Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Apr 2026, 12:01:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 313 314 316 317 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 512207 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Uvek sam se pitao sta bi bilo da je istog dana kad je Kosovo proglasilo nezavisnost..u bukvalno istom momentu to uradila i RS.

Kakav bi to potez bio.
Питај Додика што тај потез није повуко.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Додик: Путоваћу с пасошем Србије, БиХ је моје радно место

Милорад Додик изјавио је да ће и као члан Председништва Босне и Херцеговине путовати с пасошем Србије.

„Немам шта да мењам, ја сам Србин. Више волим Србију, него БиХ. БиХ је моје радно место и ништа више“, рекао је он.

Није, како каже, спреман да пристане на стереотипе, које су промовисали странци, да је БиХ „нешто што нам треба бити свето“, преноси Фена.

„Ми смо у БиХ силом међународног споразума, а тај споразум је управо урушила међународна заједница. Готово да нема много елемената који би требало да нас задрже у БиХ… Не споримо БиХ како то пише у Уставу, а сваку другу, антидејтонску БиХ споримо и то ћемо радити где год били“, рекао је Додик у изјави новинарима у Бањалуци.

Истовремено је позвао српске кадрове у институцијама и органима БиХ да поднесу оставке.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Република Српска слави Дан уласка српске војске у Бањалуку 1918. Smile

У Бањалуци је одржана Свечана академија поводом обележавања Дана уласка српске војске у Бањалуку 1918. године.

Свечаној академији присуствовали су председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, мандатар за састав нове Владе Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, као и посланици у Народној скупштини Републике Српске, преноси РТРС.

Председавајући Председништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик истакао је да је улазак српске војске у Бањалуку 1918. године један од најважнијих датума и да не смеју бити заборављени хероји који су дали живот за слободу српског народа.

Додик је нагласио да је у Бањалуци потребно изградити споменик српском војнику који је са Солунског фронта дошао и подарио слободу, те подржао иницијативу градоначелника Бањалуке Игора Радојичића да градским Статутом датум уласка српске војске буде одређен као посебан.

„Морамо вратити уверење да је Република Српска наша једина земља, а Србија матица“, рекао је Додик обраћајући се на Свечаној академији поводом обележавања Дана уласка српске војске у Бањалуку 1918. године.

Он је напоменуо да Срби нису мали народ, али да, нажалост, имају политичаре који губе национални карактер.

Према његовом мишљењу, Срби своје јединство треба да бране окупљени око патриотских идеја, иако то западне силе покушавају да забране.

„Предстоје нам године борбе за права и на том путу не смемо да станемо, као што није стала ни наша војска у ослободилачком рату“, додао је Додик и поновио да се Србија не меша у унутрашње ствари БиХ, него се залаже за национално јединство.

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је задати циљ српског народа увек била слобода, али да је тај пут увек био тежак.

„С поносом се присећамо пожртвованости српске војске. Не постоји ниједан запис из тог времена у којем се о уласку војске у Бањалуку и борбама на фронтовима не говори са великим поштовањем“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да је неопходно у Бањалуци изградити споменик српском војнику.

„У једном периоду се због околности у којем се налазило друштво овде, жртвама није придавао довољан значај. Република Српска се труди да ту неправду исправи“, додала је Цвијановићева.

Она је оценила да су након векова страдања, потребни мир, стабилност и слобода.

Претходно је служењем литургије у бањалучком Храму Христа Спаситеља почело обележавање Дана уласка српске војске у Бањалуку 1918. године.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Citat
Додик унео заставу Републике Српске у Председништво БиХ
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
 Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
e al dodik je uneo vecu, lepsu.
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Додик: Ја сам Србин, не Босанац, жао ми је што нисмо заједно

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик честитао је данас стогодишњицу присаједињена Војводине Србији, важан дан наше националне и државне историје, и поручио да је он Србин, а не Босанац.

На свечаној академији у Српском народном позоришту, Додик је рекао да је на Аранђеловдан пре 100 година српска војска ослободила Бањалуку, донела слободу и да су све општине бањалучке регије и њих 12 уз Дрину тражиле присаједињење Србији.

„Нажалост, мало позната чињеница, али и нереализован захтев. Ми тако и данас гледамо у Србију, јер је то наша земља, јер је снага Србије и њено јединство наш понос“, поручио је Додик.

Као политичар и председавајући Председништва БиХ, поручио је да треба очувати регионалну стабилност, Дејтонски споразум и уважавати међународни контекст.

„Сада ћу мало као Србин. Жао ми је што нисмо заједно, жао ми је што те 1918. нисмо и ми били у истом овом подухвату, националном и народном. Одупрели смо се много чему. Ја сам Србин, нисам босански Србин. Ја сам Србин, припадам српском народу. Тако се осећам и верујем да никога то не вређа. Не волим кад ме назовете негде Босанцем“, каже Додик.

„Желимо да сарадња и моје Србије и Републике Српске и српског народа буде још већа“, поручио је Додик и захвалио председнику Србије Александру Вучићу на томе што је одлучено да се важни датуми из наше историје обележавају заједнички.

„Данас Република Српска и Србија сарађују, и ово је максимум који смо постигли од настанка РС“, каже Додик.

Данашњи датум је, наводи, у Војводини датум поноса.

Каже и да је југословенска идеја била грешка када су се други ујединили са нама, а онда на крају тог века, уз сатанизацију нашег народа, изашли из заједничке земље.

Нагласио је да је Србија данас на добром путу, враћа се својим вредностима, економски, безбедносно и одбрамбено јача.

„То је наш понос. Волимо Србију и слободу“, рекао је Додик
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Додик: Чуваће ме полиција РС, нећу да будем глинени голуб

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да неће одустати од тога да га чува полиција Републике Српске, јер „неће да буде глинени голуб“, преносе бањалучки медији.

Додик је за Алтернативну телевизију потврдио да је на службени мејл шефа његовог кабинета стигао акт Дирекције за координацију полицијских тела БиХ којим га обавештава да ниједна полицијска агенција, изузев припадника Дирекције, у зграду Председништва БиХ не може да уноси оружје.

Наводи се да је тај акт, који потписује директор Дирекције Мирсад Вилић, стигао после поноћи.

„Полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тела БиХ неће дозволити улазак наоружаним припадницима других полицијских агенција у зграду Председништва БиХ“, наводи се у Вилићевом саопштењу.

Сарајевски сајт „Кликс“ објавио је вест уз коментар да то обавештење долази у време када Додик за своју пратњу користи услуге искључиво Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а којима је очито забрањено уношење оружја у зграду Председништва БиХ.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 313 314 316 317 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Apr 2026, 12:01:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.