Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Okt 2025, 17:31:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rock And Roll - Izazov Hriscanstvu  (Pročitano 69785 puta)
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Mislim da nista nije nebitno, jer sve nastaje kao posledica necega, bilo pozitivno bilo negativno. Sve je bitno i mnogo vazno i niko se ne sme osudjivati ni zbog cega, vec se trebaju ispitivati razlozi. Svi tragamo za izgubljenim rajem i svako na drugi nacin. Bog nas sve voli i pomaze nam na tom putu svakom prema njegovoj potrebi, i otkriva nam delove toga raja na trenutke, i tada osecamo radost za kojom posle iznova tragamo, zeleci da je svaki put sto dublje dozivimo.
Smile
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
BlackBerry Torch
Ha?

Citat
Pa ako je kršćanstvo toliko jako i moćno, ima i Boga na svojoj strani, kako onda tako nešto minorno i nebitno može biti mu Izazov?  Smile
To pitaj onoga ko je dao takav naslov temi.Ne moze biti izazov ali moze mu se suprostavljati...Jako je delikatno to da se objasni a pogotova ja i to jos u ovo vreme.Nastavljam sutra Smile

Dobro Joco, ako mu nije izazov, što se ti onda toliko brineš o tome?

Ako mu nije izazov, mogao si mirno sasvim ostavit temu na miru jer bi po tom stajalištu tema trebala biti tebi nebitna...
« Poslednja izmena: 26. Mar 2008, 00:12:33 od Sale Nadj »
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Citat
muzika kao muzika nije losa ali je lose ono sto se u njima peva.Da je muzika losa ne bi imali ni duhovnu muziku..Nista samo po sebi ne moze biti lose vec zavisi u cije ruke upadne.Dinamit je prvobitno otkriven za dobrobit a sta se sada radi.Svaka stvar moze biti zloupotrebljena

Sve je to traganje za izgubljenim rajem. Mi smo samo pali ljudi koji pokusavamo da pronadjemo Boga u ovom palome svetu, pa mnogi od nas ga traze i kroz sukob sa Njim, hoce da se svadjaju ljudi sa Bogom, da mu se protive. Bolje imati i taj bunt i takav odnos nego lazno smirenje, i moralisticko farisejsko sadukejsku veru u Boga, takoreci patoloski strah od neke sile. Ljudi iz straha da se prepuste i izadju iz klisea i forme, robe svoj duh i robe istiniti i pravi odnos sa zivim Bogom koji je dosao da spase gresnike i mene i tebe i metalce i punkere i hipike i dizelase, i svima je daoi mogucnost da budu spaseni i da pronadju Hrista. Sa dna je najjaci krik ka Bogu i to znaju ljudi koji su to dno osetili. Sada su svetila koja sijaju na vrhu brda. Zato sto su tragali za Istinom, svom dusom i srcem, Istina im se otkrila.
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Ovi iz Dveri su mi najsmešniji likovi, ni sami ne znaju za šta se bore i šta im je cilj. Morališu i da izvinete seru svima kako treba da se ponašaju, šta su prave vrednosti, a ni sami ne znaju gde su šuplji. Kad mi oni kažu da nešto ne valja ili valja, otprilike na mene ima isti efekat kao i kad Čeda kaže da nešto ne valja ili valja. To su 2 strane tužne medalje današnje Srbije. Čim crkva počne da se upliće u stvari o kojima nema pojma događa se sledeće (obratite pažnju na ovo): БОГ И РОКЕНРОЛ - Пред нама је потресна књига сведочења о узлету и страдању рокенрол генерације, која се са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Рашко-призренског др Артемија недавно појавила у издању манастира Црна Река...

Prosto ne znam odakle da počnem da analiziram ovu budalaštinu. Ajde redom.

-Stradanje rokenrol generacije - to implicira da su svi koji su slušali/slušaju rokenrol duhovno posrnuli, da je slušanje rokenrola bogohuljenje, da su čitave generacije izgubljenje i to sve zbog, zamislite čega, rokenrola. Od čega i za šta izgubljene, pitam? O čemu se tu radi?

-Artemije je dao blagoslov, a on je sigurno stari roker pa zna o čemu se tu radi. Da ako je čuo 2 rok pesme u životu. Ne zna se ko tu pije a ko plaća. Samo nedostaje blagoslov Pahomija. Smile Smile Smile

-Manastir i rokenrol! Monasi se razumeju u rokenrol kao ja u astrofiziku, ali nema veze, crkva ima pravo u sve da se meša, samo čekam dan kad će neki pop da uleti u operacionu salu i da kaže nekom hirurgu:"Nemoj tu, reži ovde!" Smile

Da nije izmišljen rokenrol, danas bi u svetu vladao mir, svi bi živeli u slozi, bog bi se zadovoljno smeškao. More, crkvenjaci marš u ______________________!!! (Pokrov, ovo se na tebe ne odnosi, tebi i još ponekima svaka čast). Da ne širim dalje, mnogo sam iznerviran i svašta bi napisao, ali bi sledio automatski ban za sva vremena.

Long live r'n'r!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
-Artemije je dao blagoslov, a on je sigurno stari roker pa zna o čemu se tu radi.
A sta ako jeste.On mozda i nije stari roker ali onaj ko je pisao knjigu jeste,ali je ti nisi citao zato tako govoris
Citat
Monasi se razumeju u rokenrol kao ja u astrofiziku, ali nema veze,
A otkud ti to znas da oni to neznaju

Citat
neki pop da uleti u operacionu salu i da kaže nekom hirurgu:"Nemoj tu, reži ovde!"
Trebao bi da znas da je prva bolnica u Srbiji bila u Manastiru Studenica.

Citat
Da nije izmišljen rokenrol, danas bi u svetu vladao mir, svi bi živeli u slozi, bog bi se zadovoljno smeškao. More, crkvenjaci marš u ______________________!!
A sto tebe toliko pogadja.Zar Crkva nema pravo da kaze sta misli o nekim stvarima naseg drustva.Ali nazalost neki to necuju i ne znaju pravi stav o tome sta ona kaze pa donose povrsne osude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Moramo razdvojiti bendove koji cu protiv Crkve i one koji su protiv Boga, i one koji su protiv religije. Tri razlicita pristupa. Ja spadam u prvu grupu i delimicno trecu ali ne i drugu. Ne podnosim vajne Bozje Organizacije koje su pune ljudi koji bi putem manipulacije postigli nesto bas kao politicari. Na primer Katolicka Crkva je imala petlju da prodaje ulaz u raj i oprasta grehe ako kupis njihov papiric  Smile
Ne podnosim kako Pravoslavnu tako i Katolicku Crkvu (svoj mir sam rekao u drugim temama da ne pocinjem ovde)
Isto tako ne podnosim religiju jer je zasnovana na strahu i kontroli. Ako ne uradis ovo jebao si jeza u ledja, moras da radis ovo i moras da radis ono.
Nisam protiv Boga ali ga ne razumem ni malo.
A to da Crkva treba da se mesa u nase stvari sta citamo i sta slusamo i sta gledamo, to je absurdno. Imali su mracni vek i to je bilo dosta. Mogu da zivim bez njihovog misljenja, ja se ne mesam u njihov zivot ne treba da se mesaju ni oni u moj. Uspostavis sistem da ako Crkva zeli da se mesa u politiku, zivot ljudi zapalis manastir, jedan po jedan, ni jedan se vise ne bi usudio da bekne.
Rock N Roll a ponajvise Metal u mom pogledu Black Metal (pojedini bendovi) zele da se odvojis od svega od svih normi koje su ti nametnute od pocetka zivota i pocnes iz pocetka, bez icega. Nature umesto nurture.
Ja sam cuo da na primer pojedini bendovi ne mogu da sviraju u Poljskoj, Italiji... Jer Crkva ne dozvoljava. Ko su oni da se mesaju? Nisu niti bolji od nas ali su sigurno gori u mojim ocima. Tako i ja trebam da odem i protestvujem zasto imaju Crkvu u mom gradu. Mars napolje, ako se ne igras lepo ima da ti opalim samarcinu da ti se glava vrti tri dana.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
Mislim da nije resenje da ljudi iz Crkve napadaju i osudjuju bilo sta. Hriscani treba da razumeju i sastradavaju, i molitvom da se mole za bliznje kojima zele dobro. Nema veze ako neko napada hriscane, to je normalno ali nije u redu da hriscani napadaju, upravo jer su hriscani. Ljudi treba da iznose svoja licna iskustva ali to nikako ne znaci da su 100% u pravu, to sto se desilo monahu iz knjige Bog i rok and roll, je njegovo licno iskustvo i njegovo razmisljanje na tu temu, i ako hocete njegov put spasenja koji mu je od Boga dat. Svi imaju svoj put, a Bog najvise brine za spasenje svakog od nas. Ne volim moralisanja na temu vere i spasenja. Daj ljudi da cujemo sta vi to slusate, hajde da razgovaramo, da se dogovaramo, da se volimo i molimo jedni za druge.

Najgore sto pojedini ljudi donose olako osude i ulaze u komentar a da pri tom i ne znaju o cemu komentarisu, to jest nikada nisu ni slusali ovakvu vrstu muzike ili smatraju da su samo satanisticke grupe predstavnici rock and roll muzike.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 73
@ raven@
Citat

NE BRINi BRATE< VAZNO JE DA  ON TEBE RAZUME, a priznaj da i ti njega pomalo ipak razumes. Smile Pozdrav za tebe brate Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovi iz Dveri su mi najsmešniji likovi
..........................................
БОГ И РОКЕНРОЛ - Пред нама је потресна књига сведочења
о узлету и страдању рокенрол генерације, која се са благословом Његовог Преосвештенства
Епископа Рашко-призренског др Артемија недавно појавила у издању манастира Црна Река...
Pročitao sam tu knjigu.
Ne piše u njoj to što ti misliš ali ...
Ne mislim da moraš da je pročitaš, naravno.

Manastir i rokenrol! Monasi se razumeju u rokenrol kao ja u astrofiziku, ali nema veze,
crkva ima pravo u sve da se meša, samo čekam dan kad će neki pop da uleti
u operacionu salu i da kaže nekom hirurgu:"Nemoj tu, reži ovde!"
Ovaj monah piše o svom iskustvu u USA pre nego što se zamonašio.
Nemoj sad ti zbog toga da stratuješ sa studiranjem astrofizike!  Smile
Hm. Ne znam ni jednog sveštenika ili Episkopa hirurga, ali u Grčkoj
imaju Crkvene bolnice ali to ne mora da znači i da sveštenici operišu, mada ...
Ni ne isključuje to.
Da li neko ko završi jedan faks ne može da završi još jedan?  Smile

Long live r'n'r!

Long live r'n'r!

Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@ raven@
Citat

NE BRINi BRATE< VAZNO JE DA ON TEBE RAZUME, a priznaj da i ti njega pomalo ipak razumes. Smile Pozdrav za tebe brate Smile
U nekim stvarima ja ga razumem ali u mnogim ne bas. Sta da se radi. Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Okt 2025, 17:31:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.