Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 22:37:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Voip programi prekidaju vezu  (Pročitano 1095 puta)
05. Dec 2010, 15:20:40
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
Iznajmio sam stan u kome cu izvesno vreme da boravim.  Koristim wlan sa limitiranim protokom jer u zgradi ima vise stanova, ali trenutno su svi prazni, tj samo ja koristim internet.  Protok mi je DL 0. 38Mb/s, UL 0. 36Mb/s.  Ping 54ms.  Internet mi solidno radi, chat na skype i gmail, takodje.  Cim ukljucim poziv, posle nekoliko sekundi ili minuta, prekida se konekcija totalno.  Nema veze da li je video poziv ili ne.  Probao sam Skype, Freecall i Google Talk  i sa svima je isti slucaj.   Ponekad, konekcija sastavi i do 20-ak minuta, cak i sa videom.
Ruter je kod gazde, ne znam nista o njemu.  Znam samo da je internet konekcija preko kablovskog operatera.
Isklucio sam windows firewall, ali kod telnet testa, blokira mi skajp a yahoo ne.  
Da li neko moze da mi pomogne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Na koji nacin se re-konektujes?
Da li ce ti puci konekcija i ako radis neki veci download ili samo u pozivu?
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
Dobro pitanje za re-konekciju. Kada dodje do pucanja veze, i dalje mi wlan ikonica prikazuje konekciju kao da je sve u najboljem redu, medjutim nema interneta. Procedura je da moram manualno da se diskonektujem i ponovo konektujem. Onda sve opet proradi.

Nisam nista veliko skidao pa ne mogu da precizno odgovorim, ali desavalo mi se da mi pukne veza s vremena na vreme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
Moze biti vise stvari. Sam kazes da koristis net sa limitiranim protokom. Mozda je konfigurisan ruter tako da prekida svaki kontinuirani down/upload.Takodje moze biti i prastari firmware na ruteru, pa registruje zahteve tih servisa kao neki DoS napad.

Probaj ovaj shareware i optimizuj malo konekciju. Pokusaj sa downgrade-om skype-a na raniju verziju, video sam negde da se mnogi zale na noviju verziju skype-a. Pogledaj ovo obavezno. Savetuju da disejblujes uPnP.

Moze biti i virus.

Uglavnom, moras malo ispratiti stvari, testirati malo brzinu, skinuti neki fajl od recimo 50-60 mb. Proveri kako ti se ucitava youtube video i da li onda puca veza.

Kako si radio taj telnet test? Smiley
Postoji li mogucnost da pitas gazdu da li je nesto prckao po ruteru?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
Instalisao sam taj TweakMaster, bez promene.
UPNP mi je vec bio iskljucen. Probao sam bez firewalla, isto.

Ovo nisam rekao. Pre konekcije, wireless mreza na koju se kacim ima signal 4. Nema passworda, ali mislim da se niko ne kaci na nju. Kada se konektujem, signal obavezno padne na 1 ili 2 max.
Dok ima konekcije, zvuk je kristalno jasan, bez prekida.

Telnet test sam nasao na  Skype forumu

ovaj deo:

Router/Modem connectivity test

Telnet Test:1. start->run->cmd

2. Click "OK" and a console window should appear

3. Type "telnet -ex 195.215.8.141 33033" or “telnet –ex 212.72.49.141 33033” (without the quotes) and press enter

4a. if you see the "Connecting To 195.215.8.141..." text for an extended period of time (usually followed by "Could not open connection to the host, on port 33033: Connect failed"), then the problem is indeed with your network connection and *not* skype. (you might also want to try "telnet -ex yahoo.com 80" to see if your firewall is only blocking skype servers)

4b. if the console window goes blank, press "x" on the keyboard. if you see the following text: "Welcome to Microsoft Telnet Client / Escape Character is 'x' / Microsoft Telnet>" then telnet is working fine and the problem seems to be skype-specific indeed, so let us know and we'll investigate

ovo sam probao, Telnet kod yahoo radi a na one prve dve IP adrese ne

2) Tracert Test:
Run tracert command.
Start
Run
Type: tracert www.skype.com
Ok
Is this test causing a connectivity loss?
If it does, it is a router problem.
Solution is to upgrade router firmware or replace it with different brand

ovaj test odradim bez pucanja veze

Probao sam download, skinuo sam GoogleSkechup.exe faj od 37 MB bez pucanja veze, pri prosecnoj brzini od 44KB/s

Koristim Skype 3.2 portable verziju, ali rekoh,i svi Voip programi mi prekidaju konekciju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 22:37:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.127 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.