Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:47:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 67214 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ovako na Nikejskom Savetu su u to vreme Pravoslavna Crkva i tadasnja paganska crkva diskutovali sta ce biti ubaceno a sta izbaceno tako da gomila stvari nedostaje jer paganski obicaji i verovanja su se i danas odrzala. Drugo Vatikan ima podzemnu biblioteku u kojoj krije vise stotina hiljada knjiga, kako satanistickih tako i hriscanskih, sto dovodi do zakljucka da nismo dobili celu istinu niti imamo sve informacije.
Zasto bi ljudi pravili bendove i govorili protiv crkve ako je ona svetica i ne gresi? Vecina bendova pored satanistickih tema govori jednu vaznu stvar koju ni jedna crkva ne voli. A to je koriscenje razuma i mozga koji imas, ako razmisljas previse postajes gresnik i jeretik jer se ne slazes sa tematikom. Zasto bi se slagao sa necim za sta osecas da nije 100% tacno?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slepi i nepismeni mogu da cuju tako da je opet u redu.
Ne mislim da  je u redu biti hendikepiran ali razumem šta hoćeš da kažeš.
Vidim iz prethodnih poruka da si ti ovu temu suzio na konfrontaciju izmedju Bleack metala (tebi omiljenog)
i onog ne-savršenog medju hrišćanima o čemu si ti ili čitao ili lično doživeo.
Skraćeno "Black metal vs. gresi hriščana".
Bogu hvala što Rock pokriva mnogo više nego samo Black metal, sa jedne strane,
i evidentni gresi vernika pokrivaju manjinu Crkve kao takve, sa druge strane.
Sem ako nisu gluvu nepismeni slepi i nemi, onda dolazimo do problema da ni jedna strana ne moze mnogo da ucini.
Mada ... znam za neke koji su imali urodjen hendikep koji se molitvama Bogu anulirao,
ali to je druga tema. Možda je neko čitajući Black-metal tekstove ... ozdravio od opstipacije,
ali da ne širimo temu!  Smile
Bog reaguje na ljudska nadanja, ne uvek i ne kako nadalac očekuje, ali ... reaguje.
Moj mozak gura granice razmsiljanja, sa tim sam uvek imao problem u skoli jer moj mozak non stop analizira sve tako da ja tebi ne branim da verujes i slusas ali bar budi siguran da je sve to pravo. Jer i ja sam nekad verovao ali vise ne, otisao sam sa tog perona i voz razuma me vodi negde drugde u mracne teritorije u koje su samo pojedinci zagazili.
Ne zvuči mi privlačno to što nudiš. Više volim ... plažu na Halkidikiju!  Smile
Verski sistem je bio nama nabacen od malena kao sto je bio i nasim praocima,
Moj otac je ex-komunista tako da ... Ima nas raznih.
Religija je kao moda koja traje duze posle odredjenog vremena ce se promeniti.
Religija jeste takva. Zato moj cilj i nije više religioznosti već više vere i poverenja u Boga Jedinoga.
Kad razmisljam o religiji ne osecam nikakvu toplotu i lepotu osecam hladne lance koji me obmotavaju
i zatvaraju prozore uma, jos se nisam probio, kada budem znacu tacno gde sam i sta sam.
Kad smo kod osećanja, ovo je moja omiljena rečenica o ljubavi (za koju se eto misli da je samo emocija):
"...molim od Boga da vaša ljubav sve više i više obiluje u spoznanju i svakom osećanju,
da možete ispitivati šta je bolje, da biste za dan Hristov bili čisti i bez spoticanja ..."
Na Nikejskom Savetu su u to vreme Pravoslavna Crkva i tadasnja paganska crkva diskutovali sta ce biti ubaceno a sta izbaceno tako da gomila stvari nedostaje jer paganski obicaji i verovanja su se i danas odrzala.
Ti kao da si odrastao u vreme bi-polarnog sveta! Smile Ako misliš da im je fokus razgovora bio samo i jedino Sveto Pismo,
onda si zaboravio da su se Bogu molili svaki dan 7 puta po ... hm ... pola sata (Psalam: "Slaviću te Bože
sedam puta na dan") i učestvovali u jutarnjim molitvama i u večernjim takodje.
I Božanstvena Liturgija!
Drugo Vatikan ima podzemnu biblioteku u kojoj krije vise stotina hiljada knjiga, kako satanistickih tako i hriscanskih,
sto dovodi do zakljucka da nismo dobili celu istinu niti imamo sve informacije.
Katolici koji ne mogu da sakriju ni ... kaludjerice-porodilje će sakriti ovoliku gomilu spisa o kojima ni
bivši katolici a potonji protestanti ...Ček, ček - pa zar nisu spisi uništeni u Nikeji? Smile
Zasto bi ljudi pravili bendove i govorili protiv crkve ako je ona svetica i ne gresi?
Pa iz dva razloga:
1) Crkva (vernici) po difoltu su oni koji ispovedaju Hrista Isusa, Gospoda ali i svoje grehe, ili   
2) Pljuvanjem nekoga dospevaš u novine. Što grdje to bolje!
Pogledaj novine i nadji mi gde imaš spisak rodjenih beba tog dana naspram ... umrlica!
Vecina bendova pored satanistickih tema govori jednu vaznu stvar koju ni jedna crkva ne voli.
A to je koriscenje razuma i mozga koji imas, ako razmisljas previse postajes gresnik i jeretik jer se ne slazes sa tematikom.
Ma daj! Po toj logici ti bendovi govore i - slušajte Džez, oni su bolji muzičari od nas! Ili Mocarta možda!
A ovaj argument (razum i sl. ) sam čuo i od onih koji slušaju Cecu!
Sećaš se, svirao sam u bendu i - video sam tamo i genijalce i bolide. A i medju verujućima.
Zasto bi se slagao sa necim za sta osecas da nije 100% tacno?
Ovo si dobro rekao. Mislim da je taj tvoj stav jako pošten. Jer, u suprotnom - ti bi bio licemer.
A jedan od stavova koji je Gospod Isus po hitnom postupklu glasno osudjivao u ljudima je taj!
Mi to na žalost takodje često radimo drugima (čije misli ne vidimo, za razliku od Hrista) ali retko sebi!
« Poslednja izmena: 09. Apr 2008, 16:00:52 od nemam pojma »
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sta da se radi svako je lud na svoj  nacin.
Ne nisu spisi unisteni na Nikejskom Savetu, nesto jeste ali zato je vecina (ko zna koliko hiljada) sacuvana i sakrivena. Cekam samo da padne religija ovoga sveta kad Novi Svetski Pored bude u opticaju (iskreno to je uzasan sistem) tada ce da pokupe sve vrednosti iz crkava, pa cak i te knjige medju kojima ima pojedinih koje su vrlo ezotericne i retke. Librarium Prohibitum
Ja sam nazalost izgubio to poverenje ali ako ga i imas dobro za tebe.  Smile
Medju raspravama o obicajima Sveto Pismo je bilo doneseno u kontekst. I dan danas govore o svedocenjima nekih apostola koji se kose sa onim sto Crkva zeli tako da su to mutne vode.
Moras da shvatis da ja verujem i mislim na odredjen nacin jer sam dosta stvari istrazivao, nisam samo citao Bibliju i govorio ja verujem. To sam radio kad sam bio mladji i naivniji, nisam vise. Proveri sve prijatelju moj, jer i ti moras imati sumnje ma koliko one male ili velike bile.
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Hriscanstvo je nositi Hrista u srcu, i ciniti dela ljubavi!
licemerko. ako neko pored tebe uzima chashu u kojoj znash da je otrov, da li je delo ljubavi da mu kazhesh- znash, mislim da ne treba to da popijesh, evo ova ovde chasha je bolja, u njoj je ukusnije picje (ko zna shta bi taj pomislio); ili da mu kazhesh- alo, budalo, baci tu chashu, ima otrova unutra, ne pij, ili cjesh umreti. u oba sluchaja taj mozhe da popije ili ne popije, razlika je- u prvom sluchaju cje 1) verovatnije da popije 2) tvoja odgovornost za njegovu smrt biti vecja.

Citat
Ovako na Nikejskom Savetu su u to vreme Pravoslavna Crkva i tadasnja paganska crkva diskutovali sta ce biti ubaceno a sta izbaceno tako da gomila stvari nedostaje jer paganski obicaji i verovanja su se i danas odrzala.
paganska crkva?  Smile zashto uosphte chitam tvoje poruke?  Smile u Hrishcjanstvu nema paganskih obichaja. to ti mogu konkretno objasniti za bilo koji obichaj koga se setish.

Citat
Zasto bi se slagao sa necim za sta osecas da nije 100% tacno?
odluchi se. jel tebe vode razum i znanje, ili osecjanja?

Citat
Moras da shvatis da ja verujem i mislim na odredjen nacin jer sam dosta stvari istrazivao
mislim da knjige Dena Brauna i emisije Neshnal Dzhiografika ne ispunjavaju "dosta sam istrazhivao"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nema paganskih obicaja  Smile Smile
Uskrs, bozic su pravi primeri.
Vode me sva tri.
Takve stvari nisam istrazivao ali ja ne moram tebi da se pravdam, jer ti si procitao Bibliju i sve si prihvatio kao istina, a biblija je daleko od istine.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
da, nema paganskih obichaja.
shta kod Vaskrsa i Bozhicja? Praznik Vaskrsenja Isusa Hrista tri dana posle raspecja, i praznik Rodjenja Gospoda u svetu. shta je tu pagansko? nishta.
biblija jeste istina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Bozic je stari praznik koji se nekad zvao Saturnalia u kome su rimljani orgijali i opijali se i radili svakakve gadosti. Ubaceno u organizovano Hriscanstvo pod drugim imenom Bozic. I nema absolutno nikakve veze sa Isusom.
Uskrs je verovanje u Istru, boginju plodnosti. Zato jos farbaju jaja. Zecevi se ubacuju jer simbolizuju plodnost. Staro Vavilonski obicaj. Mozes da proveris.
Opet nikakve veze sa Isusom. Pagani su zeleli da zadrze stare obicaje u novoj veri i uspeli su tako sto su samo promenili imena praznika i bozanstvo.
Biblija nije potpuna jer na Nikejskom savetu su odlucivali sta ide unutra a sta ne, tako da je dosta stvari izbaceno.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Bozhicje je praznik kada se obelezhava rodjenje Bogochoveka. to obelezhavanje ne ukljuchuje nikakvo greshenje i razuzdanost, vecj sluzhbu u hramu i lichnu molitvu. to shto si sada isprichao apsolutno nema nikakve poente. nevidim uopshte vezu koju si primetio izmedju saturnalija i Bozhicja.

Vaskrs je praznik kada se obelezhava Vaskrsenje Bogochoveka. to obelezhavanje ukljuchuje sluzhbu u hramu i lichnu molitvu. farbanje jaja je obichaj koji ja lichno ne praktikujem, niti ga podrzhavam, i prepotuchim i drugima da ga ne praktikuju, a zechevi se ni ne pojavljuju kod Hrishcjana, to kod papista.

Biblija je cela napisana pre kraja prvog veka. konachna POTVRDA kanona (a ne njegovo formiranje) Biblije je par vekova kasnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 73
Rogozube definitivno ne raymisljamo svi na isti nacin. Mene licno bi pre iznervirao kada bi mi rekao ej budalo nemoj to dqa pijes ima otrov pa bi ga u inat popila, i to verovatno jos plus u gnevu i osudi premna tebi koji me nazivas budalom. A da si mi lepo rekao, moyda bih ti i poverovala pa bi ti postavila jos nekoliko pitanja da se uverim u istinitost tvojih reci i na kraju kada bi te najverovatnije poslusala, pa bismo se jos i sprijateljili... Tako da ...spusti malo loptu. Uostalom jesi li ti slusao nekada rock and roll? Ako ti se ne svidja ne moras da slusas. To je u redu. " Živi i pusti drugog da živi"  Smile
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Mene licno bi pre iznervirao kada bi mi rekao ej budalo nemoj to dqa pijes ima otrov pa bi ga u inat popila, i to verovatno jos plus u gnevu i osudi premna tebi koji me nazivas budalom
u tom sluchaju greh ide samo na tebe, koja pijesh iz inata, shto si budala i necjesh da da razmislish o tome shto ti chovek pricha, jer ako je tachno, mozhe imati ogromne posledice po tebe.

Citat
Živi i pusti drugog da živi
greshi i pusti drugog da greshi, jel?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 15:47:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.