Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 14:37:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67674 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako neku sluza muziku on je slusa iz zadovoljstva i potrebe za dobrim zvukom, a ako neko slusa muziku i od nje pravi pasiju i idolizam taj nije normalan i njegova nenormalnost nije odraz te muzike vec socijalne sredine u kojoj zivi.
Ovako, rok muziku slusam od svoje 9 ili 10 godine, znaci skoro 14 godina vecim ili manjim intenzitetom , cak sluzam tesku psihodeliju (Pink Floyd, Jeffersnon Airlplane, Tangerine Dream...) ali za sebe mogu reci da sam normalan i relativno religiozan, postujem Boga i zivim u skladu sa Bozjim zakonima. Ima istine u uticaju satanizma u rok muzici i to je cinjenica ali ako je covek psihicki normalan i moralno i verski vaspitan on tome nece podleci. Sto znaci ljudi nemojte nalaziti krajnosti u svemu i zivite umereno. E sad ovde se govori i o nesvesnom uticaju rok muzike, ne znam mozda i to ima uticaja ali postoji mnogo drugih stvari koje stvesno i javno propagiraju zlo pa se niko ne buni.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2008, 09:22:06 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Kad završe s muzikom, krivit će film.
Kad završe s filmom, krivit će književnost.
Kad završe s književnošću, krivit će slikarstvo...

itd... itd... itd...

A nekad će kriviti sve od jednom. Yeveš ga kad umjetnost znači sloboda, a gdje je sloboda nema kontrole........ (pa ni u tramvaju)
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 01:42:15 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.26
 problem sa muzikom je sledeci - veoma mali broj ljudi slusha neku muziku zato shto je od svih vrsta muzike izabrao bash tu  Smile . umesto toga , ljudi slushaju ono shto im se ponudi - a onaj ko kontrolishe ponudu , kontrolishe i ono shto ljudi slushaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
E to, to može i ne mora biti točno.
Primjer Hrvatske gdje nemaš folka u ponudi uopće (kontrolira se) a folk, tj ona Njanja tipa Grand i Pink, nikad nije bio popularniji. Seve nacionale ne može popunit rupu s 150 mjesta a Seka Aleksić bum dva koncerta dupkom puna u centru ZG.

Prije bih rekao da ljudi slušaju ono što im se dopada. Ja npr volim muzika tipa Djole Balašević i sl, a to se u Hrv bogami nimalo ne nudi.
IP sačuvana
social share

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.26
 seve i seka su isti tip muzike , a koliko mi je poznato TV koje pushtaju seku se vide i u hrvatskoj  Smile . ni kod nas seka nije na drzavnoj ili vecim stanicama ,ali ima milion lokalnih i eto ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Ne vide se u cijeloj Hrvatskoj.
No nema veze.
Seve sam spomenuo jer, recimo, oni koji kontroliraju ponudu, nameću Seve i slične. Sa Sekom je total obratna situacija, što se tiče Hrvatske. U tom kontekstu sam spomenuo njih dvije. Plus dodao Balaševića jer nije ni on nametnut.

Narodnjaci, baš kao i Srpski RnR kod nas se najviše pronose osobnim preporukama te u novije vrijeme švrljanjem po Internetu. Sjećam se "prošvercanih ilegalnih" Bajaginih kazeta, prvi Van Gogh kojeg sam dobio bio je također šu-šu, ispod deke, potajno...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Rock je učinio mnogo više dobra od svih religija zajedno (tj.religije uglavnom kroz istoriju čine samo zlo). A za mene su isti i oni koji se slepo klanjaju bogu i oni koji se slepo klanjaju đavolu - to je ništa drugo do izmanipulisana masa. I ne dozvoljavam da neka crkvena bagra koja ništa ne radi osim što se bori protiv svih koji nisu sa njima pljuje po rock 'n' roll-u. Ako i ima boga (u šta apsolutno ne verujem), nešto tako kvalitetno kao što je rock sigurno bi bilo podržano s njegove strane, a to što mnogi mentalno pripadaju srednjem veku i priviđaju im se neki demoni i đavoli to je problem koji može da se leči, ako "pacijent" želi pomoć. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne znam kako muzika kao muzika moze na nekog da utice. Mozda ne mogu to da shvatim jer je u muzici za mene prioritet samo muzika (ton) dok na tekst vrlo malo paznje posvecujem. Treba imati u vidu da muzika ne sadrzi samo audio komponentu vec je to posebna kultura (spotovi, koncerti).  E sad to sto ljudi u muzici nalaze idolizam to je odraz njihove krize identiteta, ali se slazem da je i muzika kao i TV veoma mocno sredstvo za kontrolisanje sirokoh narodnih masa.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2008, 09:17:03 od Bojan PO »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Незнам да ли знате, али и видео игре су се нашле на удару "душебрижника".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kad sam bio klinac, i išao na selo kod babe i dede, znao sam za pravilo:
"Nemoj da zviždiš u kući da ne dozoveš miševe"  Smile
Mnogo kasnije, kada sam dobio dete i kada je to dete otkrilo čari zviždanja,
shvatio sam zašto su naši stari izmislili ono pravilo.

Ili drugi primer - rekao mi je prijatelj po povratku sa puta da je video u Ukrajini
da tamošnji Baptisti veruju da je košarka - greh! A kada je video njihove male, debeljuškaste
propovednike - shvatio je i pravi razlog tome!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 14:37:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.