Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Mar 2026, 15:11:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 355 356 358 359 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 510872 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
da, ali najveće žrtve jesu Bošnjaci da se ne lažemo

E sad, normalan čovjek Musliman/Bošnjak će reć jebiga rat i jebeni bahati i arogantni Srbi ne ponovilo se. Tolko mogu da shvatim.

Al da ti pozicija velike žrtve daje apsolutno pravo na sve je pretjerivanje.
Više su nacionalisti i budale skloni ovome, ali oni su najglasniji.

I poistovjećivanja zločina u ratu, koji jesu kažnjivu. I samog rata koji je izbio između svih i nije kažnjiv to jest za sam rat i ratovanje su krivi svi. 2 različite stvari.
Ali jok, srpska krivica je beskonačna i iz zločina se širi na sam rat. Jebiga izblamirali smo se.

Mislim imamo mi seratora, melodramatičnih koji o vječitom srpskom stradanju govore. Može im se prepoznat karakter po subjektivnom pisaniju i višku epiteta  "mučki ubijene od strane nečasnog agresora nevina deca i bezopasni starci"... imaju sve strane takvih seratora što jest jest
« Poslednja izmena: 29. Jan 2019, 18:15:14 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ah slagvort toga sam svestan... Mada cinjenice ne moraju biti odlucujuce tu.
Ali hoces da kazes da bosanski Srbi priznaju da su muslimani najgore prosli?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1209
Onaj ko napada pa lose prodje, ne moze da krivi onog koga je napao jer je izginuo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Ah slagvort toga sam svestan... Mada cinjenice ne moraju biti odlucujuce tu.
Ali hoces da kazes da bosanski Srbi priznaju da su muslimani najgore prosli?

Globalno ne.

Ali do nekih tipa mene dopire, i do nekih prijatelja koji su umjereni. Istina makar malo nađe put.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Onaj ko napada pa lose prodje, ne moze da krivi onog koga je napao jer je izginuo.

"dobiti po pički" bi bilo nešto drugo a ne ubijanje civila. Postoje različiti nivoi upotrebe sile.

Napad na Hrvatsku, Vukovar, Dubrovnik je prosto rat, napad, ako hoćeš dobijanje po pički,
ništa spektakularno, i prave dramu i stradalničku temu ni oko čega.

Ali u Bosni je bilo dosta ubijanja civila/zarobljenika, najdrastičnije u Srebrenici. Za to nema opravdanja.

Provuku se i velike sile sa tim sranjima, ali mali i neomiljeni Srbi rizikuju kad to rade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

I još jedna loša ideološka nebuloza, pošto su Muslimani (pre)uzeli identitet Bošnjaka, što jesu svi iz Bosne. Ali se neki smatraju primarnim Bošnjacima a Srbi i Hrvati navodni doseljenici i gosti. (iako su Srbi i Hrvati kao hrišćani u većem ideološkom kontinuitetu sa srednjovjekovnom Bosnom, naročito Srbi kao ćiriličari, kao ja evo lol)

То је очити пример својатања и хегемоније. Назвати се Бошњацима и свој језик босанским и будала види да је покушај престављања себе као правима а осталима као досељеницима и грађанима другог реда.

То је једнако да су сви Срби у Југославији рекли ми више нисмо Срби и не говоримо српски него смо Југословени и језик нам је југословенски. Наша је цела Југославија.

Kompleks zrtve najcesce sluzi za pripremu "osvete".

A cini mi se da ae u BiH ipak svi smatraju zrtvama.. Ne?

Сви да али се далико више Бошњаци осећају жртвама и користе то. Сребреница је отишла у митологију више но што је Јасеновац икада...имаш сваке године огромна обележавања и сваке године се о томе прича. То ниси на пример имао за Јасеновац ради политике братства и јединства. Разне резолуције о Сребреници и у Србији, покушај и у УН-у, па она писма ФИФА-и да буде минут ћутања на светском првенству...

Иначе постоје велике сличности са тим како су се Срби понашали са Југославијом крајем осамдесетих и како се сада понашају Бошњаци у БиХ. Срби су имали четири гласа у преседништву у СФРЈ, Бошњаци сада имају два када су прегласали Хрвате, Срби су били за унитарнију Југославију, Бошњаци су за унитарну БиХ, Срби су били за ''један човек један глас'' и Бошњаци су сада највећи поборници тог система у БиХ тобоже у име мултиетичности и грађанске БиХ а стварно зато што Бошњака има 50% и они би увек владали. Сличности су језиве... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1209

"dobiti po pički" bi bilo nešto drugo a ne ubijanje civila. Postoje različiti nivoi upotrebe sile.

Napad na Hrvatsku, Vukovar, Dubrovnik je prosto rat, napad, ako hoćeš dobijanje po pički,

Ali u Bosni je bilo dosta ubijanja civila/zarobljenika, najdrastičnije u Srebrenici. Za to nema opravdanja.

Provuku se i velike sile sa tim sranjima, ali mali i neomiljeni Srbi rizikuju kad to rade.

U gradjanskom ratu, cija je cela srz egzistecijalni sukob naroda, ne moze da bude nista drugo od onoga sta je bio. Ja sam ocekivao mnogo gore, i moglo je lako mnogo gore da bude. Nisu se tu prevashodno sukobile vojske, vec narodi. Kakva pravila ratovanja, povelje, i slicno. To nestaje u takvom tipu rata. Zato mi je i apsurdan onaj sud u Hagu, ne samo zato sto sudi skoro samo Srbima, vec zato sto traziti krivce i kriviti ljude za takav rat, pa im suditi po merilima neke druge vrste rata, stvarno nema smisla. A da ne govorimo o tome sto su onda skoro svi zlocinci. Svi su slatko pucali po civilima, jer nisu ni priznavali distinkciju izmedju civila i vojske. Kao da se neko pitao sta kazu pravila ratovanja kad je krenuo da ubije komsiju jer mu je ovaj zapalio kucu i ubio decu.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2019, 20:05:41 od andypip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1209

A nikakvog napada na Vukovar nije bilo. Ko je koga tu napao? Hrvatske ilehgalne snage su napale legalnu vojsku SFRJ u kasarnama, i JNA je poslala pojacanja da razbije blokadu, a to se onda razvilo u sukob oko kontrole nad gradom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Ja sam čak nešto gledao na YT Aliju i mislim da on jest razmišljao kako da napravi rješenje za sve,
ali mu je prioritet bio rješavanje muslimanskih pitanja, i ostalih ali sekundarno!

I bio je ipak prilično zadrt u potezima.
Ja iskreno mislim da je jedan od pozitivnijih i promišljenijih državnika po namjeri, što ne znači da je dobro vidio komplikovanu Bosnu i da nije napravio sranje u suštini ignorisanjem Srba.

Takvu promišljenost, posmatranje istorije i raznih međunarodnih modela koji bi mogli poslužiti imali su različiti ljudi Dobrica Ćosić i Šešelj.
Intelektualan pristup, ali različiti stavovi i posledice.

Pošto je i sam naziv Muslimani rogobatan, vjerski, zapravo logično je preimenovao u Bošnjaci, i to pružao kao opciju za sve jer država jest Bosna.
Međutim Srbi i Hrvati  Bošnjaštvo vide u geografskom aspektu i porijeklu od okolnih, inače istorijski i starijih naroda.

Ja sam se načitao srednjovjekovnih bosanskih povelja i istorijskih izvora ko konj. I mislim da je Bosna bila srpskog identiteta.

Nacionalno Bosanstvo je na kraju pripalo onima koji nisu imali izbora.
Kulturno najodrođeniji od okruženja srb/hrv i same stare Bosne, ali jebiga jezički, genetski i geografski su sa područja Bosna nemoš reć i da nisu Bošnjaci.
« Poslednja izmena: 29. Jan 2019, 20:15:52 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Све је то у реду. Али пре рата и Срби и Хрвати и Бошњаци су се сматрали Босанцима у географском смислу и нису имали проблема са тиме. Као са Југословенима...њима су се сматрали и Срби и Хрвати и Бошњаци...

Али кад етницитет узме за себе име Бошњак и језик босански то доводи до тога да се друга два етницитета одричу тога и добија било шта босанско негативну конотацију. Као на пример у Србији...Мађари се никада неће сматрати Србима...али се хоће Војвођанима као и Срби...Кад регионалну припадност или националну изједначиш са етницитетом онда ови други етницитети не поистовећују са њиме.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 355 356 358 359 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Mar 2026, 15:11:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.