Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:59:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67816 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
shvatio sam zašto su naši stari izmislili ono pravilo.
Зашто су?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ma kako posmatrali Hriscanstvo,kao istinu ili kao mit(u to uopste ne ulazim,to je individualna stvar) mislim da svako ko je i malo upucen u ovu "problematiku"(satanizam i anti-Hriscanstvo u rok muzici)mora da prizna da masa bendova,najvise rock zanra(i svih njegovih podzanrova) bukvalno pljuje Hriscanstvo i uzdize Djavola.Takodje,ne znam da li oni to rade iz komercijalnih razloga,da li zato sto su "obozavaoci" Djavola i veruju u to,ili mozda imaju neke komunisticke i levicarske ideje(za sta je npr. optuzivan Dzon Lenon itd.),ali,u svakom slucaju,niko zdrav ne moze da demantuje negativan odnos rock-a(ne celog,ali,po meni,glavnine ove muzike)prema Hriscanstvu.Dokazi za ovo su nebrojani:kontraverzni tekstovi pesama(unapred i unazad  Smile),omoti albuma,koreografija na nastupima,pokazivanje "znaka Djavola",koji je postao i zastitni znak heavy-metala,pa onda izjave mnogih rock "ikona",takodje njihov razvratni nacin zivota(orgije,seksualno eksperimentisanje,droga alkohol),koji je,u mnogim slucajevima,zavrsio preranom i tragicnom smrcu itd. Zaista bih se usudio da kazem da je ova,i slicne vrste muzike,bukvalno procvetala na temeljima anti-Hriscanstva i Satanizma(ponovo kazem,ne znam da li je to njihov iskreni odnos,ili marketinski trikovi,verovatno ima svega). Mislim,takodje,da oni manipulisu ljudima kada kazu da iz njih govori bunt i zelja za slobodom(koju,valjda po njima,Hriscanstvo zabranjuje).Pa kakvu nam oni to alternativu daju!? Jel Marilin Manson alternativa? Jel alternativa da izgledas ko cudoviste i da zivis tako sto ces da se drogiras,pijancis,divljas,tako sto ces da umres predoziran ili kako vec... Jel to taj bunt,jel to ta sloboda?Pa kako mozemo da pravimo ikone od ljudi koji su ziveli nacinom zivota,koji su,inace,(dakle taj nacin zivota)propagirali masama(pogotovo mladim ljudima)i poumirali u 20-oj,25-oj,30-oj godini tj. bukvalno su sami sebe poubijali(nek pocivaju u miru).Pa poznata je pesma Eagles-a Hotel California,poznato je da su clanovi benda bili clanovi crkve o kojoj pricaju u pesmi(Dakle Satanisticke crkve u San Francisku).Primera je nebrojano i to znamo svi,da ne davim...   Sto se tice Granda turbo-folka itd. mislim da je to muzika koja je mnogo manje pogodna(ustvari totalno nepogodna)da se kroz nju,na ovako eksplicitan nacin,dolazi u kontakt sa religijom.Ova vrsta muzike ima druge ideje koje "protura",narodnim masama.Da me ne shvatite pogresno ne govorim ni o kakvim zaverama.U sustini,sve se svodi na profit(u obe vrste muzike),dakle uopste ne moramo sve da svodimo na neku religioznu pricu...
Inace,slazem se da su moralna nacela univerzalna i jako malo promenljiva(ili cak nepromenljiva) i da niko nema monopol nad njima,pa ni religija,pa samim tim ni Hriscanstvo.ALI,moje je misljenje da rock muzika u globalu,generalno govoreci(ali ne i apsolutno) propagira bas anti-moralna nacela i ona od coveka ne stvara slobodno,razmisljajuce bice nego "zombija",idolopoklonika,i bice koje je lako i pogodno za manipulaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ma kako posmatrali Hriscanstvo,kao istinu ili kao mit(u to uopste ne ulazim,to je individualna stvar) mislim da svako ko je i malo upucen u ovu "problematiku"(satanizam i anti-Hriscanstvo u rok muzici)mora da prizna da masa bendova,najvise rock zanra(i svih njegovih podzanrova) bukvalno pljuje Hriscanstvo i uzdize Djavola.Takodje,ne znam da li oni to rade iz komercijalnih razloga,da li zato sto su "obozavaoci" Djavola i veruju u to,ili mozda imaju neke komunisticke i levicarske ideje(za sta je npr. optuzivan Dzon Lenon itd.),ali,u svakom slucaju,niko zdrav ne moze da demantuje negativan odnos rock-a(ne celog,ali,po meni,glavnine ove muzike)prema Hriscanstvu.Dokazi za ovo su nebrojani:kontraverzni tekstovi pesama(unapred i unazad  Smile),omoti albuma,koreografija na nastupima,pokazivanje "znaka Djavola",koji je postao i zastitni znak heavy-metala,pa onda izjave mnogih rock "ikona",takodje njihov razvratni nacin zivota(orgije,seksualno eksperimentisanje,droga alkohol),koji je,u mnogim slucajevima,zavrsio preranom i tragicnom smrcu itd. Zaista bih se usudio da kazem da je ova,i slicne vrste muzike,bukvalno procvetala na temeljima anti-Hriscanstva i Satanizma(ponovo kazem,ne znam da li je to njihov iskreni odnos,ili marketinski trikovi,verovatno ima svega). Mislim,takodje,da oni manipulisu ljudima kada kazu da iz njih govori bunt i zelja za slobodom(koju,valjda po njima,Hriscanstvo zabranjuje).Pa kakvu nam oni to alternativu daju!? Jel Marilin Manson alternativa? Jel alternativa da izgledas ko cudoviste i da zivis tako sto ces da se drogiras,pijancis,divljas,tako sto ces da umres predoziran ili kako vec... Jel to taj bunt,jel to ta sloboda?Pa kako mozemo da pravimo ikone od ljudi koji su ziveli nacinom zivota,koji su,inace,(dakle taj nacin zivota)propagirali masama(pogotovo mladim ljudima)i poumirali u 20-oj,25-oj,30-oj godini tj. bukvalno su sami sebe poubijali(nek pocivaju u miru).Pa poznata je pesma Eagles-a Hotel California,poznato je da su clanovi benda bili clanovi crkve o kojoj pricaju u pesmi(Dakle Satanisticke crkve u San Francisku).Primera je nebrojano i to znamo svi,da ne davim...   Sto se tice Granda turbo-folka itd. mislim da je to muzika koja je mnogo manje pogodna(ustvari totalno nepogodna)da se kroz nju,na ovako eksplicitan nacin,dolazi u kontakt sa religijom.Ova vrsta muzike ima druge ideje koje "protura",narodnim masama.Da me ne shvatite pogresno ne govorim ni o kakvim zaverama.U sustini,sve se svodi na profit(u obe vrste muzike),dakle uopste ne moramo sve da svodimo na neku religioznu pricu...
Inace,slazem se da su moralna nacela univerzalna i jako malo promenljiva(ili cak nepromenljiva) i da niko nema monopol nad njima,pa ni religija,pa samim tim ni Hriscanstvo.ALI,moje je misljenje da rock muzika u globalu,generalno govoreci(ali ne i apsolutno) propagira bas anti-moralna nacela i ona od coveka ne stvara slobodno,razmisljajuce bice nego "zombija",idolopoklonika,i bice koje je lako i pogodno za manipulaciju.
covece...prosvetlio si me....prestajem da slusam metal...samo da se zavrsi slayer-god hate us all i prekidam Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Eeeee,al ne ide to tako,znas kako kazu:Kad hoces nesto da pocnes/prestanes od sutra,pocni/prestani od danas...,jer svako sutra ima novo sutra i tako ides beskonacno u krug... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
God loves us all  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Ne mogu da slusam naklapanja o rock and rollu kao necemu djavolskom. Vernik sam i verujem u Hrista kao licnog Boga, Boga koji hoce da se svi ljudi spasu i dodju u poznanje istine. Razni su nacini na koje ljudi tragaju za Bogom, ali mislim da muzika ne moze odrediti coveka kao dobrog i zlog. Sigurno da ga razlicita muzika nagoni na razlicite stvari, ali svakako covek nece raditi ono sto mu ne odgovara, a u sustini sve mu je dozvoljeno ali mu nije sve na korist, kako kaze apostol Pavle. Poznajem nekoliko monaha koji su bivsi rokeri, i poznajem dosta ljudi iz Crkve, koji zive crkveno a slusaju i vole rock and roll i licno volim mnogo toga sto pripada toj vrsti muzike, u zavisnosti od raspolozenja, nekada mi se slusaju balade, nekada hard rock, zavisi kako se osecam i u kakvom sam raspolozenju. Muzika je stvorena dobra kao i sve sto nam je Gospod dao, a sada sto mi koristimo stvari na zlo, je individualno pitanje.Uostalom Mitropolit Amfilohije je blagoslovio da se izda cd- od istoka do zapada, na kome su kao izvodjaci ucestvovali mnogi rokeri(domaci). Cane Partibrejkers je super lik, jako pobozan a roker. Mislim da ove dve stvari , Hriscanstvo i Rock and roll ne iskljucuju jedno drugo. Pozdrav svima i neka je pocetak Velikog posta onima koji poste na zdravlje i spasenje, a onima koji ne poste takodje svako dobro od Gospoda i veliki pozdrav svima!
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 124
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Kao prvo to nisu nikakva naklapanja,stvari su vrlo argumentovane i ko hoce da pronadje argumente moze vrlo lako.Ja ne pricam o Canetu.Partibrejkerse,inace,volim,mada imaju par stihova koji nisu,po meni,u ravni sa Hriscanskom doktrinom,al mozda ja to lose razumem...Inace,koliko sam bas ovde uspeo da procitam Cane se,takodje,drogirao,a posle je "uso" u Pravoslavlje i,verovatno,tada promenio moralne kriterijume i verovatno mu je to dosta pomoglo,al ni u to necu da ulazim,jer ne zelim da nagadjam.Ja govorim o rock and roll-u kao globalnoj pojavi,koja je nastala 60-ih i 70-ih godina i njenom uticaju i ociglednim posledicama na omladinu.Pogledaj bilo koji veliki rock "spektakl",recimo AC/DC,jedan od najpopularnijih rok sastava svih vremena,na sta lice njihovi koncerti?Pa tu ima svega,samo nema nista hriscanskog!Pa oni cak dele kapice sa rogovima Djavola ljudima koji dodju na koncert.Muzika,kao i svaka stvar,sama po sebi nije losa,medjutim ja govorim kakve aluzije,raspolozenja i ponasanja proizvodi muzika koja sviraju najveci svetski rock bendovi kod onih koju tu muziku slusaju.Bitlsi(najpopularniji bend svih vremena)imaju masu pesama u komima direktno ili indirektno promovisu koriscenje opijata i droga...Poznato je da je jedan(neznam koji po redu)ceo njihov album nastao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci(dakle droga)i to uopste nije nikakva tajna.Dakle svi su pisali pesme i muziku drogirani. To sto je Amfilohije blagoslovio neki taj rock cd nije nikakva cudna vest.Prvo,sve pesme na njemu se pevaju u cast crkvi i Bogu(neke je napisao Nikolaj Velimirovic),a drugo,crkva je od tog cd-a imala i materijalnu korist. A,inace kad bi gledali sta su sve svestenici blagoslovili kroz istoriju mislim da bi se zapitali dal su i oni sami bili pod uticajem Djavola ili nekih(teskih)droga! Smile Pozdrav,sve najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ko god je rekao nesto u smislu da Black Metal grupa ima malo. Nema pojma sta prica.
Drugo vecina bendova rade takve stvari radi komercijale, ali ima onih koji su fanaticni u svojim shvatanjima.
Trece ja verujem u Boga, ali mrzim organizovanu religiju. Oni su po meni Sotonina deca vise nego "Black Metal Kopilad" da citiram jednog zatucanog popa.  Vecina moje muzike ako hocemo pravo je satanisticka, ali u kom smislu? Ima bendova poput Gorgoroth koji su ja smatram pravi Satanisti. A onda postoje oni koji koriste te satanisticke fore da privuku narod. A onda imamo one koji su kao ja, i koji su protiv religije.
Ako imas snazan um oni mogu da pevaju do sutra o satani ili cemu vec, i ne bi bilo ikakve poente. Backward masking je realno ali koliko ima efekta to je pitanje. Kontrola uma vizuelna je uvek jaca od zvucne, bar ja tako mislim, mozda gresim ali nije ni vazno.
Ako hocete dobru "Satanisticku' pesmu koja je pola-pola. Evo Dimmu Borgir.

Satan My Master
I slit my wrists to drain me of my blood
Satan My Master
Up side down I turn the cross of God

Satan My Master
Receive this sacrifice this blood of mine
Satan My Master
I cut into my rotten flesh your signs

Satan My Master
Remember me when judgement day is near
Satan My Master
Take my hand when Armageddon is here

ps obrada Bathory
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 02:26:16 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 satanizam metal bendova je zaista vishe neka vrsta pobune - protiv zlog judeo-hriscanskog boga . svakom ko je prochitao bibliju je jasno da taj bog svako nije olichenje vrline Smile ,a mora se priznati da shto se vishe mladi ljudi indoktriniraju hriscanstvom , sve vishe raste otpor prema njemu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da znas da si u pravu. To i ja pricam. Kljukali su narod sa verom vec 2000 godina i jos ce. Slepi vode slepe. Vajno hriscanstvo okupano krvlju vernika i nevernika, sa ogromnom moci kako politickom tako i novcanom, predvodnici ratova pogotovo krstaskih. Licemeri. Kaze se ne ubi a sta su popovi radili? Blagosiljali su one koji su isli da ubijaju ljude u Srebrenici. Licemerje na najvecem nivou. Manipulacija bilblije isto tako. Gomila delova promenjenih i izbacenih, ne znas u sta da verujes. I danas da mogu bi nas poubijali koji se ne slazemo sa njihovom ideologijom. Ubijanja zarad vere. Posle se pitaju zasto metalci pale crkve i mlate popove. Talog ljudski ostao medju nama. Crkva, Politika, Mediji su najveca kurva na svetu zajedno sa vojskom.
Pozdravljam Vikinge, steta sto nisu posetili Vatikan i druga lepa mesta.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 02:47:58 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:59:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.