Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:33:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rituale Romanum  (Pročitano 10273 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja nisam rekao da je knjiga mesavina Latinskog i Grckog ja sam rekao da ispod naslova pise nesto sto meni lici na grcki.
Drugo ja nisam neko na ulici vec njegov komsija.
Trece ja nisam strucnjak za pravoslavlje, ali ako vecina rituala nazovi to kako god hoces je na staroslovenskom crkvenom slovenskom ili kojim vec jezikom ostatak ritaula bi se izvodio na istom ako pratimo logiku  Smile

@Plimut
Demoni ne postoje, demon je samo naziv za ono sto i dan danas ljudi ne mogu da objasne.
Sa svojom unutrasnjom energijom mozes da radis svasta, ako hoces da citiramo vaseg spasitelja koji nije dosao on nije rekao ali je rekao 'Ako verujes ili sta vec mozes i planinu da pomeris ili tako nesto valjda  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jan 2009, 08:15:22 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
Apple 15
Ne moras da budes strucnjak za pravoslavlje, to je opsta kultura, posebno za nekoga ko pretenduje da se naziva ekspertom za misticna i religiozna pitanja Smiley
« Poslednja izmena: 07. Jan 2009, 10:03:18 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 

Citat
Katolici koriste latinski-Sta je tu nejasno?

Nejasno je to sto prvo kazes da si dobio knjigu od katolickog svestenika na kojoj je mesavina latinskog i grckog...

U stvari katolici koriste hebrejski, aramejski, grčki i latinski izvorno, to je još pre raskola (to su jezici koje su govorili Hrist i apostoli). Takođe je posle 20 godina rada u Svetoj Inkviziciji preraskolna hrišćanska crkva priznala slavjanoserpski kao bogoslužbeni jezik. Mislim da su priznati samo još koptski i jermenski . Što znači da su se crkveni oci uverili da se svaki obred može uspešno obaviti i svaka misao može nedvosmisleno presizno izraziti na slavjanoserpskom jeziku.

To i jeste razlog što naša crkva veoma nerado i uz veliku opreznost prenosi delove liturgije i tropara sa slavjanoserpskog na srpski.

Inače što se egzorcizma i drugin rituala tiče postoje definitivno ljudi koji ne pripadaju ili samo formalno pripadaju hrišćanskoj zajednici kao šamani, vračevi, veštice raznik hultova koji su uvereni da mogu da izvrše razne rituale uključujući prizivanje i isterivanje zlih duhova. Hrišćanska zajednica se voljno odrekla prizivanja zlih duhova i priziva samo Sveti Duh, ali se pojedinim veoma darovitim i snažnim sveštenicima u određenom trenutku nudi mogućnoast da uđu u taj uski krug treninga za isterivanje zlih duhova.

Uslovi su prvo da osoba prizna postojanje sila. Znači prvo mora da prizna postojanje Boga, Spasitelja i Svetog Duha da bi imala zaštitu od mračnih sila sa kojima će se sukobiti. Lažno, neiskreno priznanje je kao polazak u rat sa papirnom kapom umesto šlema i plastičnom puškom. Zato je Ravenov prijatelj insistirao ono što je insistirao.

Drugi nivo zaštite od radoznalih i nepripremljenih je upravo to pisanje na mešavini crkvenih jezika, potpuno nečitko nekom ko nije prošao dugu obuku i pripremu u kojoj se svi ti jezici uče. Zašto? Zato što je na tim jezicima ritual egzorcizma nama poznat, dok na drugim nije. I zato što se sila može obratiti egzorcisti odgovorom na onim jezicima koje egzorcista koristi  suprotstavljanjem koje može biti jako, koje može biti pokušaj sile da umesto poraza zadobije pobedu i opsedne egzorcistu. U tom smislu egzorcist mora biti sposoban da razume i odgovori na delovanje neprijateljske sile ne samo voljom nego i poznavanjem jezika.
« Poslednja izmena: 07. Jan 2009, 12:49:45 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Čuo sam da su i derviši uspešni po tom pitanju. Isterivanjem đavola bave se i pojedine hodže. Ima jedan u Ulcinju koga posećuju pripadnici različitih vera. Znam neke kojima je pomogo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Derviši su u odnosu na kanonski islam mističke sekte i mnogi se bave proricanjima, egzorcizmom i drugo.

Egzorcizmom se bave i vudu šamani, indijanski vračevi i ovi naši keltski iscelitelji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Dakle, egzorcizmom se bave mnogi. Po informacijama koje imamo o njima, to rade dosta uspešno. Znači Raven je u pravu kada kaže da to nije vezano samo za hrišćane već da se time mogu baviti i drugi ako znaju sa čim imaju posla.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple 15
Ima jedna divna stara izreka... "Ko s djavolom tikve sadi, same mu se o glavu obiju"  Smile

Drugim recima, neki ce ispasti poprilicno cvornovati...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Čuo sam da su i derviši uspešni po tom pitanju. Isterivanjem đavola bave se i pojedine hodže. Ima jedan u Ulcinju koga posećuju pripadnici različitih vera. Znam neke kojima je pomogo.
Pazi, i vračare i razni magijski rituali prividno nekom pomažu, ali pitanje kako i dokle će to da traje, kakvi su kontraefekti i o kakvim se zapravo medveđim uslugama radi...Niko ne pominje da se i dan danas između ostalih i šiptari mnogim srspkim svetinjama klanjaju i mole prvenstveno za zdravlje i telesno isceljenje, pošto za ono duhovno treba više odricanja i konkretnija vera u ono čemu se klanjaš...nerotkinje i bolesna deca su najčešći primer za to...to mu onda na osnovu predhodnih priča dođe kao neka kompenzacija između Alaha i našeg nam Gospoda Isusa Hrista, po principu dođem ti, dođeš mi Smile ... Šalu na stranu, činjenica je da se u našim krugovima, čak i onim verujućim , ne zna mnogo toga vezano za egzorcizam i za sam  slučaj đavoljoimanih ljudi ... u suštini je to dobra stvar, s obzirom da se komercijalizacija svakog problem tretira kao neko zavitlavanje i umišljen psihički problem ... Na svu sreću, svakom ko ima takvih problema se na svojstven način omogući da dođe do onih koji mu mogu izaći u susret..e, kako, pa sam Bog zna kako ... bilo bi dobro da nikad ne dođemo u situaciju da se to preko našeg primera pokaže najpre nama samima a onda i svim ostalima ... No, pošto nam je praznik, da mi zanemarimo tu muku i okrenemo se današnjoj radosti rođenja onog sa kojim možemo braniti od ovakvih muka ...

Mir Božiji, Hristos se rodi, Vaistinu se rodi  Smile
U zdravlje i na spasenje neka je svima nama današnji sveti praznik rođenja Hrista Smile

ТРОПАР (глас 4):
Рождество Твоје Христе Боже наш, возсија мирови свјет разума, в њем бо звјездам служашчи, звјездоју учахусја, тебје клањатисја солнцу правди, и Тебе вједјети с висоти востока, Господи слава Тебје.
« Poslednja izmena: 07. Jan 2009, 18:10:54 od producnenad »
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
 razlog shto se u raznim ritualima koriste mrtvi jezici i arhaichni izrazi je u stvari veoma prost - ljudi lakshe poveruju u ono shto ne razumeju ...  Smile Smile

ako npr prevedemo ovo na srpski : Рождество Твоје Христе Боже наш, возсија мирови свјет разума, в њем бо звјездам служашчи, звјездоју учахусја, тебје клањатисја солнцу правди, и Тебе вједјети с висоти востока, Господи слава Тебје.  videcemo da se radi o jednom vrlom prostom textu bez nekog veceg duhovnog smisla  Smile ,ali prosechnom choveku se chini da su to neke vrlo zamrshene i teshke rechi ....   kod katolika je to josh izrazenije , jer vecina ljudi ne razume latinski .

cilj svakog obreda je da deluje na ono neracionalno i nesvesno ,pa bi mu poznate i razumljive rechenice smetale - jer one deluju na razum . medjutim , kad se koriste nerazumljive rechi u igru stupaju emocije pomocu kojih je choveka lakshe kontrolisati ,stvarajuci iluziju da molitva ,crkveni obred ili ritual neshto zaista vrede ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hristos se rodi, Vaistinu se rodi!

Mir Božiji svima i od srca želim!

Jedan od prvih naizgled neuspešnih konflikata sa neprijateljem Boga i čoveka je bio ovaj,
zapisan u putopisu - u Delima Apostolskim:

"A Bog je - preko Pavlovih ruku - činio neobična čuda, tako da su i ubruse za znoj i kecelje sa njegovog tela
odnosili na bolesnike, i bolesti su ih ostavljale, i zli dusi su izlazili iz njih.

A neki od Judeja, koji su skitali i zaklinjali duhove, počeše prizivati ime Gospoda Isusa na one koji su imali zle duhove,
govoreći im: zaklinjem vas Isusom koga Pavle propoveda.

Sedam sinova jednog Judejina Skeve, prvosveštenika, činili su ovo. Ali zli duh im u odgovoru reče:
Isusa poznajem i Pavla znam; ali ko ste vi? I čovek, u kom je bio zao duh, skoči na njih, nadvlada ih sve
i pokaza im svoju nadmoć, tako da su goli i izranjavljeni pobegli iz one kuće.

To doznaše svi Judeji i Grci, koji su stanovali u Efesu, i uđe strah u sve njih, te se veličalo ime Gospoda Isusa.
A mnogi od onih koji su bili poverovali dolažahu i ispovedajući se kazivahu svoja dela.
Od onih pak koji su se bavili vračanjem priličan broj donese svoje, knjige na gomilu, pa ih spališe pred svima;
proračunaše njihovu vrednost i nađoše da vrede pedeset hiljada srebrnika.

Tako je reč Gospodnja snažno rasla, i pokaza svoju moć.
"
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:33:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.