Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ribice i akvarijum (kreativni i socijalni)  (Pročitano 12851 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Ja ne znam kakve veze ima grejač sa tim da li ćeš mi dati odgovore, ako nisi spreman da mi pomogneš, nemoj da mi odmažeš spamovanjem. I zašto kamenje da vadim, živo me zanima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Ti si neki sofkin rodjak nema greske... Smile

Nije svaki kamen isti...rastvara se u vodi...ili je alkalizuje ...ili kiseli...i to utice na sav zivi svet u akvarijumu...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Što bi ga uopšte prodavali u pet šopu ako nije dobar? I ako promenim kamen sa dna to će neutralisati kiselost vode koji joj daje krečnjak sa pozadine?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Naravno da ne...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Ja stvarno nemam živaca više, registrovaću se na naki forum pa ću dobiti konkretne odgovore. Zašto da ga menjam ako to ne rešava kiselost vode, za koju si rekao da je uzrok umiranja ribica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Nema tebi pomoci prijatelju...idi kupi monopol...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Pozadina ne vidim i ne znam od cega je. Ako je taj neko u tom akvarijumu drzao ribice bez problema onda mozes i ti. U svakom slucaju je najbolje da proveris parametre vode pre nego ubacis ribe. Nisam ljubitelj pozadina tih al' ako ju je pravio neko ko je znao sta radi onda ju je pravio od materijala koji se ne rastvara u vodi i ne ispusta nista stetno.

Podloga mi se cini krupnom. Opet, ne znam koje je kamenje.
U svakom slucaju treba pratiti parametre vode i ponasanje riba da bi znao dal' je sve kako treba.

Trebao bi ti grejac jos ovo malo dok ne otopli. Ide lepo vreme, grejac ti nece biti potreban.
Skloni akvarijum od prozora imaces problem sa algama na osuncanom staklu.
Ako hoces bilo kakve biljke da drzis tu trebace ti svetlo.

Tesko je predloziti ti bilo sta jer je ono sto ti je Inicio rekao tacno. 12L je malo za drzanje riba.
Ne znam, recimo:

Sitan crni/beli kvarcni pesak, 2-4mm. Ako ne planiras zahtevnije biljke koje se sade onda ti ne treba hranljiva podloga. Nabavi svetlo. Mozda neka neonka, 8w.

O skalarima i japankama ne razmislaj u 12L. Gupike se kote jednom mesecno pa vidi gde ces ih.
Moj predlog su ili neonke ili razbore ako vec ostajes pri tih 12L.

Mislim da sam vec napisao da pazis kad kupujes pumpu je ce da bude jak mlaz vode i prevrtace ti sve ko akvarijumu. Probaj da taj nastavak sa rupicama za filter izdigne su ravan vode i usmeris rupice tako da voda izlazi paralelno sa povrsinom, mozda smanji buckanje.

Treba ti i pumpa za vazduh sa rasprsivacem ako si sklonio ono crevo.

Ne bih da reklamiram druge forume al' registruj se na akvarijum.org, ima mnogo ljudi koji ce ti sve pojasniti al' mislim da neces dobiti drugacije odgovore od ovih ovde.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Ta pumpa mi je sad glavni problem. A šta ako bih ostavio crevo za dovod vazduga i na taj njegov nastavak nekako na silu nabio dodatak sa rupicama? Da li bi on u tom slučaju ispuštao balončiće?

Imam još par pitanja, vidi da mi odgovoriš na bilo koje, ne znam koliko si upućen:
1. Da li svetlo i pumpa treba da rade non stop?
2. Kako rešiti eventualnu kiselost vode?
3. Koliko ribica preporučuješ da držim u ovako malom akvarijumu?
4. Da li jačinu pumpe mogu da sredim po ideji sa slike (ovo zeleno su mehurići)?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

ideja.png
(87.5 KB, 979x749)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Nisam siguran za kombinaciju onog creva za aeraciju i cevi sa rupicama... nikad nisam probao.

1. Pumpa za aeraciju i filter treba da rade non-stop. Svetlo zavisi od toga kako ti se ponasaju biljke.
    Kod mene je 10h svetla + 14h mraka. Kad se pojave alge smanjim na 8-9h ako biljke ne krenu da propadaju.
2. Nisam se nikad igrao sa ph+/- preparatima. Neko pomenu Mangrov panj, on ako ne gresim, smanjuje ph vrednost vode sto je cini jos kiselijom . Prvo izmeri ph vode. Ne mora da znaci da imas problem sa tim.
3. Ne znam sta da ti kazem, stvarno. Mozda 3-4 gupike ali sto rece Anea kote se na mesec dana. Sta ces posle sa gomilom ribica... Mozda 4-5 kraljevskih neonki. Nisam pametan, 12L je malo. Od toga otpadne jos 2-3 litra na podlogu i onih par cm od vrha sto je prazno i izadjes na 9-10L. Pogledaj po YT nano akvarijume, vidi sta tu ima od riba, valjda ti se nesto svidi.
4. Probaj, eksperimentisi.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2015, 18:54:43 od Farfalla Vendetta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 299
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Takodje imam problem sa biljkom, imam osećaj da propada. Usadjena je u kamenčiće kupljene u pet šopu. Osvetljenje mi je led traka sa 6 led dioda (rade na 12V).

Što se pumpe tiče, napravio sam prepreku mlazu, tako da sad mehurići odlaze gore.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.