Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ROBOKAP POSTAJE REALNOST: U Emiratima roboti zamenjuju policajce!  (Pročitano 5278 puta)
14. Maj 2015, 13:03:15
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
ROBOKAP POSTAJE REALNOST: U Emiratima roboti zamenjuju policajce!

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata marljivo sarađuju sa kalifornijskom kompanijom Knightscope, koja je već napravila prve verzije robota

Stvari iz naučno-fantastičnih filmova polako postaje realnost. Roboti, dronovi, automobili koji sami voze, samo su neke od stvari koje svakim danom postaju sve savršenije, a uskoro bi o našoj bezbednosti mogla da se brine vojska robota.

Naime, vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata objavile su da će na svoje puteve uskoro uvesti robote. Novi članovi će se policiji pridružiti najkasnije za dve godine, a početna serija biće sastavljena od interaktivnih robota koji će patrolirati tržnim centrima i javim mestima.

Ljudi će moći da razgovaraju sa njima putem mikrofona i interaktivnih ekrana koji će konstantno biti spojeni sa policijskim pozivnim centrom.

Međutim, roboti neće nositi oružje, tako da nema straha od potencijalnih kvarova. Oni su dizajnirani kako bi zaštitili ljude i pomogli ljudskoj policiji da uhvate kriminalce, kao i da upozore na nemire na javnim mestima.

Vlasti Emirata marljivo sarađuju sa kalifornijskom kompanijom Knightscope koja je već napravila prve verzije robota. Oni mogu da detektuju neobično ponašanje ljudi, kao i da analiziraju okolinu putem detektora mirisa i topline. Takođe, ovi roboti mogu da prate saobraćaj i da memorišu do 300 brojeva registraskih tableta u minuti.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
Orvel se polako manifestuje, u svim sferama. Cak, mislim da bi Orvel ovima danas rekao "alo, jel ste normalni?"

Kada vladajuce strukture moraju ovako rigorozno da se obezbedjuju od sirotinje i da cuvaj usvoje pozicije, pitanje je onda da li ne valjaju ljudi ili sistem? U Britiniji ide 1 kamera na 11 ljudi.
« Poslednja izmena: 14. Maj 2015, 13:16:45 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pih...s obzirom na stopu kriminaliteta i svih drugih prekrsaja..hladno im i ne trebaju policajci  Smile
ukrades..ajmo ruka na panj..drogiras se..ajmo omasti konopac..
prevaris bracnog druga ...ajmo kamenovanje-lomaca... Smile nema tu puno price... Smile  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
Da, ukrades TV, koji kosta 300e, bace te u zatvor na par meseci, potrose 10 puta 300e...logika "prevencije" kriminala danas! Pa dajte mu TV, idioti!

p.s. Ali, naravno, nema ovo veze sa prevencijom kriminala, kriminalci i zlocinci vladaju svetom. Ovo ima veze sa osiguranjem njihovih dupeta.
« Poslednja izmena: 14. Maj 2015, 14:51:18 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
bolje je odsjeci mu ruku..i zaustaviti krvarenje uzarenim gvozdjem..i pustiti ga.... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
bolje je odsjeci mu ruku..i zaustaviti krvarenje uzarenim gvozdjem..i pustiti ga.... Smile
Daj coveku postolj i opljackace banku, daj coveku banku i opljackace svet (legalalizovana pljacka).

Poenta moje poruke, ocigledno teska za shvatanje, jeste da danas masovna proizvodnja pojeftinjuje proizvod, neke stvari se mogu deliti po bukvalno simbolicnoj ceni. E sad, sto neki ne mogu ni to da plate, to je stvar i problem sistema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Idiotizam.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Daj coveku postolj i opljackace banku, daj coveku banku i opljackace svet (legalalizovana pljacka).

Poenta moje poruke, ocigledno teska za shvatanje, jeste da danas masovna proizvodnja pojeftinjuje proizvod, neke stvari se mogu deliti po bukvalno simbolicnoj ceni. E sad, sto neki ne mogu ni to da plate, to je stvar i problem sistema.

pojma ja nemam sta ti pricas covjece  Smile
al' dobro ...ni ti vjerovatno ne znas sta ja pricam..pa smo egal  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2015, 18:45:07 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Propaganda level Boki 13
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Treba na vreme stvoriti bandu opakih pirata koja ce sve to njima i njma slicnim oteti, cisto reda radi i suzbijanja dosade. Jednog dana postojace sport - rasturanje i rastakanje robota bacacima granata, i bice omiljen!  Smile Smile
« Poslednja izmena: 18. Maj 2015, 22:46:24 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.