio i javilo gresku, ostatak sam bacio i kupio druge. Vinil kad ga drzis na "suvom i hladnom" mestu, mogu unuci da slusaju.
Inace, kod ovih sto se prze, ona emulzija je zahebana, razlaze se sa vremenom a obicna svetlost ih isto unistava polako. Kod ovih blu rejeva jos i brze jer je sabijenost informacija jos veca, znaci, osetljiv je na manje greske.
Kod ploce je jedini problem dinamika, ne mogu da dostignu dinamicki raspon naspram digitalne tehnologije, znaci, uvek ce da bude nesto suma.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.