Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:52:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rodić Baka - Super-Heroj  (Pročitano 842 puta)
12. Apr 2005, 12:51:38
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Rodić Baka - Super-Heroj

Možda se ovo ne dešava samo u Srbiji, ali se definitivno desilo u njoj. I to juče. I to uveče. I to u Rodić mega marketu.

Najpre, moram da se zgrozim nad količinom prostakluka i najnižih instinkta koji pokuljaju iz ljudi u trenucima kada nešto treba dograbiti po "za cent" nižoj ceni. Juče sam prvi put bio u Rodiću. Nadam se da JA više nikad neću morati tamo da idem, ali onom milionu ljudi se izgleda tamo dopalo... Čudna neka sorta. Guranje kolicima i stajanje u redovima u trajanju od nekoliko sati, nije ono što ja smatram ugodnom kupovinom. Pritom su ta ista kolica u poluraspadnutom stanju i potrebno je nešto više koncentracije da bi se ona naterala da idu u pravcu koji im namenjen. A sve zarad nešto manje od hiljadu dinara (desetak evra) uštede za onu, pozamašnu, količinu robe. Neka hvala, dovoljno zarađujem da bih normalno kupovao.

Čitava epopeja je imala nekoliko faza, od ulaska do isparkiravanja. A glavna je ona kada su me ni krivog ni dužnog izbacili iz reda. Da, izbacili me iz reda... to mi se u životu nije desilo. Tim pre što sam gabaritnija osoba i imam više od 2m visine i 100kg težine. No, da krenem redom...

Prvi nivo je najlakši i predstavlja logičku igru. Zadatak koji čovek treba da izvrši, pod uslovom da je došao autom, je da nađe mesto za parkiranje. Naravno, na tom mestu ne sme da bude drugi automobil, ali šta, pobogu, tamo rade kolica iz marketa??? Ili bolje pitanje: šta rade oni momci koji bi trebalo da ih sklanjaju? Prvo razočarenje u pohodu na jeftinu robu.

Drugi nivo je nešto frustrirajućiji, ali se lako prelazi. Sastoji se u brzom pronalaženju ispravnih kolica. Zadatak nije nimalo lak i nivo se prelazi čak i ukoliko nađena kolica nisu ispravna, ali to se odražava na performanse u sledećem nivou.

Treći nivo je maratnoski i može se podeliti u faze. Naizmenično ide faza simulacije vožnje supermarket-kolica i žongliranja različitim predmetima nad glavama ostalih nesrećnika. Simulacija nije nimalo laka, zato što je količina sličnih objekata neverovatno velika i njihova koncentracija po jedinici površine prelazi granice verovatnog. Ono što odlikuje ovu deonicu je i maratonsko čekanje u kojekakvim redovima, ukoliko je zahtevana akcija operatera (čitaj, kasapina). A na kraju svakog reda se nalazi i BOSS. U mom slučaju je to bila Super Rodić Baka... i nisam uspeo da je pređem. A mislim da znam gde sam pogrešio. Naime, nije trebalo da diram mečku, nego da budem mutav kao i ostali. Baba je uletela preko reda, mesto pre mene i ja sam joj na to skrenuo pažnju, na šta sam bio prostreljen pogledom koja ona verovatno nosi još od kad su joj pojeli poslednju teglu slatkog od šljiva, pred nosom. Elem, pošto su ostali dobacili da je ostavim ili su jednostavno ćutali, ja sam je, naivan, ostavio tu. Vreme je prolazilo i baba je došla na red i kupovala bar 20 minuta različita sranja. A onda je mesarka (IQ 48) pitala ko je sledeći. Normalno, kad postoji red, sledeći je onaj ko ide iza prethodnog, u ovom slučaju iza babetine, a to sam ja. I ja to kažem, logično (kažem: "JA!", prim. aut.), na šta baba-isterivač pravde kaže: "Ne, nije on!". Ja ne mogu da verujem. Tvrdim da jesam, ljudi se nešto bune i ona mesarka počne da uslužuje sledećeg. Ne primećuje me! Ja ne mogu da verujem... Počnem da se bunim, ostali počnu da se bune i ja odustanem od prokletog reda. Jebena "Životinjska farma"! Gde si Orvele da vidiš?

Četvrti nivo je najjednostavniji, ali i najdosadniji. Samo treba čekati na kasi i odbijati potencijalne "imam samo ovo" uljeze. Naravno, BOSS sa prethodnog nivoa, babetina, se smestila iza mene, ali kada me je prepoznala, prešla je u susedni red i nekom magijom je kroz njega prošla za minut i po, na zaprepašćenje svih prisutnih. To je bio poslednji put da sam je video i nimalo mi ne nedostaje... mada mislim da će mi dolaziti u san...

Peti nivo je malo čudan. Simulacija vožnje po parkingu, ali pre toga ide arkadni deo uklanjanja kolica sa sopstvenog parking mesta. Sva kolica sveta se nekim čudom nađu upravo pred mojim vozilom i to u takvom neredu da je moguće ukloniti ih samo jedna po jedna...

Kada se sve ovo pređe, ostaje samo gorak ukus u ustima i pomisao da toliko podsećamo na stoku u njenim najgorim momentima. Životinje, ma kako primitivno delovale, u svemu imaju izvestan poredak i pravila. Kod nas, naročito in Serbia to predstavlja SF...

[Izvor]
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Auuuh... nikad nisam bila u Rodicu, ali slican opis vazi i za Maxi... Ja sa hlebom i nekim sitnicama okruzena gomilom prepunih kolica... neponovljivo iskustvo...sad idem u C Market... tamo se zadesi tek poneki penzos  Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
joj, vec procitala ovo... sta prokomentarisati sem da su ljudi nepodnosljivi.. a pbabe posebno Wink
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
eto zasto ja u gradskom ustajem samo trudnicama i dobrim ribama... nije da generalizujem ali...moze mi se pa generalizujem Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 769
Zastava Pancevo
Neverovatno je to kakve stoke umemo da budemo kad netreba  :x
IP sačuvana
social share
Za sve nase [Lobotomiste], igrajte se i vi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:52:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.