Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Apr 2026, 08:49:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Република Српска  (Pročitano 512532 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Nego, Raven... kad ce Dodik da se dogovori sa Todoricem, pa da prave taj auto-put preko Krajine, Cazina i Herceg-Bosne... vise mi muka da mi pred kucom kampuju Cesi koji nece da plate auto-cestu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Nego, Raven... kad ce Dodik da se dogovori sa Todoricem, pa da prave taj auto-put preko Krajine, Cazina i Herceg-Bosne... vise mi muka da mi pred kucom kampuju Cesi koji nece da plate auto-cestu...
Koji je to put preko Cazina ima li neki zvaničan naziv?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Што мислиш да би платили Тодорићу и Додику?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro

prava metafora...za dogadjaje koji slede...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Cvijanović: Krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD

http://www.rtv.rs/sr_lat/region/cvijanovic-krajnje-vreme-za-revitalizaciju-odnosa-izmedju-srpskog-naroda-i-sad_937692.html

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Dušan Topić: U Srpskoj Kinezi grade auto-puteve

OTVARANjEM preostale deonice auto-puta "9. januar" Banjaluka - Doboj, na pravcu od Banjeluke do Prnjavora, planiranim tokom septembra, Republika Srpska će imati više od 105 kilometara auto-puta, a što je veliki uspeh za 10 godina izgradnje, kada se zna u kakvim političkim i ekonomskim uslovima se dogovaraju i realizuju projekti, kaže u intervjuu za "Novosti" Dušan Topić, direktor "Autoputeva RS".

- U aktivnim pregovorima smo i za deonice auto-puteva Banjaluka - Prijedor, Vukosavlje - Brčko, Brčko - Bijeljina, deo auto-puta za Koridor 5C u severnom delu, kao i auto-put prema Mliništu. Ukupna dužina ovih projekta je preko 150 kilometara i oni bi, ako sve bude kako treba, mogli biti realizovani u narednih pet godina - kaže Topić.

* Da li se privode kraju radovi na putu Banjaluka - Prnjavor - Doboj?

- Sve je u završnoj fazi, postavljaju se završni slojevi asfalta i grade objekti. Kada svečano pustimo u rad tu deonicu, tek će se tada videti obim posla koji je urađen. U naredna dva meseca, sa Vladom RS moramo osmisliti optimalnu politiku cena putarine. Planiramo da napravimo sistem sa više ulaza i izlaza i da se plaća smo onoliko koliko se koristi auto-put. Mislimo da je to pošteno.

* Ulazite u posao sa Kinezima za auto-put Banjaluka - Prijedor?

- Jeste. Usaglasili smo dobar koncesioni ugovor koji je povoljan za Srpsku. Znam da bismo svi voleli da se uradi posao na način da se ništa ne mora plaćati i da se to isplati iz putarina, ali na terenu nije tako. Napravili smo dobar ugovor za Srpsku za ovu deonicu i vodimo računa o našim finansijama. Naše obaveze po koncesionom ugovoru dolaze tek za pet godina, tako da je to dovoljno vremena da se obezbede sredstva.

MOST U GRADIŠCI PRIČA o mostu u Gradišci traje predugo, jer je još 2004. potpisan prvi sporazum, kojim su definisana prava i obaveze BiH, RS i Hrvatske, vezane za most. Mislim da smo sada pri samom kraju čekanja, ovih dana hrvatska strana trebalo bi da dobije građevinsku dozvolu, posle čega sledi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova. Za dve godine trebalo bi da bude izgrađen.

* U najavi je i nekoliko velikih projekta sa kineskim kompanijama.

- Nedavno smo potpisali dva protokola sa dve kineske kompanije za tri deonice. Jedna je Banjaluka - Prijedor, druga je Vukosavlje - Brčko i treća je deo Koridora 5C, koji prolazi kroz Srpsku, odnosno severni deo Koridora 5C. Prioritet nam je sada auto-put Vukosavlje - Brčko. Tek treba da radimo projektnu dokumentaciju i idemo na koncesioni ugovor. Prednost je što već u projektu Banjaluka - Prijedor imamo usaglašen dobar koncesioni model, koji se može primenjivati i u drugim projektima.

* Hoće li biti posla i za domaće kompanije?

- Naravno. Svestan sam da se uvek svi plaše da će doći nekoliko hiljada Kineza da rade auto-puteve. U pregovorima se uvek držimo stava da domaća operativa bude zastupljena od 40 do 70 odsto i mislim da je to realno. Definitivno biće posla i za domaću operativu, ali i za nabavku materijala. Imamo dobra iskustva na auto-putu Banjaluka - Doboj, gde je opština Prnjavor tri puta obrnula sredstva u vrednosti uloženog novca.

BRZI PUT

NAŠ je plan je da gradimo brze puteve, pogotovo u istočnom delu Srpske, zbog naseljenosti. Radimo na realizaciji deonice Sarajevo - Višegrad preko Sokoca, koja je veoma bitna. Raspisali smo tender za izradu planske dokumentacije o auto-putu Bijeljina - Zvornik - Milići - Han Pjesak - Vlasenica do Sokoca. U planu je i da se grade brzi putevi prema Foči i Trebinju, kao i Prijedor - Dubica do Gradine.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Srbi su nesposobni da urade bilo sta kako mi se chini.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 432
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Apr 2026, 08:49:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: content

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.